COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 3, 2010

Our 1st Family Outing @ Kuala Tembeling Resort!



End of last month... 3 pairs of husband and wife + 2 lovely kiddos went for a great vacation at Kuala Tembeling Resort, Kuantan Pahang!  Errkkk... tetiba terasa cam menulis english cerpen daaaaaaa..... hahaha...

Ok.. at last.. our plan to go for a short holiday among us jadik jugak akhirnyer... dah lama dah plan.. tapi asyik tertunggak jerk... so since ade kenduri yg perlu kami hadiri di sana. maka kami panjang kan terus langkah ngan bercuti.. org kata sambil menyelam minum air gituu... :p

Btw, siapakah KAMI tu yer?  Kami tu adelah  NeenaAnuar, AwienRudy, ZaaLee and Baby Darwisy & Airisy!  NeenaAnuar & AwienRudy ber-CarPool... sebab kami berempat.. ZaaLee naik satu kereta sebab diaorg pun berempat termasuk babies. hehehe.. tapi  kami pegi dulu a few days earlier... then later baru followed by Zaa & Family!

Perjanjian telah dibuat ngan Zaa... kami yg pergi awal nie tak leh ON camera dan aksi bergedik tanpa dia adelah dilarang sama sekali! ngagagaga.. sian dia.. Lee ade job.. so tu yg tak dpt nak joint kami awal tuu... so janji setia kawan harus ade.... memang betoi punyer holiday tanpa camera a few days before Zaa tiba... biler dia sampai jerkk.. terus memasing keluarkan camera dan berjimba sana sini! hahahaa...

DSC_3044 copy
Permandangan dari pintu balcony apartment kami...
Kiteorg amik 3 bedroom apartment kat Kuala Tembeling Resort (sila click tuk makluman lanjut)... just nice 1 family accommodate 1 bilik...

DSC_2047 copy
Bilik master bedroom for Za & family...

DSC_2051 copy
@ 2nd bedroom...

DSC_2053 copy
2 org nie tak abis2 dok layaan PS2... aik! apsal en. teman garang sgt dlm gamba nie?? eksyen plak dia nie! hehehe..

DSC_2052 copy
Darwisy adelah king of da house!  Nampak tu gaya samseng kampung dusun tu! hahaha....  belakang darwisy tu area pantry...
Overall what can I say about this resort just like OK lah.. nak kata superbb tuu tak de lah coz nama pun dipegang oleh kerajaan negeri kann.. but as for basic facilities not bad lah this resort.. nak2 kalau gie outing reramai... dia punyer resort nie bukan cam hotel tau.. even phone dlm apartment pun tak de.. anything nak call reception or housekeeping susah giler... terpaksa lah turun ke lobby and ckp apa kite nak...

As for pantry... dapur, peti ais semua ade.. tapi cooking equipment memang nan ado lah.. so kalau agak2 nak main masak2. bawak lah periuk belanga sendirian berhad yer!  dari segi keluasan apartment memang besar giler.. master bedroom pun cukup lah. leh accommodate around 4 adults gak laa... then ruang tamu dia pun agak luas.. as for TV channel.. kalau nak tengok ASTRO... kene letak RM80 as deposit... biler ko pulangkan balik card reader ASTRO tu waktu check out kat reception.. baru lah diaorg return back your RM80 tuu...

As for beach area... aku tak rasa beach dia boleh mandi.. kiteorg tak turun pun kat beach area dia.... lepak kat pool jerk.. sebab beach dia tak berapa sesuai tuk mandi manda laa.. agak berselut... Pool dia sangatt best! besar giler.. dalam pun dalam.. sangat syiokk tuk berenang dan berendam.. siap ade jacuzzi lagi.. tapi time kiteorg mandi tu malam.. then en. teman malas nak gendong 'baby' dia waktu mandi manda kat pool sebab takot 'baby' dia tu pun  mandi sama gamaknyer.... so nan adolah gambar kami di pool sewaktu mandi manda.. tapi akan ade nanti gambar kami bergedikssss santai di pool later on okk... alah! en. teman tu alasan sebenarnyer.. sebelum2 nie ok jerk amik gambar kat swimming pool walaupun kebasahan.. ermm.. yg benornyer dia adelah pemalas lipas waktu kat sana... cam tak de mood jerk nak amik gambo.. idok tahu lah kenapa.. maybe dia pun ade 'datang bulan' cam aku gak kott... ade2 masa yg mood kedaungg jugakkk... ngagagaga... 
  

DSC_2035 copy
Kami yg sentiasa berjimba dalam kereta... time nie nak gie lunch....  lunch kat mana? tungguuu....

DSC_2036 copy
First time aku tengok signboard besauuu gedabakk camgini!

20 comments:

lady XOXO said...

Hoh sis.. tak der FON biar toi.. haiyoooo.. wah en teman sis siap bawk PS ahahhaha.. asal tak da pic2 kat pool.. ehhe chumei ar BABY tueeee geyam tngok... mak ai gedabak nyer sign board... saper rabun sure nampak.. contoh WINA ar.. ahahha..

p/s : sis neena wina tak leh open FB.. sat ni mlm wina balas msj sis na.. sbb wina leh baca melalui E-MEL jer.. line tenet kat opish giler.. ahahhahaa... sis jgn salah paham tau.. bkn wina tak mau reply ker aper ker.. na sis

Shu Shinju said...

wah... bile gi holiday ni.. xtau pon..& x ajak pon...hehehehe... (jgn mara aaa)...

master bed room besar giler kan...leh guling2..hihihi...

Opie said...

nih dekat ngan umah opie nih....tp tembeling resort nih mmg best..kitorang yg dekat nih pon kekadang bwk family kat sini jugak..hehhhee

-NiD's- said...

hihhihi...resort nya canggih FON pn takdak kaa...kedeng betoi laa....!!!! nice jugak aprtmen nie..tudia siGnboard sapa taknampak saja sngt..bapak besaq gabak..hahahahhaaaa

makdara TERdiva said...

memang seronokla dpt berjimba2 dgn kawan2 walaupun dah kawin dan beranak pinak..asalkan dpt hubby yg sporting morting :)

Deqna said...

hah ada pun entry kuantan nie.. dok tunggu lah ni hah..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang sangat enjoy...
signboard gedabak cam tue nak kasi orang rabun nampak jugak..hehehehhe

mizzura said...

wah..best lah dapat pergi bercuti...hujung tahun ni mmg terasa sangat nak g jenjalan...tapi tgh kumpul duit nih...anyway..area pahang sangat jarang pergi.next time nak fokus area sinilah..

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
betoi! tak dak phone tau kat resort nie! memang kurenggg sikit arr tang tu.. picture kat pool ade.. dlm entry2 yg akan dtg kehh.. :D

p/s: owh it's ok dear! no worries.. totally understand! thanks! :)

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahaa... akak kan suke surprise2 niee! :p memang besauuu giler vaviss bilik dia shu! leh golek2 6 org pun okkk lagik! hehehe..

NeenaAnuar said...

Opie:
owh ye ker? huhu.. kalau tahu leh jumpa hari tu! :D

NeenaAnuar said...

NiD:
tu arrr.. memang tak patot betoi sampai tak dak phone! kalau emergency susah kannn!

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
alhamdulillahh.. I pun tak sangka leh dpt kawan2 yg sekepala camgini... :)

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahaa... tapi entry2 kat kuantan nie banyak pasal kami2 jerkk laaaa... :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
tu arr.. kalau org tak nampak jugak tak tahu lah nak kata apa! hehehe...

NeenaAnuar said...

mizzura:
great! plan2 dulu.. dah jumpa yg sesuai.. just grab it ok! ;)

Azmiezas said...

Bestnya gi cuti2 M'sia..Neena duduk resort yg ada banyak bilik ke?..sori akak tak boleh nak baca semua..x sempat Dear...ahaksss..

Mimy Hamid said...

apartment ni nampak cantik leeeeeeee..hmm bila nk cuti sini lagi..roger..nak jugakkk

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehee.. ha'ah.. kiteorg amik apartment yg 3 bilik punyer! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
alrite beb! apa2 kami roger! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails