COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 1, 2010

Contest Gambar Best by AsaDa


GUMMY POST!!!
~PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRIES~


Terima kasihh lahhh buat adinda ku
Anida kerana sudi menjemput akak mu ini meng-joint-kan diri dlm contest yg dia sendiri telah pun meng-joint-kan diri... hihihihi....


Baru perasan yg contest nie dah hampir2 ke tempoh due date... so now baru terkedek-kedek nak publish entry nie! hehehe...

Ok... contest yg tertajuk.... Contest Gambar Best by AsaDa di anjurkan oleh Asada ..... Jom tengok syarat2 penyertaan!



Syarat-syarat adalah sangat mudah!!

* Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain. ~ DONE!

* Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca. ~ DONE!

* Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini. ~ DONE!

* Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan. ~ DONE!

* Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai. ~ DONE!

* Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda. ~ DONE!

* TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup. ~ DONE!

Penilaian pemenang adalah berdasarkan:

* Gambar dan kisah di sebalik gambar yang TERBEST & MENARIK akan dikira sebagai pemenang.

* Juri penghakiman adalah asada dan kawan-kawannya. hehe..

Hadiah Pemenang-pemenang :

* Pemenang tempat pertama akan menerima set Kristal Egypt berbentuk Piramid dan hadiah misteri khas daripada AsaDa..

* Pemenang tempat kedua juga akan menerima set Kristal Egypt berbentuk Piramid dan hadiah misteri khas daripada AsaDa..

* Pemenang tempat ketiga akan menerima hadiah misteri daripada Asada. jika penyertaan adalah menggalakkan, Asada akan menambah bilangan pemenang mengikut kesesuaian.

Okkkk... dengan ini... aku ingin mempertandingkan gambar2 seperti berikut...


1st Picture!

_DSC1194 copy
Cak!! Nama saya Neena Binti Johari! Nama Glamour nan adoo... biasa org panggil Neena ajerr... Okk... gambar yg dirakamkan di Bagus Jati Bali nie to me agak besttt b'coz ianyer tidak langsung menggunakan teknik super impose atau apa2 teknik sekali pun... sumpahhh tak tipu nie! hihihi... SEBELUM en. teman dpt captured gambar nie jadik camgini... aku actually duduk kat tengah2 walkway yg berbatu petak2 tuu! then tiba2 en. teman suruh aku duduk kat belakang kotak lampu niee.. SEMASA first snap gambo tak berapa nak jadik sbb kaki aku terjulurr keluarr... so en. teman kata amik lagi sekali.. maka inilah hasilnyer SELEPAS tembakan yg mengena... I'm inside the lamp frame! ;D


2nd Picture!

_DSC1382 copy
Gambar nie pun dirakamkan di Bagus Jati Bali.... aku rasa gambar nie sangatt bestt b'coz of cahaya matahari terbit @ sun rise yg memancarr tepat ke arah kami dengan begitu indah sekali! Juga tiada unsur2 editing & dijamin 100% ketulenan gambar nie.. sesungguhnyer SEBELUM matahari terbit... kami berdua sangattt liat nak bangun dari tido untuk menikmati keindahan si Pencipta... tetapi SELEPAS dipaksa oleh nalurii jiwa raga yg sentiasa mendambakan keindahan alam semula jadi... maka kami gagahkan diri jua walaupun tak mandi pagi lagi! hihihi... maka SELEPAS menikmati pancaran matahari terbit di ufuk timurr buat seberapa ketika... barulah kami berdua mandi & bersarapan tradisi ala Bali! :D


Ok... naper aku bubuh dua dua gambar? sebab satu pilihan aku (2nd picture)... and satu lagi pilihan en. teman (1st picture)... so now kite tengok yg mana satu akan menjadik pilihan tuan juri kite sbb dia kata leh upload seberapa banyak gambar pun... but at the end dia yg akan membuat satu pilihan gambar saja untuk dipertandingkan!

And now korang suke gambar yg mana? en. teman punyer pilihan atau aku punyer pilihan? hehehee.... :p

26 comments:

lady XOXO said...

WAAAAAAA SIS... LAWA2 PIC.. wina suka pic satu.. nice one... tapi no 2 pown lawa.. romantik toi... all da besh sis... ngeeeee.. chaiyok

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kita suka yang pica u dengan en teman tue...sooooooooo romantic..i looiiikkeee....
gud luck bebeh

POSH76 said...

good luck...me too suker dua2 gambo tu nampak kelainan & special hehe

Nurhidayah Shamsury said...

cantik gile..confirm leh menang ni...

Iena said...

me vote for 2nd pikces!
nway, hope kamu menang ya... gud luck!

-NiD's- said...

alamak's ...... INGT AKAK TAK join dh...qupanya join jugak....
akak ada change ni dapat kristal dr EGYPT..lawa laa pic tuh...
penUH makna.....

thank's tau akak sebab sudi Join...
i lebIu bebeh

Cik Yayang said...

Saya pilih pic no 1...creative!

nairaariaa said...

unik la gambar yg 1st tu...frame kecik je...hu..pandai la photographer sis...huuu...

mekchu said...

gmbr2 vacation neena mmg cntik2.. tak mustahil hati juri tertarik.. paling busuk top 10 mesti dlm tangan

Shu Shinju said...

2 2 cantik.. tp, yg 1st lagi shu suka.. comey & kreatif...

gud luck akak...

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
hehehe... TQ dear! ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
TQ lalinggg! muahh.. muahh.. muaahh!

NeenaAnuar said...

POSH:
Thanks babe! muaahhss!

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hehehe.. so far tak penah menang pon dik! semuanyer bergantung pada mata hati juri! btw, thanks yeah! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
TQ babeh! ;)

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe... takkan tak joint kott.. nanti kecikk hati adik akak nie! :D

Thanks darlingg! I luv you too! ;)

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
TQ cik yayang... nanti kite tengok yg mana satu kah pilihan juri yer! ;)

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hihihi... TQ dear! en. teman punyer idea lah tu! harus dia kembangg semangkuk baca comment adik nie! ;D

NeenaAnuar said...

mekchu:
hohoho... TQ mekchu! tapi ade gak contest2 yg neena masuk tak berjaya taw nak masuk top 10 tau... hehehe.. so pendek kata.. ianyer bergantung pada mata hati cik tuan/puan juri lah kannn... apa pun neena sgt2 berterima kasih pada mekchu sbb dpt menilai my pic hari tu & put me in your top 10 list! ;D

NeenaAnuar said...

Shu:
Thanks dear! :D

Yaniez said...

lawa pic akak.. good luck too..

p/s: semalam tak sempat nak mengomen.. hihi

ASaDa RyutaRo said...

dua2 pun sangat lawa.. nti kita tengok apa kata juri ea..

tQ sudi join.. dah siap link nama kat senarai peserta, bg senang juri nk terjah. huhu..

gud luck! (^^,)

NeenaAnuar said...

Yaniez:
TQ dear! good luck to you tooo! ;)

NeenaAnuar said...

ASaDa:
TQ coz sudi visit and drop your comment here! kalau I menang jgn lupa habaqq mai nak! hahaha...

nasazfrog... said...

i like it this pic... romantik seh... :)

Gadis Kampung said...

Jom join contest saya boleh menang RM101.00 http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/10/join-my-contest-be-my-followers.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails