COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, January 5, 2011

Tangan Qaseh Terseliuh! :(


Pada hari kiteorg celebrate birthday Qaseh tuu... before celebration.. bawak dia pegi ManjaKu tuk beli basikal dia tuu... tup2.. berlari sangat tak hingat dunia.. tetiba jatuh tertumuih @ tersungkurrr... waktu dia jatuh tu... dia tahan ngan tangan dia... so apa lagi.. terseliuh lah di pergelangan tangan dia tuu... memang nampak la bengkak sikitt...

Dia nangis sekuat hati... terus bawak gie hospital... takot patah ke apa kan.. then dah wat X-tray semua.. alhamdulillah... tak de apa2.. cuma salah urat jek la.. ye la.. salah urat nie pun bukan leh buat main... kite yg dah tuaa nie pun menggigill kalau terseliuh kat mana2 bahagian badan kann...

Bila kat umah... dia memang tak guna tangan kanan dia yg sakit tu... apa dia nak buat... semua dia pakai tangan belah kiri dia... sian lak tengok... then akak aku sapukan minyak gamat kat tangan dia.. sambil urut lah pelan2... sbb takot nanti kalau biar lagi lama lagi masuk angin kann.... so nak tak nak... kene lah jugak urut sikitt...

DSC_0469 copy
Untie Nin cuba memenangkan Qaseh....

DSC_0470 copy
nangess...

DSC_0467 copy
sian sgt tengok dia time niee... :(

DSC_0468 copy
Sekuat-kuat hati dia meraung!  sobb.. sobb.. aku dah hampir nak nanges sama pun ade time nie... :(

Akak aku tak lah urut kuat mana... tahu dia budak kann... tapi jeritan si Qaseh bukan main dasattt.... seriaauu dibuatnyer...  mak dia lagi la.. memang dah sedih hati tengok anak camgitu... so akak aku pun urut + gosok sekejap jerk la.. sbb tengok dia pun dah nanges sekuat hati.. pastu atok dia pun dokong dia.. nak bawak dia keluar gie amik angin jejelan kat luar umah jap... kunonnye nak kasik dia stop nanges... sekaliii... as atok dia dukung jerk dia.... dia cam dah kurang nanges dah lah.. then biler atok dia bergerak jek as nak menuju ke pintu umah... teruss dia stop nanges... sambil angkat tangan and say.. "Bye! Bye!" pada kami2 semua... 

OK Qaseh sudah bikin prooppaaa!!  Abisss satu umah bergegarr ngan hilai tawa kiteorg! ye lah.. bukan main lah kiteorg nie dok ingat dia sakit sangat.. tup2 biler tahu nak keluar gie jejalan.. terus leh say Bye! Bye!  org lain kalau dah sakit camgitu.. tak de maknenyer dah nak say tet ker tot ke... hahaha.. Qaseh.. Qaseh... memang dasar kuat jalan... cam mummy dia lah nie.. kalau duduk umah boring... kalau keluar gie jejalan jerk.. bukan main happy! hehehe.. Then adik aku kata.. si Qaseh memang suke bikin propaaa.. kengkadang naik tak tahu betol ker idak dia sakit... hehehe.. macam2 lah budak2 zaman skg nie! :)

14 comments:

Shu Shinju said...

hahaha...qaseh the miss propa...:)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Laaa..kecian Qaseh. naseb bek salah urat je. kalau patah? lagi parah!

SURIA AMANDA said...

alalalaa...cian qaseh..harap acih x apa2 eh...

Queen said...

ehehe..drama queen sungguh.....tapi budak kan... kalau mas aurut tu sakit la kot...

lepas tu...bile dah tak urut dah kurangsakit...dapat plak jalan..segera je bye2..takde istilah mood kedaung ke ape macam org tua kan..hihi

ilham_un said...

sangat comel...
anak sedara saya pon macam tue...
pernah terseliuh n berbungkus tanganya..
tapi bila bab nak g jalan..tetiba ok jek.hehehehhehee.

cikbedahlaser said...

hehehe so kiut.. qasehhh qaseh

nasaoji said...

memang kak, anak kita poo2 nangis2 pun, kt turut nangis sama oooo.. ;(

NeenaAnuar said...

Shu:
hahaha... tu lah tuu! ;D

NeenaAnuar said...

k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m:
ha'ah.. tu yg risau mula2 tu.. ingatkan patah ke... sib baik laa tak apa2.. alhamdulillahhhh.. ;)

NeenaAnuar said...

AMANDA:
thanks untie.. :)

NeenaAnuar said...

Queen:
ha'ahh... betoi tuu.. cepattttttt jerk hilang segala sakit2 yg dia alami biler dengar nak pi jalan! hehehe..

NeenaAnuar said...

ilham_un:
hehehe.. tu lah kan budak2.. cute jekk! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehehehe.. :D

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hihihi.. memang terasaaaa sangat kan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails