COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 19, 2010

Masih Dalam Simpanan_Part 2


Tiba2 dah part 2? hehehee.. takpe... korang ingat lagi tak pada entry aku yg
NIE? yg tu kire part 1 nyer lah yer! :D


Aku sendiri cam tak percaya yg aku leh simpan lagi sebahagian dari barang2 perkahwinan nie ngan aku lagi sampai lah ke hari ini.. dah hampir 5 tahun aku kawin.... alhamdulillah... some of it masih lagi elok dlm simpanan aku... kalau boleh aku nak simpan jerr sampai biler biler as kenang kenangan! ewah! :p


_DSC0774 (2) copy
korang jgn gelakkan aku yerr.... mungkin ade yg kata.. 'laaa.. bendealah nie pun nak disimpan ker?' tapiiiii.... itulah hakikatnyer! aku masih lagi menyimpan papan tanda arah jalan nie ngan aku... siap ngan bunga mangga nyer sekali taw! hihihihihi....


_DSC0775 copy
bunga hiasan atas barang hantaran! aku siap tampal kat dinding!

Tapi ade cerita disebalik naper aku bubuh kat dinding camgitu.... kat tempat yg aku bubuh bunga hiasan nie... dinding tu berlubang bekas paku! biasalah umah sewa kaannn... so harus lah ade kesan2 paku sana sini... so biler aku nak hang gambar kawin aku kat dinding tuu... elokkk jerk berlubang di bahagian kiri & kanan dinding tuu... so apa lagii.. aku amik lah bunga hiasan hantaran nie.. ku sangkutkan kat tempat yg berlubang tu! aku sangkut camner? aku pakukan balik tempat tu ngan paku... hihihihi... kebetulan pulak warna dinding tu warna hijau... so suai sangat lah ngan bunga hiasan tu kann! :D


DSC_0352
ni lah bunga hantaran tadi tu.... hantaran warna hijau nie dari en. teman kepada aku!

Ok... nie ade lagi satu yg aku simpan selama hampir 5 tahun usianyer!


_DSC0707 copy
bunga rose yg diperbuat dari icing sugar!

Korang jgn tak percaya okkk... sumpah aku tak tipu nie yg sesungguhnyer kuntuman bunga & beberapa helai daun itu masih ade dlm peti ais rumah aku! masih elokkk.... tak der sikit pun cacat cela pada kuntuman bunga2 tu! kalau simpan dlm peti ais memang tahan lah rasanyer... kalau biarkan kat luar room temperature aku tak pasti.... maybe tak leh tahan selama ini kott sebab first thing for sure semut akan hurunggg bunga2 nie! hehehehee....

Nak tahu bunga2 tu datang nyer dari mana???


DSC_0716
Ini lah dia kek perkahwinan aku yg dihiasi dengan kuntuman bunga rose! aku tempah kek nie dari Choffles Wedding Cake Studio!

Kalau lah boleh aku simpan the whole kek tu macam gitu jerk... for sure aku simpan sampai ke hari ini! hahahaha.... over kann! :p Dah sah2 laaaaa kek tu org dah ngap! Itu pun kuntuman bunga rose tu arwah mak aku yg suruh aku simpannn... dia kata... biasanyer tahan kalau simpan dlm peti ais.. and it is very true.. till now bunga2 tu masih ade dlm simpanan aku!

Actually ade banyakk lagi barang2 dari perkawinan aku yg masih aku simpann... tapi gambo lom sempat nak snap lagik... insyallah nanti kalau dah snap... aku sharing2 kat sini lagi yerr... kite continue part 3 pulak!

p/s: rasa cam nak abadi kan memori perkahwinan aku kat dlm blog nie lah! apa pendapat korang? ok ker kalau aku blog it out? so far aku tak penah blog pun lagi sebab yelah aku start bloggin pun last year... aku kawin 2005... rasa2 cam sesuaii jerk nak abadikan dlm blog nie since aku punyer usia perkahwinan dah nak jangkau 5 tahun kannn... errrrrmmmmm.....


36 comments:

Iena said...

aku setuju! utk kenang kenangan di hari tua... hehhehee

cikbedahlaser said...

waaaaa..syok nye..sy yg baru 2 thn pon dh byk jahanam dh barang2 tu...

Cik Yayang said...

wah...tabik seh Neena simpan bunga icing tu...{aah ek, nape aku tak simpan yer bunga kek yg mr.cactusjack bagi dulu} hahaha

mrs.ecam said...

aku stuju lg pong blog ko...sukati ko la kn...tp amzing btol lah ko leh simpan lg bunge kek kawin ko tu...gilos...klu aku mau dh kne baham ngan ank2 aku yg tiap 5menet bukak peti es tu...heeeeee

♥ Vee Violet ♥ said...

wedding neena mesti grand kan?
:)

mrs.hanibunny said...

SETUJU! cadangan di tutup... wakaka... cadangan merapu ko jangan terima... akak suke!

Nurhidayah Shamsury said...

sangat cantik..nk tgk lg pix² kawen kak neena..kami x busan la..

mekchu said...

mencik tau bila view belog neena kat opis.. x nmpk gmbr :(( nnti blk umah mekchu pkai berukband ye..

Eri-chan said...

simpan. kenangan tu..!! suka ar blog u neena..

Mimy Hamid said...

aku sokong !!!!!! kenangan abadi beb

POSH76 said...

wow 5 tahun nyer barang u simpan lagi bagus2...u mmg well organize...sharelaa I suker jer hehe..leh kasik tips pada pasangan yg nak kawenkan hehe

kak ina mail said...

woww bvlgari.first menang peraduan majalah nona dapat hadiah perfume bvlgari.kalau nak beli idaklah dapat RM200 lebih rega dia.cantiklah gula icing tu.akak tak pernah makan kek fondant cam tu.tapi selalunya hantaran dorang tempah kek fondant , sebab tahan lama.cayalah 5 tahun dah berlalu, tapi simpan lagi.

A D I A said...

penunjuk arah tu i simpan gak tauu, i design sendri i laminate sendri. cuma gi tampal2 je la my bro buat hehe.

[z@ck] said...

memori yg ssah nak cari tu sis..memang patut pun simpan =)

azzey said...

Neena: masukkan jelah dear..sape nk halang pon...bkn blog org, sendiri punya...ha3.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

great idea tue sis..sebagai kenangan nanti di hari2 mendatang *tanak la cakap hari tua..:P*

NeenaAnuar said...

Iena:
TQ beb! nanti aku wat yer! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
heheheee.. takpe.. mana yg leh diselamat kan tu selamatkan jerk! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
takpe.. masih ade masa tuk simpan yg akan datang nie! *wink* :D

NeenaAnuar said...

ecam:
betoi2.. blog aku suka hati aku lah nak bubuh apa pong kan? hahahahaa.. riak sungguhh bunyik nyer! hihihi...

NeenaAnuar said...

Vee:
ishh.. tak der lah grand mana Vee... biasa biasa jerkk.. org skg punyer wedding lagi lah grandd giler! esok time Vee lagi lah camner agaknyer! heheheh...

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hehehee.. TQ!!! :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
THanks dear! nanti akak blog it out yek! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
aramakkkk! ampunn looorr.. nak wat camnerr... I guna flickr nie lah kelemahan nyer! huhuhu... sorry yek dear! hope kat umah mekchu leh tengok all da pics! ;)

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
hi sis! thanks for visiting and following my blog! will linked yours later keh! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehe.. thanks beb! ;D

NeenaAnuar said...

POSH:
hihihihi... thanks babe! okk.. nanti I sharing2 kat sini yer! ;)

NeenaAnuar said...

kak ina:
akak nie bertuah gak yek! macam2 menang.. bagus lah... neena haramm kot bertuah! hehehee...

ha'ah.. kek fondant memang tahannn.... tu yg leh simpan sampai 5 tahun icing sugar dia tu! :D

NeenaAnuar said...

Adia:
sama lah! i pun buat tu semua sendiri! hehehehe...

NeenaAnuar said...

z@ck:
tu lah tu! thanks! ;D

NeenaAnuar said...

azzey:
yeaa.. memang pon! thanks! ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahahahaa.. takpe... ckp jerk! biar tua asal bergaya! hahahaha.. :p

SURIA AMANDA said...

biar betul akak simpan segala benda tu...dah 5 thn tau...

Azmiezas said...

bagus..bagus..setuju sangat..

tepek la picas banyak2...
akak suka tengok gambar org kawen..pelik kan??..

NeenaAnuar said...

Amanda:
betolllllll dikk non! sumpah akak tak tipu nie hah! hehehehe....

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hihihihi... ok thanks kak! nanti saya buat yer! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails