COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, January 19, 2011

Macam Mana Nak Upload Gambar Header Kat Blog!


Hari tu waktu aku buat tutorial Nuffnang... ade seseorang yg tanyer kat aku camner nak bubuh gambar header kat blog... ok.. aku harap tutorial ini dpt membantu beliau.... ;)

Senang jerkk... camgini caranyer....

Click di tab Design nie...

Then... kat bahagian Page Elements nie.. akan ade (header)...

which you can put your blog title.. and also pluss you can put your picture there!
So in case ade sapa2 nak kan aku bagi any tutorial about anything... just roger2 me here ok! insyallah mana yg boleh aku tolong.. aku tolong! :D


28 comments:

naniaimiadnan said...

salam...
sori coz sye pn dak bru blajar gak ni.
harap leh tolong.
camne nk bagi gambar header 2 besar cam u punye blog ni ek???

Shu Shinju said...

nak toturial camner nak cantek cam kak neena boleh??? seyes ni...

Iena said...

blog ko dh jd blog tutorial beb!
good2... :)

-aNida OtHmaN- said...

thank's akak...info terbaik...
saya plak, nak KURUS mcm akak.......

MiYOKO TACHIBANA said...

nk tnye gakk...

camne nk wat muka berseri2 cam akak... :)

E K A said...

saya pulak nak tanya camne nak wat pic yg diambil dari internet yg macam dalam entry ni :)

sW33tdARLiNG said...

ahhh indahnya dunia waktu pakai blogspot dulu....
sw33tdarling.com

♥ Juliana Violet ♥ said...

Waaahhh... sayang Vee ada header baru...
=))
Cantik header baru nie Neena. :)
Vee suka... :)

Kaseh said...

babe ko mmg penyelamat..aku baru nak rekwes org buatkan header blog aku..dari taun 2009 cenggitu rupa dia boring..ni ko dah ajar nati aku try tukar....zillion thx

Mimy Hamid said...

beb nak tanya...ko letak gambar tu pakai picasa ke??

mekchu said...

buat tutorial make-up pegi keje & pegi dinner.. boleh??? plzz...

nikzairfan said...

superb ah tutorial kak neena

NeenaAnuar said...

naniaimiadnan:
salam... owh.. hehehe.. yg tu nak kene godek2 kat bahagian Design Layout Blog.. nanti insyallah I akan tunjuk camne caranyer yer! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hohohoho... nie tutorial yg paling susahh sekali akak nak wat nie rasanyer! ngagagaga....

NeenaAnuar said...

Iena:
hahaha.. kannnnn.. secara tak langsung gittuuuu... takpe.. sharing is caring! ;D

NeenaAnuar said...

aNida:
you're most welcome dear... huhuhu... akak mana ade kuruss... kurus2 pelamm ade laa... hahhaa...

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
adusss... nie pun sama susahh gak tutorial niee.. fenin nak pikiaq niee... hahhaaaa.....

NeenaAnuar said...

E K A:
owhh... hehehe.. ok ok.. nanti insyallah will reveal about it yeah! :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
hehehe.. nape dear? dot.com susah ker?

NeenaAnuar said...

Kaseh:
most welcome beb! hehehe.. so lepas nie ko dah leh jerk godek2 sendirii... :D

NeenaAnuar said...

Juliana:
hehehe... TQ darlingg! muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

Mimy:
gambar header tu ker beb yg ko maksudkan? tak laa.. gambar tu en. teman create guna adobe photoshop... then upload jerk direct kat layout template blog nie..

NeenaAnuar said...

mekchu:
huhuhuuuuu.... ok ok.. insyallah will find time and try to give tutorial about it out yeah! :)

NeenaAnuar said...

nikzairfan:
hehehe... thanks! ;)

A D I A said...

hmm tapi i takde gambar cun2 la nak upload jadi header hehe.

Zaharah said...

Kak Neena yang baik hati :)..saya la yg minta tlg ajar kan cara nak letak gambar kat header ni :)..

thanks yerk tunjuk kan cara nak wat header ni..baru berkesempatan nak bace ni..

NeenaAnuar said...

A D I A:
alaa.. you ade.. tapi takmo bubuh kannnn... :p

NeenaAnuar said...

Zaharah:
hehehe.. you're most welcome dear! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails