COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 3, 2011

5th W.A. > 3rd Trip to Philea Resort & Spa @ Resort Tour!


Jom aku bawak korang ronda2 kawasan sekitar resort nie secara alam maya.. :)

DSC_0110 copy
Belakang aku tu hotel punyer Grand Ballroom! agak2 sapa yg banyak duit... leh lah wat function @ wedding kat sini!  tempat nak wat outdoor shooting adelah terbaeeekk!!!

DSC_0191 copy
sebahagian kawasan resort.. kat area majority terletaknye Pavilion Suite!  Oh ya.. resort nie menggunakan perkhidmatan buggy! kereta kene park kat parking lot di ruangan lobby hotel!

DSC_0114 copy
kat area nie memang aku terasa seperti berada di perkampungan Eropah!  cuma cuaca jerk yg wat spoil! :p

DSC_0394 copy
Dia nak gakk gedikkkk kat situ!

DSC_0155 copy
Swimming Pool Area!

DSC_0169 copy
Pool dia ok la.. besar gak!  siap ade Gazebo utk bersantai & lepaking!

DSC_0182 copy
Siap ade air terjun!  btw, room 3050 terletak di bahagian kanan gambo nie.. lebih tepat bumbung ke-2 dari kanan gamba! so kalau korang nak stay kat Pavilion Villa.. boleh lah request room yg sederet kat bahagian kanan gambar nie yek! yg kat belah kiri gambar ade gak Villa.. tapi Royal Villa laa.. agak2 mampu nak dudukkk.. di persila kannnnnnnnnnn... :D

DSC_0185 copy
Apa nie? bukan kolam tapi sungai buatan! ade nampak cam sungai tak? huhuhu...

DSC_0188 copy
Actually waktu aku pegi nie... sungai tu diaorg tengah wat kerja2 maintenance.. so tu yg nampak cam kolam2 bertakung jerk tuu..

DSC_0180 copy
tempat nie pun best! nice view from on top here.. basically tempat yg kiteorg dok berdiri amik gambo nie merupakan ruangan courtyard bilik Royal Villa.. pasal tu lah special kannnn... hehehe...

DSC_0181 copy
kayu2 palang tu lah yg diambil dari kayu landasan keretapi terpakai...

DSC_0388 copy
agak2 nak main games leh la lepak kat sini...

DSC_0392 copy
agak2 nak tengok ikan kap.. leh lepak kat sini jugak.....

DSC_0393 copy
haaaaaaaa.. nie sapa2 yg kaki karokkk.. mesti korang teruja ngan tempat nie.. tapi disebabkan aku nie bukan kaki karokk. so aku tak tanyer pun berapa harganye.. hehehe.. masuk pun idak ke bilik itu.. takta amik gambar signboard nie jerk! :D

DSC_0195 copy
kalau dah namanyer Resort & SPA.. harusss laa ade SPA nye yer tak.. 

DSC_0196 copy
aku masuk tinjau2 jek.. ok laa.. tapi tak koserrr aku nak wat SPA kat sini.. harga dia tak yah ckp laaa.. ko tengok harga bilik pun dah leh bayangkan berapa harga SPA dia kat sini.. huhuhu....

DSC_0194 copy
Last but not least.. ade tempat utk bersenam jugak... tapi kiteorg tak masuk pun sbb pintu dia berkunci.. lagi pun buang masa jerk nak exercise kat sini... baik bersenam secara semula jadi dlm bilik lagi bessssssssssssssshhhhhhhhhhhhh!!! ngagagagaga.... :p
OK dah! ketemu lagik dia lain entry! :D

17 comments:

sW33tdARLiNG said...

serius cantik gileeeeeeeeeeeeer tempat niiii!!!

ratusiput said...

pengsan.lawo beb.mmg sesuai sgt utj hnymun atau anniversary tanpa gangguan.kalau ade budak takyahla...kacau daun n bazir duit je.takble nk menikmati.

Shu Shinju said...

abg nuar tu aksi marah ke hape tu... hehehe..

InaAchik said...

mmg vesgedevas...
atoyai... meronta jiwa mak neh!!!

MiYOKO SuKi said...

hahahhaa...

suka ngan bersenam semulajadi tuuu......wakakaka....

serius cntik tempat nii...

eLLy said...

Dah baca dari bawah sampai ke atas.. rumusan percutian yg membakar semangat ku!! tapi mcm sunyi je dik, klu sunyi sangat' mak gerun nok..

kathy jem said...

alangkah best nyer kalo dpt bercuti kat sini...huhuhu tp mesti mahalkan.. -__-

Kaseh said...

serius lawaaaa tpt nii..betol ckp ko tu beb..buat outdoor photoshoot mmg mabeles...

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
yup! kalau ade peluang pegi... you must go taw dear! :)

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahahaa... kalau ade anak2.. kene amik 2 bilik lah beb.. tapi tu lah.. a lil bit costly plak kalau amik dua bilik.. huhuhu...

NeenaAnuar said...

Shu:
hahaha.. tu nak tunjuk aksi machooo lah konon... ade mussle lepas wat gym! hehehhee...

NeenaAnuar said...

InaAchik:
hahahaa.. aku sokakk wat ko meronta-ronta ngeeeekkk!!! :p

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hahahahaa... yup! nanti Tin gie honeymoon kat sini okkK! :D

NeenaAnuar said...

eLLy:
owhh.. nak kata sunyi sangat tu tak lah.. tapi memang agak sunyi laa.. hahaha.. ok jerk kak.. takde hantooo punnnn... heeeee... :D

NeenaAnuar said...

kathy:
memang best dear.. u shud go.. but ttry to grab during their promotion price... then it's worth it! :D

NeenaAnuar said...

Kaseh:
yeaaa beb! :D

Noniey said...

YEAHHH..february here i comeeee...hehe ada promotion kat groupon baru bli tadi 3d2n

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails