COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, October 26, 2009

Sea World @ Ray Reef... Penguin Point.... Shark Bay & etc



Rite, now we moved on to a few places yg sempat aku visit kat dlm Sea World tuu.... yg nie semua tak der show2 lah... it just more to free and easy..... biler2 pun leh tengok coz tak terikat ngan any show schedule....


Ok.. mula2 tu aku pegi tengok Ikan Pari dulu....



Entering Ray Reef...



Nampak tak ikan pari kat situ?
Ke korang nampak aku jerr??? hahahahaa....



Errrmmm....
Ikan pari yg sedang nak 'ehem... ehem' kot! :D



Eeeeeee... Itamnyerrr... Besar lak tue!


Not bad lar ikan2 pari yg ade kat situ... most of it besar2... and also terdiri from a few types of specis...

Then... we moved on tooo......


Penguin POint!
Korang ade nampak sesuatu yg pelikk tak kat situ?
Ade kembar tak seiras penguin kat situ... :P




ANak2 penguin jer pun kat dlm tuu...



Cute jer dia berenang!



Penguin Feeding Session!


Eerrrmm... Kat sini cam boring sikit lar... nothing really interesting us! Coz aku ingatkan Penguin nyer besar2 ker kannn.. rupenyer tidakkk... cenonit cenonit jerr... but ok lar... jgn org kata tak tengok kannn....

Then kiteorg move forward to....



Shark Bay!



Melihat beberapa spesis ikan jerung dari sisi atas kolam.....



Salah satu jenis ikan jerung yg ade dlm kolam tue....



Haaa... nie dia bapak jerung dtg....



Jeng... Jeng.... Jengg.. Jengg... Jengg...
Yg nie kiteorg duduk kat dasar kolam lak....
Kat sana kite leh tengok dari sudut atas kolam...
and jugak dari sudut dasar kolam.....
Which more to Aquaria punyer konsep lar...



Ok lar area Shark Bay nie... coz betol2 besar jerung dia.... bukan kecik2 cam kat Aquaria KLCC tuu... yg nie giler bapakk punyer jerung yg diaorg pamerkan... so puas lar kalau pakat kata nak giant shark....

Then rite after that... disekitar kawasan shark bay tu... we olllz jumpa lar hidupan2 laut niee..



Tapak Sulaiman...
First time nie aku sentuh Star Fish niee....
Ok lar rasa dia normal jer....
Tak der lar geli mana punn....



Then jumpa Sea Cucumber @ Gamat!
Hah! yg nie aku dah biasa pegang dah..
Kat Langkawi & Terengganu...



Okk... lepas nie ade lagi satu tau tempat yg aku pergi tauu... gak menarik gak lar tengok gelagat "dia" nie... Soooo....

Lets follow me keh! :D

4 comments:

lidasyah said...

komen ida er..

1. woahhhhh besar ikan pari tu..
2. comella kembor pengguin tu.. tp kepala tunduk naper.. malu er..
3. shark.. jeng jeng jeng.. hehehe tgk muka pun dah gerun ok..
4. tapak sulaiman.. ida selalu tgk spongebob tu jer.. huhauuahhauua
5. gamat.. geli.. terbayang benda lain la pulak...

Superstar said...

aiya shark? takpelah.. lupakan saja!

Cik Yayang said...

pingu...pingu..pingu..;))
tomei lak tgk si kembar pingu tuu..:-))

NeenaAnuar said...

lidasyah:
waahhh.. siap ade list of comments nie.. heihihih.. bagus lar Ida nie... hahaahaa.. terbayang sesuatu? apakah itu Pn. Ida?

Superstar:
takot yek sue? takper dia dlm kolam jer punn.. kalau kat luar.. confirm neena pun larik sama! ahakss!!

Cik Yayang:
hahahaaha.. tu kembar pinggu yg tak seiras tuu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails