COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 30, 2010

My Bay Bee Admitted 4 Days 3 Nights @ Gleneagles Specialist Hospital!


Ikutkan hati memang aku nak bercerita ikut kronologi hari kejadian.. tapi apakan daya.... keadaan input gambar yg tak mengizinkan.. huhu... so terpaksa lah aku skip kan dulu citer gie Penang yerr... sebab gambar beribu raban nak kene pilih & edit bubuh watermarks bagai.. so sorry korang.. ikutkan hati dan cara aku which aku rasa korang pun dah sedia maklum kannnn.. aku punyer cara bercerita memang penuh ngan kronologi.. tapi this time tak dpt nak wat camgitu.. coz semuanyer atas faktor gambar...  btw thanks pada korang2 semua semalam yg bagi respond suruh aku citer yg mana dulu.. ramai yg nak tahu citer pasal rompakan berparang tu kann.. huhuhu.. fuhhhh.. jenuh aku dok karang entry tu.. mengambil masa hampir 3 jam gak lah.. hohoho... and rasanyer itu lah entry tanpa sekeping gambar yg terpanjang penah aku coretkan dalam "I'm Yourss" niee... hehehe...

So.. kite skip lah citer since dari hari lepas kene rompak tu sampai lah ke hari anniversary kami yg ke 5!  Since gambar2 dari HP nie jerk yg ready buat masa nie.. so that's why aku kongsi ngan korang citer nie dulu yer!  citer2 yg lain tu semua kene tunggu dari camera gedabak en. teman... but don't worry.. lambat atau cepat.. pasti akan ku abadikan dalam blog nie jugak nanti...

Ok.. start hari khamis 18 Nov i.e. eve of our 5th wedding anniversary... en. teman balik dari keje dah start gatal2 tekak katanyer... so dia amik ubat gatal tekak.. malam tido ok..  on 19 Nov i.e our anniversary day... en. teman still ok.. tak demam tak apa.. elok jerk bangun seawal subuh.. then terus direct gie KL.. buat apa?  nanti aku citer kat entry yg lain.. then kami terus shoot ke sebuah resort yg terletak around 1 1/2 hours journey from KL.. memang dah plan dari bulan September dah for that trip.. kunon saja2 nak lepaksss for 3 Days 2 Nights stay there for our 5th Wedding Anniversary Celebration... about this resort pun akan aku ceritakan di entry yg lain...

Since dari check in kat resort tu... sampai lah ke lepas Asar.. en. teman still ok... dia cuma kata gatal2 tekak jerk sama ngan hari yg sebelumnyer... demam memang takde.. then, ok lah.. ingat boleh hilang biler dah makan ubat sakit tekak.. then by the time nak masuk maghrib.. badan dia dah mula lemah katanyer.. dia dah start rasa seram sejuk... aku rasa badan dia cam dah start nak panas.. so aku pun bagi dia makan panadol.. then a few hours dia ok... kebah sat demam dia... dia rasa sihat sikit... then kiteorg lepak jerk dlm villa resort tu.. tak kuar gie memana pun.. sampai lah ke tengah malam.. rupenyer demam dia makin menjadik... dia tak leh tido... tapi aku yg tido tak sedar diri.. dia pulak tak kejut kan aku malam tu.. dia kata takmo susahkan aku.. dia tahu aku need a rest.. sobbb.. sobb.. sedih gak aku coz tak terjaga pun malam tu.. ye lah dah tido atas tilam & bantal empuk.. harus lah tido matikk kann! huhuhu...

So around subuh kol 5 lebih camgitu baru aku sendiri tersedar.. aku peluk dia... perrrgghhhh... berapiinyer aku rasa badan en. teman!  terus aku bangkit dari tilam yg empuk tu.. terus aku suruh dia makan ubat demam lagi sekali... dia makan... then kebah sikit lah demam dia tuu... dia dah start berpeluh balik... tapi memang pelik gak demam nie.. lain dari yg lain aku rasa... biasanyer kalau kite dah start demam tu.. harus lah makin lama makin berkurangan kan? ini tak.. dia punyer style demam.. biler makan ubat.. a few hours tu dia kebah.. then lepas jerk ubat tu cam dah abis dlm badan.. terus demam naik balik.. ermm... time tu we ollzz pikir maybe dia takde antibiotik kott.. tu yg demam tu tak nak baik... so end up we ollzz pun wat decision tuk check out on 20 Nov tu it self... sib baik  lah resort tu aku hanya bayar deposit for 1st nite stay only.. lagi satu malam tu memang plan nak bayar waktu check out... and sib baik lah jugak resort tu tak charge for another nite coz wat cancellation lewat... kalau tak.. memang rugi lahhh...

End up lepas breakfast kat resort.. we ollz pun pack2 barang and balik KL balik.. fuhh.. sib baik lah dekat... kalau jauh.. tak tahu lah camne.. huhu.. all the way back aku yg drive.. sian kat en. teman.. takot di tak larat.. tapi keadaan dia time tu cam chipsmore.. kejap ok. kejap takk.. kejap demam.. kejap kebah... so by the time we olllz sampai KL.. aku tanyer dia nak gie clinic ker tak gie jumpa doktor.. dia kata takmo... dia nak cuba makan panadol dulu tengok kot2 boleh baik.. hurmm.. aku ikutkan lah kehendak dia tuu... tup tupp malam tu.. againn dia tak leh tido... Demam naik mencanakkk tingginyer.. asal aku pegang dia panas berapii... so aku tak kasik dia chan lagi... pagi hari ahad tu terus aku suruh dia pegi klinik! Takde tunda2 lagi..sib baik dia menurut perintah... gie clinic doktor check demam tinggi... almost 40 kalau tak salah aku.. then doktor kata maybe viral fever.. so doctor bagi ubat batok.. demam.. antibiotik.. dan sakit sendi.. coz en. teman ade rasa2 cam sakit sendi...

The whole day hari ahad.. memang en. teman resting kat umah jerk.. makan dah start tak lalu.. dia rasa cam dia nak muntah... then makan ubat.. jap baik jap naik balik.. urmm.. aku dah start tak sedap hati.. coz biasanyer kalau demam biasa2 tak camgini.. dia kalau tinggi pun lepas jerk makan antibiotik.. for sure dia akan turun dan menurunnn...  end up... keesokkan hari nyer.. again di tengah malam.. panasss berapi balik badan dia... arrgghh.. aku jadik tension!  naper nie.. something wrong!  terus pegi clinic lagi sekali pagi hari isnin tuu.... jumpa doktor.. doktor pun pelik... suhu badan dia dah jadik 40++ pulak.. makin tinggi... then doktor check tangan semua ade tak tanda2 denggi.. memang takde.. then terus doktor suruh refer gie hospital wat blood test... Owwhh.. sila lah tahu yg en. teman nie penakot nak gie hospital gak tau.. kire aku lagi berani dari dia lahh.. ngagagaga... :p

Tapi time tu.. dia dah berserah diri jek dah.. sebab memang leh nampak dia lemah gilerrr... so awalnyer kalau boleh aku nak suruh dia gie wat refer kat Pantai Bangsar Medical Centre coz aku dah biasa ngan hospital tu... tapi biler melihatkan pada en. teman punyer keadaan... rasanyer agak jauh tuk en. teman yg waktu tu memang dah lemau giler.. so yg paling terdekat adelah Gleneagles Hospital laa.. dari Ampang Puteri aku rasa better lagi Gleneagles... coz dulu penah gie Ampang Puteri.. tapi aku tak puas hati ngan cara diaorg kendalikan kes..

So dari clinic terus balik umah.. pack2 baju semua... sebab tahu camner pun for sure en. teman kene admitted.. then terus aku bawak en. teman ke Emergency Department @ Gleneagles Hospital! kat situ terus process amik darah di lakukan.... and since demam dia masih tinggi terus doctor put him on drips!

sewaktu di ward emergency.. and he is on drips!

Bee don't worry.. no matter what... I'll always be by your side!

Lepas dah confirm semua urusan insurance.. terus en. teman di tolak ke ward!  waktu nie dia kene paksa bergambar.. haha.. nottie eekk binik dia!  walhal member time tu dah tak larat nak senyum dahhh... :p
En. teman terus ditempatkan di ward 711 i.e. bilik with 2 bedded... nak upgrade to single bed tak de kosong lah plak... so no choice nak tak nak kene lah jugak stay kat bilik twin sharing... ermm.. aku memang tak berapa nak favor kalau nak stay sharing2 nie.. bukan apa.. rasa takder freedom... nak2 cam aku nak kene stay overnite kat situ.... lagi lah lemau rasanyer coz nak kene share2 ngan org lain kat sebelah.. share toilet.. kalau nak tengok TV pun nak kene control2 volume.. dia pasang berita india.. kite bukak berita melayu.. huhu.. tapi takpe.. nak wat camne.. takde bilik single yg kosong kann....

Tapi disebabkannn gedikk nak bilik single.. udahnyer dapat gak lah bilik single yg speciallll punyerrrrrr... huhuhu... dari ward 711.. udahnyer kami berpindah ke ward 712!  hohoho.. memang ade cerita tragisss disebalik pertukaran bilik niee... nak tahu citer selanjutnyer?? tunggu in next entry yeah!  mata aku dah berpinar niee tulis entry nie panjang2 bebenorr.. korang pun confirm semput baca entry aku sejak semalam kann.. hahaha.. so take a break with kit kat sat naaa... will be right back! :D



33 comments:

Azmiezas said...

Sekarang dah ok ke?..kalau belum lagi, semoga cepat sembuh n jgn lupa makan ubat yer En.Teman..

risa said...

alahai ciannya laling dia sakit ye...tp kalau wife selalu kat sisi..insyaallah cepat baik nanti laling u...hope cepat sembuh ye:)

MiYOKO TACHIBANA said...

waaa...pnjg giler citer akak nii..

arap2 abg nuar da fully recovered...

akak n abg nuar, take care ye...
miss u always... :)

Iena said...

bini nuar mmg nottiee + sengal!
lariksssssssssssssssssssss

Shu Shinju said...

alahai...sian abg nuar... alhamdulillah kan..abg nuar dah semakin sihat...amin....:-)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xsabar nak tunggu sambungan..hahahahahahah *eh tergelak plak.. wakakkakakakakaka*

cikbedahlaser said...

hehehe ade sambungan lak..mmg thrill...
teruk btol ye demam abg nuar...
paling risau klu suami yg demam...
abg nuar selalu demam x?

Dee said...

en teman kena denggi ke? dulu hubby dee kena gak denggi berdarah..5 hari demam..mcm yg en teman kenalah..tp xde tanda denggi..masa dia gi bfast kt kedai bwh umah ni..org tegur sbb mulut dia dah start berdarah..last2 dia sendiri pegi HKL..sendiri admitted..sy dtg antar sup ketam..sib baik my hubby jenis kuat minum air ngan berbotol2 100 plus selama 5 hari tuh..kalo x, mmg flat gilerlah..2 hari di wad..dia dah ok..terus balik..

Deqna said...

lelaki kalau demam memang teruk..dorang memang jarang2 kena demam, tapi sekali demam memang agak teruk..

-aNida OtHmaN- said...

aduhaii sian ABGNUAR.....beharap aBgnuar dh kembaLi sembuh spt sedia kala....

ha kakneena...cecepat sambung nextt n3..tak sabaq dh nak tau apa seterusnya..hehehhehee

sLEEping BEauty said...

alahai siannye en teman ..
harap2 dah sembuh ye ..

bertuah sgt dpt isteri mcm neena ..
notti ttp notti kan ..
hehee

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannye..betul2 dugaan utk kamu..xpe skrg en teman dah ok kan?
xsabar jgk nk tguu smbungan..take care...

AIN NAZRI said...

huh penuh suspens daa citer ni... cepat2 sambung ye tuan umah

nairaariaa said...

da lame tgal page nie..ape da jd dgn cik teman...hope die cepat sembuh...wwee~

mekchu said...

en.teman demam apa tu sbnarnya? dah baca tp still tak dpt tau.. atau neena saje nak tggu episod akan dtg? neeway, lagi satu dugaan Tuhan nak bagi.. byk kan bersabar..

ellyna riduwan said...

ksiannye en teman..

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
alhamdulillah sis.. now dia dah sembuh sepenuhnya dahh... thanks yeah! ;)

NeenaAnuar said...

risa:
hehehe.. alhamdulillahh.. thanks sis! :)

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
miss you too sweetie! thanks yeah! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
ko ngokngekkk!! hahahahaa... :p

NeenaAnuar said...

Shu:
syukur alhamdulillah dear.. thanks yeaa.. ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahaa.. takpe.. gelakkan ajee! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
errmm.. nak kata selalu tak lah... but setahun sekali tu dah pasti kene punya lah.. but this time yg paling teruk sekali..

NeenaAnuar said...

Dee:
bukan denggi sis... tapi more to viral fever with Influenza B... anyway.. sian your hubby.. alhamdulillah dia pun dah kembali pulih...

NeenaAnuar said...

Deqna:
haa.. memang pun.. but this time yg paling terukk sekali arrr..

NeenaAnuar said...

aNida:
hehehee... :D

NeenaAnuar said...

sLEEping BEauty:
huhuhu.. thanks dear! biasa lah.. nottie tu harus ade! ngeeeeeeee.. :D

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
yeaa.. alhamdulillah dear.. thanks yeah! :)

NeenaAnuar said...

AIN:
ngeeeeeeeeeee... :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
thanks mekchu.. en. teman kene viral fever with influenza B...

NeenaAnuar said...

ellyna:
TQ sis! ;)

azzey said...

Neena: lama x ziarah ko dear. mcm mana en teman? dh okay ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails