COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, August 27, 2010

Al-Quran Terkecil!


Sempena Nuzul Quran hari nie... aku nak sharing pasal Quran terkecil niee....


Quran nie kepunyaan en. teman punye abang punyer bapak mertua yg punya.. paham tak? hahahaha.....

Kecik kann al-quran nie... aku tak tahu lah sejarah quran nie... tapi mengikut kata BIL aku... quran nie dah jatuh kepada beberapa generasi & keturunan dah lah....


kecik sungguh.....


bayangkann... nak baca pun kene pakai kanta pembesarr.....


camne lah agaknyer diaorg tulis ayat2 suci nie ke dlm al-quran yek?

satu khazanah yg sangatt tinggi nilainya... sampaikan ade org nak beli al-quran nie katanye.. tapi FIL abg ipar aku tak nak jual quran nie walaupun ngan harga yg tinggi... tapi memang yea pun.. kalau aku pun sayang giler nak jual.. bukan senang nak dpt edisi terhad camgini kannn... ;) 


24 comments:

SURIA AMANDA said...

simpan utk anak cucu kita tgok esok...family Lisa pun ada satu..tapi x ingat sapa yang simpan..

IdzaLia said...

keciknya.. beruntung dapat simpan..

azzey said...

keciknya......

p/s: hari ni NUZUL QURAN.jom kita sama2 mengagungkan Al-Quran ni dgn perbanyakkan bertadarus.....insyaallah....

mrs.ecam said...

comel jek ek...aku pong terpk cane la dieorg wat quran ni dl ek...

Mimy Hamid said...

jangan jualll....antik tu..comel sgt...aku pun suka...isk suka tak baca tak baik tul aku ni...bagus entry ko sempena nuzul quran

Shu Shinju said...

pernah tgk dlm tv aritu kat china ada 1 kan...

mummysyafie said...

ayah akak pun ada satu. kaler merah..quran ni ada bekas kaler putih..tapi mmg tuk simpanan je la sebab ayat nya kecik sangat..


p/s: dear..hadiah dah kirim..insyallah nx week sampai k

aniline said...

sgt kecil & cumel ! kalau saye pon x mo jual, syg la, susah nk jumpe khazanah cmtu. :)

Lady of Leisure said...

wow u r so lucky dapat tgk Quran yang kecik ni, comel sangat kan, mesti tinggi nilainya..

Eri-chan said...

i pernah tgk Quran kecik mcm ni..masa i kecik2 dulu, tak ingat sape tah tunjuk...mmg kecik giler...
bukan size quran yg penting, tapi yg penting baca dan amalkan hukum2 dlm Al-Quran tu kan...uish nak mujahadah payah beno.

nairaariaa said...

sgt unik...hmm,btol la..camne dorang nak tulis kan...katne dpt Quran nie ek...cumil sgt...kecik tp bermnakna n bernilai...huu~

POSH76 said...

I pun ada quran kecik camni...simpan nak baca macamana kene guna kantala kan

NeenaAnuar said...

Amanda:
ha'ah.. betol tu.. nie khazanah yg berharga kannn....

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
yea.. kalau boleh neena pun nak satu camgini... tapi nan ado! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
insyallah... aminnnn... ;)

NeenaAnuar said...

ecam:
haa.. tu lah pasal kannn..

NeenaAnuar said...

Mimy:
memang besar nilai nyer.. tak terbanding ngan wang ringgit kan! ;)

NeenaAnuar said...

Shu:
oh ye ker? tak perasan laK! hehehe..

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
owhh.. beruntung lah akak.. ade gak satu simpanan camgini kannn...

p/s: TQ sis! dah dpt dah pun! I loikkee! ;D

NeenaAnuar said...

aniline:
betoi2.. agreed! ;D

NeenaAnuar said...

Lady:
yeaa.. sangat hargai bende2 camgini kan.. bukan senang nak dpt!

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
yup! exactly! ;)

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
tu lah.. tak tahu camner history quran kecik nie.. yg penting kite amati dan hargai nilainyer kann...

NeenaAnuar said...

POSH:
wah.. untung ko beb! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails