COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, January 31, 2011

Ramai Ker Yang Dah Start Bercuti Hari Nie? Apa Pun Happy Holiday To All Ya!


Hola! wahh... I'm sure ramai yg dah start cuti2 minggu nie kann.... al-maklum laa.. CNY just around the weekends! amik cuti 3 hari.. dah leh dpt seminggu cuti... but bagi org2 yg tinggal dia area Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya... lagi best.. just amik 2 days off.. i.e today and Wednesday... dah leh dpt seminggu cuti gaks!

Tapi aku tak amik pun cuti 2 hari dlm minggu nie... it's because I love to work when others on vacation and I'll go on vacation when others are working! hehehe...

Memang tak dinafikan agak stress biler memikirkan biler tak amik cuti dlm tempoh2 camgini.. ye lah kann.. ko boleh jimat cuti and can have a good + longgggg holidays with 9 days off in total!  tapi kalau takat nak bercuti dlm Malaysia.. seriously everywhere will be crowded... everything will be damnnn expensive... traffic jammed... and all these things will accumulate stress on me!  pasal tu lah aku rasa biarlah aku korbankan cuti aku pada waktu2 tak sesakk... then I can have a golden holidays moment! unless kalau nak travel outside of Malaysia.. maybe takde lah kene effect2 camgini....

Tapi aku pahamm... waktu belom ade anak nie memang lah boleh gie bercuti time org bekerja.. once nanti dah ade anak yg dah start sekolah... mesti aku pun terpaksa menempuh saat2 getirrrr bercuti dlm keadaan bersesakk!  Eerrrmm... aku rasa lah kann... kat Malaysia nie patot buat sistem cuti sekolah secara beranjal jugak lah.. jgn lah buat satu sessi cuti persekolah secara am & serentak! kalau buat secara anjal and bergilir-gilir mesti semua org can have a good vacation I guess.. maybe percutian ikut negeri... ade negeri yg cuti sekolah pada bulan 1.. then ade sekolah yg cuti bulan 2... alrite! this is just my 2 cent opinion! :D

Ok laa.... apa pun.. selamat bercuti kepada kalian semua... I'm sure ade yang akan pergi bercuti di.....

Pulau-Pulau & kawasan pantai...

Kawasan Tanah Tinggi & Pergunungan!

Dalam hutan tebal yg menghijau!

Kawasan tasik semula jadi @ buatan manusia!

Taman Tema!

mungkin jugak ade yg sekadar bercuti di hotel & melepak di sekitar kolam renang!

dan pasti ade juga yg mengambil kesempatan utk memanjakan diri di SPA!
Di mana pun korang berada... make sure jaga diri baik2 keh... enjoy your holiday to da maxxx walaupun hanya sekadar bercuti dirumah sendiri.... and biler dah balik nanti jgn lupa share2 story korang sepanjang percutian tu nanti yek! Luv ya! ;)

 

24 comments:

nuraitul said...

tak jugak kosong kak..kat putrajaya still byk gak kete..mgkinrabu nnti bru btul2 clear..stuju ngan statement akak..suka gak bekerja ble ramai yg cuti..rse aman je kt ofis..

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye sis neena..

mcm2 tmpat da pegi kann...

happy holiday, sis.. :)
have a great one...

fiq said...

fiq menghabiskan waktu cuti ni kat bilik je sambil menyiapkan thesis ni =(

Shu Shinju said...

saye bercuti d rumah saja..:)

Softtouch [Hanim] said...

sy balik kampung neena..umah PIL...company dah cuti kan, sy pun tpaksalah amik cuti..hehehehe..ari selasa dpn br start..utk neena jgk selamat bercuti n take care...

-aNida OtHmaN- said...

selamat berchutiss akak....
takda kemana-mana...mcm akak ckpla....di mana saja akan ada KESESAKAN..so decide lepak umah jew... makan-makan ehehehheh

ratusiput said...

bercuti di rumah!ehehe..

Wahidah said...

wah bestnya bercuti2 ne...as for me...tk sbr rsnya nak blk mesia soon..rindu ngan family esp my parents..:)

sW33tdARLiNG said...

tak boleh nak maik cuti sbb kawan dah ambil cuti dulu.. anyway tak ralat pun sbb tak ke mana... stil have 4 days to go hometown


sw33tdarling.com

risa said...

enjoy ur holiday too dear...
akak cuti dekat2 neh...dok blog neena mesti susah nak keluar...alahaiiii

Deqna said...

aku pun tak amik cuti... takpelah 2 hari jer keje minggu nie.. simpan cuti tuk lain kali je.. lagipun time2 ni lah best keje sbb tak ramai org kat ofis.. aman je

eLLy said...

kak pun mcm kamu jugak.. kami suka bercuti bila orang berkerja .. huhuhu

NeenaAnuar said...

nuraitul:
hehehe... betoi2.. nanti kite gie holiday sama2 time org bekerja yerr.. :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
alhamdulillah dear.. takat nie tempat main salji jerk yg penah dpt pijak lagi... and tak tahu lah biler nak dpt chance tu.. takpe.. yg takat nie pun dah banyak bersyukur sangat dahh.. :D

NeenaAnuar said...

fiq:
takpe.. akak pun tak kemana-mana cuti nie.. sama2 kite lepak kat sini je yer! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
sama lah kitee! :D

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
waa.. mesti enjoy balik kampung niee... apa pun semoga hanim selamat pergi dan kembali yer! :D

NeenaAnuar said...

aNida:
betoi2.. makan2 dan bersantai2... :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
yeay! ade geng! :D

NeenaAnuar said...

Wahidah:
waaa.. tak lama you akan balik kampung yerr.. confirm meriah nanti kat kampung... happy holiday for you soon! :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
yup! cuti nie cuti yg panjang.. so still got time! :D

NeenaAnuar said...

risa:
hehehe.. TQ kakookk!! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
betoi2... sokong kamo!! :D

NeenaAnuar said...

eLLy:
hehehe.. kannn... so nanti biler org keje kite lak pi coti! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails