COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 23, 2010

Ade Sapa2 Nak Tolong Tambah Jawapan Kepada Persoalan Ini?


Dah lama rasanyer aku nak berkongsi cerita pasal issue niee... tapi tak berupdate-update about it! Lately nie aku buat blogwalking kat bog kawan2... aku perasan ade some of my blogger frens sedang berhadapan ngan serangan si lalat @ tungau @ langau! So isu inilah yg aku nak perkatakan! :D


Aku rasa sapa jerk yg berblogging... pasti tak terlepas dari gangguan si tungau @ lalat kan? Mungkin ade yg takder langsung... but secara majoritynyer aku pasti ramai yg kene.... Selama setahun setengah aku dah berblogging nie... Aku sendiri tak terlepas dari gangguan si tungau @ lalat @ langau suatu masa dulu...

Aku sendiri tak sangka yg blog aku akan diserang si langau... tapi tu semua dulu2 lah... dlm enam bulan pertama berbloggin jerk... lepas pada tu untill now alhamdulillah laaaa... dah tak der dah gangguan2 si tungau mahu pun langau!

Camner cara si langau nie ganggu blog aku? haa... mula2 as anonymous sebab aku open my comments box to anon.. then lepas dari situ aku block anon comment... settle! then dia 'berak' lah pulakkkk kat Shout Box aku... then terussss aku closed aku punyer shout box! Satu lah penyakit lalat nie aku notice... dia memang penakott! dia tak berani cam aku! hahaha.... Kalau berani... for sure reveal sapa diri diaorg kan?? tak yah lah nak ber anon-anon... pastu jadik Guestt lah.. apa lah! podahcit! :p

So.. lepas aku closed semua bende alah tu... alhamdulillahh.... tak der dah gangguan2 palatt nie lagi... BUTTTTT!!! jgn ingat si palat tak wujud kat blog aku nie lagi tau... aku tahuuu.... instinct aku kuatt mengatakan yg dia nie masih wujudd kat blog aku niee... Everyday dia dok skodeng blog aku yg cun nie hah! hehehee.... camner aku tahu dia skodeng?? haaa... biler dia boleh mengumpat hal aku & cuba menjaja citer2 di blog aku pada org lain! Pastu siap pedajall lagi taw! Takpe... dia ingat aku tak tahu perbuatan dia tu kann.. tu lah silap nyer dia! hehehee.... Well... I'm cleaver... lalat kan bodooo.. :p

Aku memang kenalll sangatt2 lah ngan dia! In fact... yg bestnyer... si langau nie aku kenal tau! tapi dia yg sengall ingat aku tak tahu and ingat aku tak kenal dia... well.. aku tahu lah... sapa yg suke carik pasal ngan aku... and I do believe biasanyer golongan2 langau nie biasanyer terdiri dari golongan org2 yg kite kenal! Kenal secara penah face to face lah maksud aku.... anyway.. ade ker langau dari golongan yg kite tak kenal yek? korang ade?? aku tak der... yg aku punyer tungau nie memang aku kenal dia lah!

Anyway... cuma semalam tetiba terdetik kat kepala otak aku nie hah! Naper org yg tak suke ngan kite niee... dia suke sangatt masuk blog kite yek? apakahh tujuan diaorg sebenarnyerr??? Seyes aku tak paham... kalau dah tak suke... tak yah lah amik tahu hal kite kan? cam aku lah... aku kan tak hipokritt... kalau sukee.. aku layann.. kalau tak sukee... jgn harap aku nak being plastikkk and pretend sooo baikkk infront of you! that's not me! Like me... kalau dah tak suke kat seseorang tuu.... tak koserr aku nak amik tahu menahu perihal org yg aku tak suke tuu... buang masa aku jerk! sama jugak cam blog.. kaalu aku tak suke satu2 blog.... aku takkan jenggah pun blog org tu... but so far aku tak der lagi lah blog2 yg aku tak suke... so far semuanyer aku suke... :D

So semalam aku saja lah bubuh status kat FB camgini....

"Sapa boleh tolong bagi jawapan yg bernasss tuk aku punyer persoalan nie yek? Kenapa ade org yg tak suke dengan aku... tapi dia masih ade hati nak amik tahu pasal aku dengan skodeng @ terjah blog aku?"
A) adekah dia PEMINAT SETIA saya?
B) adekah dia musuh dlm selimut saya?
C) adekah dia cuba mem-buzy-body pasal life saya?
D) kesemua jawapan diatas!!!~ :D

Sajalah aku nak tengok apakah pendapat kawan2 di FB kannn.... so inilah yg mereka comment! :D

(click for bigger image!)

All of them really make me cheer up lah! Macam2 jawapan yg aku dpt.... Thanks to them coz sudi participate dlm survey aku yg tak seberapa tu! hehehe.. so now aku nak share ngan korang yg kat Blog nie pulakk.... So yg mana satu pilihan korang?? kot2 korang ade jawapan bernas lain yg bleh aku tambah kan lagi jawapan aku tu kepada ruangan E... F... G... H.. I.. bla bla blaa... actually lebih... dah jadik J.. K.. L.. M.. N... dah nie sbb dari komen2 kat FB tu dah amik ruangan E... F... G... H.. I.... hahahahaa....

Anyway... aku bersyukur sangat lah sampai setakat hari nie... blog aku secara majority nyer dengan peratusan 99.9% (wahh.. tak hagak siap bagi peratusan lagi tu! hahahaha... :p) dikunjungi oleh readers yg betol2 IKHLAS nak ambil tahu pasal aku... nak sharing2 ngan aku... nak beramass mesra ngan aku... & nak teruss venture my life bersama-sama aku...

Thanks ollzz!! Aku sayangggggggggggggggggggggggg bangatttt sama kamuuuuuuu semuaaa!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

10 comments:

mrs.hanibunny said...

aik...macammana aku tak baca status FB ko tu?!!!

biasalah neena... sbb cerita kau sangat menarik... org yang tahu adalah mereka yang cemburu dengan apa yang kita dapat walaupun kita ada kekekurangan kita happy dengan life tapi mereka2 ni tak... cukup la kot 'dia' je tak sihat...heheh... blog ko ni kenapa pasang perangkap lalat...kui kui kui... hidangan yang best pastilah lalat nak hurung... sama la mcm diorg...kan???

ASMI ASMIDAR said...

...
seorang musuh lebih mengambil tempat di kepala kiter berbanding seorang kawan di hati kita ..
betul ta...??
ala kalo setakat lalat2
ni..
bunuh jer ngan pemukul tue..
abeh citer hehe,...

[z@ck] said...

pernah kena sekali dan terasa down gila kot time tu..rasa mcm nak stop blogging.tp langau ni kita tak boleh layan.patut buat bodo ja.nanti lama2 dia penat la

Iena said...

aku pon sbenarnya ader 'kwn' yg dulu mmg btol2 kwn. pastu xtau naper dia makin menjauh dan jauh dan terus jauh. skali terkantoi dia sentiasa follow blog aku. n sebab aku xnk dia amik tau pasal aku, aku pernah nk privatekn blog aku tp atas nasihat kwn aku yg lain... aku x jd privatekn. kwn aku ckp biar dia tahu kite happy ngan life kiter skrg dan teruskan la jeles kalo dia nak... x jejas paper pown...

psstttt... aku sayang kammo jugak.

mrs.ecam said...

aku rs sbb die nk carik bahn nk kutuk ko la tut....bio kan jek nin...x rugi pong kn...dh mmg pangai PHD die cam tu...blog aku si anon2 tu mmg aku knal...hee akak n adk2 aku jek..dieorg xdek blog tp at least aku tau la spe kn...klu kt opsi ni lak rmai le yg cam x shuke aku....aku pong x tau nape...jeles ke ape kn...tp pd aku slagi ko x kaco idop aku...aku buat deek jek...lalalalalala

Shu Shinju said...

AKAK...2 EKOR LANGAU YG DOK KACAU BLOG SHU TU.. SORANG MMG KENAL.. YG SORANG LAGI X KENAL LANGSUNG... TAU2 NAK URUNG JER..EEEE... GELI...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

napa xnampak status nie nyek kat FB..huhuhu xkan rabun kot?? ish...musykil nie...sis anggap jerk la..yang manusia tue sebenarnya dengki dan iri hati dengan life sis..dia nak idup cam sis..tapi xdapat sebab tue dia sentiasa dengki dengan u.....nak kena tunjal kepala taw orang tue..meh sini *marah nie.. *

SURIA AMANDA said...

Pada Lisa dia adalah seorang yang dengki dengan apa yang orang ada or dapat yang dia takleh nak dapat..biasalah perasaan dengki ni mmg akan menguasai orang yang x cukup sifat, x cukup matang dan tak cukup serba serbi,...dengki jer dgn kebahagiaan orang lain and tahniah akak sebab at least maybe dia nak jadi seperti akak..kira macam MENTOR TV3 tu la..but akak versi Neenaanuar..hahahaha...

POSH76 said...

I pun dah bese kene..kekadang rasa frust gak aku tak kacau org tapi org kacau gak...tp lelama dah kebal...so senang jer jgn layan...org camni sebenarnyer jeles dgn kelebihan yang u ada....nak cakap direct TAKUT....jadiler anynomous mende tah....blogger GLAM jer LALAT atau TUNGAU yg datang hehe

NeenaAnuar said...

THANKS ALL FOR YOUR SUPPORT! LOVE YA! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails