COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 30, 2010

OK... Yg Tak Best Dulu....


Wahh... ramai yg mintak nak tau citer yg tak best dulu yer... hehehe.... ok.. aku follow kata majority lah yer!


Sabtu lepas aku gie Carrefour! Excited sgttttt punyer pasal agaknyer (gie carrefour pun excited sgt ker? haaaaa... nanti in next entry korang akan tahu lah naper aku excited sgt kat carrefour tuu... :p) aku telah telah keciciran duit sebanyak..........


RM50!!!


Bukan RM5 okkkkkkkkk... tapi RM50 = LIMA PULUH!!!! huuuuuuuuuuuwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaa..... sedih tol lah!! nie lar first time aku kehilangan & keciciran duit atas kecuaian sendiri!!! tensionnn gak lah memula tu... sbb salah diri sendiri.. nak marah org lain pun tak leh... kejadian tu sebenarnyer dah pun aku sedar.. tapi tak nak jadik rezeki agaknyer... memang dia leh buat cam endah tak endah jerk waktu tuu....

Okk.. incident tu berlaku kat counter pembayaran carrefour! aku beli satu barang jerk... waktu nak bayar as usual lah keluarkan wallet.. pastu aku memang perasan cam ade bende melayang waktu aku tarik wallet aku keluar dari beg... tapi langsung tak terpikirkan duit RM50 yg aku selitkan jerk dlm beg... padan muke aku kannn.. aku memang ade satu habbit suke benorr main selit2 duit tanpa simpan dalam wallet teruss! :((


Berbalik pada incident tadi tu... waktu dah perasan cam ade bende melayang... aku siap ckp kat en. teman.... "eh cam ade bende jatuh lah" then aku siap toleh ke bawah sambil2 searching nak tengok apa bende yg terjatuh tuuu... en. teman pun tengok2 kan jugak tapi en. teman dia berada jauh sikit dari aku... so dia tak tengok secara serius sgt lah waktu tu... and the best part aku sendirik waktu searching tu buat cam sambil lewa jerk... toleh2 lebih kurang then just ckp dlm hati... "alahhh!! tak der apa lah tu kot" walhal selalu aku tak camgitu taw.... kalau ade apa2 yg rasa tak sedap.. confirm aku akan searching bebetoi.... tapi memang bende nak jadikkannn.... bende yg dah biasa kite buat tu lah terus jadik tak biasa dah! memang waktu aku just tengok2 kat bawah lantai tu... tak nampak langsung akan kelibat RM50 tuuu... mungkin sbb dia dah TER-melayang kat bawah2 counter pembayaran yg membuat kan aku tak perasan ker kan... aku pun tak sure lah! but yg pasti en. teman pun kata dia memang tak nampak apa pun kat lantai waktu tu...

Waktu bayar brg yg aku beli tu tak perasan lagik tau duit tu hilang... aku keluarkan duit yg memang berada dlm wallet aku time tu... aku hanya perasan pada keesokkan harinyer i.e. hari ahad... waktu tu tetiba teringat kat duit RM50 yg aku selitkan dlm beg.. check2.. selok sana selok sini... hempeh!!! tak jumpa dah duit tuuu!!! uhukk... uhukkkkk...
Sedihhhhh giler aku tawww!!! memang mula2 tu cam geramm giler lah! dok salah kan diri sendiri... tapi en. teman pujuk aku.... dia kata..... "anggap jerk lar duit tu bukan duit kite.... bukan rezeki kite.... mungkin duit tu nak jadik hak & rezeki org lain" dia tambah lagik... "alaaa... all this while you pun tak penah experience all this things kan? all goes very smoothly for you! so bayangkan kalau org yg hilang wallet.... umah kene rompak... org kene ragut... camner? lagi teruk kann... so anggap jerk lar... tuhan nak bagi you rasa camner org lain yg hilang harta bende..." and then lagi satu mana lah tau kot2 lepas nie kite nak dpt rezeki yg lebih baik ker... so you hilang RM50... kite bakal dapat RM500 or RM5,000 or RM50,000 ker.. mana tahu kan??

Terussssssss aku tak jadik nak nangissssss... betoii gak apa yg en. teman ckp kan tuu... tu yg aku sayanggggggggggggggg giler ngan en. teman! kalau aku dlm keaadaan yg 'meroyannn'... he's my motivator!! Thanks Bay-Bee!!
Takper lah.. aku halalkan lah pada sapa2 yg jumpa duit tu... sbb dah sah2 salah aku sendirik... bukan org curik dari aku pun kannn... sapalah agaknyer yg bertuah dpt duit RM50 aku tu yerr... sbb waktu aku buat payment tu... sah2 belakang aku memang tak der org beratur... coz time tu agak lenggang lah majority counter carrefour... kalau dpt pun mungkin pada org yg nak buat payment kat kaunter aku tu jugak lah kot.. if not maybe pekerja2 carrefour sendiri yg terjumpa... so tahniah lah pada yg 'bertuah' itu!


Setiap yg berlaku pasti ade pengajaran nyer!
So lepas nie confirm aku takkan main selit2 jerk duit dlm beg tanpa bubuh bebetoi dlm wallet!


p/s: memang betoi apa yg en. teman ckpkan.. aku hilang RM50... tak sampai 24 jam en. teman dah dpt rezeki tuk buat wedding job... alhamdulillahh.... ;)

33 comments:

mrs.hanibunny said...

yup... ku agree... Allah selalu akan bukak pintu rezeki lain buat kita. Yang kita plak bila jadi macam tu je nak pengsan bagaikan...

erkkk kan best aku berdiri kat belakang hang time tu... wakaka...ku tadah jerk

joijoi80 said...

hehhehe..duit en. teman mesti ader share ngan wife kan....

-niD's- said...

NEENa...sabaq eh..memang beToi apa yg en.Teman cakap tue...
bukan rezeki neEna..duit tue, tapi ALLAH gantikan dengan lebei beganda..insya'ALLAH ^_*

Cik Yayang said...

Alhamdulillah...
Mcm org selalu kata la...Tuhan tarik ikut lain, tapi diberikan melalui cara lain pula...Insya Allah, pasti akan ada rezeki2 nya...

Bumi Allah ni luas, banyak cabang rezeki nya...cewahhh..pandai ku berkata2...sbb skrg pn ku berada di dalam keadaan ke-down-nan skit..:-)

SURIA AMANDA said...

cian neena..x per la takde rezeki sis..sabar jer la..

Lady of Leisure said...

neena.. sabar2... betul kata suami neena, duit tu mungkin bukan rezeki neena, insyaAllah rezeki yang akan datang lebih baik...

tapi serius, lady penah hilang duit.. tak keruan jadinya kan..

POSH76 said...

setiap dugaan pasti ada hikmahnyer...jgn sedey yer...i pun suka selit2 gini..kene careful gak ni...itulah tugas husband & wife kasik cool each other hehe

Siti Shuhadah Zainol said...

cian neena... bukan rezeki neena... shu penah hilang rm300 sekaligus tau..huhuhuhu.. tu pon main selit2 gak.. skrg tidak lg...hehehe...

POSH76 said...

setiap dugaan tu pasti ada hikmahnyer...Allah nak menguji kita...jgn sedey lagi taw...insyallah ada rezeki lain yg dtg...hehe

me pun suka naaa selit2...bukan apa leh guna utk emergency

Mimy Hamid said...

agree ada hikmah tu..tp saja nk bakar rm50 tu leh beli kasut/ baju time sale...hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

betoi bak kata en teman tue..anggap jerk tue bukan rezeki sis..n see rm50 hilang berganda masuk kan..heheh alhamdullilah rezeki ALLAH sapa taw kan..

ina mail said...

neena : dah bukan rezeki kita nak buat apa. mungkin tuhan akan bagi rezeki yang berlipat ganda lagi.akak baru nak cerita pasal RM50 dalam new entry akak nanti.

babyfreaks@ratusiput said...

takpe sis...bila kite sentiase bermurah hati atau ikhlas dlm satu2 mende tu...for sure ade balasan yg lebih baik menanti...ehehe..

Yaniez said...

sabar la kak.. bukan rezeki akak tu.. tak pe, lagipun en.teman dpt job baru kan... dpt balik rezeki tu...

p/s: huhu teringat masa tgk wayang kat cineleisure dulu.. masa tu nak g tgk ADNAN SEMPIT. tengah beratur ramai2.. tetiba adik member ternampak duit rm50.zack dah letak kaki kat duit tu.pandang kiri kanan, tak de plak org mencari.so rezeki kitaorg... beli tiket wayang utk 5 org.. huhu...

Mimy Hamid said...

kalau macam nii nya dekat..kalau aku le kannn konpom bankrupsi berlaku...yerla apa tak nya...aku gi la KFC..mau hari2 aku jamah KFC..pastu pantang tgk bread story...adoii...tpi menarik tertarik erhhh...tgh2 kl ni harga konpom dh melambung ni...

eynda said...

Anggap je sedekah kan..insyaallah datang berganda...

Ms AiReEn MoHd said...

grrrr kalau aku pun duk diam dulu terkenang duit aku yg ilang sambil tu aku akan rase sesal la...pasda pikir aku akan jer bg tau boy..dan aku tau die akan marah aku memula pasal careless then die balik cool kan aku....hahahahah,tak per bukan rezeki ko..anggap la ko sedekah jer....tapi pedih kan..huhuhuh sabo babe

NeenaAnuar said...

hunnybunny:
hohohoho... sib baik hang tak dak kat belakang aku time tu! wakakakkaka...

NeenaAnuar said...

joijoi:
hikk.. hikk.. itu sudah semestinyer! *wink*

NeenaAnuar said...

niD:
insyallah! mudah mudahan... thanks sis! :D

NeenaAnuar said...

cik yayang:
yea... insyallah...

hehehe.. tak per... sama2 kite ingat memperingati antara satu sama lain! ;)

NeenaAnuar said...

Amanda:
tu lah! takper... nak ewat camner kan.. memang dah tak der rezeki... :(

NeenaAnuar said...

lady:
tu lah.. sib baik ade en. teman... lega sikit rasa bebanan tension yg dihadapi.. heheh..

memang rasa nak meroyan sekejapan kann! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
fuh!! lagi banyak tuu.. RM300 sekali gus.. tu lah.. ade gak hikmah disebalik apa yg terjadik kan! ;)

NeenaAnuar said...

POSH:
yea.. hikmah nyer confirm lepas nie I dah tak main selit2 lagi dah.. so you pun better becareful ok.. jgn selit2 nanti takot jadik cam I...

tu lah.. sib baik en. teman tau camner nak cool kan I.. kalau tak memang dah meroyan giler gak lah! hehehe..

NeenaAnuar said...

mimy:
hohohoho... ko saja mahu kasik aku hangin beb! :p

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
alhamdulillah... yg pergi dah tumbuh kembali.. ;)

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
yea betoi tu kak... dah baca dah entry akak tu.. memang betol lah.. lebih kurang jerk kan RM1 & RM50!

NeenaAnuar said...

RatuSiput:
yea.. insyallah & mudah mudahann.. aminnnn.. :)

NeenaAnuar said...

Yaniez:
alhamdulillah.. ade jugak hikmah nyer kannn... :D

p/s: hohoho... agaknyer org yg jumpa duit RM50 akak tu mau gie shopping barang kat Carrefour lah kot yer! wakakaka...

NeenaAnuar said...

Mimy:
aku rasa hang dah comment kat salah entry nie babe! hahaha...

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
tu lah.. anggap & niat jerk sbg sedekah.. mudah mudahan bakal tiba yg berganda itu.. :D

NeenaAnuar said...

Aireen:
hihihi.. tu lah.. selagi tak kena memang tak amik endah kan.. biler dah kene baru kite nak nyesal! huhuhu... thanks babe! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails