COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 26, 2010

Hepatitis Punyer Pasal.... I Relaaa You!


Last Saturday... Aku punyer appointment tuk berjumpa ngan my beloved Doctor Marsita @ Pantai Medical Center Bangsar! Appointment nie bukan tuk buat check up dalaman.. but appointment just to take my last dose of Hepatitis B injection!


Huhuhuhu... tang jumpa doktor tu aku sukeeeeeeeeeeeee!! tapi tang nak kene cucukkk tu yg scarrryyy okkk!! walauuuupunnnnn.......... aku dah siap kene potong bedah bagai.... dah berapa kali inject dah time tu.. tapi tiap kali biler dengaq nak kene inject.. mula lah dup dap dup dap tu muncul.. tak banyakk.. ciputtt tu pasti ade! :p

Tapi entah kenapa... this time punyer appointment lambattt giler aku dpt jumpa doktor.. biasa aku pergi seawal kol 9 pagi tuk dptkan nombor giliran.. sbb memang diaorg gunakan first come first serve basis.. so all this while ok jerk.. aku dpt nombor yg paling awal lah... kalau tak satu dua or tiga... but hari sabtu hari tu.. aku terlewat 15 minit jerk! perrgghh.. nombor aku dah nombor yg ke-9! arrrrggghhh!! tension!! ramai pulak org nak jumpa doctor on that day!

Aku biasanyer kalau dah amik nombor giliran.. memang takkan keluar dari hospital tu lagi dah.. we olllz akan lepak kat Kafeteria or Starbucks kat Ground Floor hospital tu jerk... lappy harus ade bersama yer.. kalau tak confirm sangaaappppp! then by 11:30 pagi kiteorg dah get ready lepaking kat depan pintu bilik doktor...

Biasanyer doktor around 12 noon dah masuk clinic.. but entah kenapa on that day.. dia lambat lak masuk... maybe dia ade on call kot that day.... So biler dia dah lambat masuk.. maka makin lambat lah utk aku berjumpa ngan dia...


DSC_0717 copy
tunggu punyer tunggu.. doktor tak jugak muncul2... kat depan bilik doktor ni nan ado electrical plug! so battery lappy hanya mampu bertahan selama 1 jam ajer... pastu dah kong!

Then aku suruh en. teman gie survey kat tempat counter pembayaran kat depan.. tengok ade tak plug.. sib baik ade! so aku gie jumpa nurse.. bagi tahu yg aku akan lepak kat depan kat counter pembayaran... so kalau dah tiba aku punyer turn... just calling2 aku kat depan tu! Sekali nurse tu ckp... "Laaa.... buat apa nak duduk kat depan tuu.. pergi jerk duduk kat bilik 420... kat situ bestt.. tak der org pun... privacy sikit.. tak der org kacau... siap ade toilet lagii!" Aku cam tercenggang jap! "Hah?? ade bilik ker? ohh ok ok... tak tahu pun! hehehe.. Thanks!"

So kiteorg pun terus jerk la menuju ke arah bilik 420 yg di suggestkan oleh nurse tu tadi...


DSC_0716 copy
B420.... memang bestt pong bilik nieee... waktu kiteorg masuk.. elok pulak tak der org kat situ... maybe ramai gak yg tak tahu kot sama lah cam aku! hehehee... so apa lagi... sesi meng-conquer seluruh bilik di lakukan oleh kami lerr! :p


DSC_0712 copy
Owh.... sangat gumbiraa sebab ade plug kat sini... kalau takk... confirm aku menangisss sebab nak tunggu lagi berjam-jam tanpa tenet disisi! huhuhu.... so lepas nie confirm lepak kat sini jerk terus.. takyah buang duit kat Starbucks lagi dah! hahahaha....


DSC_0713 copy
tak hagak hagak kannnnnn??? hahahaha....

Adoii.. sib baik lah tak der org... kalau ade org confirm tak leh nak lepak2 camgitu kann.... aku tu kire ok lagi lah tu... yg sorang nie lagi tak boleh blah tawww! punyer lama menungggu.... sampai kann....


DSC_0714 copy
boleh lagi layann tuk buat taik mata! siap berdengkur lagi tu... sib baik tak kuat! haih!! laki sapaaa lah tu! :p

Akhirnyer! setelah abis buat blogwalkingg.. setelah abis berfacebooking... sampai en. teman dari tido dah bangun balik... barulah turn tuk aku jumpa doktor pun tiba... around kol 3:00 petang barulah dpt berjumpaan dengan my beloved Doctor Marsita! :D

Maka sessi penyerahan vuntut pun harus di lakukan! Jeng.. jeng.. jenggggggggg....


DSC_0720 copy
Dose terakhir Hepatitis B sedang diserap ke dalam balang injection!


DSC_0721 copy
Doctor: "Ok Neena.... are you ready?"
Aku: Errrrrrrkkk!!!!!!

Ready tak ready.... belakang kire sebab doktor dengan jaya nyer telah membenamkan jarum suntikan tu ke vuntut aku! Adoiiiiiiii!! sedapppppppppppppp! serious rasa lengguh buat seharian! Fuh! sib baik lah last dose! Korang sapa2 yg tak amik dose Hepatitis nie better gie amik tau! It's important! And then mesti kene completekan dlm tempoh masa yg ditetapkan.. cam aku.. kalau let say aku ter-missed last dose yg dah ditetapkan on last saturday hari tu... aku kene amik balik from first dose... kirenyer dose pertama & dose ke dua yg aku amik awal2 hari tu dah tak valid dah... ish! tak kose aku nak repeat.... cukup2 lah kene cucuk ngan jarumm yg besttt tu! hihihihi....

Btw... gambar doktor tengah menyuntik tu nan adoo! ko gilerrrr aku nak tunjuk vuntot aku kat korang? haih!!! :p

16 comments:

Shu Shinju said...

Kak... cucuk hepatitis B tu untuk ape erk? Kenape kena cucuk? nak tau gak..

Anyway akak comel sgt...:)

mrs.ecam said...

hahahhah baik punyer landing ek
kui3

Deqna said...

weh dah besar panjang pun enjet kat vontot gak ker? hehe..
aku enjet hepatitis kat lengan jer... ada satu dose lagi aku kena amik..baru amik 2 dose....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tanak kena inject takutttttttttttt......

-NiD's- said...

BAGUS CUCUK nie....menCEGAH sebElom terkena...
hamboi-hamboi....punya pulun tgg doktor dan lagik tuh...coMei btoi tau unti Nin nieh....=]

POSH76 said...

sedap ni kene cucuk...eee takut jarum ...bessnyer korang dah macam omah sendiri hehe

mrs.hanibunny said...

alaaa nak tengok vuntut mu... wakakaka....

NeenaAnuar said...

Shu:
nanti akak share the info keh! will create 1 entry for it! ;)

Thanks dear! muaaaahhsss! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
hahahahhaa...

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah ko! seyes doktor aku kata kat bontot lagi effective! hahaha...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehehehe.. tunggu lah nak bersalin nanti... haa.. time tu bettter menyerahkan diri ajer yer! :p

NeenaAnuar said...

NiD:
betoi2... sekurang2knyer kite amik langkah berjaga-jagakann.. :D

cumeii kaaa?? thanks lalinggg! muuaahhss!!

NeenaAnuar said...

POSH:
sedap?? hahaha...

tu lah tu.. kalau org tengok gambar jerk tanpa ade cerita confirm org ingat kiteorg kat dlm umah sendiri kann! hehehehee....

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
woitt!!! apakaaahhhhh??? hahahhaa...

azzey said...

Neena: since bl u ada Hepatitis ni Neena?

NeenaAnuar said...

azzey:
I bukan mengidap hepatitis... tapi
waktu nak operation awal tahun hari tu.. normally hospital akan buat check darah... so my reading for hepatatis is negative.. so kalau negative better & memang kene amik suntikan nie... nak2 I buat operation lagi.. so lagi lah diperlukan sebagai protection dari jangkitan virus!

in fact suntikan nie perlu di ambil oleh setiap org... just for caution & prevention... sama cam suntikan BCG and Rubella laa gitu! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails