COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 13, 2011

5th W.A. > 2nd Trip to Felda Residence Hot Springs Sungai Kelah_Part 3


The last part of the trip.. dlm entry nie aku nak bagi tahu apakah aktiviti yg boleh korang bleh buat kat Felda Residence nie.... korang leh berkelah di kawasan air panas nie.. sapa2 yg stay kat resort... entrance adelah percuma!

DSC_0769 copy
The big swimming pool...

DSC_0782 copy
Aku tak mandi pun.. sbb ramai sgt coz during cuti sekolah kann....


DSC_0771 copy
ni disekitar kawasan punca mata air panas... memang panass giloz!

DSC_0770 copy
percubaan nak merendamkan kaki.. tapi tak berjaya dlm tempoh masa yg lama!  aku tak tahu lah kalau ade org yg kulit tebaiii ya amatt...

DSC_0772 copy
Kat sini jugak sangat famous ngan aktiviti merebus telor! 

DSC_0774 copy
ramai gak yg que up utk merebus telor...

DSC_0781 copy
aku tak rebus pun.. just tengok2 org lain punyer jerk... btw, kat sana ade org jual telor dlm packet.. so boleh lah beli kat situ kalau korang tak bawak sendiri....

DSC_0775 copy
Jom kite ke taman terapi pulak!

DSC_0776 copy
kat sini leh wat massage tapak kaki secara percuma!

DSC_0777 copy
Ouch!! bukan sebab batu tu tajamm.. tapi sbb tahap kepanasann nyer disitu!
Ok lahh.. itu jerk lah yg dpt aku share kan ngan korang about this trip... tempat nie memang sangat sesuai tuk percutian seisi keluarga... actually percutian we ollzz terpaksa dipendekkan dari 3 hari 2 malam ke 2 hari satu malam sahaja.. sbb on the next day tu.. en. teman dah kene serang demam panas yg melampau.. so we ollzz cancel satu malam lagi.. fuhh.. sib baik tak bayar in full lagi hari tuu.. so selamatt RM300! phew!

So biler balik KL.. lepas 2 hari.. tu yg en. teman terus kene admitted kat hospital... errmm... sepatotnyer our 3rd trip for our wedding anniversary nie kene bubuh di Gleaneagles Hospital lah kot.. ngagaga.. tapi takde makneyer lahh...so for 3rd.. 4th and 5th kemana kah destinasti seterusnya?? errmm... sama2 kite tungguu yer.. :D



20 comments:

joijoi80 said...

mak oi...banyaknya trip vacation... habihkan saki baki duit di hujung tahun ke?

Mimy Hamid said...

yesla neena...tq for review this place...loving it...nice sgt...leh plan ngan family aku

eqbalzack said...

salam neena...
happy weekn to u and your hubby...
pic di sini masih meletop semuanya...hehe

HAIZAN said...

tq sis for this n3...best gak tmpt ni yek..walaupun dekat sajork from my place (tg. malim) tapi x penah explore pun tmpt nih (sebab x penah tepikir nak pegi..huhuhu) tapi pas view this n3 tetiba cam exited plak nak pegi this place...cam menarik plak..heehehe...anyway tq very much...

NeenaAnuar said...

joijoi:
hahaha... bukan menghabiskan.. tapi mengutilizekan! ngeeeeeeee... :p

NeenaAnuar said...

Mimy:
u're most welcome beb! :)

NeenaAnuar said...

eqbalzack:
hehehe.. thanks abg eq! ;)

NeenaAnuar said...

HAIZAN:
hehehe.. u're most welcome.. no worries.. nanti ade masa leh lah you pegi bercuti ngan family2 tersayang kannn.. :)

azzey said...

Selalu ke sini bila blk kpg....coz dekat je dgn kampung...

-aNida OtHmaN- said...

bestnyaa akak...redup jaaa....

tudiaa AYAQ tuh memang betoi-betoi panaihlaa sampai leh rebus telOq...

ni sapa penyakit kUlit,penyakit ketegaq, penyakit PHD ha elOKla rendam dalam nieh.....hahahahahhaha

Madam Sooyaree said...

Salam perkenalan :)

Cantik2 gambar!

Ms AiReEn MoHd said...

mcm best jer tempat ni..padahal aku lalu lalang balik kampung opah haram rase nak singgah...tp da tgk n3 ni mcm nak pg lak.....

wakmizie said...

wah... besh ar tempat nie.. nk pei la.. sgt seronok tgk pic.. lg seronok kalo pei.. hehe..

p/s:nice blog.. kalu sudi, follow wak juge ok.. hehehe.. :D

nasaoji said...

nak siyok mandi kat situ mcm kene mai time weekdays sajo la kan..

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehe... so next time singgah yek! :D

NeenaAnuar said...

aNida:
hehehehe... betoi2... :D

NeenaAnuar said...

Madam Sooyaree:
salam kenal... thank you! :)

NeenaAnuar said...

AiReEn:
hehe.. takpe beb.. lepas nie bawak your new born kat sini keh.. tapi make sure dia dah besar sikit la sbb tempat nie dlm hutan... :)

NeenaAnuar said...

wakmizie:
thanks! ;D

NeenaAnuar said...

nasaoji:
haa... kalau pi time weekdays memang more relax laa coz tak ramai org...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails