COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 2, 2011

Jom Joint GA Nie! HOW U PROPOSE UR GURL @ HOW PEOPLE PROPOSE U..


Kengkawann mauu hadiah dari Arab takk???  jom2 kite ramai2 joint contest cik adik manis ku ini... Senang jooo GA nie.. camgini syarat2 nya....

"Juz korang share dgn saya tentang
HOW U PROPOSE UR GURL.atau HOW PEOPLE PROPOSE U..

Kalo yg tk pernah kena propose pun bole join..
Korang tulis mcm mn korang nk propose pulak..:)

Entry yg plg menarik tertarik n the bomb..
Akan dapat hadiah dr sya..
Hadiahnya menarik tau kwn2..
Sumthing dr Saudi Arabia..
TP bukan UNTA okeh..:P

N make sure korang link kan korang punya entry tu kt my page okey..
Followers je ke??
Nope tak perlu..
Ne open entry okay..

BEST OF LUCK guys..
Tarikh tutup penyertaan : 5 Mac 2011"

Eerrmm.... ok.. disebabkan aku dah kawin.. of coz aku penah di proposed.... so citer haruslah berdasarkan en.teman yg proposed aku.. kalau aku citer kisah silammmm aku penah di proposed oleh org lain.. jap agi en. teman kuar kuasa vetoo ngan tunjuk tapak kakii.. mampuihh akuu! hahahaha...

Ok.. camgini citer nyer... aku rasa sapa2 yg dah lama baca blog aku nie mesti tahu about our loves chronology kan?  since nie GA, so kene lah aku karang secara ringkas sajo!  In 1998 = 13 tahun yg lalu.. adelah seorang lelaki ini.... jap2 nak tunjuk rupe sebenar dia sekitar 13 tahun yg lalu....

Yerr!! Yerr!! saya tahu dia TAK HENSEMM kannn????  takpe... yg penting saya dah berjaya wat dia HENSEM lagi MACHO MAN skg nie *oh bangga* :p
Matik laa en. teman majok ngan aku hari nie.. dia emo lebeyy kalu aku share gambo2 lama dia.. huhuhu.. ampunn Bee.. nak menang hadiah dari Arab tak?? nakk kann?? haaa.. so korban kan lah picture awak tu yer... ngagagaa.. :p  Eh ok la.. melalut lak aku nie.. citer nyer tak jugak... ngeeeeeeeeeeeee.. :D

Ok ok... camgini... camne en. teman tackle me around 13 years ago?  very simple... dia gunakan org ke3... org ketiga itu adelah member aku waktu aku bekerja sebagai sales girl kat Royal Ampang Point... en.teman duduk kat satu kerusi kat dlm shopping mall tu.. and then dia dokk jelingggggggggggggggg jaakkk pandang aku selama beberapa jam! remember JAM.. bukan minit okk! cara dia jelingg.. hah tu dok sama cam yg kat picture atas ni hah! tapi kat gambaq nie tak cukup jelingg.. so korang bayangkan lah sendiri camne dia punyer jelingan tu! haha...

Aku memang notice yg mamat tak hensem waktu itu nak tackle aku.. tapi aku bolayann sbb tak hensem kannn... ngagaga.. nottiee takk??? hahaha.. tak laaa.. ye aarr.. nak tackle tapi wat muke bengiss! gilo ghapO?  Elok2 nak terbekenan.. langsung hilang mood.. hihihi... tapi mamat tak hensem waktu itu telah dengan berani nya dtg kat member aku nie.. and passkan 1 piece of paper ngan terteranya nama penuh dia... i.e. Khairol Anuar Ahmad Azaib dan bersama-sama no HP nya sekali...  Then dia aspect aku call dia malam tu.. aku tak call punn.. aku dok peramm jaa no HP dia.. sampai lah aku yg call dia balik lepas 2 tahun lost contact... cewahh... bile aku yg call dia balik... dah kire cam aku lak yg tackle dia kan? hah! time tu rupe paras en. teman tetap sama seperti 2 tahun sebelumnya.. masih tak hensem mana.. hahahaha... *matikkkk laa aku malam niee*

Macam mana aku tackle balik en. teman? Just via phone.. sib baik dia tak tukar phone number and bernasib baik jugak aku masih simpan no phone dia tu selama 2 tahun lamanya... well.. kalau dah jodoh... sorang kat kat planet pluto & satu lagi kat planet marikh pun bertemu juaaa kekdahnye kann.. so biler aku dah call dia balik tuu.. kire kiteorg pun berkawan dan berkawan... tanpa ade sebarang special occasion cam proposed secara romantik2 kat tempat makan secara candle light dinner or what... kiteorg nie before kawin brutall.. takdenyer nak romantik betikk segala niee.. lagi pun time tu nak carik duit susah.. aku dah lah masih belajar.. en.teman pun baru bekerja.. so nan ado duit nak pie dating tempat hebat2 just nak proposed and say... "sudikah awk menjadik kekasih hati saya??" eeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwww.... noooo nooo nooooo.. sincerely that's not uss NeenaAnuar! hahaha.. kiteorg nyer proposed via phone jerk.. lepas 2-3 hari aku contact dia balik tuu.. terus we both couple.. *sumpah gelojoh*  ckp pun gitu2 jerk.. aku tak berapa nak ingat apa yg en. teman ckp via phone that time.. but rasanyer lebih kurang camgini lah kot.. "I suke kat you.. boleh kite couple?"  haa.. gitu lah lebih kurang... jawapan dari si gonjeng korang tak yah lah tahu.. sbb kalau dah kawin sampai 5 tahun nie mesti lah korang dah tau apakah jawapannyer kan? :p

Then biler nak kawin pun camgitu gak.. takde nyer nak pegi satu tempat special nak proposed2 sambil melutut dan berkata.... "will you marry me?"  nooooo way hozeeyyyy!  hehehehe... tapi seingat aku.. bile time nak kawin dulu... aku yg proposed kat dia... aku kata.. "alaaaa.. asyik dating camgini jek.. buuussssaaaaannnn laaaaaaaaa... jom kawin lah cepatttt.. senang sikit.. tak yah nak carik pot gie dating.. pastu terkejar2 timing nak balik umah" hahaha.. sempoii takk? ngeeeeeeeeeee.. but itulah hakikatnyer! and alhamdulillahh.. kami berbahagiaaa sehingga ke hari nie dan semoga berkekalan hingga hujung nyawa hendaknyer.... amiiiinnnn..... :D

So... adikku Wai.. skg ade chan tak nak dpt hadiah dari Arab tu?  tak kire.. tak dpt menang yg nie.. esok ko balik sini lagi sekali.. beli jek apa2 utk akak.. tak yah aku tulis lagi panjang2 berjala camgini! ngagagagagaa.... just kidding! :p

And to all of you my readers.. jom ramai2 kite joint GA nie.. cepat2.. by end of this week dah close dah GA nie!  The more the merrier gituu... :)


21 comments:

Wahidah said...

thanks kak neena..sumpah wai gelak2 smbil impress gk ngan entry akk ne..

menang or kalah adat bertanding..

eh lagipun dh dpt gift special kan bakul tutime walimah adik wai..:P

kalo ade snap gmbr bakul n isi2 die tu..bgtahu k..sbb wai bolel upa nak snap..aduhai...n tag wai yea..


tq kak..aper pun wai doakan akk n abg nuar kekal bersatu kekal harmoni selamanyaa

-kak LiMaH- said...

adoilaaaa AKAK GONJENG nie..
awatlaa p bubuh pic nie...
ni buat cheq nak gelak begulin nieh.....muahahahahahaha

ermmmmmmmmmm nak cubalaa....blew

-kak LiMaH- said...

semoga bejaya kakak...

uii kalo dapat onta pn ok gak apa.
ehhehehe

Dee said...

alamak..dee x diproposed tetapi telah memaksa suami me'proposed' diri ini..hahaha..good luck ye neena..en teman dulu2 telah mengingatkan dee tentang 'someone'..huhuhu...

Liea said...

alamak, mcm sama, macam mana nak post ni.. LOL aku gak yg lamar tuk kawin... boleh? malas asyik dating balik lambat kena marah dgn mak! buat dosa dgn mak je... hahahhaha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

good luck dear!

ratusiput said...

aduh tang nk karang citer yg lemah ni...ehehe..pape pun good luck beb...!~tp betul la tgk org dulu2 pun...makin berumur baru makin cantik kan...tol tak...ehehe...

MiYOKO SuKi said...

bestnye baca cite akak gojes gonjeng niii...

lawakla muka abg nua dolu2..mmg tak encem....

tapi, skang...ermmm....tgk byk2 kali gakla...hahahaha..

jgn marah ye!!!

risa said...

hahahaha...sweet betul lah entry neh...lebih kurang akak je non ado semuanya...sama gak dapat piece of paper wit name and numbers..tp akak lagi gelojoh terus tepon sebab memang dia hensem....hahahahhaa

Just Call Me Bitt said...

perghh gilakkk...memory daun pisang gituw..hahhaahha ermm pikir 10kali nak join ke tak...agagaggaa...nanti xbf baca kantoi muahahahahahaa

gud luck yeahhh kak gonjeng...boleh panggil u kak gonjeng tak??? kalu tak i tukar nama u asal la neena...ahhahaa

Eri-chan said...

mmg matikla kau neena tunjuk gamba nuar dolu2 nie.. aku kalau tgk pun rasa nak gelak guling2 punyalah jahat kan. anyway mmg best citer ko nie.. hahahaha...

tgk dr komen2 nampak gaya ramai yg pompuan proposed laki skrg ni...ni yg aku mcm nak buat proposal ni..penatla dating...tua dah..hahahaha

NeenaAnuar said...

Wahidah:
Hehehe... no worries la dear.. akak joint pun sbb bagi support kat Wai... ok insyallah nanti akak blog out about your door gift tu yerr.. thanks a lot taw! :)

NeenaAnuar said...

kak LiMaH:
hahahahaaaa.... akak tawww kamoo mesti sokak tengok 'hang kebun'.... ngeeee... ok ok joint taw! :)

NeenaAnuar said...

Dee:
owh ye ker.. wahh... siapakah gerangan si dia itu?? hehe.. btw thanks yea kak! :)

NeenaAnuar said...

Liea:
hahahaha.. sekapall lah kite nampaknye yerr! hehehe...

NeenaAnuar said...

.:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::
TQ sweetie! :)

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahaha.. yezzaa.. I loiiikeeee your statement beb! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hahahaaha... tak laaaaaaa.. mana ade marahhh.. sukeeeeeee lagi adeeeeeeeeeeee... ngeee... TQ dear! :D

NeenaAnuar said...

risa:
hahahaa.. ok lah tuu.. so jommm arr joint contest nie kak! :D

NeenaAnuar said...

Bitt:
amboiiii.... takot EX boy baca kaaa??? hahaha.. takpe... panggilll lah apa pun yg selesa! thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
hahahaha.. thanks beb! ha'ah... cepat2 lah ko proposed beb.. abisss cito! so good luck yo! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails