COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 31, 2010

Lepas Shopping Terus Pakai!


Kan kat entry lepas aku ade kata aku shopping 'something' kan? alaaaa.. tak der lar shopping sakann... cuma aku beli something yg sepatotnyer memang dah menjadik kewajipan aku tuk memakainyer punnn.... :D


Korang leh agak tak apa yg aku shopping kan? Okkk.. nak tengok apa kah bende nyer... Keeppp Oonnnn Rollinggggggggg babeehhh!! hihihi....


V


V


V


V



_DSC0496 copy
Tadaaaaaaaaa!!!!


Actually aku nak carik tudung kat Ariani on last saturday... tapi disebabkan jalan jammed cam nak rak.. so teruih aku abaikan saja.... Aku agak berkenan gak lah ngan gaya bertudung Ekin aku minat ngan gaya tudung dia jerk.. orgnyer sikit pun tak minat!... aku rasa cam sgt kemas & senang tuk dipakai.. kalau esok2 aku bertudung... insyallah aku nak beli tudung2 kat ariani jerk...

Disebabkan tak dpt nak gie Ariani... aku ajak en. teman gie Ampang Park jerk.. sbb aku tau kat situ pun kalau nasib baik leh dpt tudung yg seakan cam tudung ekin nie walaupun bukan dari product Ariani... jalan2 ade lah terjumpa ngan tudung ala ekin nie... tapi biler aku cuba majoritynyer cam tak berkenan lak dihati aku... yg paling ketara kat bahagian awning dia tu cam tak tegap... maybe yg membezakan tudung ariani ngan yg biasa2 nie dari segi material lah kot! coz aku tau yg tudung ariani nie awning dia tu dibuat dari kain jenis thai silk! pasai tu ekin kalau pakai nampak cam terletakk & chanteekk jerk!

So end up aku kata kat en. teman tak per lah kalau tak jumpa yg suai.. next time jerk lah beli... tup2 biler lalu kat satu kedai nie aku ternampak tudung yg aku beli tu dipakaikan kat satu patong.. so aku cam berkenan... actually aku tahu.. design luar dia tu cam ala2 si CT! dia nie lagi lah aku tak minat Tapi disebabkan aku memang nak carik tudung hitam... so aku saja jerk lar gie try test tengok kat kedai tu.... dia jual secara berasingan.. tudung bahagian dlm yg cam ala2 ekin tu berharga RM20 and yg bahagian luar yg cam ala2 CT tu diaorg jual RM80! aku tahu hargenyer agak mahal! aku dah cuba mintak kurang tak dpt sbb katanyer dari kain chiffon! which is very true lah! memang pun tudung tu dibuat dari kain chiffon! pasai tu chanteek & terletak jerk biler dipakai! tapi tak tahu lah pulak aku kot2 ade kat tempat lain yg jual lagi murah walaupun ngan kain chiffon sbb al maklum lah.. aku nie jarangggg sgt shopping tudung! hehehe...

Mula2 cam beratt hati nak beli.. tapi biler dah try on atas kepala.. tengok kat cermin... cam menarik gak tudung nie... kata dlm hati... secara tak langsung, tak pasai2 aku dpt 2 artis nyer tudung sekali gus!! walaupun kedua-dua artis tu aku tak berapaaaaa nak minat! ahaakkksss!! jgn marah aarrrr peminat CT & ekin :p

Maka tudung itu secara rasmi nyer telah menjadik milik aku! hihihi...


_DSC0495 copy
Gaya Muslimah ku!


Ok... gaya muslimah tu bersempena ngan majlis tahlil yg diadakan pada belah malam sabtu tu.... tak dan nak basuh tudung tu... teruih aku pakai jerk! hehehe.. takpe.. lah biar kasik bau kedai sikit! :p

Kenduri tahlil tu bersempena ngan genap 2 tahun arwah mak dah pergi buat selama-lamanyer! Before2 this kalau buat kenduri tahlil tuk arwah mak, kiteorg buat kat dlm umah arwah mak sendiri umah my dad house jerk... we ollzz jemput sedara mara & jugak org2 surau tuk sama2 baca yassin & tahlil tuk arwah.... tapi tahun nie buat lain sikit.. my elder sister kata nak buat kat area surau umah dia... so for the first time buat kat area surau... adelah beberapa kekurangan yg berlaku dan tak diduga oleh pihak tuan rumah.....

Akak aku kata org surau dlm 20-30 org jerk lar.. then campur2 ngan family member kiteorg ade lah dlm 60 org total tetamu which dah termasuk org surau... so akak aku pun cater lauk for 60 org lah.. biasanyer makcik catering tu akan bagi lebih sikit.. so dpt lah tuk 80 org nyer makan!

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... nasik abisss daaaaaaaaaaa.... tak sempat family member nak makan... sib baik org surau we ollzz dulukan.. ye lah.. kite tuan rumah tak makan pun tak per kan.. yg penting kite sedekah kan pada org2 surau tu dulu... lagi pun itu memang niat asal nyer pun.. nak bersedekah... tapi tu lah.. since this is the first time akak aku pun buat function kat situ.. so dia pun cam tak berapa boleh nak budget org2 surau berapa org.... sekali dtg lebih dari 40 org daaaaaaaaaaaaaaa.... maauu tak kelam kelibuttt tuan rumah!!! semua dah panik dahh... tapi memang nak jadik rezeki sib baik lah pulak kat sebelah surau tu memang ade gerai Tom Yam! fuhhhh!!! legaaa we ollzz semua! terus BIL aku order nasik kat kedai tomyam tu! Tapi alhamdulillah lahh.... memang nak jadik rezeki org2 surau tu... lagi ramai lagi berkat buat kami.... sib baik lah lauk cukup.... cuma nasik jerk yg abisss... hihi.. pengalaman berharga gak tu! :D

Lepas org surau semua settle makan.. baru lah tuan rumah makan... lambat gak lar we ollzz semua makan sbb nak tunggu nasik masak... apa pun sorry jugak lah to all relatives yg hadir malam tu... memang sesuatu yg tak dijangka langsung akan berlaku... hehehe...


_DSC0489 copy
Sedara mara yg sabar menanti nasi tuk dimasak!


_DSC0508 copy
Qaseh pun kesian malam tu.. dia pun joint sekaki tuk makan lambat sbb mak dia dah kelam kelibut sama.... hehehehe.....


_DSC0480 copy
BIL aku yg berbaju unggu... sian dia.. cuak gak biler nasik abiss... akak aku yg bertudung maroon tu pun agak stress gara2 nasik abis.... hehehe.. tak per.... lepas nie mau kasik bugdet lebeyy lagi kalau buat kat surau! :D


Actually gambar2 tu semua en. teman snap waktu org surau semua dah balik! ikutkan en. teman nak lah jugak dia snap gambar waktu org2 surau tengah menjamu selera... tapiiiiiiii dah terbantut gara2 nasik tak cukup! hehehe.. abis semua org pulun panik!! maka kekdah nyer tak banyak lah gambar sekitar majlis kenduri tahlil hari tu....



_DSC0481 copy
End up binik dia punyer muke jugak lah yg dia talaaaa tuk lepas geram 'menembak'!


_DSC0468 copy
Tapau time!
Isi nyer dah tak der.. yg adoo tinggal kuah jerk!
jadik lah... sayang woo nak buang kuah2 tu...
tapau kuah leh goreng jerk ikan or ayam later!
Wah.. seminggu stok makanan aku dah ade now nie! :p
Oh ya antara lauk pauk malam tu... masak lemak cili api daging salai, masak asam pedas ikan pari, ayam masak kicap, ulam ulaman, tembikai & kuih muih!


_DSC0478 copy
Sekupuuss aku yg kaki sakat!!


_DSC0502 copy
Ganasss sgt cousin aku nie... sampai senduk leh jadik bengkok dikerjakan nyer!! Tahu lah laporr.. nasi lambat masak... hahahaha... tak der lah.. memang senduk tu dah bengkok waktu org2 surau dok pulun makan! :D


_DSC0512 copy
Sebahagian Family member yg stay back sampai abis kenduri...
Ade a few more family member aku yg dah balik awal sikit... so tak sempat en. teman nak snap gambar diaorg!


_DSC0513 copy
Anak2 arwah mak! :(
*adik aku dari bertudung sampai dah togel gara2 si Qaseh la tu*


Walau pun berlaku sedikit incident yg tak dijangka malam tu.. tapi aku puas hati coz kami sekeluarga dpt menyempurnakan segala urusan kenduri ngan baik sekali... makanan pun sedap bangat! tu yg sampai bertambah2 nasik kot! hehehe... takper.. lepas2 nie dah tau dah nak budget camner... kene kasik lebih lagi coz buat kat tempat open kite tak leh nak jangka crowd dtg banyak mana kann... insyallah for next year nyer kenduri tahlil.. akan kami perbaiki segala kelemahan yg ade... ;)

Sampai umah kol 1 pagi... letih badan & jugak letih perot... tapi tang posing depan camera aku tak penat! hahahaha...


_DSC0519 copy
Sempat lagik mintak en. teman snapkan gambo aku yg berstylekan ala2 CT Nurhalijah! :p


_DSC0520 copy
;) *WINK*


Eerrrmmm.... harap2 tak lama lagi dpt lah aku bertudung secara sepenuhnya yer! mudah mudahan.. korang doa2 kan lah tuk aku yerr... Cuma tu lah... rasa gerak hati tu dah ade tuk memakainyer... tapi kalau boleh biler aku dah pakai nanti.. biarlah ianye AFDAL dari segala segi.... tak perlu lah aku eloborate panjang2 kat sini apa maksud afdal itu... coz aku tahu korang dah pun paham ngan apa yg cuba aku maksudkan... :D

45 comments:

mrs.hanibunny said...

lawa lawa lawa...

Cik Yayang said...

Sweet!

POSH76 said...

sweet sgt u bertudung...agree with you kalu nak pakai..tutup betul2 & ikhlas...ni kejap pakai kejap bukak...panjang citerkang...
sampai masa mesti akan pakai gakkan...hehe

Yaniez said...

cantik la akak bertudung... so sweet... suke sgt tgk... :D

Deqna said...

hai Dato' Siti / Ekin... hehehehehe:P

InsyaAllah satu hari nanti... sama2 lah kita yer...

Cik E said...

cantik tudung dan cantik neena yg memakainye....auwww

Mimy Hamid said...

beli mana???? lawa beads

BHMB said...

artis2 yg ko sebut n x minat tu..sama je list mcm yg aku nyer..ahhah

SURIA AMANDA said...

suka la tgok u sis pakai tudung...lisa doakan moga kekal niat sis tu hingga akhir hayat...aminnnn

~eZmALiZa~ said...

wah2..!! cntiknye kak neena aka kajol malaysia ni..ezma paling suke tang gigi tu..wahh..!! :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

u look nice bertudung..xpa..mudah2an satu hari nanti terbuka pintu hati sis tuk pakai tudung...ye lah benda baik kan..insya-allah..kita doakan sis selalu.. AMIN....

eqbalzack said...

yg best ur blog neena....pic apa pun snap jadik lawaa....hehe

Lady of Leisure said...

cantiknyaaa... ayu gitu.. tapi i suka u pakai yang style siti tu... vogue gitu.. hehe... :)

L@n@ said...

sangat santeekk .. hope 1 day u akan kekal bertudung .. aminn

LiAnA said...

cun meletup hihihi...

insiden nasi tak cukup ni selalu je berlaku kikiki.. lauk sedap sgt tu yg mkn bertambah.. pastu mlm org tak mkn lai.. apa2 pon niat dh sempurna tu yg pentingkann

-niD's- said...

sungguhhhh CHANTEK dan MENAWAN....

cikbedahlaser said...

hi..salam..
waaaa sweet nye...
selalu skodeng2 je....sbb tgk akak so the sweet...drop by jap..ehehehehe

Ms AiReEn MoHd said...

neena sgt sweet ...baju neena chantek...padan ngan neena...lagi nak puji ape ekk..semua pun chantek la neena...i loike ur style...

Siti Shuhadah Zainol said...

sib baik ade gerai tomyam tu... nyway..neena sgt cantik bila bertudung... ala2 kajol convert to islam...hehehe...

mama-syira said...

amin. aku doakan yg terbaik ni.

eynda said...

Sweet neena bertudung :-)

NeenaAnuar said...

Hanibunny:
TQ fren! ;D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
Thanksssss... ;)

NeenaAnuar said...

POSH:
TQ dear! hihihii... betoi.. betoi.. betoi! :D

NeenaAnuar said...

Yaniez:
TQ dikk!! ;D

NeenaAnuar said...

Deqna:
bluuueeekkkk!!!! :p

insyallah.... mudah mudahann.. aminnnn... :D

NeenaAnuar said...

Cik E:
hehehehe... Thanks lalinggg! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
beb.. kan aku dah habaq kat entry tu... aku beli kat ampang park daaaaa... hehee.. TQ! :D

NeenaAnuar said...

BHMB:
wakakakkaa.. kite leh geng! high-5 sket! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
insyallah... TQ lisa... mudah mudahan satu hari nanti kannn.... aminnnn.. :))

NeenaAnuar said...

Ezma:
hohohoho.... akak dah kembang kucuppp kat sini dah dek nonnn... apa pun.. TQ veryyy much for your compliments yeah! muuuuuaaaaahhhssssss!!! :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
Thanks sis! insyallah... mudah mudahannn... aminnnn.. ;)

NeenaAnuar said...

Abg EQ:
huhuhuhu.. ToCeh! ToCeh! *blushing nih! :p*

NeenaAnuar said...

Lady:
TQ so much dear!! muuaaahhhss!! ;)

NeenaAnuar said...

L@N@:
insyallah.. mudah mudahann... aminnn... Thanks sis! ;D

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
ke-ba-bom!!!! wakakkaka...

tu lah pasal kak! memang kelam kelibut dibuatnyer! huhuhu..

NeenaAnuar said...

niD:
thanks darling! ;D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hi.. salam..
hehehehe.. THanks coz sudi singgah blog akak & drop your comments here!

singgah lar selalu yer... ;D

NeenaAnuar said...

Aireen:
wah! awat skemaaa sgt ayat ko this time eryn? hehehee..

TQ very very much dear!! nanti I belanja u makan aiskerim keh sbb puji I dah banyak sgt tu... hahaha... :D

NeenaAnuar said...

Shu:
tu lah.. kedai tu memang penyelamat! :D

hohohohoho.. kajol masuk islam? hehe.. thanks dear! muuuaahhhss!! ;D

NeenaAnuar said...

mama-syira:
thanks beb! ;)

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
Thanks kak! :D

cikbedahlaser said...

ye..akan singgah selalu... heheheheh sebab...sebab..sebab2 tertentu...tettt hahahaha

NeenaAnuar said...

hah!! sbbb apakaaaahhhhhh itu??? hehehehe...

Azyan said...

alhamdulillah.. makin molek tu.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails