COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Saturday, January 1, 2011

Suka Duka 2010! Welcome 2011!


2010 baru saja melabuhkan tirainyer...  seriously I'm looking forward for 2011 so much!  wanna know why?  errmmm.. maybe tahun 2010 nie banyak gak dugaan yg tak diduga menimpa... which boleh dikatakan ade yg begitu pahit tuk dilalui dan tuk dilupakan... but well.. hidup takkan bermakna tanpa dugaan rite?  and also setiap dugaan tu sesungguhnya lebih mematangkan kite... dan jugak ade hikmah disebalik apa yg terjadi...  Ok.. jom lihat corat coret kehidupan ku sepanjang tahun 2010 yg lalu....

Yang PAHIT di tahun 2010
~ Di awal tahun, seawal bulan January.... for the first time in my life.. aku masuk hospital... and kene buat Operation @ Pantai Medical Centre Bangsar

~  First time jugak hilang duit RM50 due to my own carelessness...  tak penah lagi hilang duit seumur hidup aku... biler hilang tu dah rasa teruk sangat dah...

~  Nie pengalaman yg paling pahit sepanjang tahun ini dan yg paling pahit dlm hidup aku rasanyer selain dari kehilang arwah ibu terchinta pada 2008... di akhir tahun 2010... aku di ROMPAK secara bersenjata!  memang takkan aku lupakan sampai biler2 kejadian paling ngeri dlm hidup aku nie!

En. teman pulak kene warded... well.. kami nie memang sehati sejiwa betol kot.. nak gak masuk hospital pada tahun yg sama... :p

Yang MANIS di tahun 2010
~  Lepas kene operate... dpt MC sebulan! wahh.. puass & enjoy giler stay @ home walaupun pun sakit! hehehe...

~  Aku plan surprise birthday party buat en. teman.. buat kat swimming pool area umah sendiri.. cam best plak.. something different coz lom penah buat sebelum nie...

~  Dpt jumpa my penyanyi pujaan.. sapa lagi kalau bukan Anuar Zain during Secretaries' Week Luncheon!

~ Celebrate my 30th Birthday Bash!  for first time aku tempah custom cake yg ade muke aku sendiri! owh! sumpah teruja! :p

Pesta makan durian yg good grades with families!  memang first in my life time gak nie.. all this while makan durian yg biasa2 & murah2 jerk.. 

~  Hubungan persahabatan with my BFF semakin erat!  and for the first time jugak we went for a short holiday @ Kuantan!  All of us enjoyed it! ;)

~  Sambutan Glamour Raya di Teratak NeenaAnuar memang meriah sekali!  Puas hati biler dpt masak sendiri utk tetamu hampir 40 org... and lebih rasa berbaloii walaupun penat cam nak matikkk biler semua tetamu enjoy with my own cook... alhamdulillahh!

~ Of coz aktiviti holiday sana sini masih diteruskan... me & en. teman went to Bali again for the 3rd times... went to JB for my cousin's wedding, then as usual.. every year adelah acara wajib balik kampung arwah mak kat Terengganu.. then we went to Penang & Felda Sungai Klah Hot Springs for our 5th Wedding Anniversary!  Lebih manis biler di Penang dpt berjumpa with my adik2 blogger dari Penang! You olllz memang happening abis!

~   Rezeki en. teman pada tahun 2010 memang sangat baik... alhamdulillah... baik dari sumber rezeki di Maybank & jugak di AC Photography! en. teman memang org kayooo bagi tahun 2010! aku?? kayapppp ade lerr!!!! huhuhu...

DSC_0476 copy (newyear)

Itulah sedikit corat coret sepanjang tahun 2010 dlm hidup aku... tahun 2010 tahun yg penuh dgn dugaan & cabaran gak lah buat kami... biar lah ianyer berlalu pergi dan diabadikan sbg 'kenangan terindah'... and now Welcome 2011! May we be blessed with many more successes and even more happiness in the year ahead... Insyallah... Happy New Year All... ♥♥♥ ~NeenaAnuar~


11 comments:

Kaseh said...

happy new year neena..salam kenal..belum sempat habis khatam ur entry n kenal2 u lagi.. may ur life full of love n happiness..cheers...

~eZmALiZa~ said...

OMG! it such a beautiful chronology la sista! terkejut bila dgr kak neena kene rompak aritu..sabar la kak..harap2 org tu da dpt balasan dye!

nway, happy new year sis neena.. love you kakak chantik!!

:)

~aku_najwa~ said...

slmt thn baru.. nak jadi latest follower, ;)

mekchu said...

walau pun list manis pjg berjela dari pahit... tp yg pahit tu lagik terasa kan.. cheers....

happy 2011 for both of you..

-aNida OtHmaN- said...

SELAMAT TAHUN BARU kakak sayang.... moga tahun nie memberi penUh pengharapan penuh kedamain....

kenaNgan 2010 abadi buat seLamanya....

NeenaAnuar said...

Kaseh:
salam kenal dear... thanks for visiting my blog yeah! happy new year to you as well! ;)

NeenaAnuar said...

eZmALiZa:
thanks dear! happy new year to you too! luv & big hugs! :D

NeenaAnuar said...

aku_najwa:
salam kenal najwa... thanks for visiting my blog yeah! ;)

NeenaAnuar said...

mekchu:
betoi2.. thanks mekchu.. happy new year to you too! ;)

NeenaAnuar said...

aNida:
happy new year to you too sweetie.. same goes to you.. semoga ianyer abadi selamanyer! ;)

Wanie Abdul Wahab said...

salam neena... saya silent reader kat blog you... memula cari kat google nama Dr Marsita then keluar la url ur blog... start hari tu saya sukee jenguk2 ur blog nih. Suke follow cite u g jalan2... keep it up a gud work ya neena!

Btw, saya baru lepas operation bulan 7 hari tu kat PMC...dgn Dr Marsita gak... (PCOS)... u operation sebab apa ya hari tu? polips jugak ke?

Selamat Tahun Baru Ya! ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails