COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 23, 2009

Sea World @ Fish Detectives by Sea Lion


Next day.. hari Rabu... we ollzz pegi ke.......


Sea World!
Waahh... belum masuk muka aku dah ceria sokmo dah!


Ok.. kat sea world nie pun seharian aktiviti di dalam nyerr... just more a less like kat Movie World tuu... but yg nie more on hidupan yg berkaitan ngan laut larr... Show of after show yg we ollzz follow as per schedule yg theme park tu sediakan... and alhamdullilah we both managed to cover the whole theme park! So, masuk2 jer ke dlm taman tema hari tu... terus we ollzz pegi menonton...



Fish Detectives



Penuh Gaya si Sea Lion niee...



Show nie pun best... Sea Lion nie kirenyer bertindak sebagai polis larr dlm show nie.... korang leh tengok betapa cerdiknyer si Sea Lion tu berinteraksi... pandai giler dia berlakon! sgt2 mencuit hatii.. kiteorg tak henti2 gelak tengok gelagat dia yg funny giler tuuuu....
Nak tengok aksi2 comel si singa laut nie? Jom tengok!



Patuh pada arahan tuk mengambil posisi dia!


Bersiap sediaaa....


Nampakk??
Hehehehehe... polis 2 org tu tengok kanan...
Dia pun tengok jugakkk...
Ikuttt & serentak jer perbuatan dia....


Ni pun sama...
Polis yg 2 tu angkat tangan cam tunjuk STOP!
Dia pun buat jugakkk..... and lebih cute...
Sampai tunduk2 muka tuuu...


Emergency Breaking!!!
Waktu nie pun bestt..
Giler babi punyer dia breakking!
kalau korang tengok live.. siap ade sound effect lar..
cam seolah2 kereta tarik hand break..
and breaking secara emergency....



Hahahaha.. nie aksi ala2 18SX sikitt...
Actually time nie dia tengah menyorok kat
belakang polis tuu... hehehee.. cute jerr...



Time nie dia dok buat CPR...
Lawakkk giler.... kalau tengok live memang bestt arr...
Ngan sound effect bagai...




Sukee!!
Kiteorg duduk agak jauhh sbb kalau duduk bawah sgt..
and dekat dengan tempat show tu..
nanti tak dpt nak tengok the whole show...
kirenyer pandangan cam limiited lar...



Ceaaa...
Clapp... Clapp.. for them!
Diaorg tengah buat tunduk hormat kat penonton tuu...
Yg aku geramkan keletah si singa laut tuu...
Perbuatan dia sebijik cam org...



THE END!


Dahh abis show dah.. best.. best.. memang best lar! tak der bende yg tak best... but gambar memang nampak agak jauh lar.. tak leh nak focus dekat lagi.. nie kirenyer dah abis zoom dah dari tempat kami.. yer lar.. kan we ollzz duduk agak jauh kan.. but nie pun dah kire ok dah nie.. kalau kata pakai normal camera jer sure lagi lar kecik nampak sea lion tuu... so, moral of the story.. En. Teman, sila beli lense yg lagi panjang tuk tengok show2 sebegini yerr.. ngehh.. ngehh.. ngehh..

Anyway... satu lar yg membuatkan aku sampai skg terpikir2.... cam ner lar diaorg train sea lion tu yer... bijakkk sgttt sgttttt tawwww... reti bahasa.. perlakuan dia sebijik cam manusia... reti dan paham sgt berintraksi ngan manusia... aku cammmm.... eh entah lar... rasa cam nak jer tengok camner lar diaorg train singa laut tu sampai leh jadik pandai camtu sekali...

And lagi yg membuatkan aku terpikir... sedangkan singa laut pun reti bahasa biler dia didik.. inikan pulak manusia yg sememangnyer berakal dan telah pun didik sebaik mungkin.. tapi masih lagi ade manusia2 yg bersikap kurang ajar & kurang cerdik dlm kehidupan mereka kan?

8 comments:

HAIZAN said...

salam perkenalan...tq sebab sudi singgah ke blog saya...wah..n3 percutian yg syok giler...bestnya kalau dpt peluang vacation kat sana...huhuhuhu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

clap..clap tuk show tue jugak..bestnyer..terasa cam ada kat sana jgk.. :)

nasazfrog... said...

wahhh cam lam tv plak.. syokk kan neena.. enjoy yeahh:)

lidasyah said...

wah tiba2 teringat benda ni ida tengok kat zoo.. to ni lagi best ar... bila la nk pi er...

Cik Yayang said...

Ada pergi tgk dolphin tak? tgk gelagat2 binatang cerdik itu lagi la syok kan..:p

Mohd Rosli said...

rudy tunggu gambar g-string tu mana? tak sabar ni..

Superstar said...

ala neena, takkan gambar n cerita from 1 show je?? kata dpt cover semua..?? ala frust..

NeenaAnuar said...

Haizan:
hi sis... salam perkenalan...
Thank you.. kalau sis ade peluang tuk bercuti kat sana, pergi taww.. really nice place to have fun! ;)

Purplelicious:
huhuhuhu... Thanks sis! :D

nasazfrog:
yeaa... memang cam dlm TV tu lar sis.. tak sangka lak now dah dpt tengok secara live... :))

lidasyah:
ade rezeki Ida nanti pegi lar yer.. but confirm yg nie lain dari apa yg ade kat Zoo tu..

Cik Yayang:
hohoho... dah tau kan jawapannyer ade ker tak? dah buat entry punn... hihii.. memang syok & khayal kite dibuatnyer... kecerdikkan diaorg tu mengalahkan manusia lah... :)

Mohd Rosli:
haahahahaahahahaa... sabar Lee... sabar.... Rudy yg tak sabar ker atau Lee yg tak sabar nie? yo yo orrr jerr si rudy tunggu sakan nak tengok G-String tu? heheheehe..

Superstar:
sabar yer sue.. banyak lagi will coming up soonnn.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails