COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, January 10, 2011

Yik Mun... The Famous Tanjung Malim Pau!


Ni citer kejadian di bulan November yang lalu.... ok... aku kalau tiap kali balik kampung en. teman... mesti akan exit kat Tanjung Malim... walaupun kalau ikutkan exit kampung en. teman tu kat Slim River.. nak tahu naper?  it's because of this!

DSC_0714 copy
Nak pie kedai Pau yg famos amos kat Tanjung Malim nie!

DSC_0702 copy
My favourite pau.. Kacang Merah.... and....

DSC_0703 copy
Kari Ayam!

DSC_0699 copy
Air pebret lak... Air Orange Asam Boi! sedappp wooooo.... selalu org buat limau kasturi or apple with asam boi kan.. nie orange.. something different la aku rasa.. :)

DSC_0704 copy
Mmmmm..... jemput makan yer!

DSC_0708 copy
En. teman lak mesti mau makan nasik.. hari tu dia org nasik goreng apa yek.. lupa sudaaa.. hehehe.. but taste dia sedap arr.. menepati citerasa kami... suruh wat pedass.. tu dia... pedass berapi dibuatnyer... nampak cili padii menimbun-nimbun dlm pinggan tuu.. huhuhu....

DSC_0709 copy
Ni lah menu yg ade kat kedai pau nie..

DSC_0710 copy
Harga dia leh tahan gak.. tak la murah manaa punn...

DSC_0711 copy
Glamm jugak lah kedai pau nie.. dah banyak masuk paper sana sini..

DSC_0713 copy
kalau korang nak beli pau nie bawak balik pun boleh... dia dah siap2 jual dlm packaging camgini... ;)
Best tau pau dia kat sini.. lembutt.. gebuuss... inti dia punyer rasa pun sedapp bangattt! so kalau korang kebetulan lalu kat Tanjung Malim.. singgah2 lah kedai nie yer... tak susah pun nak carik sbb dia betoi2 kat main road of jalan lama Tanjung Malim - KL....

Actually this time we all stop kat kedai pau nie bukan nak balik kampung en. teman... tapi nak ke Felda Residence Sungai Kelah for our anniversary celebration last year.. so will share about Felda Residence in next entry yeah! ;)

14 comments:

-aNida OtHmaN- said...

PAU...oh pau..MY pebret.....
YiKMUN....KAT TNJUNG MALIM erk..
sok..sok kalO lalu sana leh singgah..

akak thank's 4 da info.....

muahhhhhh

Softtouch [Hanim] said...

tau pau ni..kalu pg teluk intan mesti singgah cni...suka pau kari ayam dia...sedap!

Deqna said...

pernah dengar pau nie.. tapi tak pernah try lah pulak.. padahal dulu selalu jer ke tanjung malim masa adik aku study kat sana...rugi2

SyaNa said...

mmg sedap!!
tapi aku xpernah makan kt tg malim tu
selalu mkn kt plaza damas jek

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah pau kacang sedapnya.....

Dee said...

mmg sedap pau ni..tp nak gi ke tg malim tu yg malas..hehehe..

Lia said...

pau ni lia selalu beli kat R&R yg rasanya dkt tanjung malim tu. gebukan paunya..

MahaSayang said...

huuaarrggh..nangis! dah sampai tg malim awat tak ckp....kalau tak leh jumpa!!!!

Azmiezas said...

sedapnyaaaaa...

Lisa Hz said...

hi neena, lisa here =)
blog hopping td.
jmpe ur blog, nice one lah..
very informative n sweet indeed!

nk follow lah.. =) take care aip!

Mimy Hamid said...

beb aku tak pernah gi sini...sbb tak lalu area sini...pngh dgr org ckp pasal pau..sedap ke?? nnt ko singgah beli stu nak rasa


p/s..nak tau citer felda residence..cepat

Cloud E said...

best Felda Residence sg Klah tu..
Cik A pun ckp nk bwk akak ala2 hanimun kat situ lpas kitorg g masa family day dulu...cuma mkn dia je x best sikit..

japierah said...

tempat feveret bebudak UPSI lepak..HAHA

ika minimiey said...

ni kat kg sye...hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails