COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, January 5, 2011

Now You Turn to 2 Years Old..... Happy Birthday Qaseh Nur Annisa!


My buchuk masyham Qaseh Nur Anissa dah turn to 2 years old on 2nd January 2011.... birthday Qaseh sama ngan birthday blog Untie Nin! hehehe...

DSC_0415 copy
My cutie pie... Untie Nin sayangg kamooo sangatt!
Walaupun b'day Qaseh jatuh pada hari ahad yg lalu... tapi mummy Qaseh awalkan birthday celebration si kechik nie pada malam new year... before sambut tahun baru.. kami sambut b'day Qaseh dulu kat umah atok dia...

DSC_0392 copy
Amboii... Qaseh tak mo kalah ngan Untie Nin dia... bukan main kek dari Baskin Robbins tuu.. Anin pun tak penah order taw! takpe.. b'day Anin tahun nie tak tukar dari SR ke BR lah! ngeeeeeeeeeeeeeee.... :D

DSC_0397 copy
Strawberry Ice Cream Cake by BR! huh!! marvelouss okkk!! first time aku makan ice cream cake by Baskin nie... so kekdahnyer Untie Nin Qaseh kejakunan kejap yerrr!! :p

DSC_0399 copy
Qaseh terpegun mendengar kemerduan suara2 kami yg menyanyikan lagu birthday utknya! hehehe..

DSC_0400 copy
*Terpegun lagik*

DSC_0401 copy
  HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUU... HAPPY BIRHTDAY TO YOUUUU.. HAPPY BIRTHDAY TO QASEHH.. HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUUUUUU!!!! *clap clap*

DSC_0402 copy
Blow the candle Qaseh!!

DSC_0403 copy
Fuuuhhhhhhhhhhhhh!!!!

DSC_0404 copy
atas pertolongan daddy & mumyy barulah terpadam 2 batang lilin tu! kalau tunggu Qaseh gamaknyer sampai hari nie tak dpt makan kek tu kot! hahaha....

DSC_0410 copy
pun memerlukan bantuan mummy & dadddy....

DSC_0412 copy
Waaaaaaaaaaa.....  *dia teruja*

DSC_0417 copy
Untie Nin menerima pelukkan erat dari Qaseh!

DSC_0418 copy
Muaahhh.....

DSC_0421 copy
Muuuuahhhhhh!!!

DSC_0422 copy
haha.. ni chop mohor wajib pada Qaseh tiap kali Untie Nin jumpa dia... :D

DSC_0423 copy
Jom layan kek yummiiesss niee..... :D

DSC_0434 copy
org semua dok makan kek & mee kari... dia sibuk berVroom-Vroom...

DSC_0436 copy
amboi... sukenye dia!

DSC_0441 copy
Ceaaaa.. bukan main lagik dia posing ngan hadiah dia tuu... ye lahh.. mana lah dia tak suke... bende yg dia dok tengok kat kedai.. tetiba ade kat dlm umah atok! hahaha...

DSC_0430 copy
Inilah hadiah b'day Qaseh tahun nie.. Basikal yg dihadiahkan oleh Untie Nin & Atok!
Actually tuk b'day Qaseh tahun nie... aku tak tahu nak belikan Qaseh apa... tengok brg2 permainan yg menjana minda... semuanyer majority tuk budak3 yg berumur 3 tahun ke atas... so end up aku pun tak tahu nak kasik apa.. kalau nak kasik baju.. tahun lepas dah kasik baju dah... lagipun mak dia dah banyak shopping kan dia baju... so tu yg black list tuk shopping baju utk dia.... then my dad pun tak tahu nak kasik apa kat Qaseh.. dia kata kalau aku ade nak belikan apa2 tuk Qaseh.. nanti dia nak joint jerk sekaki ngan hadiah yg aku nak kasik kat Qaseh tuu...

Then a few days before b'day Qaseh... adik aku ade bagi tahu my dad yg Qaseh suke sgtt ngan satu basikal kat kedai ManjaKu... si kecik tu dah naik & test lagi... so adik aku kata kot2 tak de idea nak bagi apa kat Qaseh... leh lah pertimbangkan basikal tu... hahaha... nie normal dlm family aku.. leh bagi idea nak bagi hadiah apa... to me ok jugak laaa.. kalau kite dah kering idea tak tahu nak bagi apaa... at least boleh lah terima pakai cadangan dari tuan empunya badan kannn... hehe.. at least berguna utk si penerima coz memang dia nak brg tuu.... but yet bergantung dari segi fuluss lah jugak... kalau permintaan si penerima pressie melebihi dari kemampuan si pemberi pressie..... waimaa.. memang nak kene hampuk la kannn! hahaha... 

So sib baik lah permintaan Qaseh tu masih dlm budget... maka dpt lah dia sebijik basikal di usia 2 tahun.. aku tengok basikal tu pun bagus.. leh tahan lama tuk dia...


DSC_0442 copy
Waaahhh.. dpt hadiah lagik.....

DSC_0445 copy
From Untie G... *oh sila abaikan permandangan background & persekitaran tu yer.. sessi penjemuran tuala secara berjemaah gamaknyer.. :p*

DSC_0447 copy
Waaa... Qaseh dpt set pinggan mangkuk barbie lerr... cute! :)

DSC_0451 copy
Now dpt pressie dari Uncle Mazeri pulak!

DSC_0456 copy
Dpt Piano Do Re Mi...  dia memang suke ngan bende yg berbunyik-bunyik nie...

DSC_0460 copy
Family Qaseh!

DSC_0465 copy
Parents love! ;)
My Dear Qaseh... I love you soooo muchhh baby!! be a good girl.. be a good daughter... Untie Nin loves you always!! Anin sayang semua anak2 buah untie nin.. sama cam anak Anin sendiri... dah besar nanti jgn lupa Untie Nin... Jadi lah anak yg soleh.. dengar kata & selalu hormat pada org tua... I know maybe insyallah 1 day Qaseh dah besar nanti... mungkin Qaseh akan baca semua coretan Anin kat sini.. than you know how much do I love you baby!!!  Happy Birthday!!!

 

4 comments:

Shu Shinju said...

Happy birthday Qaseh Nur Anissa...Makin comel dia..:)

Softtouch [Hanim] said...

happy birthday Qaseh syg...comel sgt dia...suka rambut dia tu....bestnya kek BR....sedap tu.....

nasaoji said...

bru berkata2 tentang kek BR itu...pun tak pernah terai, nak terai lorr...eskrim BR dah le sodap tak hengat!..

2 tahun sudah..depat je masa..appy birthday qaseh!

NeenaAnuar said...

TQ Untiesssssssss! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails