COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 25, 2010

Strudels!!! Walaupun Aku Bayar RM20.... Tapi Sila Jangan Buat Sesuka Hati Anda Yer!


Kalau last year kami berbuka di 4 Happy Season Restaurant... this year we ollzzz memilih tuk berbuka di Strudels Cafe pulak!

Aku ngan Awien yg survey tuk tempat makan this year.... since last year awien dah do all the arrangements for 4 Happy Season.. so this year aku pulak lah take over from her... antara tempat2 makan yg we ollzz dpt senaraikan antaranya Kunang2... 4 Happy Season (again)... Subak.... Istana Bambu... & jugak Strudels!    Mula2 tu memang ade ura2 we both nak pilih 4 Happy Season again.. coz harga dia around RM30 laa... but pikir2 balik.... we ollzz (NeenaAnuar, AwienRudy, ZaLee & HasFifie) dah pegi sana last year.... so saja nak try new place lah pulak....

Why at the end we choose Strudels?  coz yg lain2 tu semua harganyer almost RM50 per head... and Strudels yg menawarkan harga paling rendah i.e. RM20 nett per person!  Coz takot gak ade yg rasa cam mahal sangat kalau amik buffet yg RM50 per head tuu... kalau berdua dah RM100 just tuk makan jerk kannn.... so that's why we choose yg paling murah... tapi biler murah.. pasti ade kekurangan nye... salah satunyer tempat yg diaorg sediakan bukan lah besar mana... dah nama pun cafe.. so harus lah kecik kannn.... sbb dia bukan taraf restaurant.... but yet we olllzz dah aware about it... so no issue on it....

Yang menjadikk issue sekarang nie adelahhhhhhhhhhhhh..................... jengg... jeng... jengg.... ni akak nak citer niee... hehehee... reservation aku dah buat around 4 days before occasion... ok... everything was OK... no problemo!  memang aku dah reserved kan 20 seats for our group.... and aku mintak reserved kat cawangan Strudels Cafe di Great Eastern Mall.... sbb kat situ pun outlet yg kiteorg nampak on internet for this promotion ramadhan buffet adelah @ Great Eastern Mall.... so that's why aku booked outlet situ....  then org yg amik reservation yg bernama Tini cakap okkk.. semua okk.. no problem... confirm!!!!

Sekaliiiiiiiiiiii..... just a day before our buka puasa session.... Sorang staff strudels yg bernama Nini aku nina dia nini lah pulak!  call aku!  dia bagi opinion dia lah to me.... dia kata since kiteorg nie ramai around 20 people.. so why not dia divert kiteorg semua nie ke outlet Strudels Cafe yg terletak di Wangsa Walk Wangsa Maju... dia kata kalau kiteorg semua nak duduk kat Great Eastern Mall jugak... maybe akan cam kurang privacy sikit lah.. and also cam berebut2 sikit waktu nak amik makanan nanti coz we olllzz semua akan bercampur ngan org2 lain yg ade kat situ... so Tini bagi jaminan yg dia akan tutup Strudels kat Wangsa Walk tu just utk our group ONLY!!!!! which means... kalau aku setuju nak ke outlet yg kat wangsa walk tu... outlet tu takkan ade org lain melainkan we ollzz yg seramai 20 org nie saja!!!

Then aku siap tanyer semua yg make sure aku nak all the setting up... the food... must be the same as at Great Eastern... aku tak nak ade perbezaan apa2 pun... si Tini tu kata... ok.... don't worry everything will be exactly the same!  then aku ckp lagi yg aku kiteorg nie semua nak duduk sekali... kalu boleh settingkan meja tuk 20org duduk sekali... then dia ckp ok lagi... takpe... jgn risau coz dia pun akan turun kat wangsa walk nyer outlet waktu kiteorg ade kat sana nanti... So aku pun pikir2 cam ok lah... I take her words eventho mula2 tu cam rasa geramm gak dlm hati why at last minit dia bagi tahu pasal perubahan tu kan?  ok lah.. takpe... malas nak emo di peringkat awal.... aku just say OK for that... and terus inform semua kawan2 on last minit!  sib baik semua org pun ok!

Nak dijadikkan cerita... aku sampai kat Strudels Wangsa Walk around 6:30PM... aku tengok meja makan masih dlm keadaan yg scattered and separately! kirenyer meja tak disusun secara memanjang tuk 20 org duduk kat situ.... dia bubuh satu meja yg leh duduk 4 org.... which memang ade 5 meja kat situ and of course can accommodate for 20 pax.... tapi takkan lah we ollzz nak duduk camgitu kan? dah nama pun group booking... harus lah nak duduk sekali dlm satu meja... walaupun meja tu panjanggg berdepa!  Takpe lah.. aku tak kisah lagi waktu niee.. aku just pergi jerk jumpa staff Strudels yg ade kat situ... aku kata... "tolong setkan meja nie secara memanjang.... I nak semua org 20 org can seat together in 1 row...."  budak tu kata OK!  so aku pun tinggal kan Strudels sat... gie bank kat dlm Wangsa Walk...

Biler aku balik.. aku tengok diaorg dah susun lah meja memanjangg... tapi aku percaya jek lah cukup tuk 20org... aku tak kire pun kerusi cukup ker takkk....  and at the same time aku nampak ade one group of people just next to our table around 6 pax camgitu lah... dlm hati aku dah terdetik... "eh.. kata si Tini tempat nie di tutup hanya specially for us only!  then why ade org lain pulak nie?"  tapi aku malas lah nak ambik port on that matter seriously.. to me as long as apa booking yg aku buat tu OK & properly done udah lahhh...   then aku terus gie wat inspection makanan.....  kot2 lah makanan yg di canang bak indah kabar dari rupe jerk!


DSC_2297 copy
semua menu yg tertera dlm list aku yg dpt memang ade lah... cumanyer quantiti dia tak lah semewah kat restaurant.. aku rasa diaorg cater memang ngam2 tuk org yg datang tuk berbuka jerk!


DSC_2303 copy
Apa yg diaorg letak nie.. ini jerk lah.... kalau abis.. abis... tak der penambahan lagi dahh.... 

Ok...  on food wise aku pun tak leh nak kata apa.. sbb kite bayar pun murah... nak ckp banyak pun no point!  as long as cukup food nyer sudah lah kannn... then stage by stage semua kawan2 dah start datang... alhamdullillah... semua yg confirm kata nak datang... datang jugakkk... Thanks korang coz bagi kerjasama yg sangatt baik! :D

Then biler dah makin ramai yg datang... rupe2nyer baru perasan yg meja & kerusi tak cukup!  Tak ker aku dah mula nak jadik singaa tuu!!  teruss aku carik staff strudels... Aku tanyer one of the boy... "naper tak cukup meja & kerusi?  Bukan ker I dah book this place?  and Tini has promised me to block this place only for us 20 people??? and no body will joint us??"  Budak toy boy tu tak tahu nak jawab apa ngan aku... sib baik tuk dia ade superior dia kat situ...  terus dia divert aku kat superiior dia... bagus gak.. lagi aku suke nak ckp ngan org atasan dari ckp ngan org bawahan nie.....

Korang tengok gambar nie dulu... then baru baca dialog nyer....


IJ
Gambar nie di snap oleh adik Ijat!  ku cilok FB dia! hehehe....

Aku :  Naper meja kerusi tak cukup nie?  I dah buat reservation and confirmation awal to be at Great Eastern Mall... end up Tini kata to make us comfort.. dia divertkan kiteorg kat sini... and then dia kata tempat nie will be closed only for us tanpa ade org lain sbb kiteorg dah ramai... that's what make me agree to change our venue here!  and now mana Tini?  dia ckp ngan I semalam that she will be here! where is she?

Supervisor:  Errmm... Tini tak der... ok camgini cik... actually kiteorg dah setkan dah meja you ollzz for 20 people.. tapi bukan cara memanjang camgini... sbb kalau memanjang camgini memang tak cukup... sbb asalnyer satu meja leh duduk 4 org and now biler dah bercamtum meja harus lah kurang tempat duduk...

Aku:  yeaa... but I've told Tini that I dtg in big group and all of us wanna be together..

Supervisor:  Owh... masalahnyer Tini tak der pun inform kiteorg yg you ollzz semua nak duduk sekali semeja....  

Aku:  Oh please!  I dah berulang kali ckp ngan dia.. I wanna like this.. like this.. and like this.. and she keep on telling me.. yea.. yeaa... yea... everything is gonna be OK... don't worry!  and now jadik camgini... and then secara logik nyer I rasa you pun boleh pikir.. takkan lah kiteorg semua nie dtg ramai2 nak duduk berasingan secara berempat-empat per table lak!  tak logikkan???  I paham lagi kalau dah almost 50 people.. yes.. of course you tak boleh nak letak semua org secara memanjang... but at least you make 2 rows of 25 pax / 25 pax... aku lak kene ajar diaorg nie! senggallll!!

Supervisor:  Ok cik.. saya mintak maaf.... maybe ade missed communication antara kami... takpe.. saya cuba tambah meja.....

Aku:  OK!

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kan aku dah cekak pinggang tuuu... sib baik ko say sorry!  kalau ko tatapp nak argue ngan aku... memang confirm ko kene lagi berdas-dass ngan aku tauu!

Ok.... aku bukan lah suke sangat nak wat camgini... tapi aku memang sentaapp abis lah biler jadik camgini.. dah lah aku yg buat arrangements... so if anything goes wrong of course lah aku yg kene bertanggangjawab kannnn.... since dah geramm dari hari si Tini tu call kata nak divert aku.. sampailah batang hidung dia tak nampak.... memang nak kene lah sound kannn.. lagi yg buat aku geramm giler... aku call HP dia.. leh lak dia tak jawab tu... walhal dia tahu nombor HP aku... then lepas 1/2 hour.. dia leh lak sms tanyer "sapa nie?"  eeee.. geram betoi aku ngan dak Tini nie... nanti lah dia... aku memang nak report pasai dia niee! pekerja tak berhemah langsung!!  tak pasal2 tercetus drama swasta kat situ.... hihihi....

Anyway.... end up diaorg tambahkan lah  jugak meja kiteorg.. tapi diaorg pakai meja bulat...


DSC_2313 copy
redha jek la.... sib baik cafe sebelah tu ade meja.. diorg pinjam sat dari sana....


DSC_2318 copy
waktu berbuka pun dah tiba... masing2 amik makanan masing2.... and enjoying their dish!

To me makanan dia like OK lahhh... nak kata sedapp sangat tuu tak lah... and nak kata terukk sangat pun idak gak... kire sedang2 jerk lah.... cuma satu jerk yg betol2 sedapp pada aku.....


DSC_2310 copy
their pastries!  memang sedapppp yg nie... ye lah... Strudels kan memang pakar dlm buat pastries.... harus lah yg nie yg paling sedappp... :D


DSC_2321 copy
lepas makan... masing2 dok berborak.... ade yg citer hal anak2.. ade yg citer hal gadget.... yg si Lee dok racun semua jejaka2 disitu ngan I-Pad nyer!  semua dah terujaa abis dahh... si en. teman dah lama dok terujaa.. tapi aku yg dok menahan nyer! hehehehe.....


DSC_2323 copy
waaaahhhh.. tu diaaa.. semua org amik berkat pegang I-Pad hari tu... so Shah.. apa lagi?? dah pegang tuuu... harus lepas nie ade satu dah kat dlm tangan... leh marissa belajar membesar ngan I-Pad... yg si deqna dah tepuk dahi dahh! hahahaha.....


DSC_2325 copy
semua org pun dah kenyangg... sessi bergambar beramai-ramai pun bermula.... tahun nie ade pertambahan pasangan & kawan2... mamat supervisor tu sibuk nak interprem gak


DSC_2329 copy
sapa yg paling ceria dlm gambar nie? confirm bro rudy yg menang! hahaha....


DSC_2335 copy
TQ very muchh to all of you yg sudi joint our buka puasa session.... 
From Left (front row):   Eri-Chan, Deyna & Marrisa, Lee & Darwisy, Za & Airisy, Awien, Me, Hasra, Cida, Zamani, Ijat
From right (back row):  Yanie, Zack, En. Teman, Fifie, Mimy, Megat, Ann, Bujal & Shah
Tukang amik gambo:  Rudy

Insyallah tahun depan kalau boleh nak teruskan ngan aktiviti buka puasa nie... and me and awien have the tots of on every second week of ramadhan... we can set up for the ramadhan buffet like this... so aku ngan awien dah pun jalankan duty kami.... so next year 'baton' harus bertukar tangan... who's nexttttttttttttt???  :D

43 comments:

IdzaLia said...

nasib bro tu say sorry kan.. klu tak nahas lah dia dikerja neena kan.. hehe..
sedap ye pastries tu..

Iena said...

mmg sajer carik pasal la kpd saper yg carik pasal ngan Neena ni! tu br cekak pinggang baru... x buka silat lg! kalo x, mencicit lari!!! hahhaa

ratusiput said...

kalau aku pun sentap beb.yela kite dh book n xplain sme kan.tp kalau mende2 camni cik kitol la bg penenang kat aku!sabo2 kate dia.eh tp kalau dia takpe lak...!~

Queen said...

memang tak patut....tapi tuela..kene sabar jela..ni kitorangesok maybe di seoul garden..harap semua ok la..ni memang kaki makan smeu anieyh

mrs.hanibunny said...

hahah ku saksi kejadian... aku yang kecut perut oooo....

Deqna said...

takot sioot tgk pn. neena mengamuk.. dont play2...hehehehe
memang patut pun dorang kena. ater org dah reserved awal2 kan...

tapi kan yg sedihnya aku sikit pun tak dapat rasa pastry dia.. huhuhu..

yg paling best marissa tak kacau mama dia buka puasa...

thank u to cik puan neena ngan cik puan awien yg make all the arrangement yer..

Nur Irfan Juezrie said...

huh!! bestnya berbuka ramai2.. tp tula.. mmg buat naik angin la.. si tini tu.. eee.. spoil abis kan?

azzey said...

Neena: sabor2 neena....bln2 pose ni mmg gtule byk je yg menguji kita.....best kn buka pose ramai2...ni sume schoolmate ke?

Yaniez said...

memang sedap mkn pastries dia.. walaupun ada sedikit kekurangan.. tq kak neena jemput yanie ke event ni.. ehehe :D

Nurhidayah Shamsury said...

Garang jgk kak neena..sabau ye..huhu

nuraitul said...

dia xleh nak wat pe..customer always right..klu saya pun bengang..da la suka2 hati tkar plan asal..pastu semua tak ok..memang nak kena tembak la kan..

Shu Shinju said...

hohoho...main2 ngan kak neena... sampai ke titisan terakhir dia argue... syabbas bete...syabbas...hehehe...

bestnye buka puasa reramai camni kan...

Eri-chan said...

aku, bujal & ann org terakhir dtg.jadi tak tgk neena marah camner..tp tgk pics mcm tau2 je camner mamat tu kena..
customer always right tau..
mmg enjoy perjumpaan mcm ni..aku sempat mkn cheese cake jek..sedap wehh...
neena..NZ lak citer pasni

Lady of Leisure said...

lady tak penah try sini lagi tapi pastries semua nampak menarik..
:)

mrs.ecam said...

uish tkot aku tngk ko meh supervisor tu...hikhik...berani krn benar...ye yeahhhhh

Mimy Hamid said...

thanks neena & awien arrangement...mana nak tau kan jadi ginik...takpe jadi kan pengajaran...aku pun tak rasa ok pastri tu huwaaaaaaaaaaa...tak kisah la beb ..yang penting jumpa happening....suka makkkkkkk

Cik Yayang said...

Terima kasih buat Neena & awien utk gathering kali ini...pasal kt strudels, aku pn geram sbnrnya..so akhir nya ko sound tak kt Nani tu?

POSH76 said...

kelass ko mengamuk..tp mengamuk bertempat...yang penting u stand for ur right jgn kasi can belasah ajer...bess betul korang gathering camni tingin nak joint hehe

nasaoji said...

wahh..bikin hangatt itu tempat..

hangat ngan drama..

hangat ngn kekecohan memasing..syokk.. ;p

mummysyafie said...

soklan pertama..makanan cukup tak??

kalau akak kena camtu pun mau nya mengamok gak..

nairaariaa said...

waahh...tabik la kat akak...hehe...konfirm menang nye...da cekik2 pinggang tu,abg tu pom takut da...waa..hebat la...huu~bes nye gathering cm nie

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
ha'ah.. tu lah tu.. kalau dia cuba nak tegakkan benang yg basah dia tuu... siap lah dia... hehehehee...

NeenaAnuar said...

Iena:
kekekekeke... tau takpe! aku kalau bende2 camgini memang tak kasik chan punyer! huhuhu.... customer always right babeh! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahahahahaa.... biasalah beb.. org jantan nie terlebih cool.. tapi biler tang dia cam ko ckp lah.. dan2 lupa diri! :D

NeenaAnuar said...

Queen:
mula2 tu sabar gak... tapi lama2 dah hilang kesabaran di dada dah! huhuhu...

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hihihihihi.... :p

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahaha.. takot lahhhh sangattt kannn.. :p

lorr.. ye ker ko tak dpt? tu lah, diaorg tak der wat penambahan menu.. apa yg ade itu jerk lah.. once abis that's it! pasal tu lah murah kott...

sama2 kasih! :D

NeenaAnuar said...

Jue:
yeaa.. nie semua nini punyer pasal! yg tini tu ok.. but yg buat spoil tu si NiNi...

NeenaAnuar said...

azzey:
eh tak laa.. sorang university mate and yg lelain tu semua kawan2 bloggers... ;D

NeenaAnuar said...

Yaniez:
u're most welcome dear! thanks to you too coz sudi joint us that day! ;)

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hahahaha... akak ganazzz dik! :p

NeenaAnuar said...

nuraitul:
hehehehe... agreed with you dear! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahaha... itu harussssss... so that diaorg take note jgn amik perkara2 camgini remeh temeh jerk! :D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
hehehe.. takpe... pictures can tell the story... memang sedap pasteries dia kan! ;D

NeenaAnuar said...

Lady:
memang menarik lady! ;D

NeenaAnuar said...

ecam:
yesss!! takot kerana salah! kekekeke...

NeenaAnuar said...

Mimy:
u're most welcome.. tQ to korang jugak coz sudi joint kiteorg and being so sporting!

tu lah.. pasteries dia tu ciput sangat! pasal tu letak harga murah! hampehh!

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
u're most welcome! tu lah.. geram
betol aku ngan diaorg nie.. ohh.. suda kene basuh gak ngan aku over the phone! hahahaha.....

NeenaAnuar said...

POSH:
beb, biler mau jumpa? jom lah joint biler ade gathering2 camgini...

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hehehehe.. betoi2.. memang sentiasa hotttttt jerk seharian hari tu! :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
makanan cukup.. tapi kalu ikut jenis tak cukup.. sbb ade yg dpt and ade yg tak dpt.. so pendek kata tempat nie tak berapa recommended tuk majlis berbuka... :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hehehehee... tu action gertak jerk tu.. takmo kasik chan diaorg buli kite yg customer nie! :D

tinijalil said...

Dear Ms.Neena,

I am writing with reference to a complaint on your blog.

Firstly, we would like to apologize for the inconvenience caused.
We take great care to ensure that important matters such as this are properly managed, although due to slightly miscommunication between you and our staff NINI, so on this occasion we have clearly not succeeded in meeting your expectations.

In light of this, we have decided to send you a gift voucher, which we hope will be acceptable to you, and hope also that this will provide a basis for continuing our customers' relationship.

Appreciate if you could send me your address to 016-3398740 or you also shall email to tini@strudels.com.my should you have any further cause for concern.

Last but not least, please accept our sincere apology and we would like to wish you Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.


Yours sincerely,

AKMAR YARTINI ABDUL JALIL aka.TINI
Sales & Marketing Manager
IDEAL MEDITERRANEAN SDN.BHD. (STRUDELS)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails