COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 29, 2010

Majlis Aqiqah Marissa Qaisara!


Tup tap tup tap... dah besar dah Marissa... mama dia pun dah abis pantang dah! and yg paling bestt... badan mama dia maintain you! owh I loikkke! :D


Sapa yg tak kenal Marissa Qaisara nie... meh sini aku kenalkan... dia adelah first dotter to my buddy... Deqna.... so on last sunday.. kami mendapat jemputan kenduri aqiqah Marissa.... aku dah janji ngan Awien, Hasra, Cida, Yus & Yanie tuk meet up kat Petronas Station Bukit Rahman Putra, Sungai Buluh dlm kol 1 tengahari.... as usual lah.. kalau nak ke rumah si deqna nie... memang itulah meet point favourite aku! hehehe... so from there kiteorg semua convoy beramai-ramai.... tapi Awien tak dpt nak convoy ngan kiteorg sebab dia dari Nilai.. so dia sampai umah Deqna lambat sikit and we ollzzz yg lelain proceed dulu....

Sampai umah Deqna around lunch time... sedang elok tuk makan tengahari! mak yong ko baik jawab naper nak ke sana dlm timing lunch time! hahahahahahaaha..... okk... sebelum aku tunjukkan wajah terbaru marissa.... meh sini aku perkenalkan 'saudara sulung' Marissa nie dulu...

Sebelum Marissa lahir... actually mama & ayah dia dah ade 'baby sulung' dah.... tapi baby nie ayah dia lah yg paling sayang sekali berbanding mama marissa.... tiap2 hari 'baby sulung' tu di belai2... di dodoi2 oleh ayah marissa... sometimes sampai sentap lah mama marissa tu! hahahaa.... nak tengok 'saudara sulung' marrisa tak???

Ok... nie lah dia............


V



V



V



V



V



DSC_0806 copy
Aku kurang pasti apakah jantina nyer! tapi aku rasa2 cam pangkat abg lah nie... so kite panggil dia Abg DSLR yek! hihihihi... :p

So skg Abg DSLR boleh berbakti pada adiknye.. confirm dah banyak gambar2 gorgeous Marissa kat situ kannn! hehehee... (esok2 Marissa dah besar.. kot2 dia baca blog aku nie.. dia tahu lah sejarah abg sulung dia tu! hahhahahaa... ampunnn frennnn... :p)

Ok... tu semua idea giler en. teman! suka suki jerk dia pegi landingkan camera ayah si marissa dlm cradle si marrisa.... sambil berkata... "nie pun baby gak niee... baby sulung shah!" hihihi....

Rite now aku perkenalkan lah si pengantin kecil pada hari tu......


DSC_0790 copy
Marissa Qaisara yg makin bamm bammmM!! gerammm Untie Nin tengok dia...


DSC_0787 copy
Tidoo jerk kerje dia.... mama dia usik2 dia pun wat tak tauu jerk! hehehe....


DSC_0788 copy
mana lah dia tak lena... tengok lah tempat dia beradu cam mana.. kalau Untie Nin pun mauu tido satu hari! hehehehe....

Kiteorg sampai2 jerk memang semua dah eksited nak pi jumpa Marissa... maklum lah.. last time jumpa dia hari tu waktu dia baru2 lahir dlm hujung bulan 5 camgitu... lepas dari tu tak jumpa2 lagik.. so harus lah semua untie2 @ kawan2 mama dia terujaa kannn! hehehe...


DSC_0765 copy
masing2 eksited dok mengadap little princess nie.... btw, aku suke ngan gambar nie.... nampak cahaya duk memancar ke arah Marissa sorang jerk! nice moment! ;)


DSC_0770 copy
Si 'Pengantin' tetapp layan tidoo walaupun suara untie2 di sekeliling dia tu dok bercakap & gelak ketawa secara gegak gempita! nak2 suara Untie Nin dia lah kannn! :p

Korang perasan tak gambo kat atas tu akak purple a.k.a mak yong nan adoo! mana di pegi yek??


DSC_0761 copy
Dia ade kat sini... Yg nampak jelas en. shukri & hubby yanie... si akak purple duduk terciput di hujung sana... nampak sebelah mata dia jerk! huhuhu.. sian dia.. dah lah gambo dia tak banyak nie....

Sampai2 jerk umah Deqna... teruss dia landing kat bawah khemah... sib baik lah alasan dia nak jumpa kawan lama dia si Watie... kalau dakk... confirm kite semua ingat baby dia dah laporr nak mamamm daging kambing biri biri! hehehehe.... ampunn sisssssss.... :p

Lama gak lah kiteorg duduk dlm umah tuk tengok Marissa.... selain borak2... sessi bergedik sana sini harus dilakukan yerr! :D


DSC_0772 copy
Mama... Ayah & Marissa hari tu memang jadik artis lah pendek kata... camera clik2 sana sini... flash memancar-mancar... fuhhh! cayalah... bukan senang nak dpt feeling artis nie.... kalau tak der occasion2 camgini kannn! Tinggal senyum & posing jerk! :D


DSC_0784 copy
Marissa yg masih mamai mamaii.. hehehe... kalau lah dia boleh berkata-kata.. confirm dia akan ckp... "abiss lah.... Untie Nin dah datang.... confirm kene posing & gedik depan camera jerk lah nampak gaya nyer nie!" :p

Lepas dah tengok2 Marissa.... masa tuk makan pulok! dah tak sabar nak menjamah daging kambing biri2 yg di aqiqah kan!


DSC_0783 copy
again tak nampak makyong dlm gambar nie! jgn salah kan I okkk.... gie babap en. teman sebab tak snap gambo you! heheehehe... btw.. serious betol pasangan 'cactus' tu makan yer... macam yg minum air tu kene marah ngan yg tengah makan! hahaha.. jgn marahh Has! :p


DSC_0793 copy
tengah2 makan... Awien & Rudy pun sampai... masa nie kiteorg dah abis makan dah pun... tengah dok makan dessert... kuih seri mukee yg sangatt sedapp ituu!

Aku gerammm ngan en. teman yg benor nyer... kot yer gilerr benor makan kambing... boleh tak lain kali tolong jangan lupa nak amik gambo makanan! I nak blogggg okkkkkkkk! so gambar harus lah lengkapp... kalau tak sentappp aaarrr nak wat entry! hahahahaa... tak padan kannn... walhal aku dah buli dia 4-5 kali tuk amikkan aku dessert! sian dia.... alaa... tapi laki ku memang begitu lah.. kalau dah dpt makan sedap.. mula lah dia lupa nak jalankan tanggungjawab dia tuk blog aku nie hah! takpe lah.. yg penting message aku dah sampai kat korang.. yg makanan hari tu adelah SEDAP! hahahaha....

Macam2 ade... kambing bakar + blackpaper sos + coleslaw yg paling besttt sekali! nasi beriyani.. ayam masak merah.. kari kambing... sub kambing.. amik kooo.. semuanyer berkambingg.... tapi beestt apaa... kambing lagi baik dagingnyer kalau nak dibandingkan ngan lembu okkk... so far aku ngan en. teman memang layan jerkk daging kambing... en. teman lagi lah.. sampai buncit2 perot dia makan sup kambing... dia kan peminatt supppppppp! :D

Okk... lepas makan2.... ade some of us yg nak mengundurkan diri dulu... bermula ngan Yus @ akak purple @ mak yong (wah banyak tol nama gelaran dia ekk! :p) & Yanie! again gambar ngan si Yus nan ado! sorry lah sis.. en. teman hari tu dah lemauu arr sebab makan kambing banyak sangatt.. so dia amik masa tuk tune back to normal! hehehee.... then.. Cida, Ijat & Has pulak beransur pulang....


DSC_0804 copy
Sebelum diaorg pulang sempat lagi posing di depan pintu umah! hihi... I luv this pic!

Then tinggal lah aku & awien ajer... mula2 tu ingat nak lepak sekejap lah.... tup2 hujan turun ngan selebat lebatnyerr! abiss kantoiii tak dpt nak balik! bukan apa.. segann lak dok lama2 kat sana... coz tak pasal2 dpt package minum petang sekali! hahahahaa....


DSC_0841 copy
Kami di jamu ngan kuih seri muke yg sangatttttt marvelous nie okkk! air pun bestt... teh tarikk yg tak manis malah kaww! perrghh!!! terbaik lah combination nyer! :D

So apalagi aktiviti yg adoo selain dari tengok si Marissa yg asyik tidooo ajerr....


DSC_0831 copy
haruslah kami bergosipppppp! heheheehe...


DSC_0823 copy
dan posing posing..... sampaikan si Marissa dah bertukar uniform dah hah! :D


DSC_0828 copy
Si Marissa dah menyerah diri jerk dah... tak koser aku nak layan katanyer! heheehe... btw... tengok jam kat dinding tu hah.. dah kol 6:30 petang okkk... masih tak balik2 lagi! hahaha.... alaa.. bukan senang tau nak jumpa kawan aku nie... dia dok sungai buluh.. so agak jauh kalau nak berjumpaan.. so biler dpt peluang camgini.. harus digunakan sepenuhnyer! :D


DSC_0834 copy
Kalau kaum ibu & isteri sibuk bergosiipp hal2 kaum hawa.... maka kaum bapa & suami haruslah bergosiip pasal hal 'baby' mereka tuuuu....


DSC_0817 copy
pastu.. biler diaorg dah sharing2 info about the 'baby'.... yg jadik mangsa adelah... Baby Marissa...


DSC_0838 copy
dan jugak mama & untie2 dia.... hehehee.... again aku suke ngan gambo nie! serious it was a candid shoot! apalah yg kiteorg tengokkan tu yerr! walhal time nie tengah dok borak2 nie... tak perasan pun biler masanyer en. teman dok wat kerja2 menembak dia... balik2 aku tengok gambo... dok pikir... biler masa pulak dia snap picture nie yek??? *sambil garu kepala*


DSC_0839 copy
continuation dari gambar diatas.. seriously tak boleh ingat apakah gosipp yg sedang diperkatakan! hahahaa.... Awien do you remember anything about this? :D

Around 7PM.... hujan pun dah teduh... baru kiteorg beransur pulang..... (reti rupenyer nak balik yerr! hehehehe....)


DSC_0805 copy
balik bukan tangan kosong yerr.. siap baawak balik goodie bag & daging kambing lagii! hihihi.... yg goodie beg tu siap ade sponge mandi + toys frog & nemo tau... so sambil2 mandi nanti leh main2 ngan toys tu... confirm bilik air aku bising lepas nie sebab toys tu berbunyik2.... nak2 kalau 2 toys yg berbunyik.. abis pecah rahsia... org tahu aku mandi berdua... OoopppPPpsssss! :p


DSC_0775 copy
Anywayy my fren! TQ so muchh to you & families for the lovely invitation! Nice food.. lovely occasion... and gorgeous baby that you ever have! Happy always keh! :)

32 comments:

mrs.ecam said...

x tau nk komen pe...sume gambo lawo2...bby cumel...goodies cute*aku jeles nih* kuih serimuke my peberet tu *dh leleh air liur* huuuuuuuuuuu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nangesh sambil hentak2 kaki...napa mak yong xda dalam kejadian nie..napa ..napa dan kenapa.....xpa2..deqna sila beranak lagi sekali..ahhaahha tiba2 kan men order jerk bleh gitu.. :P....
hahaahahhhahah napa nak g time lunch nyek..ahahhaahha syyyyyyyyyyhhhhhhhhhhh sila jangan bocor rasier k....wah sampai ke petang hoke..jeles i...

Mimy Hamid said...

simple n nice tp meriah...dan baby bam bam...suka arrr...plg menarik goodies dia unik lain dr lain...i likeee

Atiqah Adnan said...

pink white cantik!!
seronoknye kenduri..
baby sangat chomell..
geram kalau qah pun macam nak duduk lama je tengok baby.. huuu

SURIA AMANDA said...

uh..sentap..x nampak gambar kak pepel..laki dier jerks...goodies tu comel la kak...

ratusiput said...

uisk terase cm nk beranak lg je plak..tp no..no..no...ehehe...anyway cik kitol ade bli D90 kat sana...aku pn taktau camno rupenye...lom smpat tgk...siapla sok blk sini...mau gambo semut lalat sme dia amik..

Yaniez said...

eee nape kite tak dpt ada patung tu.. huhu...

apapun memang best g majlis kak deqna tu.. :D

Azmiezas said...

cutenya..

dalam banyak2 tu akak suka buah tangan yg dia bagi tu..so sweet..n paling nampak maveles is kuih seri muka tu..perghh..meleleh air liur auntie kat sini..hehehe..

Lady of Leisure said...

comelnya baby tu geram nya ish... and serimuka is my fav too...

Deqna said...

wallllah... so long entry... ai loike...ketawa2 aku baca ngan shah ok.... tak sangka marissa ada abg sebelum nie..hehe...

alah kalau korang lepak sampai malam pun ok apa.. kita dinner sama2 pulak... Marissa ok jer... bila lagi nak jadi model kan..hahah mak gila glams..

kann dah pecah rahsia pasal ko "mtg" kat bilik air tuh..tapi tu memang aku tau dari dulu lagi kan.. korang memang selalu mandi sama2 kan..oppppsss

apapun tq sbb sudai luangkan masa ke kenduri marissa ni.. tq kat kengkawan lain jugak..

to Yanie - pasal goodies tu, actually sponge mandi tu ada 2 jenis.. satu tuk dewasa satu tuk budak2 (yg ada bunyi2) tu... tapi unti nin suka yg ada bunyi2 tu yg dia dapat tu tuh...dia nak bilik air dia meriah kot...hahahaha

NurSolehah said...

someyyyyynye marissa ni....
teringin nak baby sendiri..

[z@ck] said...

geram kot tgok marissa..comel gila!!

azzey said...

Neena: mmg chanteq2 gambor2nyer.....MARISSA makin chumelllll banget....gerammmmm tgk dia.....hu3....

nairaariaa said...

alo tomei nye tuan puteri..ramai nak snap gmbar...pipi nye mmg mgancam,buat org nak penyet2 je pp tu..he~

POSH76 said...

meriah sungguh majlis ni...seronok tul layan gambo...aiyaa cik purple naper tak mo enterprem...rugi taww hehe

nasaoji said...

kak, dpt goodie katak tu?..klu mak kt, kompem jerit tak hengat..

kak cida baby dah kuar ke?..kak hasra pe kaba?...deme wat privet, tak tak cita pa dah deme.. ;(

NeenaAnuar said...

ecam:
hehehehe... ini pun dah kire ko mengomen lah nie.. dlm pada kata tak tahu nak comment apa kann! hahaha...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
huhuhu... nak wat camner mak yonggg.. sabaqq nakk.. bukan salah ibu mengandung! hahahaha...

hehehee... rahsierr kiteeee! :p

NeenaAnuar said...

Mimy:
haa tu lah tu.. ramai yg tertarik ngan goodie beg tu! hehehehe...

NeenaAnuar said...

Atiqah:
hehehehe... insyallah.. mana tahu tak lama lagi rezeki qah tuk ade baby pulak kann... :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
hahaahhaa.. tu lah.. dia punyer baby shy2 lah kott! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahaha.. tettttttttt! ok lah tuu... ko baru ade hero.. bikin heroin lah plak! :D

wow! welcome to da club bebeh! lepas nie make sure ko tempekk gambo banyak2 kat blog ko kehhh!! :D

NeenaAnuar said...

Yaniez:
hihihi.. sian dia.. yanie balik awal.... so kiteorg main songlap jerk yg tuk budak2 nyer goodie tu! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hihihi.. memang cute pun goodies tu kak... and memang maveless jugak kuih seri muke tu! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehee.. bam2 kan baby tu... alaa.. lady kan chef.. pandai wat kuih seri muke apa.. :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahahaha... tu lah.. esok2 biler marisa dah besar.. leh lah dia baca blog aku nie tuk dia carik jawapan siapakah 'abg sulung' dia! hehehee..

chet!! yg ko pegi tambah garam lagi wat pe! hahahaa.. biasalah.. kiteorg memang suke jerk 'meeting' dlm bilik air... oppppss!!

thanks to you too! :D

NeenaAnuar said...

NurSolehah:
hehehe.. insyallah... teruskan usaha yer.. pasti ade rezeki tu nanti! :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
hehehehee... :D

NeenaAnuar said...

azzey:
hihihi.. TQ! ;D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
tu lah pasal.. dia kann pengantin hari tu.. so harus lah kene ngomol! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
heheeh.. tu lah.. baby dia verryy shyyy gittuuu.. tak mo enterprem! hahahaa...

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hehehehe.. dapat.. 2 lagi! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails