COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 1, 2010

Qaseh! Kenapa Buat Untie Nin Cam Nie?


Mesti ade yg nak tahu naper aku nangis kann? hehehee... ok ok.... inilah jawapan kepada kenapa aku menangis sewaktu dlm perjalanan pulang ke KL which rite after makan2 kat Hai Peng Kopitiam!


Bende tu jadik tanpa di duga dan ianyer berlaku secara spontan! Seriously aku tak duga pun Qaseh akan react ngan aku camgitu.... maybe disebabkan masa yg diluangkan bersama-sama selama seminggu itu yg membuatkan dia react camgitu... aku memang banyak habiskan masa bersama Qaseh sepanjang berada di Terengganu hari tu! Pasai tu ramai yg comment kata nampak cam dia very close ngan aku kann... memang dia sejak lahir... hari2 dah dpt 'bau' aku... dari dia dlm umur sehari lagi... tiap2 hari aku dukung dia.. pelok dia.. cium dia... so ibarat dah immune agaknyer 'bau' aku nie kat dia! hihihi...

Tapi malangnyer bagaimanakah reaksi Qaseh terhadap aku waktu we ollzz dah nak berpisah kat Hai Peng Kopitiam tu tak dpt di rakam... sbb time tu hujan gerimis.... so. en teman dah lari masuk kereta sbb nak selamat kan 'baby @ camera' dia tuu... so aku yg pergi kat kereta adik aku... tuk salam2 and say bye2 coz lepas dari situ... kami semua akan balik ikut haluan sendiri.... tak der convoy2 dahh....

So reaction Qaseh sewaktu aku nak say bye2 tu lah yg membuatkan aku berjujuran air mata tak hagak2... sib baik adik mamat ade sekali naik kereta ngan aku... and pasai tu jugak lah aku tak drive balik dari KT-KL! emosi sudaaaaaa perasaan ku! huhuhu...

Ok takpe... tang reaksi dia tu kite continue kemudian.. now layan dulu moment pictures antara aku & Qaseh sepanjang berada di Ganu hari tu!


DSC_1001 copy
chuchu time!


DSC_1002 copy
enak sunggguh dpt nenenn ditepian pantai!


DSC_0544 copy
my bellarina! hehehe... cute giler dia ngan baju nie! :D


DSC_0548 copy
cayangg anak untie nin nie!


DSC_0553 copy
she's holding my hand!


DSC_0555 copy
and keep on holding!


DSC_1004 copy
Qaseh nak mammoommmm!


Q3
gambar nie aku cilok dari my elder sister's camera... en. teman tak captured lak moment nie! Aku suke moments antara kami berdua!


DSC_1060 copy
She alwayss make me laugh!!


DSC_1737 copy
I'm her playing partner!


DSC_1828 copy
and this was our last photo @ Hai Peng Kopitiam!

Okkk... sekarang aku sambung balik about reaksi Qaseh pada aku kat tempat letak kereta kat Hai Peng Kopitiam hari tu... biler aku nak say bye bye kat dia... nak cium2 dia semua lah... dia seolah olah tak nak lepaskan aku... diaa yg tengah duduk dlm kereta waktu tuu macam tak nak bagi lepaskan aku... dia nak follow aku pulak dah! aku nie sememehhhh okk! hati cepat tersentuh! serious aku cam tak tahan bile tengok reaction qaseh yg tak nak lepaskan aku... mula2 tu aku cam cuba nak control lagi lah... tapi lama kelamaan biler dia cam nak jugak keluar dari kereta and nak ikut aku... tu yg buat aku tak leh tahan tuu...

Memang aku tahu aku akan rindukan gelagat dia sepanjang seminggu bersama tuuu... tengok pada gambar2 tadi tu pun cukup lah menceritakan betapa aku close ngan dia.... walhal bukan tak jumpa terusssssss punnnnnnnn!! hhahahaa.. walhal boleh dikatakan every weekend aku akan jumpa dia... tapi tu lah.. biler dah tiap2 hari jumpa... biler nak berpisah tu... memang lain rasa dia... nie baru anak buah.. belum anak sendiri lagi nie! kalau anak sendiri.... waimaaaaa melalakkk.. meraungg segala kott! ah! hoverr! :p

End up... air mata tak tertahan oleh ku lagi dah! aku biarkan saja air mata tu berjujuran membasahi pipi ku! almost 10 kilometer jugak lah aku sentap dlm kereta! hahaha... Untie Nin nie nampak jerk cam terror kengkadang tu... tapi dlm hati ada tamannn yg besarrrrrrrr punyerrr! hahahaha...

Anyway... walaupun aku tak dpt nak captured reaction Qaseh waktu tuu... tak sangka yg end up aku dpt jugak captured her same reaction pada hujung minggu yg lepas kat umah my dad... waktu tu aku nak balik dahh... so nak say bye2 lah kat dia... end up..... reaction dia tatapp sama cam waktu kat Hai Peng hari tu! tapi time nie aku tak nangis dah laa... sbb yg kat Ganu tu for da first time kiteorg bersama-sama dlm tempoh yg agak lama kannn... so tu yg sentappp lebih tu! hahaha..

Ok dah tu.. jom layan video nie supaya korang leh dpt gambaran yg jelass camner reaction dia pada aku yg boleh membuatkan hati aku luluhh luhurr! :p


Kalau aku rindu2 kat Qaseh.. video nie lah yg akan menjadik 'santapan' aku! :D

Suke tengok part last sekali tuu! macam dia pahamm pulak uncle nuar dia tengah record kan action dia tu! hahaha... Hah! punyer lah dia nak itot aku.. biler nak bagi kat mummy & daddy dia pun dia tak nakk.... apatah lagi atok nyer! punyer lah nak ikut aku balikk.. tapi biler mummy ngan daddy dia tak der.. tau pulak kang dia melalakk! hahaha... tunggu lah Qaseh besar sikit lagi yerr.. leh dtg tido umah Untie Nin pulak!

Dah dlm pada dia nak ikut2 balik tuu... aku gie lah bawak dia wat outdoor photoshoot sekejap! Kebetulan pulak nak masuk contest baby chomel hari tu.. mula2 rasa cam nak guna gambar lama jerk... tapi since dia pun dah comey benor time tu and baju kami pun sedondon bewarna pink.. walhal tak plan pun... dah sehati sejiwa kekdahnyer kann! hahaha.... so aku bawak lah dia kuar jap gie snap2 picture! :D


DSC_1866 copy
'Hey Uncle Nuar... Look here!' hihihi...


DSC_1871 copy
'Owwh! Untie Nin.. I"m speechless!' :D


DSC_1864 copy
She' my cutie pie!


DSC_1861 copy
Mmmmmpppphhh!! cayang aceh!


DSC_1879 copy
'U don't be notty haaa!!!'

Dah penat kene lenjan ngan aku kat luar.. bawak masuk umah... terus dia cam meragamm... nak tidooo lahhh.... apa lagi! Itu pun dia dok tegarr nak lawan mata... tak nak tido.... pastu aku sumbat punting... dodoi kejapp... terussssssss..... ZZZZzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz.........


DSC_1887 copy
sedap & lena betoi dia tido!


DSC_1885 copy
'Anin (pelat dia panggil untie nin) cayangggggg sangattttt sangattttt ngan Aceh tauu!! Be a good daughter to your parents and always be my BaBy ok!! Muaaaahhhsssss!!!

Lepas tidokan dia... baru lah aku balik... now tak sabar nak tunggu this saturday... leh main2 ngan Qaseh lagi! :D

So dengan ini tamat lah sudah citer coti2 malaysia yg merangkap family gathering trip aku @ Terengganu.... entah biler lagi leh dapat peluang camgini lagi! susahh wooo nak kumpulkan satu family aku balik camgini... kalau ade peluang lagi.. pasti takkan aku lepaskan! :)

45 comments:

lady XOXO said...

alahai sis.. comei nyer baby tue.. QASEH.. nice name indeed... sis n the cute baby look close.. klu wina pown... adoiyai.. nangish.. banjir penang kot... namo nangish dah sis

Jiejah @ Iza said...

alolololo tomeinya qaseh ngan untie nin nya ..

akak pun close sesangat ngan anak buah ..

Shu Shinju said...

manja sungguh qaseh ngan akak yer... comel sgt dia...

joijoi80 said...

hahhahaha..lawaknyer... esok kalo ader anak sendiri..biler berpisah kalo kena kursus lagi la ..bukan jer leleh.. langsung x leh control nangisnya

mrs.ecam said...

isk...isk..isk...sebak lah tngk video tu ek...uhuhuhu...nie br ank sdara nih klu ank ko sndri x tau la aku....tp ko mmg dh de gaya mak bdk pong....usaha lg...ye yeahhh hikhik

CuppyCakeMommy said...

u will be a good mother one day babe..i pun touch tgh gambar2 u n qaseh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

that's why la kita selalu nangis bila teringat dekat ank2 arwah kakak kita sis...u make me remember them very much..huhuhuhuhu....betapa closenya sis ngan qaseh cam tue la kita close nan diorang..tapi what to do...moga2 kehadiran anak kita nanti dapat la mengubat rindu kita dekat diorang... :(

mekchu said...

nmpk sayang betul neena dgn qaseh.. mekchu doakan nnti neena ada bby dan bleh peluk bby hari2.. amin..

Deqna said...

aku even dah ada anak sendiri pun sekarang nie.. tetap lah layan anak buah aku cam anak sendiri gak.. sebab memang dari dulu layan dorang camtuh...

aku pun dulu kalau nak berpisah ke ngan dorang mesti emo2 gak..

Azmiezas said...

alahai sedihnya..

akak tau apa yg Neena rasa,..n akak doakan semoga Neena cepat2 dapat baby..

psst:..gaye dah ada dah tu..hehehe..

^*NaNa*^ said...

sis..terharu ngan syg u kat qaseh..hanya allah yg tahu nape tak ada rezeki utk sis timang baby..smtara ada qaseh tu bleh la sis tumpang utk memberi ksh syg kt dia...bbetapa sy phm perasaan sis ..dan sy pling geram n marah pd sape yg buang baby kt luar sana...demm...aku pun nk ngis gak neh..haha...

nairaariaa said...

alahai,manje nye sis n qaseh...huu...cumil sgt qaseh nie...huuu...dpt tgk n rase yg akak mmg syg sgt kat qaseh nie...respect u sis...huuu

Lady of Leisure said...

neena ni sure seorang yg penyayang kan.. untung qaseh ada auntie yang baik macam neena... :)

azzey said...

mmg baby 2 budak kecik cam tu.....if kita sker bg perhatian kat dia....dia mmg manja ngan kita....cam my niece gak.....bila jumpa mesti nak ikut jln sekali.....x mo naik kete papa dia....if x bg.....dia terus sentap .....ha3.....

p/s; cpt2lh ada baby sendiri....hi *wink*

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
huhuhu.... tak tak.. tak nangis dah! :D

NeenaAnuar said...

Jiejah @ Iza:
hihi..TQ sis! ;)

NeenaAnuar said...

joijoi:
tu yg neena ckp kat entry tu.. kalau anak sendiri.. confirm meraungg melalakk segala... siap kuar air2 hingusaan sekali kott! hahahaa...

NeenaAnuar said...

Shu:
ha'ah... akak memang suke melayan anak2 buah akak.. yg dah tua bangka pun akak layan gak! nie kan pulak Qaseh yg masih kecik tu kan! hihihi...

NeenaAnuar said...

ecam:
hehehehee... tu lah pasal.. kalau anak sendiri.. confirm aku melalakkk jerk tiap2 hari kott! btw, TQ babeh! :D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
TQ very much dear!!! *HUGS*

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
sobb... sobb... sorry yeah sis kalau entry nie wat emosi sis terganggu.. kite tak bermaksud pun... takpe.. tuhan tu maha adil.. pasti suatu hari nanti sis akan dpt berjumpa kembali ngan anak2 buah sis tu.. kite doakan tuk sis yer! *HUGS*

NeenaAnuar said...

mekchu:
memang me sayang kan all my anak2 buah mekchu! nak2 qaseh yg paling bongsu skg nie.. tu yg ade extra sayang tu! hahaha.

Btw.. thanks sis for your doa! *HUGS*

mrs.hanibunny said...

neena cida suke the last pic.... so sweet... u and qaseh... aaaa... love this entry... dont know y...

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu lah kann.. sama jerk anak buah nie dah lebih kurang cam anak2 kite sendiri jerk rasanyer kan!

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
huhuu.... thanks sis! Muaaahhsss! ;D

NeenaAnuar said...

NaNa:
betoi tu dear! I pun memang bengang giler vaviss ngan org2 yg pakkal bodoh lagi banggang camgitu! elokknyer diaorg tu jerk yg dihumban & dibunuh terlebih dulu... kalau kot yer pun tak nak baby tu ... jgn lah bunuh kann.. banyak lagi org2 lain yg sanggup nak amik sbg anak angkat!

Uitt.. jgn lah emo sama sis! hehee..

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hihihi.. memang dia manjaa giler ngan untie nin dia nie... thanks dear! *HUGS*

NeenaAnuar said...

Lady:
hihihi.. I memang sayang gilerr ngan anak2 buah I dear... yg dah besar panjang pun still sometimes I treat cam budak2.. sampai diaorg naik segan dah! hahaha...

NeenaAnuar said...

azzey:
tu lah.. budak2 nie leh rasa yg kite bagi perhatian & kasih sayang kat dia kann! :)

rATu kEBaYA said...

sabar ye neena.. hati kita kalau dah lekat kat anak buah pun akan rasa sedey sgt...

note : nanti amik tag & award ye..

♥ Vee Violet ♥ said...

vee pulak yang rasa nak menangis baca entry neena ni.
tambah2 tengok pulak pic neena dengan Qaseh...
so sweet ...

-NiD's- said...

akak...anak SEDARA akak so Cute...
coMEL snagat...adeih, sebaknyaa bila tgk dia pelOk erat akak......dan-dan rindu sofia di rumah nun....sok, sofia besaq mcm nie..mesti, nida LIAT nak p keja...sebab asyik rindukan dia.......akak, kasih sayang akakk ngan QASEh jelas terpancar.....tgk, budak kecik pn sayang akak...tambahlaaa nida yg dh tua ni pn sayang giLas ngan akak...leBiu u sister....

ratusiput said...

klau bergentel ngan budak2 mmg camtula...sayang nk lepas...best kan...

Nurhidayah Shamsury said...

sedih ye..huhu..

POSH76 said...

anak buah pun cam anak sendirikan...so sweet..speechless..I pun pernah alami camni huhu

mama-syira said...

Ni baru anak sedara dah camni, kalo ada anak sendiri? hehe..nanti ko tau lagi hebat emosinya. sayang betul Qaseh kat auntie dia ye.

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hihihi... TQ very much dear! :D

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
yeaa... thanks akak! ok! nanti neena buat yer! TQ! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
huhuhu.. jgn nanges dear! anyway thanks yeah! ;)

NeenaAnuar said...

NiD:
TQ Untie Nid! :D

waduh waduhhH! terharu akak baca comment nida nie! TQ Veryy mucchh dear!! I love you toooooo!! Muaaaahhsss!!!

NeenaAnuar said...

ratusiput:
tu lah pasal beb! emo sungguh aku! huhuhu...

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
sobb... sobbb...

NeenaAnuar said...

POSH:
yes! exactly! rasa cam anak sendiri jerk.. sehari tak tengok pun dah rasa lain macam! hehehe...

NeenaAnuar said...

mama-syira:
tu lah pasal! confirm aku merembess air idung telinga semua! hahahahaa....

Cik E said...

neena, jangan lah sedih ye...
lpas ni adalah rezki baby tuk neena n en. teman...mana la tau dapat kembar...best qaseh nanti ada geng

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails