COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 29, 2010

Cerita Sebenar Disebalik Kejadian Rompakan Bersenjata Pada 10 Nov 2010!


Fuh..... berat tangan nie nak menaip rentetan kejadian... berat jugak pikiran nie utk recall segala apa yg telah berlaku pada malam kejadian.... sehingga ke hari ini.. aku masih lagi cuba menyakinkan diri... apa yg berlaku pada hari itu adelah kenyaatan... bukan mimpi semata walaupun jauh di sudut hati ini mengharapkan apa yg terjadi itu adelah mainan tidur semata-mata....

Tapi seberat mana pun... aku cuba gagahkan jua... b’coz ruangan ini adelah ruangan rentetan perjalan hidup aku.. segala kisah suka duka telah pun aku coretkan disini.. yea.. I’m Yourss bukan tercatitnyer kisah yg indah2 sahaja.. sudah pasti diari alam maya aku nie terpalit jua kisah duka yg hadir dalam hidup NeenaAnuar... Lumrah kehidupan manusia... pasti ade kisah suka & duka.. jadi aku juga manusia biasa yg tidak lepas dari kisah duka...

Kejadian pada malam 10 Nov 2010... perkara yg selalu aku lihat di television.. berita yg selalu terpampang di dada2 akhbar.. akhirnyer ianyer terjadi pada diri aku sendiri... sumpah rasa macam mimpi ngeri! Tapi itulah hakikat yg perlu aku terima.. bahawa ianyer telah pun terjadi pada diri aku sendiri!

Ok. Now akan aku ceritakan kejadian sebenar pada hari itu... around 8 malam... aku, Awien, Rudy & Za keluar dari Giant Taman Permata... kami semua naik satu kereta... Rudy driver.. Awien duduk disebelah driver.. aku duduk di seat belakang Rudy dan Zaa duduk di seat belakang Awien... kat Giant.. we ollzz parking kereta kat basement... so far melihat pada keadaan parking basement tu memang selamat la.. tak de motor yg park kat area tu pun..

Then sewaktu perjalanan pulang.. en. teman roger aku kata dia dah dekat nak sampai ke LRT station setiawangsa... memang kiteorg kene amik en. teman kat LRT station since aku punyer kereta was parked @ LRT Setiawangsa time tu... and then nak dijadikkan cerita.. hari tu pulak lah kunci kereta pulak aku yg pegang... selalunyer kunci kereta memang en. teman yg pegang.. hurrmm.. tak guna pikrkan .. coz kalau bende nak jadik.. memang yg tak penah tu lah jadik penah! So nak tak nak.. someone kene gak pegi amik en. teman..

Mula2 memang ingat we ollzz semua nak pegi terus amik en. teman kat LRT setiawangsa tu terus.. but then somehow kami tukar plan.. aku ckp kat Rudy... dia sorang lah pegi jumpa en. teman sambil bagi kunci kereta kat en. teman then both of them can convoy back to tempat makan kat office Lee kat Ukay Perdana.. and then aku ngan awien akan temankan Zaa tuk amik anak2 Zaa kat umah parents dia yg kedudukannyer tak jauh dari rumah AwienRudy.... FYI, that day kereta Zaa was parked at Awien’s house! Tapi kedudukan kereta Zaa berada pada seberang jalan.. bukan betol2 berhadapan rumah Awien...

So around 8:15 malam lah camgitu kott... kami tiba di hadapan rumah AwienRudy... FYI.. rumah diaorg rumah teres yg terletak dikawasan AU2 keramat... waktu sampai2 tu.. kiteorg pun dah get ready lah actually nak turun dari kereta.. tapi masih tak keluar lagi... coz tetiba lak kucing awien yg comel nak main2 masuk dalam kereta.. time tu awien pun cerita lah yg kucing dia memang camgitu lah kalau tiap kali diaorg balik dari mana2.. mesti kucing dia suke nak masuk dlm kereta sambil cucuh hidung & muka dia kat air cond dlm kereta.. so apa awien cerita tu memang aku ngan zaa dok ralit menengokkan gelagat si kucing comel tuu... memang betol.. bukan main seronok dia dok hirup udara segar yg keluar dari saluran aircond kereta tuu....

Ok.. it takes around 3-4 minutes jek kot kucing tu dok main2 dlm kereta... pastu si kucing comel pun keluar.. then Zaa pun dah keluar dari kereta AwienRudy and terus dia dah ke kereta dia yg terletak diseberang jalan... dia dah get ready nak panaskan kereta and just waiting for us i.e. me & Awien to come to her car... coz kami yg perempuan2 nie nak ke rumah her parents to fetch babies Zaa then straight nak ke tempat makan pulak which sepatotnyer akan berjumpa ngan Rudy & en. teman later on!

Lepas pada kucing tu keluar dari kereta... time tu Awien pun dah get ready nak ke kereta Zaa... which dia dah pun berada di luar kereta ... and aku pun dah get ready nak turun gak.. but at the same time aku pass kan kunci kereta aku kat Rudy.. so time tu aku pesan kat Rudy balik.. nanti kite semua jumpa kat tempat makan yeah....and at this time... pintu side Awien & Rudy tengah terbukak... pintu belah aku masih tertutup... then lepas jer Rudy kata okk.. aku pun say ok.. aku pun terus capai handbeg nak bukak pintu kereta... SEKALIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........................ bermula lah episod ngeri ituu!!!

Tiba2 jerk aku nampak awien di tolak dan terduduk ke seat kereta nya... (which pada awalnyer dia dah pun berdiri diluar kereta.. so perompak datang acukan parang panjang ke leher dia and suruh dia diam dan duduk dalam kereta)... then bila aku toleh ke side rudy pulak aku nampak sorang lagi perompak acukan parang cincang daging kalau tak salah aku ke arah leher Rudy jugak.... dan dengan jelas aku dengar dari mulut kedua-dua perompak jahaham tuu...  

"diamm!!! Jgn bising.. kalau tak aku bunuh korang semua... keluarkan segala barang2 berharga!!”

YA ALLAHHHHHHHHHHHHH YA TUHAN KUUUU!! AKU BERKATA DALAM HATI!! APAKAH KAMI TELAH DI ROMPAK????

Teruss aku menggigillll seluruh badan time tuu... lidah aku keluuuuuuuu tak terkata... sumpah aku tak mampu nak berkata apa disaat itu... aku hanya mampu melihat pergelutan antara kedua-dua rakan baik aku dengan dua org perompak yg bersifat binatang itu! Time tu aku hanya sempat berpikir... kalau lah aku keluar dari kereta atau pun aku buat bising... pasti keadaan menjadik lebih teruk... kalau tak aku jadik mangsa.. pasti kawan2 aku yg dah sememangnyer ade parang dileher mereka akan menjadik mangsa keadaan... so nak tak nak aku terpaksa diam membisu.. dan melihat satu persatu perlakuan perompak haram jadah tu melakukan pekerjaan samun mereka!!

Dlm keadaan cemas tuu.. sempat jugak aku berpikir.. apa yg perlu aku selamat kan... aku tengok wallet aku ade RM50 jer.. then aku dah cuba nak keluarkan segala document2 penting aku cam IC.. lesen.. credit cards.. & macam2 lagi dari wallet aku tuu.. tapi time tu lah aku jugak melihat Awien & Rudy sedang bergadai nyawa ngan si perompak binatang tu! So aku jadik sangatttt panikk time tu.. time tu jugak aku terpikir..

“ishh.. buatnyer perompak nie nampak lah yg aku sedang cuba nak selamatkan harta bende aku & cuba lari dari kene rompak... silap hari bulan mau aku kene libas ngan parang tu plak”

So dengan rela hati aku tutup balik wallet aku balik... aku peluk erat2 beg aku which aku tahu yg aku takkan jumpa lagi dah ngan beg, wallet & segala harta bende yg aku ade time tu.. that will be the last harta kesayangan aku tu berada ngan aku... sambil2 tu.. aku tunggu jek perompak tu nak bukak pintu belah aku and mintak barangan aku! Tapi entah kenapa malam tu.. the only thing yg aku rasa kuattt sangat nak bawak keluar dari beg aku time tu adelah satu pouch beg yg berisi kunci.. memang dlm handbeg aku ade pouch yg berisi kunci.. aku simpan kunci office, kunci rumah aku & bapak aku & jugak kunci kereta honda aku... oh ya plus pen mont blanc yg dihadiahkan oleh office aku.. kalau hilang pen tu jgn harap lah nak merasa pakai pen mahal lagi dah... harap nak beli sendiri nan ado la kann.. huhuhu...

OK.. Dalam pada aku menunggu detik aku tuk disamun (memang giler punyer berserah diri time nie! Hahaha.. iklan jap! :p)... waktu tu dengan jelas aku lihat bagaimana perompak2 durjana tu bergelut dengan Awien & Rudy... disebabkan aku duduk di bahagian seat belakang.. so sudah pasti aku nampak segala kejadian dgn begitu jelas sekali... aku nampak macam mana perompak parang yg panjang dan besar diacukan dileher awien & rudy... aku nampak macam mana rudy kene sepak di muke & di terajang sekuat hati oleh perompak sialan tu! Ya allah time tu aku memang dah memang menggigilll giler2 babi punyer.... hanya bertawakal semata-mata.. then aku terdengar bunyik pakuk @ katok.. which aku dah terdetik something bad happen! Kuat gak bunyi tu tapi aku masih nampak awien ngan rudy still ok... but at that time memang aku dah terasa yg someone being hit somewhere... and at the same time aku pun bertawakal in case kalau ditakdirkan aku pun kene sama.. entah hidup entah mati.. mungkin itu lah hari akhir aku dan rakan2 yg lain.... ya allahh... tuhan jek yg tahu macam mana perasaan aku time tu... :(

So dlm pergelutan tu.. end up dpt lah jugak si perompak durjana tu wallet Awien & Rudy.. HandPhone Awien & Rudy... then barulah dia bukak pintu belah aku.. tanpa perlu dia mintak apa2.. aku serahhhhhhhhkann sebesar-besar bapak gedabak beg pink kesayangan aku pada si perompak sialan tuu.. dlm tu ade wallet with all important documents including ATM’s cards.. IC.. credit cards.. duit RM50 jerk.. petronas petrol voucher RM30 (dpt lah ko guna tuk isi minyak ko merompak lagi gamaknyer), HP HTC diamond 2, pass LRT touch n’go bernilai RM100, pass office, lipsticks ade 5 batang.... and a few other things which I can’t really remember... tapi bende yg kecik2 jek la kott...

Itu pun lepas aku dah berserahhh sebulat-bulatnyer.. boleh pulak si perompak cilaka nie tanyer.. LAGIIII????? Dlm hati aku berkata.. What The FCUK!!!! Aku dah bagi segedabakk beg aku camgitu.. lagi mau tanyer lagi??? Then terus aku terus ckp..

“mana ade lagiii!!!! nie beg kunci jerkkk!!!!” (sambil bukak 1 pouch beg yg full of keys dan aku tonggengkan depan dia supaya keluar segala isi perot pouch beg tuu!)

but aku tahu.. waktu dia tanyer lagi tuu.. gaya dia tengok tu cam cuba dok perhatikan leher & tangan aku in case aku ade barangan kemas! Alhamdulilah lahh. Aku memang dah tak pakai brg emas skg nie.. aku pakai pun only white gold with diamonds.. but diaorg perompak nie memang aim barangan emas jerk.. lain pada emas dia takmo... so biler dia tengok kunci jerk yg bertaburan time tu.. terus dia pun tutup pintu side aku.. then diaorg bawak lari kunci kereta Rudy sekali.. pandai diaorg kann.. kalau kunci kereta masih ade ngan kami waktu tu.. for sure kami leh kejar diaorg...

After that... terus lah perompak tu pun berlalu pergii... aku saat tu tergamammm nak mammm..... tak tahu nak ckp apa dahh... keringg darah jadik nyer.. aku tengok awien dah berlari masuk umah sambil bawak beg camera rudy yg bernilai ribuan ringgit... fuhh.. alhamdulillah lahhh.. diaorg tak rampas beg camera rudy.. kalau tidakk tak tahu lahh.. uhukk.. uhukk.. then Rudy keluar dari seat kereta.. berdiri di pintu kereta sambil memegang kepalanyer.. terus tak sampai beberapa saat.. terus aku tengok Rudy rebahh!!

YA ALLAHHH!!! Aku terkejutt sangat... aku panggil2 dia.. dia senyapp jek.. tak ckp apa.. tapi mata masih terbukak.. then aku cuba carik awien.. nampak dia keluar dari pintu rumah dia.. then aku cuba carik mana Za??? Ya allah.. time tu lah aku ngan Awien jerit sekuat-kuat hati mintak tolong.... demi allah waktu Rudy rebah.. aku tak tahu pun yg dia kene tetakk di kepala nyer.. same goes for awien... bile dah lama kelamaan.. lepas dah jenuhh kami menjerit mintak tolong.. baru lah jiran2 keluar.. dan berikan bantuan.. time tu baru aku nampak yg darah dah start mengalir ke leher awien.. and then kat atas jalan tempat rudy rebah pun dah banyak giler darahh bertakong.... ya allahh.. time tu.. aku dah macam org kene histeria... terus jerit.. dan cuba carik Zaa.. then baru Zaa keluar... Ya allahh.. syukur sangat coz Zaa tak der bersama-sama kami time tu.. kalau tak lagi mewah lah perompak tuu... lagi banyak dia leh rampas.. and then baru lah aku teringat akan bunyik pakok @ katok yg aku dengar waktu kejadian pergelutan tu.. mungkin pakokkan itu lah yg mengena kepala kawan2 aku ni... :(

Keadaan agak kelam kabut time tu... ngan rudy dah terbaring.. awien yg meleleh-leleh darah keluar dari belakang telinga dia.. and aku yg dah macam org kene histeria... Zaa pun kesian coz she’s like totally blurr and blank! But alhamdulillah lahh.. ade jiran2 yg sudi membantu.. time tu ade sorang neighbour awien tu terus bawak both of them ke HKL.. and then aku pulak ditenangkan oleh jiran2 wanita yg berikan aku air yassin... dan bacakan apa yg patot pada aku.. then diaorg cuba tenang kan keadaan aku time tu.. then aku pun terus suruh Zaa call en. teman.. memang en. teman terkejut giler time tuu.. aku terus suruh dia call bank to cancel all my credit cards & ATM’s cards...

Then tak lama lepas tu... patrol car pun tiba.. tanyer lah apa yg jadik itu ini.. arrghh!! Busan.. bukan leh tangkap pun... polis kata baru jerk diaorg buat roundings kat situu... hmm.. memang lah.. perompak pun bukan bodoh.. kalau dah nampak ade polis takkan lah dia nak rompak jugak kann.. of coz lah dia tunggu timing yg perfect! Yea.. memang perfect sangat lah tuk si perompak durjana tu!!

So polis terus angkut aku masuk patrol car and bawak aku gie balai tuk wat report polis! Huhu.. first experience naik patrol car.. sorang2 lak tu.. tak de sapa nak teman coz ZAa kene gie amik en. teman kat LRT station.. bile sampai kat polis station... polis suruh aku tulis nama.. sumpah pen aku tak leh nak pegang... lemah longlai abiss.. then polis tanyer.. aku jawab jerk.. bagus.. ko buat keje sikit!!

Dlm pada waktu aku kat balai polis tu.. ade 2-3 kes yg sama gak terjadi disekitar kawasan tuu... adekah perompak tu perompak yg sama?? Errm.. entah la.. so korang bayangkan lah yer... perompak sedang bermaharajalela... tapi satu tangkapan pun susah sangat nak dibuat... so sapa pandai sapa bodoh skg nie?

Duduk kat balai polis almost 3 hours! Fuh! Tanyer macam2.... but till now aku tak tahu lah dpt ditangkap ker tak si perompak lahanat tuu! Zaa lepas amik en. teman terus jumpa aku kat balai polis.. en. teman pun tak terkata apa.. then baru Lee plak sampai kat balai.. diaorg semua tunggu aku abis wat report polis.. then polis pun cuba dptkan keterangan dari Zaa yg bertindak sebagai saksi coz dia ade pada waktu kejadian...

Lepas dari balai.. terus we all balik umah Rudy sat.. coz worried kereta dia tak de kunci.. so takot perompak angkut kereta dia plak bawak lari.. waktu kat kereta tu aku nampak lah ade cebisan rambut rudy kat dlm kereta tu hasil tetakkan perompak cilaka.... then biler dah dpt org jagakan kereta Rudy... baru lah we ollzz semua bergerak ke HKL lak.. nak tengok keadaan Awien & Rudy.. alhamdulillah.. minor operation for Rudy.. dia kene 5 jahitan... and as for Awien kene like gam jerk.. tak de jahitan pun... coz luka dia tak besar & dlm sangat...

Apa pun aku sangat2 bersyukur pada mu ya Allah.. kerana kami semua masih lagi diberikan peluang utk bernafas sehingga ke hari ini.... harta bende boleh di cari... tapi nyawa tiada galang gantinya... seriously kalau korang nak tahu.. aku dah terpikir dah.. kalau lah buatnyer perompak tu bawak lari kiteorg semua dgn menaiki kereta Rudy... then diaorg rompak kami semua.. then aku & Awien nie pulak pompuan.. anytime jerk diaorg boleh apa2kan kami nie ke tahap yg lebih ngeri which tak perlulah aku nyatakan kat sini coz aku rasa korang pun boleh agak apakah bende nyer if berdasarkan kisah2 ngeri dlm malaysia sebelum2 nie... then dah buat bende2 tu semua... diaorg boleh jugak lenyapkan kami terus cam kes sosilawati tu ker.. ya allah.. nauzubillahhh.. so biler aku pikirkan perkara2 yg lebih ngeri dari apa yg aku lalui nie.. so dari situ lah aku pupuk kembali semangat aku... jgn terlalu pikirkan sangat... coz sekurang-kurangnyer kami semuanyer selamat walaupun ade yg terkene tetakkan...

But trauma is always be a trauma.. nak2 nampak parang yg panjang menjalar.. darah yg beraburann... huh! Seriously it is not that easy to erase everything from your memory! Doktor pun dah ckp ngan aku yg bende ni amik masa... boleh jadik bertahun kesan dari trauma tu utk dipulihkan kembali semangat & keyakinan diri....

Ok.. kat sini aku nak bagikan a few fakta tentang si perompak durjana tu yer...

~ perompak tak follow kami dari mana2.. but diaorg memang buat rounding di kawasan perumahan tuu.. kalu time tu dia nampak peluang cerah tuk wat rompakkann.. maka dia buat lah...

~ perompak seramai 4 org menaiki 2 motor kapchaii.. 2 org standby kat motor.. and 2 org lagi buat serangan pada Awien & Rudy..

~ perompak yg berusia dlm lingkungan 20-30an berdasarkan saiz bentuk badan....

~ perompak berbangsa MELAYU! Yg nie aku yakin sangat dari segi pertuturan diaorg! Sedihkan bangsa sendiri menjadik bangsat pada masyarakat!!

~ Zaa yg berada dlm kereta dah nampak perompak berdiri di kereta Rudy sewaktu dia pandang pada side mirror keretanyer.. tapi that time Zaa beranggapaan mereka yg bermotor tu adelah kawan2 Rudy sebab waktu tu belum ade pergelutan.... so Zaa tak perhatikan lagi but just waited for us to come to her car... then biler perompak dah merompak kami.. perompak tu lalu disebelah kereta Zaa... dan Zaa masih tak mengesyaki apa2 time tuu...

~ ade seorang maid indonesia yg nampak dari jauh that perompak nie dah lalu dibelakang kereta Rudy yg mana kedudukan kereta dlm keadaan menegak which facing pagar rumah... so waktu perompak tu lalu belakang kereta kami.. diaorg dah pass by and nampak peluang tuk merompak tu ade coz keadaan kedua-dua pintu kereta kami yg terbukak.... so keadaan tu sangat memudahkan diaorg buat serangan... so tu yg diaorg dah lalu then terus berpatah balik tuk buat serangan!

~ disebabkan kedudukan kereta kami yg secara menegak tu lah membuatkan kami tak boleh nak nampak kedatangan perompak..

~ motor diaorg dah modified baikk punyer.. tiada bunyi motor langsung waktu mereka melintasi kereta kami & jugak sewaktu mereka berhenti nak buat rompakan... diaorg dari awal dah matikan enjin motor sebelum turun dan acukan parang pada mangsa....

~ perompak menggunakan full face helmet! So jgn harap ko nak nampak raut wajah diaorg semua!!

So aku harap dengan cerita aku ini boleh lah dijadikkan iktibar pada kawan2 lain diluar sana.. coz kite tak tahukan.. malang tak berbauu.. cam aku lah.. most of the time aku lah org yg sangat berhati-hati dlm soal nie.. paling takot kejadian ragut.. aku akan monitor pada setiap gerak geri org disekeliling aku.. tak kire di mana aku berada.. tapi tu lah.. tak setiap masa kite sentiasa alert.. se-alert-alert kite.. tengok.. ade ketikanyer kite tetap terleka.... seriously aku tak penah terpikir pasal rompakan bersenjata nie.. yg selalu aku titik beratkan adelah ragut.. tapi skg nie aku rasa kejadian ragut dah tak amik tempat.. yg hebat dan makin berleluasa adelah rompakan @ samun bersenjata...

In fact kalau korang nak tahu.. aku selalu gak amik langkah berjaga-jaga dlm hal duduk dlm kereta mesti kunci kereta terus.. bukan aku sorang yg camgitu.. infact I know Awien pun sorang yg sangat berhati-hati dlm hal tu.. tapi entah kenapa hari tu.. semua org cam rasa selamat jerkk... maybe coz dah berada dlm kawasan perumahan sendiri kann.. errrmm.. tu lah.. apa pun now nie.. kite kene melipat gandakan sifat berhati-hati kite tuu.. coz skg nie Malaysia nie dah tak selamat dahh... aku tak tahu lah nak kata apa.. dok sibuk ngan isu2 politikk jerk memanjang... isu2 camgini.. tak nak pulak diaorg amik serious! Hurrmm... really sickening when you can’t be free rite?? Tapi itulah dia kenyataan yg perlu kite hadapi skg nie! :(

Aku pasti & yakin.. setiap yg berlaku pasti ade hikmah nyerr... aku redha ngan apa yg terjadi.. dan ini adelah pengalaman pertama yg aku lalui sebagai pengalaman yg paling ngeri! Aku hanya berharap dan berdoa agar si perompak2 durjana tu bakal menerima hukuman yg setimpal hendaknyer... yg di akhirat itu sudah pasti. Tapi yg didunia nie aku harap lah cepat diaorg ni di tangkap supaya diaorg tak terus menerus menyusahkan org lain pulak dan aku tak mahu ramai lagi mangsa2 lain yg jatoh ke tangan diaorg yg cilaka nie!

Aku dapat rasakan yg hikmah atas apa yg terjadi nie antaranyer ialah ianyer secara tak langsung mengeratkan & menguatkan lagi tali persahabatan antara kami semua... kami semua lebih sayang menyayangi antara satu sama lain.. kami juga lebih menghargai diantara satu sama yg lain.. kami semua lebih mengambil berat antara satu sama lain.. we all (NeenaAnuar, AweinRudy & ZaaLee) are getting closer & closer day by day... kami juga lebih menghargai erti persahabatan... itulah yg dapat aku rasakan.... Alhamdulillah... aku bersyukur pada mu Ya Allah kerana pertemukan aku dengan insan2 yg begitu ikhlas dalam menjalinkan persahabatan sebegini... harap hubungan persahabatan yg terjalin ini akan terus mekar selama-lamanye... insyallah.. walaupun sebelum ini ade segelintir manusia yg mencuba tuk mengkucar-kacirkan hubungan persahabatan kami semua... but alhamdulillahh.. ternyata... kami semua masih boleh bersama dan menepis segala tomahan fitnah yg dilemparkan oleh mereka2 yg tak bertanggungjawab!

Oh ya.. part of it... hikmah nye juga antara aku ngan en.teman which now menjadik semakin berlebih2 sayangnyer.. hehehe.. ye lah.. in case apa2 jadik kat aku hari tu... huhu.. so secara tak langsung... bertambah-tambah kasih sayang antara kami.. kami lebih hargai diri masing2 walaupun sebelum nie dah cukup hargai.. tapi mungkin tak penah terfikir sehingga kehilangan nyawa.. :( apa pun aku bersyukur sangat coz dikurniakan seorang suami yg sentiasa beri support di kala aku dilanda kesedihann.. I love you so mucchh Bee!!!

And pada kalian semua yg mengambil berat.. yg buat special entry pasal kejadian rompakan kami nie.. terima kasih yg tak terhingga diucapkan... aku nampak ramai gak rakan2 blogger yg buat special entry about it! TQ so much yeah.. aku baca.. tapi mungkin tak tertinggalkan jejak.. coz waktu baca tu aku masih lagi dlm keadaan trauma... then pada kalian2 yg call.. sms.. yg datang visit all of us... terima kasih aku ucapkan jugakk... lots lovessss & hugss!!!

34 comments:

kak ina mail said...

Semoga neena tabah menghadapi ujian yang maha berat tu. Dari hari tu, akak dah tahu, tapi akak tak nak komen banyak. akak tunggu neena tenang baru akak nak tahu.Biarlah neena dah bersedia, baru neena bercerita apa yang berlaku.Mungkin sekarang fikiran neena dah benar-benar tenang.Semoga neena dapat jadikan kejadian itu sebagai ikhtibar atau panduan di masa akan datang.

Atiqah Adnan said...

betul kan neena~
kita tatau bila kejadian buruk tu berlaku.. sekelip mata..
naseb baik takde ape yang berlaku..
syukur

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

speechless...huuhuhuh *sambil air mata bergenang*..syukur padamu ya allah kerana menyelamatkan nyawa sahabat2 ku...amin....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ohhhhh lupa...memang dajal la perompak tue..melayu yang memalukan kaum melayu...jahanam pegi mampos la..eeeeeeeeeee sakit hati sangat...

Deqna said...

fuh entry yg panjang sekali.. tapi setiap butir perkataan tak tinggal aku baca...

memang tragik insiden tuh.. syukur sangat semuanya selamat, walaupun rudy dan awien tercedera..

betul tu kadang2 kita rasa kita dah berhati2 tapi malang tetap jugak menimpa.. tapi Dia yg Maha tau setiap apa yg direncanakan...

i miss all frens lah...

SURIA AMANDA said...

dah mcm drama lak..takut Lisa baca citer ni..kena lebih berhati2 nampaknya..

nasazfrog... said...

akak bayangkan kalau akak berada kat tempat tu. uhh mmg pucat...

Queen said...

ffuuh.....lega Neena dah ok sikit...

speechless... tuela..memang selalu kalau kita ambil langkah berhati2 sekali pun.. bangsat2 ni pun memang lagi selalulah mengintai setiap kelekaan kita..

mekchu said...

bila baca rasa mcm ada kat sana.. baru lah dpt tau the real situation.. org jahat ni kat mana2 pun ada.. sama2 lah kita amek iktibar atas segala yg berlaku.. take care dear..

Iena said...

alhamdulillah... semua selamat...

Emmelly Hanafi said...

alhamdulillah kak neena selamat...tk care ye kak neena...

ieda said...

kawasan perumahan pun dah tak selamat sekarang ni...moga Allah melindungi kita semua.

Hanis Azla said...

ya Allah.. ramai2 pun mereka yg laknat tu berani nak buat keja.. Alhamdullillah semua selamat.

Dee said...

bila baca cerita ni..mmg dee faham trauma yg neena hadapi..syukur tiada kejadian yg lebih buruk berlaku..

cikbedahlaser said...

hopefuli..lepas akak ceritakan kt blog ni.... kurang sikit beban/tensen dan trauma akak....

bad on the this side..but good in the other side...

smoga kite smua terus d lindungi oleh NYA...

sgt berharap jahanam2 tu sume dpt balasan yg setimpal... d dunia n akhirat... baru dia taw perbuatan die tu menyebabkan pelbagai masalah.. demmm

MahaSayang said...

semoga neena tabah...arwah ayah saya selalu pesan, hidup takkan lengkap kalau takde suka dan duka.....Allah telah memilih neena dgn member2 untuk menghadapi dugaan ini sebab tahu korang semua mampu menghadapinye...jagalah diri baik2 walau kat mana pun...sbb kalau nak malang...mmg tak dpt dijangka tempat dan masa...apepun saya happy bila neena dah boleh berblogging balik...!

Shu Shinju said...

alhamdulillah....semua selamat kan...pas ni kena double triple kan lagi keselamatan diri ok... sayang kamu...:)

Lia said...

terkedu lia baca kisah neena ni.. mmg takut sgt kalau jd mcm tu kan.. Alhamdulillah semua selamat, nyawa lebih berharga kan..

Lady of Leisure said...

ya Allah neena lady tak tahu pun kes ni.. ketinggalan ketapi jap... mujur neena selamat tapi kesian kawan neena tu kan.. :(

Eri-chan said...

is happy that you are safe neena. and our friends rudy & awien also safe.

i can't read for 2-3 times because i will cry again.

Leez M. Saaid said...

Alhamdulillah u and friends selamat. Harap akan lebih tabah dgn dugaan ini. Mungkin ada sebab kenapa kita diduga. Kena buat sujud syukur kerana selamat tidak diapa-apakan.
Be strong kay!!

Just Call Me Bitt said...

semoga tabah yer neena...saya sangat fobia jugak bila baca... :(

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

alhamdulillah u selamat neena .. i mmg tunggu cerita dari mulut u sendiri ..

♥ Juliana Violet ♥ said...

Neena... =(
Nyawa Neena macam di hujung tanduk time tue...
Manusia sekarang makin jahat. Vee baca entry nie, Vee mula takut nak ke mana2 sorang malam2...
='(
Mujurlah Neena, Awien gn Rudy selamat even dou perompak jahat! jahat! jahat! tue tetak kepala kawan Neena...

Vee hope phobia Neena cepat2 pulih...
Ada hikmah di setiap apa yg jadi...
And Neena 'kuat', Vee tau.
Take care sayang...

♥ Juliana Violet ♥ said...

Neena, Vee nak share dengan kawan2 Vee tau entry nie...
Boleh ye dear?

Softtouch [Hanim] said...

Sy yg bc ni pun takut n seram apatah lagi neena yang menhadapinya...Alhamdulillah semuanya selamat...Take care neena....

AIN NAZRI said...

Alhamdulilah semua selamat. sabarlah menghadapi trauma tu ye neena. semoga Allah kurniakan kekuatan untuk semua.

lady XOXO said...

Haaaaaaaaaa ni baru wina tau camner kejadian berlaku dengan clear...

tapi syukur ALHAMDULILLAH sis n kawan2 selamat.. masih bernyawa ... syukur pada ALLAH...

betoi sis.. nyawa tiada gantinya...

wina harap sis dapat kuatkan semangat balik ya.. mmg terkejut dengar berita nie... tapi wina tau sis kuat.. chaiyokkkk....

Assistant said...

saya pun kena rompak dengan orang2 yang sama (keberangkalian tinggi) pada 27 nov, sabtu, jam 6 ptg.

alhamdulillah no one lost their lives. memang kita kena berhati2 especially kat kawasan2 perumahan melayu nih after this...

http://doudemoeewa.blogspot.com/2010/11/i-got-robbed.html

[z@ck] said...

celaka punya perompak.

Syikin said...

ngerinya baca..1st time baca pengalaman yang ditulis sendiri oleh org yang mengalami..selalu dengar pemberita jer tulis kat paper tak feel macam baca writing neena..
moga kita semua dijauhi dari kejadian2 sebegini... saya yg baca pon naik trauma...

xi da ya said...

waaa..
ngeri nye..
meremang bulu roma bace cite sis ni.huhu..

NeenaAnuar said...

DEAR ALL....

TQ SO MUCH FOR YOUR SUPPORT... LUV YOU GUYSSS DAMN MUCHH!!! MUAAAAHHSSSS!!!!

Shehan Ismail said...

seramnya.... sy pn naik trauma lps baca. isk.. takut gler.. hope akak dh hilang la trauma psl nih yer? sntiasa jaga diri yer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails