COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, January 19, 2011

Garam Belacan @ Kuah Rojak Terbaekk Dari Anida!


First of all... aku nak sayyy THANK YOU SOOOOOOOO MUCHHH pada adindaaa ku yg chomel lottee dari Penang nunnn... sanggupp dia bekalkan kuah garam belacan utk akak gorjes gonjeng yg kat KL niee.... huhuhu...

Nida kirimkan kuah garam belacan utk aku kepada 'posto' Pepel & Iena... amik kauu.. sampai 2 org posto digunakann... hahaha.. tak laa.. awal tahun baru hari tu... Pepel balik kampung dia... so dah alang2 jumpa Nida... so Nida kirim kan kat Pepel... tapi nak dijadikkan cerita... umah si Pepel ngan aku lak kalau hari kerja tak dpt nak berjumpaan ngan sesuka hatii.. sbb umah kami agak jauh... nak2 pulak ditambah ngan jalan adelah jammm nak menghala ke kedua-dua arah... so tunggu weekend baru nak jumpaa... end up first weekend Pepel lak buzzyy ngan familly occasion... takpa... so plan nak jumpa minggu kedua... alhamdulillah dpt gak jumpa Pepel last Saturday...

Tapi dlm pada nak jumpa Pepel tuu... rupenyer si Nida ade kirim buah mangga kat si Iena lak yg turun pi bercuti ke Penang baru2 nie.. Nida message aku... habaq takot buah pelam kat Pepel dah tak putik.. memang pun.. dah dua minggu kann.. heheh.. so tu yg dia pesan kat aku yg dia ade kirim kat Iena pulak... siap ade kuah sikit kalau nak amik dulu dari Iena... So since umah aku ngan Iena dekat... hari kerja pun leh pi terjahhh... maka dpt lah aku merasa buah pelam yg dikirimkan dari Nida nunnn jauh dari Penang... alahaii adik akak yg sorang nie... susahh2 jerkk tawww.. terharu2 bangattt nih! kalau dekat dah lama dok pelokkk diaa ketat2 takmo lepas... muaahhh... muaahhhh....

DSC_0489 copy
Inilah kuah marbelesssssssss dari Anida!  TQ sweetie!!

DSC_0487 copy
dan nie pulak 2 bijik buah pelam yg dah agak masak ranum yg dikirimkan oleh Nida... sedaapppp wooo main cicah cicahhhh...

Actually aku dah mula jatoh hari ngan kuah garam belacan si Nida nie since kami kenduri kat Balcony Hotel Hard Rock Penang yg lalu.... memang terbaekk lah Nida punyer kuah rojak nie.. seriously akak rasa kamoo leh wat business tau darling!  kat  KL sumpah susah nak dpt yg marvelous camgini rasanyer.. rasa kuah rojak kamooo nie sangattt lengkap.. baik dari segi rasa pedas nyer... rasa manis nya.. uishhh.. lengkap lah segalaaa.... nie pujiann yg sangat ikhlas dari hati akak gonjeng yerr... bukan akak jerk yg rasa camgitu.. en. teman pun tak henti2 tiap kali makan cicah2 kuah rojak Nida nie.. dia dok puji kata.... 'Uisshh.. memang sedap lah kuah dia... memang melatopss... best.. best...' (sambil kuaq ayaq hidong diaa) hahahaha....

Terima kasihh lagi sekali pada Anida ku sayangg... memang tak leh lupa pesta cincah mencicah kite kat Hard Rock Hotel dulu... sampai terbawak-bawak ke KL dah laaa niee... hehehe... akak hargai sangat2 usaha kamoo post kan 1/2 balang kuah rojak nie pada akak... dan jugakk tak lupa pada puan2 posto saya... gonjeng Pepel & gonjeng Iena...& TQ korangg... :D

22 comments:

Shu Shinju said...

sedap kan.. tul cakap kak neena.. leh wat bisnes...:)

Queen said...

ha..ayok..tggk je pun dah kecur nieyh

Mimy Hamid said...

sedapppppp...aku nak gak..anida buat ke....

Softtouch [Hanim] said...

bertuahnya neena..punya kwn yg sgt baik..siap kirim buat neena...

Dee said...

alamak..tgk pun tau sedap..nida..sila bisnes cepat2..cepat sket kaya..hahaha..

MuniQazrina said...

waaaa...best nye, meleleh air liur dibuatnya ni!!!! kena cr jgk lah pelam @ mangga petang ni..

-aNida OtHmaN- said...

sesama akak.....
aduyaiii tak susah mana pn buatnyaa...
men campak..pastu bleNder....
hermmmm...akak hanya terbaikkbuat kamu......

selamat menJamoo selera =D

nasaoji said...

kakak, await dah masak ranum nak cicah lagi, sedap kah?..

kt tak penggemar cicah2 nih, tp, kalu sesekali layan, syok gak.. :)

sW33tdARLiNG said...

selalu kirim kawan2 beli kuah rojak makbee sapa2 yang balik perak tu...

skang dah kehabisan stok, jambu batu dlm petiais tak terusik.. hehehe
sw33tdarling.com

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sowie la beb...sampai dah buruk buah baru dapat pass kat ko kan kuah rojak tue...

mekchu said...

cicah mencicah... kecur babe!!

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehe... kannnnnnnnnnn.... :D

NeenaAnuar said...

Queen:
heheheheee.... :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
ha'ah beb.. nida yg watkan... :)

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
hehehe... alhamdulillah dear... terharu gak coz ade kawan2 yg sangat baik camgini... :)

NeenaAnuar said...

Dee:
heheheee... :D

NeenaAnuar said...

MuniQazrina:
huhuhuuu... sorry kalau dah wat kamoo terliurrr.... :D

NeenaAnuar said...

aNida:
TQ so muchhh my sweet darling! sayanggg kamoo ketat2 yeaaaa.. muahh.. muahsss!!

NeenaAnuar said...

nasaoji:
akak layannnnnnnnn jerkk! :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
hehehe.. tu lah.. kalau takde kuah cicahh tak syiok kan! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehee.. no prob beb.. anyway.. thanks sbb at last jumpa gak kite tuk amik kuah rojak tu kann.. :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
huhuhu... tu lah pasalll! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails