COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, October 21, 2009

Warner Bros Movie World


Ok.. hari rabu.. seawal pagi dah bangun tuk pergi taman tema yg pertama... taman tema kat sana beroperasi dari kol 10 pagi sampai kol 5 ptg...


Aku beli tiket taman tema kat tour agency!


Tips*
Kalau nak beli ticket for taman tema @ apa2 aje yg berkaitan ngan touring kat Gold Coast nie, better lah kat tour agency coz harganyer lebih murah kalau nak dibandingkan kalau beli di hotel ataupun di counter masuk taman tema....


Harga for each taman tema nie standard publish rates AUD$69... so kalau dlm Ringgit Malaysia... Kali lar Australian Dollar 69 tu ngan 3.2 lar lebih kurang.. so, ianye bersamaan RM220 lar for 1 person tuk 1 taman tema... yer.. yer.. aku tau.. mahal kan??? but nak wat camnerr... dah sah2 duit kite murah.... duit diaorg mahal.. nie baru Australia.. belum lagi ngan Pound Sterling yg kali 5-6 tuuu.. huhuhu....

Tapi pada aku.... selepas experience diaorg punyer taman tema... aku memang gilerrrrrrr punyer puas hati lah with the payment! walaupun mahal which memang aku tak nafi kan.. but it is really2 worth it!! kalau like shit, mungkin aku rasa tak berbaloi lar.... but to me.. it is such a really good experience yg mana aku tak leh jumpa & dpt tengok kat Malaysia nie unless I go to Gold Coast!

Ok.. ok.. dah lets move on ngan kite punyer journey niee....


Wahhh.. cam Naomi Campbell lah!
hahahaa... pasan!


Tengah tunggu bus tuk ke taman tema....
Tak lama pun tunggu coz bus dia sgt2 accurate...
Siap ade time table lagi....



Tengok... semuanyer mat salleh..
Kiteorg jer yg mat kilau kat situ! ahaks!!



Our First Visit tooo.....
(gambar diambil dari dlm bus)


Warner Bros Movie World


Me @ the Entrace....
Excited OK!


Giler ramai org OK kat taman tema tu.. nie aku pegi time tak peak camgini.. kalau time peak camner lar agaknyer yerr... anyway, lagi satu tips kalau nak pegi taman tema kat Gold Coast nie... pegi lar seawal dia bukak taman tema tu... and we both did that.. tepat kol 10 pagi kiteorg dah sampai kat pintu pagar taman tema tu.. so beratur lar beramai2 tuk masuk dlm taman tema tuu...

Why perlu pergi seawal pagi? It is b'coz, taman tema diaorg nie besar giler OK! bukan cam kite punyer taman tema.. pakat kata... sehari pun sometimes tu, kalau korang tak pandai nak buat planning berjalan dlm taman tema tu, memang sah2 korang tak cukup masa tuk cover the whole taman tema from 10AM - 5PM tue....

Oh ya... lagi satu why u must be early as early at 10AM, coz kat sana diaorg ade buat time table for show time! so, kalau korang missed memang rugi lah! kalau tak nak ikut time table tu pun boleh tak der sapa nak marah.... masuk buat jer lar hal korang sendiri kan.. but ternyata korang rugi lah kalau tak follow the show rides coz ianyer akan di tunjukkan secara live kat taman tema tuu... and ianyer hanya di tanyangkan sekali jer for majority of da show, and some of it jer yg diaorg akan buat 2 show satu belah pagi and satu belah petang... kalau show yg dua kali nie ok lagi lar kan.. kalau terlepas yg pagi leh catch yg petang.. tapi kalau yg shownyer sekali jer tu... ha.. yg tu memang nyesal lar kalu terlepas!


Map of Movie World....


Memang kalau korang tengok berdasarkan map tu cam kecik jer.. tapi cuba pegi masuk tengok... confirm letih by evening! memang besar taman tema diaorg nie... takat yg kat malaysia nie tak der mende lah! ceaaa.... velagakkk!



Masuk2 jerr.... pandangan belah kiri aku!
Amik ko! punyer tinggi melangit roller coaster tuu...
Huhuhuhuhu... I kindda loike!!!
Aku naik kahhh?? tunggu nanti citer keh!


Ku toleh belah kanan aku pulak,
Hmmmm.. ramai yg menuju ke arah itu...


Wahh.. aku like teruja gak kat sini...
Lain sungguh rasanyer time nih!
Korang nampak ker aku kat dlm gambar nie?
Cuba carik aku yg tersembunyik... hihihihi...


Ok... from here.. we olllzz terus bergegas ke satu tempat yg dijadualkan show nyer pada pukul 10:30 pagi... something that really2 interesting! check out for my next entry keh!

9 comments:

lidasyah said...

alang2 dah ke sana kan.. why not wpun expensive.. bukan senang nk smpi kan..

drum roll... ....next entri...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnyer...teruja nie...hehehe gambar yang naomi campbell tue kan..kat mana yang mana naomi tue..tetttt auwww tertengok kat tempat sensored plak..wkakakkakaka

Deqna said...

wah tinggi tu roller coaster tu.. kalau aku..confirm..... tak naik..hehe

Suki Cida said...

bestnya... hahah tak tahu boleh naik tak roller coaster... tapi dah sampai dan alang2 baya begitu mahal tak cube rugi ooooo, tul tak?

Cik Yayang said...

Tinggi nyer roller coster tu...confirm teman tak naik! haha..ok deyna, kita jalan sama2 ek nnti..:-)

MisZ DeAnNa said...

waaaaaaaaa..

roller coaster tu nmpk menarek laaa..

;p

NeenaAnuar said...

lidasyah:
yeaaa.. betol tu Ida.. itulah yg neena pikirkan punn..
wahhh.. siap drum roll lagi niee... hihi..

Purplelicious:
hahahahaaha.. lawak tol lar sis nie.. sis tengok part mana tu? sila habak mai sikit! :P

Deqna:
hihihi.. aku ingatkan confirm ko nak naik tadi..

Cida:
yesszzaa.. betol tu cida.. dah alang2 sampai kann.. memang sgt lah rugi kalau tak naik!

Cik Yayang:
hahaha.. memang Has ngan Deyna leh jalan together2.. :D

MisZ Deanna
huhuhuhu.. memang sgt2 menarik sis! tak dak kat m'sia! :))

nasaoji said...

klu budak2 p, kompem cam berat dank balik deme tu kan..

mehe2 pun, tak per, sekali sekala..pijam mato je.. ;p

NeenaAnuar said...

nasaoji:
ha'ah.. ade kemungkinan tuu... sure melalak2 nak balik kannn... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails