COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 1, 2010

Hai Haii Penggggggggggg!


Setiap kali dlm perjalanan pergi dan balik ke kampung... adelah tidak sah kalau tak singgah tuk makan makann di sini.........



DSC_1826 copy
Kedai Kopi Hai Peng @ Hai Peng Kopitiam!

Jangan risauuu... kopitiam nie halal yerr! Terletak di Chukai, Kemaman... kopitiam nie tak lekang dari kunjungan org ramaii... penuhh sesajaa.. kengkadang tu sampai nak kene tunggu & beratur tuk dapatkan tempat duduk!


DSC_1830 copy
Seee... punyer lah ramaiii & penuh ngan costumer kan! Kiteorg sampai sini pun dah kol 3 ptg.. banyak makanan yg dah abis like mee hoon goreng.. nasik dagang... & kuih muih... sedap2 tau semua tuu.... tapi kopitiam nie tak bukak belah malam rasanyer.. dia by late evening dah tutup kalau tak salah aku....


Kiteorg dpt singgah waktu balik dari Ganu jerk hari tu... waktu pergi tak dpt nak singgah sbb kopitiam nie tutup setiap hari Jumaat! Pasai tu waktu pergi hari tu kiteorg singgah makan kat Mesra Mall.. kalau tak jgn harap lah tempat lain yg kami akan tuju... for sure our luncheon will be at Hai Peng Kopitiam nie!


DSC_1832 copy
menu wajib ambik! Roti bakar! mabeleeessssssss!! nak2 dia punyer kaya tu! yumm.. yummmm!


DSC_1833 copy
and this is 1 of my favourite dish too! spaghetti with sardin! hehehe...

Air lupa pulak en. teman nak snap hari tu.. aku nie tak leh minum kopi... nak2 kopi itam.. for sure pening kalau minum kopi... so air febret aku adelah Milo Ais! perghh kat situ memang coww punyer Milo Ais leh dpt! nanti next time aku amik gambo Milo Ais tu yer! :D And this is our last pit stop of da day.... Lepas dari Hai Peng nie kiteorg teruss shooot back to KL... singgah pun kat perhentian jerk tuk terkuchil! hehehe...

Btw, korang dah breakfast?? Makan apa pagi nie? :D

26 comments:

lady XOXO said...

sis... roti bakar tu look... NYUM NYUM....

POSH76 said...

beb I pantang tngk kopitiam ni nanti nak teraila...si comei qaseh tu melekat jer dgn u....rasi tul dgn auntie neena dia...I suker sgt tngk kiut face & hair dia tu....hehe

SURIA AMANDA said...

kak....berbunyik perut Lisa tgok roti bakar tu...saje jer tau....

ratusiput said...

aku breakfast lontong arini...tp tak habis...muak la plak...tgk roti bako tu teringin cam nk makan lak...

♥ Vee Violet ♥ said...

samalah dear...
vee pun tak boleh minum kafein...
:)
how are you dear?
have a great day ahead yeah?
:)

yana2605 said...

kat ganu ke kopitiam nie??kat bahagian mana yer??

Mimy Hamid said...

kat sini mmg terbaekk...aku gi ganu nak singgah la...terliurrr

mrs.ecam said...

spegeti ngan sadin??? ooo bleh ek...heee leh la buat sbb aku x mkn daging...so ganti la ngan sadin...haaa bleh ..bleh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya roti bakar...huhuhuhu....

Nurhidayah Shamsury said...

ROTI BAKAR MY FEVERET..NAK2 CELUP DGN AIR MILO..SDP SEH

Shu Shinju said...

wah..menawan tol tgk roti tu...
arini shu x bekfes.. terus lunch..sebab coti bangun lambat..hehehe...

Liea said...

nenaaaa I love your blog.... isk kalau laki aku balik Ganu ni , tak reti la nak bersinggah2 ni... yang dia tau terus sampai destinasi.. ... thanks neena.. akan ku jadikan blog mu tatapan harian ku... kalau boleh setiap entri aku nak komen, tapi kalau kat umah lambat la nak upload... thanks Neena... Love it!!!

Deqna said...

spagheti sardin? first time dengar nie..

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
memang sangatt yummyy dear! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
ha.. nanti kalau ke ganu.. jgn lupa singgah di area chukai yer.. this place a must stop place tau! :D

hehehehe... memang qaseh manjaa ngan I.. tu yg dok berkepitt jerk tu! I pun suke layan dia... TQ untie posh! ;D

NeenaAnuar said...

Amanda:
huhuhu... I'm sorryy dear! al-maklum laa.. org tengah ade 'isi' skg nie kan! hehehehe...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
waaa.. lontong.. bestnyer.. dah lama aku tak makan lontong! now terasa nak la pulak! hehehee...

NeenaAnuar said...

Vee:
I'm great dear! same goes to you! hope you enjoy your weekend ok! muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

yana:
yea.. kopitiam nie kat ganu... terletak dia bandar chukai, kemaman.. carik shopping mall The Store.. kalau dah berada disitu.. confirm takkan terlepas kopitiam nie!

NeenaAnuar said...

Mimy:
haa.. singgah.. singgah.. rugi ko kalau tak singgah taw! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
yup! boleh wat sendiri jerk spaghetti sardin tuu... :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
memang cedap sis! :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
ha'ah.. betoi2.. best kan! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
akak pung kengkadang camgitu... teruss brunchh jerk! hehehe..

NeenaAnuar said...

Liea:
hehehee.. TQ dear! so lepas nie make sure ko singgah tempat2 yg aku singgah nie yer! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
haaa.. best taw! tak caya cuba wat sendiri! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails