COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 5, 2010

Jom Berangan Dengan 2 Juta!


Tag yg diterima pada bulan Mei yg lalu!! Hah amik.. betapa lama dia berperap dlm draft box! hehehe.....




1. Cam biasa la ckp sapa yg baik ati hantar tag ni.
~ Tag dari si bakal ibu... Adia! TQ lalingg for giving me a chance to verangan2 mat jenin disini! hehehe...

2. Tag kan kat kwn2 korang yg semestinya akan layan berangan bersama2 korang.
~ sapa2 yg rasa2 nak verangan jutawan.. di persilakan wat tag nie yer.. coz kang kata aku tak kasik chan lak kat korang kalau aku select certain2 people jek kan! hehehe.. so jgn malu jgn sengan tuk layan & amik tag nie yer! :)

3. Dah tag kena la jenjalan war war kan kat kwn korang kan yg korang nak bg 2 juta kat dorang.
~ dengan ini saya meng war warrrr kan pada kalian semuaa yg sedang membaca entry ku ini.. silalah amik RM2 juta nie buat kenang kenangan verangan! hahaha...

4. Apa agaknya angan-angan korang tu? korang berangan nak buat per ngan duit ni.
~ owh banyak sungguh angan2 aku kalau dpt RM2 juta kat tangan... Pertama sekali aku nak perbanyakkan amal jariah terlebih dahulu.... tak kire lah dari segi apa pun... baik bersedekah mahu pun dlm amal ibadah tuk diri sendiri jugak.... then baru pikir soal2 lain... cam contoh nak pergi wat touring activity round the world in 60 days kaa... nak beli assets kaaa... nak wat pelaburan kaaa... and last but not least... yg pasti dlm 2 juta tu pasti aku nak beli rumah yg cam gini....


P1040042
beli asset kat Perth, Australia nie... rumah yg terletak begitu indah di tepian sungai which will lead to da sea... siap ade si dolphins yg bakal menyapa sebagai tetamu di hadapan muka pintu mu.... di tambah pulak dengan adenya boat persendirian yg ditambat di halaman rumah... owh! ternyata tempat nie sangat exclusive!! aku sangat menjelesss ngan org2 kayo di situ!


_DSC1183 copy
or else.. kalau yg kat Perth tu mahal sangat.. which is confirm will be more than 2 million... dpt yg macam kat Bagus Jati nie pun dah cukup baguihh dah! satu villa indah di dlm hutan tebal.... tak yah pasang air cond.. jimat elektrik.. sihat pun sihat sbb tiap2 hari dpt hirup udara segar... kalau dlm rumah ade jacuzzi... kat luar rumah tu aku nak tambah pool di bahagian balcony rumah beserta dengan day bed nyer sekali! yg pasti seluruh decoration adelah berkonsepkan ala Bali! :)

5. Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality ek?
~ errmmm.. aku rasa kalau kite nie dtg nyer dari keluarga hartawan.. for sure tak dak masalah tuk dptkan RM2 juta niee... or else kite adelah businessman or businesswomen yg berjaya.. cam contoh Datok K & CT tu lerr... or else kite jadik artis yg terkenalll di mata dunia... cam Michael Jackson kerr... for sure senang jerk nak dptkan RM2 juta nie dlm sekelip mata....

Anyway... walaupun tak dpt 2 juta kat tangan aku setakat hari ini.. aku masih lagi bersyukur ngan kurniaan Allah S.W.T kepada aku.... takot jugak kot2 DIA bagi rezeki sebanyak itu.. mungkin kite akan TERRRRRrrlupa ngan angan2 murni kite tu... tup2 bertukar jadik haji bakhil kaa... kan ke lebih teruk tuu.. so adelah lebih baik dlm bersederhana.. coz lambang $$$$ ini bukan lah menjamin kebahagiann kite secara total! tapi tak dak langsung pun susah gak tau.. pasai tu lah aku kata harus bersederhana! :D

8 comments:

Yana@Nana said...

hi.. kak yana nak tumpang BeraNgan JAP.. HEHEHEH

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

heheheh bestkan dapat verangan...sama la nan kita pun klu la dapat..fuhhhh verangan macam2 nie..hahahahahahahah

Lady of Leisure said...

cantiknya rumah kat perth tu siap ada dolphin ye neena.. i love dolphin so much dorang manja kan.

NeenaAnuar said...

Yana@Nana:
haaa.. sila sila... jgn segan2 yer! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehehehee.. angan2 mat jenin pun jadikk laaa kann! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
yup lady... memang kat sini org yg tinggal tu kaya raya giler! kiteorg buat dolphins tour time nie! memang terpegunn abis waktu tengok umah2 kat sekitar kawasan tu!

POSH76 said...

bessnyer kalu ada uwang sebanyak tu...tapi kekadang kaya sgt pun takut gak....yg penting bersyukur dgn apa yg kita ada hehe

NeenaAnuar said...

POSH:
yeaaa... betoi2.. yg penting bersederhana dan sentiasa bersyukur kan! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails