COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 3, 2009

Berbuka di 4 Happy Seasons


Lepas abis photo shoot kat area KL, terus balik umah... sampai umah kol 4 lebih.... lepak2 sambil buat stretching badan.... hilangkan segala lengguh2 badan selepas seharian menjalani outdoor photoshoot!

Pukul 5 ptg.... mandi & bersiap tuk gie berbuka puasa ngan member2 blogger kat 4 Happy Seasons Restaurant yg terletak di Wangsa Maju.... Wahhh... aktivity ku tersgt lah pack on that day... baru lah aku tau camner gaya hidup artis! aku yg satu hari nie pun dah kelam kelibut.. nie kan diaorg yg memang sentiasa bzz dan pack ngan jadual harian setiap hari... Tapi tak per... merasa gak lah aku gaya hidup seorang artis on that day... ahaks!!

Mula2 tu plan out nak gie berbuka kat Intai2.. pastu Awien & Za check2 kat situ mahal gak lar dia punyer buffet ramadhan which mencecah RM50 seorang... errmm.. rasa cam tak berbaloii lar harga tu... then, Awien suggest kat 4 Happy Seasons nie... now restaurant tu tengah buat promotion RM26++ = RM28 nett per person for buffet ramadhan... haaa.. this price is reasoanable lar kannn.... but on the food taste.... non of us penah pegi situ... So tawakal jer lar makan sedap atau pun tidak...

Actually waktu restaurant nie baru bukak beberapa bulan lalu, adelah one of my fren tell me about this restaurant and nak gie lar ngan dia... but last minute dia ade hal so tak jadi lar aku pegi makan kat situ dulu... then biler Awien tell me about this restaurant.. it sounds really familiar to me... then aku terus ckp ok jer ngan Awien.. coz aku tak kisah lar kat mana2 pun.. janji kite leh berbuka bersama-samakannn....

Awien & Rudy adelah org yg terawal tiba... then followed by Me & Nuar.... then Has & Fifie and last but not least Lee, Za & Baby Darwisy...



Air tu nampak sama kann?? Tapi sesungguhnyer tak serupa yerr...
Satu tu Air Anggur Selasih & Satu lagi tu Air Apple kalau tak salah aku...
Tapi yg Air Selasih Anggur tu memang sedap!! tapi sayang nyer agak terlebih gulaaa.. maniss sudaaaa.... tapi ok lar... not bad for my first impression of this restaurant...



Deretan lauk pauk yg dihidangkan....



Nasi Putih & Nasi Bryani Kambing



Masak Gulai Ikan Patin



errmm.. tak berapa ingat masak apa... kalau tak salah masak rendang daging niee...



Udang Bercili...
Wwwoohhhh goshh! My Favorite Lol!
Sedap... Sedap... *Thumbs Up Too*



Sambal Sayur Tempoyakk!!
Perrrrggghhhhhhh!!! Ni yg paling best! Sedap bangat seeh!
Pedas pun pedas! *Thumbs Up*



Tu diaa... kambing golek!
Yg nie pun best.. daging dia lembut!



Tiba waktu berbuka... aku punnn Zzzassss amik makanan!



Semua aku ambik melainkan Ikan Patin tu aku tak rasa...
Now feel guilty lak sbb tak try... entah.. waktu berbuka tu tak rasa lak nak makan ikan patin coz maybe hari ahad tu aku dah makan ikan patin masak lemak cili apii....



Ok.. tu jer lar sebahagian gambar yg sempat Hubby Bay-Bee aku rakamkan... sbb dah kebuloqq nak makan dah time tu... ade lagi beberapa menu yg tak sempat aku amik tapi aku leh ingat lar antaranyer... Soft Tauhu Masak Sos Tiram, Sayur Pucuk Paku, Mee Rebus, Satay, Mushroom Soup, Bubur Kacang, Pelbagai Kuih Muih, Ais Krim & ABC...

Kalau korang tanyer pendapat aku about the food there... I'll just give this!





Nie yg aku bagi yerr....


*PERINGATAN!!!*
Thumbs up tu aku yg kasik taww... itu mengikut citarasa aku larr... org lain aku tak tau... but to me... it's really2 worth it to pay RM28 per person with that type of food & taste! TAPIII.... aku nak lar ingatkan korang... aku ulang lagi sekali.... nie mengikut citarasa aku taww sbb pada aku rasa sedap... tapi kalau korang pegi.and pada korang tak sedap... so jgn salah kan aku yerr... sbb kite nie nama pun manusia kannn.. rambut sama hitam tapi rasa lidah lain-lain... wakakakaka.... tetibaa... huhuhuhu.... tapi ye lar kann... soal rasa nie subjective lar kengkadang tuuu.. pada kite sedap.. then pada org lain tak sedap... so, to me... kalau nak tau sedap ker tidak.... sendiri pegi.... sendiri rasa keh! hehehehe...


Hah! Ais krim nie korang nilai lar sendiri sedap ker tak...
Si Darwisy begitu asyikk makan ais krim... hehehe...


Ok.. nie aku nak perkenalkan lah Chef kat restaurant niee....


Chef yg Rock!!!
(*Gambar agak kegelapan sedikit... Nuar setting tak betol camera time nie... hehehehe)


Chef nie memang baikkk gilerr... tak penah lar aku pegi makan kat mana2 chef sendiri turun padang dok layan tetamu2 yg hadir... siap tanyer sedap ker tak... then, ko mintak lar apa jer kat chef dia atau pun staff diaorg... layanan superb! nie aku remind lagi sekali yerr... nie waktu aku pegi tawww... kang kalau waktu korang pegi tak dpt layanan camnie jgn salahkan aku gak! hehehehe.... aku pun tak tau nanti kali ke-2 aku pegii pun entah2 dah bertukar chef or staff ker... maybe aku pun tak dpt lar kot layanan sebegitu lagi... tapi harap2 mereka kekalkan lar customer service sebegitu kannn.. baru lah customer puas hatiii.... and so far aku memang puas hati larr with this restaurant...

Oh yaa.. ade lagi satu menu yg agak special mlm tu.. tapi Nuar lupa nak amik gambar... dlm pada aku dah ckp kat dia amik gambar... boleh dia lupa?? takper.. I paham U penat kan selepas seharian berposing.. hehehe.. tak per... tak per.. I maafkan... huurmm.. Menu Special tu di datangkan secara special oleh Chef yg Rock itu.... ianyer adelah Roti Canai Durian... perrghhh... ok ok.. rupe dia sama jek cam roti canai yg di letak telur.. rupenyer ke kuning kuningan kann.. ha camtu lah rupe dia... tapi rasa dia.. memang sedap! rasa durian yg manis lemak berkrim di sukai ramai.... ahaks!!

So, itu lah kisah berbuka puasa kat sana.... lepas berbuka we ollzz just lepak2 seketika.. coz dia punyer buffet ramadhan tu open till 9:30 mlm... So, sambil2 menrehatkan perot yg telah "didera" ketika berbuka... we ollzz just.......


Chit Chatting...


Bergambar yg ala2 sajer.. sbb masing2 tak larat dah sbb perut dah penuh...



Lawokk time nie biler tengok gambar Baby Darwisy kat HP Za yg jadik model sabun tuk ayah dia!



Layan tenet....
Sempat lagi layan blog tuu... hehehe....



Tuan Director pun layan lappy gak..
Tapi tengah buat editing sikit2 on our outdoor pic shooting tuu..



Hah! Apa lah yg we ollzz dok asyik menengok tu yerr??
Semua cam muka tersenggih jer...



Apakah yg berada di lappy aku tu??
Haa... itu lar yg depa2 dok tengok & gurau2 lawak ngan suami ku itu... huhuhu..
Ampun Bee... saja jer nak gurau2 sende ngan U kann malam tuu....
Fifie & Za lar yg tak tengok lagi rupe Nuar waktu muda2 dulu...
So tu yg aku tunjuk kat diaorg tuu... hehehehe...


Ok... now jom kite layan Baby Darwisy lak... asyikkk dia melayan daddy dia amik gambar!



Waahh.. suka ar shot nie...
Baby nak capai camera... we ollz semua pandang camera...


Sukerrnyer biler daddy dia agah2 dia....



Blueekk!!
Dah lar tu daddyyy... penat arrr! hehehee....



Hehehe.. Mr. Rudy & Baby Darwisy!


Sian Baby Darwisy... punyer lar penat bergambar... sampaikan dah terrrrber*k dahh... abis larrr... So, mummy & daddy dia have to make a move before Darwisy jadik hijau... hehehe... waktu tu pun dah 9 mlm kot.. lagi pun esok nak keje kann... maka, tak leh lar nak lewat2 sgt balik nyer.... Then, pasangan HasFifie pun balik gak sesaing Lee & Za... Before balik.... haruslah bergambar beramai2 dahulu....


Nuar, Me, Awien, Rudy, Lee, Za, Darwisy, Hasra & Fifie!


Dlm pada nak kuar dari restaurant tuu, Rudy tanyer kat we ollzz.. "korang dah nak balik ker?"... Then aku ngan nuar like... "Tak kisah lar... kalau korang nak sambung lepak... kiteorg ok jer! buffet pun still on lagi nie... hehehe..."

Maka... tinggal lar aku, Nuar, Rudy & Awien jer kat situ.... lepak punyer lepak.. borak punyer borak... mintak tambah lagi satu jug air suam.... tup2 dengar org tarik pintu garaj kedai.... toleh2 tengok tuan kedai dah nak tutup kedai larrrrrrrrr.... tengok2 jam... larrr... dah kol 12:30 tengah malam rupe nyerr... boleh?? hahahaha... sakan ko berborak cam esok merdeka day lagi.... hehehehe... tapi ok lar... sbb we ollzz stay pun dekat2 situ saja.. so tak der lar menjadik masalah sgt kannn...

Anyway.. nice to chat with Rudy & Awien.. really had fun that nite... secara tak langsung we ollzz lebih mengenali antara satu sama lain... Thanks to Hasra jugak sbb kenal kan we ollzz with Awien, Rudy, Lee & Za.... dari tak kenal dah jadik kenal dahh.... nice to know them!!

To frens yg tak dpt joint we ollzz that nite... Deyna & Shah, Cida & Zamani, Ida & Shah dan jugak Adik Ijat... maybe kite semua leh jumpa lagi on our next gathering...
Since this gathering was and express planning kann, maybe we'll try make it on Saturday certainly! So that boleh lepaking ngan masa yg lebih panjang.. so sapa yg jauh2 tu tak lar susah sgt nak dtg kannn...

Anyway.. gambar gediksss tak berapa banyak that nite... sbb aku dah sememangnyer puas dah menggediks sakan di siang hari tuu... hehehee.. ohhh.. lupa aku nak bagi tau kat entry yg buat shooting tuu.. kalau korang nak tengok more pictures on my photography session tuu... jenggah2 lar aku nyer Facebook yerrr... :D


Me & Awien


Rudy & Nuar


In front of 4 Happy Seasons Restaurant!


Oh yaa... about this 4 Happy Seasons Restaurant nie kann... mungkin ramai yg ingat restaurant nie restaurant cina... actually tak yerrr... sila tahu ianyer restaurant yg 100% Halal!! Why dia panggil 4 Happy Seasons? B'coz... restaurant nie menyediakan 4 jenis tempat makan yg mengikut musim... i.e. Winter (musim sejuk), Summer (musim panas), Autumn (Musim Luruh) & Spring (Musim Luruh).


Ruang makan @ Musim Sejuk!
Untuk bilik niee.. korang bersiap sedia lah tuk pakai baju setebal-tebal alam... coz suhu nyer mencecah sehingga 15 darjah celcius!


Ruang makan @ Musim Luruh
Concept more to open area...



Ruang makan Musim Bunga
Kat sini lar tempat yg we ollzz bukak puasa hari tu..



Ruang makan Musim Panas
Feature wall ade Beach OK! hahaha.....


p/s: Thanks to Awien & Za coz bersusah payah organize this gathering... carik tempat apa semua.. Awien takot tempat yg dia suggest nie makanan tak sedap... hehehee.. don't worry dear... sesungguhnyer tempat nie best & sedap!! kalau tak sedap pun tak per.. kan ker kite semua baru first time nak cuba makan kat restaurant nie kannn... and I think I'll make a next visit soonnn.... :))


11 comments:

Hasra_Razali said...

best...best..
fun sangat berbuka hari tu..and im happy too...since all my friends pn dh jadi kwn Neena...bagus2..membanyak kan kawan kan..:-))

Deqna said...

cantiknya restoran tue... makanan pulak sedap yer + murah.. memang bagus lah.. tapi aku dah terbayang dah tahap kesejukan kat area ruang makan musim sejuk tuh..aku kat ofis ni pun dah terketar2 kesejukan... grrr..grr...

InsyaAllah nanti aku try makan kat sana....

roti canai durian? tak pernah dengar pun sebelum nie.. harus ni yg paling special kat sana..

uwaa... aku tak dapat join gathering kali nie..

nasaoji said...

menarik kat kambing tu la...

hurrmm..tingin nak g nih....

Suki Cida said...

wah best best... gambar pun cantik2... darwish dah makan ais kerimmmm waaahhhh za kijam!!!! dah besar budak tu eh...

lidasyah said...

wah tgh gambar pun dah dpt rasa kesedapan makanan yang ada tu neena.. tu belum taste lagi..

ralatnya tak dpt join..mm next time ok..

nice picture.. nice gathering.. happy nya korang.. suke suke...

POSH76 said...

salam kenal...nice info...harus p ni...i follow & add ur link...hehe

NeenaAnuar said...

Hasra:
yeahh.. we all had fun kan on that day... TQ Has!

Deqna:
haha. tu lar pasal.. aku pun tak tau camner rasanyer nak makan dlm bilik sejuk tuu.. next time nak cuba bilik beku tu pulak.. hehe..
pergi lah yer kalau ade kesempatan!
yup! roti canai durian & memang special..
tak per.. maybe next time keh!

nasaoji:
yerr.. memang menarik dik..
sila lar pergi yer kalau ade kesempatan di bulan pose niee.. :D

Suki Cida:
Hehe.. TQ Cida!
Ha'ah.. dah besar dah Darwisy siap lah makan ais krim lagi.. hehehe..

lidasyah:
hehehe... nanti ade peluang ida pegi lar sini.. to me nice lar.. not bad..
aaallaa.. tak per... maybe next time nyer gathering Ida leh lar joint kannnn...
Thanks Ida!! :D

POSH76:
Hi posh! salam kenal! Thanks for visiting my blog! I add yours too! ;)

Liea said...

puas aku nak fikirkan kat which part of wangsa maju restoren nih? herm.. baguih la tak mahal sgt buffet dia...

NeenaAnuar said...

Liea:
ohhh... kedai dia tu agak tersorok & agak belakang lar.. kat area carefour wangsa maju tu, kat belakang dia dah ade new complex called as WangsaWalk... next of wangsawalk tu ko akan nampak new shoplots... kedai nie kat area situ.. kalau ko nampak kedai accessories Brothers.. just along the row of Brothers tuu...

Liea said...

thanks dear , akan ku cari!

aini rasyiedaa said...

ada contact number restoran ni tak , for booking especially ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails