COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 8, 2010

Pasang Lah Citer Spender!


Lupakan tentang title entry aku tu sekejap.... now aku nak citer pasai part makan2 dulu...



DSC_0069 copy
MIL aku camgini lah... kalau anak menantu nak dtg.. confirm menu dah penuh atas meja.... antara lauk yg menjadik santapan kiteorg hari tu adelah... masak lemak belimbing ikan tenggiri... ikan apa entah yg digoreng... sambal ikan bilis tempe...pucuk ubi rebus... sambal belacan + bee hoon goreng!


DSC_0071 copy
menantu hantu yg dah lama tak makan air tangan MIL! :p
btw, korang perasan tak kuih yg bewarna biru tu! hehehe.. al-kisah kuih tu.. MIL nak wat kuih serimuka.. tapi daun pandan @ pewarna hijau nan ado! biru jerk yg adeee.. itu lah yg dia bedal! hahaha.. tapi rasa tatapp sedapp ok! :D


DSC_0080 copy
budak manja niee... penuh sabar dia menanti pak ngah ngan mak ngah dia dtg tuk makan tengah ari sama2 ngan dia.... pastu waktu nak makan... siap ckp kat aku... "mak ngah... mak ngah suap nabilah lahh.. nabilah tak nak makan sendiri.. nabilah nak mak ngah suapkan!" hihihi.... cute lah nabilah nie! berselera dia makan... abis satu pinggan aku suap dia hari tu!


DSC_0081 copy
Pak ngah makan sampai penuh2 molott! :D

Lepas makan... masing2 dah tersandar ke kenyangan! pastu BIL aku nak pasang DVD... tetiba Nabilah ckp.. "ayah.. pasang lah citer spender!" Hah??? terbeliakk aku dengaq statement dia tuu! citer spenderr apa kahh??? pastu dia pun amik lah kotak DVD citer spender tu! fuhh susspenn toi akuuuuu!!


Nak tengok citer spenderrr apakahhh yg dimaksud kan oleh nabilah??? Hah ni diaaa........



DSC_0102 copy
Lorrrr... citer horror nie rupenyer! tapi dia dok panggil citer spender sbb cover DVD nie ade org pakai spender! hahahahahaa...

End up ayah dia tak pasang pun citer spender tuu... sbb pak ngah dia nak tengok citer Mel Gibson.. Edge of The Darkness....


DSC_0104 copy
Not bad lah citer dia.... best gak.. (isk! laki sapa lah yg dok berbungkang tu! :p)


DSC_0107 copy
Tuk minum petang... MIL goreng keropok lekor yg aku belikan dari Ganu hari tu....


DSC_0111 copy
Nabilah & Irfan memang cukup suke ngan keropok lekor ganu nie... sampai berebut2 nak makan... takpe.. next time mak ngah beli banyakkk lagi yer! :D

34 comments:

mrs.ecam said...

huwaaaaaaa aku pong terliur tngk kopok lekor tu...neenaaa nakkkkkkkkkkkkk

joijoi80 said...

hik.hik..ikan rebus pun x kenal ker.... cantikla seri muka biru tuh.. janji lemak tetap ado kan..

Shu Shinju said...

Kak..masak lemak & pucuk ubi tu yg shu x tahan.. sedapnye.....

Nur Irfan Juezrie said...

terliur tgk kopok lekor ganu tu..huhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ikan goreng tue namanya ikan kembung rebus...sangat sedap di makan dengan nasi yang tengah panas...pehhhhhh best la...cam nak jugak la....

NeenaAnuar said...

ecam:
alahi.. cian toi ibu mengadung nie... ok.. insyallah next time aku beli kan tuk ko yer! tapi ko kene dtg amik kat umah aku lerrr.. buleh? hehehe...

NeenaAnuar said...

joijoi:
wuit!! itu bukan ikan rebuss lerrrrr... itu ikan goreng!! takkan lah ikan rebuss pun aku tak kenal.. nyanya punyer kes tu! hahaha...

yup! rupe tak cantik takpe.. janji rasa mantop! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
heheehe.. itu memang combination yg sangatt baguss kan! :D

NeenaAnuar said...

Jue:
hihihihi... sedap dan sangattt original taw!

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
ikan goreng... ikan kembung rebus? haihh! bukan laaa.. dia ala2 cam ikan sardin ngan selayang... tapi for sure bukan ikan kembung! lupa lak nak investigate dari MIL hari tu apakah nama ikan tu! hehehehee... :D

Deqna said...

masak lemak dengan belimbing tu memang feberet aku tuh...MIL memang rajin masak kan

Mimy Hamid said...

gulpppppp..telan air liur aku okeh...makanan buat tekak aku berdegupp..apakah..ko mmg tau..entry nk bg lupa diet...

LiAnA said...

makk aiii sedapnya lauk... kopok lekor tu nampak sedap...
pas mkm tu yg sedap membungkang hihi

cik selamah kundang said...

lama dah xmkn kopok lekor.gilos tingin

Lady of Leisure said...

grrr.. boleh nangis tengok lauk pauuk ni tau neena.. i suka sangat makan lauk2 cenggini.. masak lemak, ikan goreng n sambal belacan plus ulam bestnya

Mia-Ina said...

hi neena..link ur blog k. salam ukhuwah dr mia

P/s: suke tgk gmbr kat sini...silent reader dlm diam x diam...makanan enak2x nampak...

CuppyCakeMommy said...

lawak ok spender..buatnya dia tunjuk citer 5star abis la..heheh

nanti jemput datang ke befday mia ye..18th ni..3-6pm
at Taska Jari Kecil Alam Sari Bangi
email i for rsvp ysalli@yahoo.com

mizzura said...

errr...kuih biru tu nampak menggerunkan plak...bila makan bibir n gigi takde biru eh?? hehehehe...

lor...kecian bebudak tu..kena ajor dia cakap cerita singlet ker...sexy sgt sebut cerita spender..haha..

POSH76 said...

bessnyer tengok gambo makanan yg terhidang tu...masakan mak mmg terbaikkan....terliur lagi tengok kepok lekor tu...oooo itu rupernyer citer kisah spender hehe

SURIA AMANDA said...

aduhai..Nabilah ni leh geng ngan Dania la, jenis x menyempat pas tu pok pek2 mcm mak nenek

joijoi80 said...

betoila.. mcm cik purple ckp ..memang ikan kembung rebus.. tp kg. joijoi kat gopeng mmg panggil ikan rebus.. sebabtu dia takder gaul ngan kunyit dan garam masa nak goreng becoz dia dah di rebus dahulu dan pastu di jemur bagi kering.. enak di makan ngan sambal belachantuh...

azzey said...

Nenna: cam sedap plak tgk kuih yg very d blue tuh....he3...

*p/s: keropok lekor ganu ada lg x??? courier kat i boleh ??? *wink*

NeenaAnuar said...

Deqna:
ooo... ko suke yer.. aku tak berapa sangat lahh.. tapi nuar memang suke! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehehe... nak wat camner.. MIL aku sudaa masakkk! :D

NeenaAnuar said...

Kak LiAnA:
hahahaha... memang pong kak! tak ingat donia mata nak terlelapp! :D

NeenaAnuar said...

cik selamah kundang:
hehehee.. kene beli kat ganu jerk yg kalau nak betoi2 original! ;D

NeenaAnuar said...

Lady:
memanggg mabelessss kan dear! leh bertambah tambah makan nasik! :D

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
hi dear! Thanks for visiting my blog! i'll linked yours later keh!

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hahahaha.. tu lah pasal.. memang suspenn abiss! :D

thanks for the invitation dear.. will revert to you thru email! ;)

NeenaAnuar said...

mizzura:
ade gak melekat warna biru tu.. tapi rasa sedap punyer pasal.. terus tak pikir apa dah! hahahaa...

NeenaAnuar said...

POSH:
tu lah.. i kalu jumpa MIL... siaplah tuk naikkan berat badan! hehehee...

NeenaAnuar said...

Amanda:
hahahahaha.... girl kalau dah besar camgitu lah kann! ;D

NeenaAnuar said...

joijoi:
ooo ye ker? heheehe.. ok ok...

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehee... memang sedapp pun azzey!

alamaakkk... mana leh courierr.. sure abg posto yg ngapp dulu nanti! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails