COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 9, 2010

Belated Celebration!


Hari tu waktu Father's Day... kiteorg tak buat apa2 pun for my dad... plan asal memang nak bawak dia keluar lah on that particular day.... tapi dia lak cam tak der mood.. dia kata.... tak der rasa nak kuar jalan jalannn... so kiteorg postpone the celebration pada malam sabtu yg lepas!



DSC_0170 copy
Kiteorg pilih tuk bersantai di Restaurant Kunang-Kunang!

Actually kiteorg 3 beradik dah plan nak belanja my dad lah malam tu... but unfortunately my elder sister pulak tak sihatt.... so nak cancel sian pulak kat org tua aku tu.. dah janji dah ngan dia kann... tu yg end up aku proceed jugak lah with my younger sister! As for my day & sister... diaorg first time datang makan kat Kunang2 nie.. aku yg dah masuk kali ke-2.. pasai tu aku suggest kat diaorg tempat nie.. coz aku tahu my dad suke kan tempat yg relax and cozy!


DSC_0138 copy
very nice place! I loiikkee! dia punyer kawasan restaurant nie very cozy & relax! seolah2 berada dlm kawasan taman dlm hutan!

TAPIIIIIiiiiiii!!! malangnyer tak dpt kami nak bersantaian di kawasan taman camgitu... ini semuaa kerana......


DSC_0159 copy
Football match yg paling kontroversi... Germany vs Argentina!


DSC_0132 copy
muke org tak puas hati sbb kene duduk kat tempat dewan org ramai tuk tengok live football match malam tu!


DSC_0137 copy
Ini semua angkara dua lelaki ini yg sesungguhnyer penyokong setia Argentina... maka saya telah tewasss disitu utk pujuk mereka duduk di dalam kawasan ala taman! :p

Okk.... lupakan pasal tak dpt bersantai dlm kawasan taman tuu... yg lebih penting sekarang nie adelah menu2 yg diorder pada malam itu!


DSC_0163 (2) copy
Acehh... sibuk nak mammammm apa tuue!


DSC_0165 (2) copy
mummy qaseh order strawberry iceblended nie! phew! nie bukan tuk qaseh nie.. nie tuk mummy dia nie!


DSC_0168 copy
Kan betoi! ish... ishh..... ishhhh... amiii..... amiiii......


DSC_0158 (2) copy
Nie adik ipar aku punyer dish! dia order chicken apa entah... tak ingat nama dish nie.. tapi dalam isi ayam tu ade cheese tau! pergghh! sedappp sehhhh! aku rasa hari tu sikit... nak order satu dah kekenyangan... so next time kalau aku pegi sini lagi... harus aku order yg ni pulak! :D


DSC_0147 copy
Aku order air tembikai lychee! memang sodap! then en. teman order air rose soda! pun sedap gak.... then my dad & en. teman order black paper steak... aku tak order makanan... sbb masih kekenyangan makan di rumah MIL disiang hari! skg biler tengok balik menu2 nie cam menyesal lak tak order apa2 hari tu... huhuhu... takpe... lepas baik dari demam nie.. confirm aku ajak en. teman gie makan kat sini lagi sekali! :D

Oh yaa.. ade lagi satu dish yg adik aku order... dia makan beefsteak!! fuh! yg tu pun sedapp bangat! en. teman dah layan bola... dia memang tak layan camera dah! so nan ado gambo beefsteak tu! takpe.. next time aku pegi.... harus aku order beefsteak tu jugak! wahh.. bukan main lagi napsu makan skg nie! hehehehee....

Yg kesiannn.... budak kecik nieee.... dia tak lalu nak makan sangat sebab dia terlalu letih & mengantok! tunggu masa nak tido jerk! pasai tu dia tak aktive sangat malam tu.... sbb belah siang tu mummy & daddy bawak dia jalan sakannn kat Carrefour! so sehari suntuk dia tak tido! hehehee....


DSC_0156 copy
dia nakk Untie Nin punyer air tembikai lychee! tangan dia kene gari camgitu... kalau takkk... dia akan wat aksii camgini!


DSC_0154 copy
sibukk nak main ngan straw! bukan nak minum sangat! notty Qaseh! :D

Overall..... food taste kat sini pada aku marvelous! majority food yg kiteorg order semuanyer sedap sedap! so far tak der lagi yg mengecewakan anak tekak kami! so kire worth it gak lah kalau nak spent duit camgini kannn! tempat pun best.... makanan pun sodap! confirm lepas nie aku akan ke sini lagi! and aku memang recommend kat korang kalau nak wat aktiviti jalan2 carik makan yer! ;)

36 comments:

Shu Shinju said...

Geram la tgk Qaseh... Geram lagi tgk makanan tu..hehehe...

-NiD's- said...

akak...nida turun sana nanti..akak bawak nida g makan kat sini yea...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kunang2 nie memang bestkan..suasana tue romantik jerk...

joijoi80 said...

kat maner kunang2 nih..

Nurhidayah Shamsury said...

cantik tmpt ni..nice shoot

Cik Yayang said...

Neena, kalau dh cadang kan tmpt tu, sila la bgtahu, kat mana lokasi nya yer..teringin nk pergi nih..:p

Dee said...

salam kenal..dtg dari blog cik purple..

Awien Ghazi said...

fuiyoo... chicken ntah apa ke namanya nampak sedap tuuu ... terliur jap.

cik yayang, restoran kunang2 tu kat sebelah shell mrr2 mengarah ke timur... before masuk ke genting... eh nampak signboard ke kuantan lah... :D

Azmiezas said...

Best sangat tempat tu..nampak sungguh tenang..n food dia pun nampak sedap..

mekchu said...

hi dear.. lama x lawat sini.. tag award tu dah kena scroll 18x baru jumpa ;p
thanks...

Lady of Leisure said...

memula tengok pic2 dah tau ni mesti kunang2 hehe.. lady suka tempat ni sebab masa study uia selalu gak datang makan sini dekat bangat kan..
:)

ratusiput said...

tgk menu sme meleleleh...tmpat pun cantik...ppsttt...sti mahal ni...!~

POSH76 said...

bessla tngk menu yg order...harusla I pun nak menerai...naper i pi dulu cam tak bess ajer ...huhu

psst: selagi bola ni tak habis selagi tula hehe

IdzaLia said...

wahh.. sedap2 ye menunya..

[z@ck] said...

hahahaha..kesian sis..sebab bola memang tak mampu nak bt pa dah..ikutkan je la

azzey said...

Neena: Nice place...pnh dgr tp kat mana area restoran tuh neena???

yana2605 said...

salam kak, bagi tau la sikit kat area kunang2 nie..nak gak try...dh terliur dah nie...

Mimy Hamid said...

aku suka makan kunang kunang...best!!!!! dekat je ngan umah aku...beb adik ipar ko tu makan chicken gordon bleu...hehe sodappp

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahaha.. :D

NeenaAnuar said...

NiD:
owh boleh ajerr.. no hal! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yeaa.. memang relaxx and tenang sangat tempat dia kan!

NeenaAnuar said...

joijoi:
kat area Shell MRR2 yg nak menghala ke Gombak.. dia dekat ngan persimpangan UIA!

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hahahaha.. sorry lah.. kali nie leh lupa lak nak citer panjang lebarr...

lokasinyer adelah di Shell MRR2 yg berdekatan exit UIA/KUantan! confirm cik yayang tahu tempat nie! :D

NeenaAnuar said...

Dee:
salam kenal sis.. thanks coz sudi visit my blog! ;D

NeenaAnuar said...

Awien:
hehehe.. memang sangatt marvelous rasanyer dear! nanti kite pegi makan sini sama2 yek!

hehehe.. thanks for the direction! ;D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
yeaa.. akak leh try tempat nie.. memang best! ;D

NeenaAnuar said...

mekchu:
heheheh.. u're most welcome! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehe... memang bestt kan tempat nie dear! ;D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
errmm... boleh lahh.. harga tuk 2 org makan dlm RM40 laa sekali ngan air.... tapi puas hati beb.. sbb sedap kann.. :D

NeenaAnuar said...

POSH:
haa.. u shud go here beb! serious tak nyesal punyer!

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
hehehe.. memang besttt! :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
hehehehe.. tu lah pasal! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
dia betoi2 sebelah SHell MRR2 nak ke arah gombak!

NeenaAnuar said...

yana:
salam dear... dia dekat sebelah Shell MRR2 yg menghala ke arah gombak.. Shell tu betoi2 terletak sebelum persimpangan nak ke UIA/GEnting/Kuantan! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
haa.. aku tau.. ko selalu makan kat sini kann... memang best kan! hehehe... thanks sbb tolong bagi tahu nama menu tu! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails