COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 17, 2010

Surprise Yang Tak Berapa Nak Surprise!


Malam Isnin = malam hari kelahiran en. teman... tidak ade apa2 yg gempak atau pun grand celebration dilakukan...


Tapi! Ade sesuatu yg cool & simple surprise for him! eerrrmmm... surprise ker? tak lar surprise sgt... but something different lar!

Actually, hari senin tu.. seharian aku dok pikirr.... apa laaaaaaa nak buat malam nanti... nak kuar... cam rasanyer dah biasa sgt makan kat luar.... balik2... pusing2... pegi restaurant... pastu kalau nak pegi tempat2 yg ade candle light dinner nie.. confirm mahal nak maaammmm ..... Aku cukup tak suke nak bazir duit kalau tak dpt kan kepuasan! bukan aku jerk tau, en. teman pun begitu juge...

Sometimes ade tempat.. harapkan chantekk jerk.. tapi makanan belum tentu superb! ade tempat lak yg makanan superb... tapi tempat cam alang kepalang jerk! tak der feel langsung! pasal tu aku lebih suke celebrate b'day & anniversary sambil berholiday... Lebih suke akan pada privacy... Cam tahun lepas kiteorg celebrate b'day en. teman kat Cameron Highlands....


P1000415
Nampak tak menimbun-nimbun strawberry kat kek tu...


Ikutkan tahun nie nak gak lar gie mana2 gateaway during his b'day... tapi disebabkan Matta Fair around the corner... so, en. teman kata... kite stay kat KL jerk lar....

Ngan en. teman nie susah sikit yg bebenornyer kalau aku nak buat surprise... sbb dia nie semua nyer sukeee... semuanyer okkk... dia tak cerewet... but since his b'day... aku lebih prefer kalau dia bagi tahu apa yg dia teringin nak makan malam tu... but yet kalau aku beli jer apa yg aku nak beli dia tetap makannn.... cuma tu lah.. aku suke kan "kepuasan"... hehehe... biler dpt bagi apa yg org suke... pada aku itu adelah satu kepuasann yg sgt maximaaa.... so in order tuk tau apa yg org tu teringin nak makan.. harus lar aku bertanyer.... biler dah tanyer... dah tentu lah dia akan tahuuu... kannn???? hahaha...

Biler aku call dia tanyer.... "Bee nak makan apa malam nie?" as usual dia menjawab... "eermm.. apa2 jer lah" aku tanye lagi... "alaa.. ckp lah.. kang org goreng telor ngan kicap jerk kang!" dia jawab.. "boleh jugak!" kannnnnnnn aku dah kata kengkadang baik jgn tanyer... ko ckp apa pun dia okkkkkkkk jerkk!

Lepas disoal siasat beberapa kaliiii... dlm pada dia kata... "mmmm... tak kisah lar... apa pun I makan..." "eeermmm.. apa nak makan yek" "mmmmmmmmm... entah larr... jap I pikir" tup2 terkeluar jugak akhirnyer dari mulut dia.... "Hah! terasa nak makan Pizza lah!!" Haaaaaaa.... kan senang camgitu... biler dia terasa & teringin nak makan... confirm dia enjoy nak makan nanti kan?? So, order pizza dia dah tau! tak leh nak surprise!

On the way back from office hari senin tu... aku drop by kat Secret Receipe KLCC... aku beli kek... haaa.. yg nie agak surprise! sbb en. teman dah kata... tak yah beli kek... sbb next month jerk b'day aku... so leh buat majlis potong kek tu sekali harung jerk ngan aku.... tapi aku lak yg rasa cam alahaiii... cam tak bestt arrr kalau tak der kek on the day of celebration it self! so, tanpa dia tahu yg aku dah pun pegi KLCC & beli hanya sepotong kek... cukuplah tuk we both... baru lah romantik share sekeping cake kann... hihihi...

Mula2 aku ingat nak buat dlm umah jerk lar... tapi rasa cam tak best lah pulak.. dah biasa sgt ngan suasana umah tu... well... environment is very important coz it can create & accumulate your feelings! So, dpt aku satu idea yg agak bernas lah! Disebabkan tak berasa berahi nak buat dlm umah... aku dpt satu idea nak gie turun kat swimming pool area... hah! plan nie en. teman tak tau gak.. yg dia tau aku nak order pizza jerk tuk dia... then makan cam biasa jerk lar dlm umah... lepas beli kek kat SR.. aku singgah kedai bunga beli loose petals lak! sbb dlm pikiran aku dah set nak buat candle light dinner ditepian pool ngan suasana yg begitu romantiss sekali! aaaawwww.... hahahaha...

Anyway... tak penah lagi sepanjang 4 tahun aku berkahwin ngan en. teman... kiteorg berdua nie pegi dating & lepak2 kat swimming pool umah sendiri... hehehe.. mengadasss kan.. kalau swimming pool hotel tu bukan main lagii dok gataii nak berposinggg & lepakingg... biler di rumah sendiri boleh plak dipandang sepiii! bukan tak suke... tapi mungkin atas faktor dah hari2 tengok pool tu.. so rasa cam dah terlalu immune with it... hehehehe.... nak2 aku nie hah yg dah duduk situ sejak berumur 13 tahun... lagi lah tak laluuuuu.... (kot2 ade yg tak tau.. aku lepas kawin terus sewa umah kat the same apartment of my late mom punyer umah... kire aku berjiran ngan umah my mom lar)..

Biler en. teman dah sampai umah.. aku terus call dominos pizza... waktu nie dia tak tau lagi yg aku nak wat candle light dinner tuk dia.... sampailah pizza sampai kat umah... biler dia kata nak makan... baru aku ckp ngan dia.. jom kite makan kat swimming pool! dia cam terkezuutt gak lar.... tapi waktu tu maybe dia rasa cam lepak2 biasa sambil makan pizza jerk kot... dia pun kata OK! Tapiiiiiiiiiii!! memang susah gak aku nak surpise ngan dia nieeeee... adoii... sah2 dia lah camera man aku! kalau dah aku suruh dia bawak camera & tripod turun kat pool bagai... ditambah pulak biler dia tengok aku mengangkut bakul berisi pinggan & gelas! sah2 dia dah leh agak ade something yg aku plan kann... takper lah... yg penting dia masih tak tau yg aku nak set up kan candle light dinner tuk dia sbb dia tak nampak petals & candles! hehehehehe.....

Bile sampai kat pool... aku ngan slumber jerk buat set up depan dia... hehehee... dia agak terkezuttt lah biler aku hampar kain.. then tabur petals & on candles... yelah.. kalau boleh memang aku nak bawak dia turun with all the things dah set up & ready... tapi sapa lah pulak yg nak tolong aku set up kan semua tu dari awal... dah sah2 plan nie dari aku sendiri... tapi tak pe lah.. yg penting dia agak stun jugak lah! hehehee...

So nak tengok camner rupe my candle light dinner set up? Just check this out! ;D


_DSC0126 copy
Taaaaddddaaaaaaaaaaa......



_DSC0122 copy
Candle Light Dinner @ My House Swimming Pool Area!



_DSC0125 copy
Ok tak setting aku? boleh laaaaaaaaaaa kannnnnnnn.... hihhi....


Elok pulak malam tu tak ramai org kat pool.. bukan tak ramai.... memang tak der org langsung pun... hehehe.... kirenyer malam tu.. seluruh kawasan pool tu kami yg punya lah! so agak relax & sgt tenang lah tuk kami berdua-duaann.. hehehe...

Ok... tiba lah masanyer tuk kami berYumm... Yummm...


_DSC0159 copy
Our menu: Dominos Pizza Aloha Chicken with Extra Topping & 100 Plus!



_DSC0167 copy
Nobody there accept us!


_DSC0171 copy
Eh, camner satu air aku tuang penuh & satu lagi leh suku lak?



_DSC0134 copy
Ok.. takper.. aku sambung tuang kasik penuh! hehehe...
Btw, nampak tak cahaya yg sgt terang ditengah tengah tu??
Itu adelah cahaya lilin diatas kek ok!



_DSC0137 copy
Birthday Boy nak tiup lilin!
Malangnyer tak nampak lilin tapi nampak cam ade lampu mentol kat tengah tengah tu.... hihihi...
(gambar agak blur sbb en. teman guna slow shutter pastu kiteorg lak bergerak-gerak... tak paham apa itu slow shutter? ianyer bermaksud amik gambar tanpa menggunakan flash supaya dapat captured original moment & environment with available lights sahaja! Kalau guna flash memang akan nampak jelas pada orang @ subject tapi bahagian background & pengcahayaan original akan jadik gelap... unless kawasan pengambaran diterangi ngan cahaya yg banyak barulah penggunaan flash diterima pakai! ceh!! aku nie cikgu fotography kah???? hahaha... itu semua en. teman yg explain kat aku daaaaa... biler aku tanyer dia naper gambar blurr??? hehehee...)


_DSC0143 copy
Suap2 session...
(haa.. gambar nie sharp & terang sikit kannn? sampaikan air terjun pun nampak ngan begitu jelas sekali dibelakang tu... hehehe..)


_DSC0152 copy
Selamat Hari Tuaaa Bee!!!
Mmmmmmmpppppphhhhh!!
Hehehee.. tension jerk en. teman biler aku sebut Hari Tua! :p


_DSC0193 copy
Kite kasik chan birthday boy posing depan camera dulu.....


_DSC0195 copy
Seksiiieess Guy in My Life! muahahhahaha...


Malam tu kiteorg lepak sampai dekat kol 11 malam... pool light & waterfall pun dah turn off... and that night berlalu ngan begitu indah sekali for both of us! syok tak der gangguan... relax jerk.. nak amik gambo pun senang.. tak der lar org dok toleh2 memandang... hehehe... nice experience dowh! takpenah lagi sepanjang hidup aku set up candle light dinner sendiri... akhirnyer terlaksana jugak.. walaupun simple but it was such a memorable one! and yg lagi best biler en. teman sukee ngan apa yg aku organizekan! ;)

Hadiaaahh tuk en. teman????? TAK DER!! hahaha... berapa kali mau kasik hadiah? Kan ker aku dah bagi dia pressie in advance last year! kalau nak tau.. sila refer ke entry INI yer! :D

Maka dengan ini... aku sudahi entry ini dengan gambar2 berikut.....




_DSC0181 copy
Me!


_DSC0182 copy
and Me!


_DSC0190 copy
and still Me!! :p


Hihihihi.... mana boleh entry aku tanpa gambar posingggggggggggggg kannnnnnnn?


p/s: rasa cam syok pulak buat photoshoot diwaktu malam... aku suke sgt tengok pengcahayaan malam dlm gambar... cam chantekkk jerr... nanti nak buat lagi lah... tak der apa2 pun saja gie lepak2 wat candle light dinner.... kalau buat weekend best sikit sbb banyak masa... ini pun kurang gambar aku berdua ngan en. teman sbb too short of time!

24 comments:

Yaniez said...

wahhhhh so romantic and so sweet...
mesti abg krool terharu ni...
sukeeee... tgk gambar tu semua...

Mimy Hamid said...

wahhhhhhhh so kreatip la...nak tiru bley?? hahaah tapi celah pool mana la aku nk cari yerk..len kali nk suprisedarling inform u la..mana tau idea u leh pakai...sgt bernas!!!!!!!!

LiAnA said...

wowww romantik ler dear... piccas pun cunnnzzz

POSH76 said...

wow mmg kelasla i like it so much...good idea lain kali leh buat asik candle lite dinner jer bosan...mem nyer gambo wajib ada...

beb suker ler tngk ur inner tu mcm tight nyer materialla...i dah lama cari jenis camtu u beli kat ner yek
sori off topik hehe

ina mail said...

sweet couple lah korang ni.kek kita cam sama je.Happy birthday pada en.teman, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

CuppyCakeMommy said...

neena..gambar sangat cantik..boleh ke i nak booked u jadi photograperh befday Mia end of Mei nanti..hahaha..tapi u rate professional i tak mampu la..

Nur Irfan Juezrie said...

erm.. tu bukan suprise sket2.. surprise byk la tu.. btw.. mmg best gila plan akak.. wlupun kt pool umah akak je tp sgt bermakna tau!

Cik Yayang said...

Idea yg sgt kreatif...
Tak yah nk g jauh2...kt umah sendirik pn jadik...Ermm..belakang umah Cik Yayang ni pn ada pool gak..(motip bagitahu kt sini? Hahahahaha)

Lady of Leisure said...

neena, what a beautiful birthday celebration... mesti hubby u terharu... gambar2 sangat cantik and both of u tersangat la romantic...
:)

NeenaAnuar said...

Yaniez:
TQ so much dear! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehehehe... anytime babeh! ;)

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
huhuhu.. TQ kak! ;D

NeenaAnuar said...

POSH:
yea... kalau tak balik2 buat bende yg sama jerk cam boring kann? I memang sukekan kelainan.. hehehe...

owhh.. inner tu brand SEED! I bought it a few years ago lah.. dah lama giler... I think lebih 3 tahun dah kot... and memang dia sgt fit and stick to da body! by now tak tau lah ade lagi ker tak jual camgitu..

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hehehehe.. Thanks kak! ;)

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
thanks dear! oh.. boleh jerk.. anytime provided you let me know earlier keh! just email me your details at cute_ena19@yahoo.com then about the price we can discuss about it later! ;D

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehehe.... tu lah.. akak rasa cam biasa2 jerk.. biler dah abis rasa cam WOW!! not bad arr this idea! hehehe...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
Thanks! memang jenuh gak pikir nak buat apa.. and tak sangka yg simple tu yg lagi menarik sebenarnyer! ;D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehe.. dia memang agak stunt jugak lah that day... TQ so much dear! ;D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah loving couple nie....best rrrr....nasib baik xda acara terjun pool lak lepas tue kan..hehehehehehhe...

Suki Cida said...

cute...sweet giler gambar2 ni! ku suke

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hohohoho.. nak gak buat.. tapi disebabkan hari keje.. takot demam lak esoknyer tu... teruihhh MC lak kang.. hahahha..

NeenaAnuar said...

Cida:
TQ! ;)

Deqna said...

wah romantis sekali.... kreatif sgt..

happy belated birthday en teman.. sori lambat wish... tapi ari tu dah pesan suh shah antar sms kat en.teman, tak tau lah dia anta ke tidak.. tah2 dia lupa.. tak taulah..

tapi apapun.. happy birthday.. semoga bertambah2 murah rezeki korang berdua yer..

NeenaAnuar said...

Deqna:
hihihi.. tak per fren! aku pun tak sure ade ker tak sms tuu.. nuar tak der lak ckp apa2..

anyway... thanks yer for da wish! aku tolong jawabkan bagi pihak dia nie... hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails