COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 13, 2011

5th W.A. > 2nd Trip to Felda Residence Hot Springs Sungai Kelah_Part 1


Akhirnya.. setelah hampir 2 bulan baru lah nak story mory pasal short vacation during our anniversary hari tu...  hehehe...

Ok... 1st trip we ollzz dah pegi ke Penang which is before our actual anniversary date kann.. then on the day of our anniversary date.. i.e. 19th November 2010... we both just make a short trip to Felda Residence Hot Spring Sungai Kelah!   Korang tau takk.. waktu mula2 aku nak gie tempat nie.. en. teman kata tak koserr dia nak pie... sbb tak rasa cam dia nak pie bercuti... cam nak balik kampung dia jer! hahaha.. tapi memang betoi pun.. lokasi Felda Sungai Kelah nie ngan kampung en. teman kat Felda Gunung Besout tu jaraknyer tak jauh mana pun.. naik kereta dlm 15 min sampai  lahh... tapi binik dia gorjes gonjengg nie yg tergedik-gedikkk nak gak pie tempat nie sebab kunonnyer saja nak pi lari dari kesibukkan kota di waktu anniversary.... ye lah.. nak tunggu percutian yg sebenarnyer dirancang for our wedding anniversary yg NIE lambat lagi... so tu yg tak pasal2 TERkeluar percutian pertama di Penang.. kedua di Sungai Kelah Hot Spring nie... hehehehe...

So end up en. teman pun bersetuju lahh nak pie balik bercuti di 'kampung' dia nunnn walaupun pada awalnyer dia cam tak berapa nak favor kannn... hehe.. we ollzz booked during Matta Fair September 2010.. so dpt lah murah sikit.. nanti aku story berapa harga bilik dia yek... we ollzz booked for 3 Days 2 Nights stays jerr... but waktu buat booking kat Matta Fair tu.. dah siap2 bayar deposit only for 1 night stay dulu...

DSC_0789 copy
Dah nama pun Felda.. harus lah nampak pokok kelapa sawit sesaja... :)

DSC_0786 copy
Welcome... welcome... perjalanan yg mengambil masa tak sampai 2 jam dari KL....

DSC_0763 copy
Sampai jer.. terus check in.. then lepak sat kat kawasan lobby hotel nie... veryy the greeny view gituu... sejukk jaa mata memandang!

DSC_0764 copy
Owh... aktiviti nie mana bulehhh tinggallllllll kannnnnnnnnnn... ngagaga... :p

DSC_0765 copy
ngan pokok sawit pun jadik! :D

DSC_0762 copy
OK.. nie antara bilik2 standard / deluxe room yg ade di resort nie...

DSC_0761 copy
tapi si gorjes gonjeng nie tak hagak-hagak... nak pie duduk kat Villa.. takmo duduk deluxe room! gedixx takk? hahaha.. :p

DSC_0760 copy
Inilah dia Villa kami..  It is Villa 1 Bedroom!
Ye laa.. nama pun nak lebih privacy.. so pasai tu lah aku pun pilih Villa berbanding Deluxe Room.. lagi pun harga yg aku dpt during Matta Fair cam agak berbaloii laa utk stay with that price... kalau ikut harga original dia... errmm... rasanyer cam tak berbaloi lah pada aku... Ok.. berapa harga original dia? For weekends... it is around RM600 for per villa and per night!  so berapa plak harga yg aku dpt during Matta Fair?  RM300 sajork for weekends stay / per villa / per night!  so total kalau aku duduk 2 malam baru RM600... yea.. it's less around 50% la during Matta Fiar.. but it's still good deal huh? Ibarat buy 1 free 1 gituu... so pasai tu lah aku nak gakkk stay kat Villa nie... in a way nak gak wat post morterm between Villa kat Malaysia & overseas yg penah aku pegi sebelum nie... Btw, korang leh refer pada page NIE in order nak tahu further price details about this resort yeah...

Ok.. jom tengok interior Villa nie plak camne....

DSC_0715 copy
Ruangan dapur yg agak luas....

DSC_0716 copy
brg2 dapur yg agak lengkap disediakan.. kalau gie ramai2 @ berpinic satu keluarga memang sangat berguna dapur nie...

DSC_0717 copy
Adelah complimentary tit bits product2 buatan Felda! aku dah rasa.. sumpahh tak sedapp! huhuhu....

DSC_0721 copy
Ruangan hall yg agak luas jugak... kalau duduk dua org memang terasa kekosongan villa nie.. tapi kalau ramai2.. memang boleh di pergunakan segala ruangan yg ade!

DSC_0723 copy
siaran TV as usual lah... basic ASTRO channel.. Internet dulu2 ade.. tapi katanyer baru2 kene sambar kilat.. terus tak dpt dah line internet dari dlm villa.. kalau nak.. kene pi kat area lobby hotel...

DSC_0718 copy
Hah amik ko! nie ruangan bilik nyer bulak.. nie bukan agak2 besar lagi dah.. memang besauuuu pun!

DSC_0719 copy
Interior yg sangatt simple!

DSC_0720 copy
Bathroom dia punnn besauu jugak! siap ade bathtub!

DSC_0751 copy
and all Villas are provide with your own private jacuzzi! ;)
Overall pada aku resort nie ok laa.... nak kata teruk sangat pun tak.. nak kata best sangat pun takk.. entah.. maybe pada aku banyak sangatt ruangan kosong pada villa nie yg diaorg tak fully utilize kan kott... so nampak cam kosong sangat... ibarat cam kurang feell pulak.. then pintu sliding door cam jammed.. tak boleh nak bukak.. pendek kata tak well maintain laa... itu pun sib baik jacuzzi dia berjalan ngan elok... and then other thing yg aku tak berapa berkenan biler  kawasan villa nie sebenarnyer tak lah cukup privacy.. kalu nak dicompare kan ngan resort2 lain yg berstatus Villa yg penah aku pegi sebelum nie... coz dari tempat ko mandi jacuzzi tu.. boleh jerk org dari depan & belakang dok intaii ko tengah mandi.. so pada aku kalau diaorg tanam lebih banyak pokok2 utk melindungi setiap villa.. itu adelah lebih baik!

So pendek kata.. aku tak menyesal lah bayar RM300 per nite.. kalau bayar RM600 per nite.. sumpah aku rasa tak berbaloi!! Huhuhu....

14 comments:

Deqna said...

ni kalau pergi ngan keluarga memang puas hati, sbb lapang..cantik pun cantik

tapi kalau berdua, aku takut...aku memang penakut.. tapi aku tau ko memang lagi suka kalau sunyi2 kan..hehe

weh bape byk bercuti dah ko tahun ni kan... memang kaki jalan lah korang nie..

Mimy Hamid said...

beb..i love la this place...first tgk aku dah tertarik hati...adesssssss....walau tak banyak barang ..tapi cam best je..syok bawa family ni....org felda dapat diskaun tak??

makdara TERdiva said...

berbangga jadi sebahagian dari warga FELDA :)

-aNida OtHmaN- said...

kalo kita g ramai-ramai nie mesti lagik bestkan kak..hehehehehe

bekelah kat sana men masak-masak.....

MiYOKO TACHIBANA said...

ANIDA --> mmg best p ramai2...tapi katil ada sebijik je kannn...sume terjun kt ats satu katil tu ka...hahahaha...

Sis Neena --> nice place laaa.....bestnye....jauh dr org lain kann...kalo honeymoon kt sini best takkk...

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah frenn... kalau gie reramai memang meriah lah tempat nie.. :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
ok la beb tempat nie tuk short holiday gateaway.... nak2 kalau wat gathering family reramai.. memang bestt... org felda kalau dah beli during matta fair memang tak dpt discount dah... tapi kalau bukan during matta fair.. boleh jerk mintak discount.. tapi banyak keje sikit la ko kene buat.. kene mintak surat dari pegawai felda laa.. nak kene ade IC beralamat kan felda lah.. haih.. leceh taw!

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
heheheh.. yeah.. saya pun berbangga jadik sebahagian dari menantu anak org felda! :D

NeenaAnuar said...

aNida:
ha'ah.. betoi tu dear.. hehhee.. :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hehee.. takpe.. kite semua bawak toto masing2 kalau dah ramai sangat kan.. if not amik yg 2 bedroom or 3 bedroom laa..

errm... tuk honeymoon ok gak laa kalau takat tak nak wat apa2 aktiviti melainkan mengadap muke pasangan masing2.. hehhee.. :D

Just Call Me Bitt said...

yup harganya menjulingkan mata i...akekeke buleh bawa sekampung nehh kalau cenggitu kannn

nasaoji said...

tingin nak singgah situ bila balik ipoh ikut jalan lama...

ok la gak kan, kalu nak duk semalaman, tp, nak tunggu hege matta fair lorr.. :)

NeenaAnuar said...

Bitt:
hehehe... yea.. yeaa... so plan your holiday okkk... :D

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hihi.. takpe... coming matta fair this March... kalau ade masa jgn lupa singgah PWTC ok! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails