COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 9, 2009

Travel Adaptor



Kan aku citer aku beli something kat Best Denki semalam kann... hah! nie lar bende alah yg aku beli tuu...



Travel Converter @ Adaptor


Asal tetiba lak aku beli traveling adaptor nie kan? alaa.. aku rasa korang pun dah leh agak lar kot kannn.. aku nie apa lagi... keje nyer berjalan jer larr asal ade peluang... hihihi...

Actually tuk korang2 yg tak tauu.. meh sini aku nak bagi tau... kalau kite gie negara2 luar nie... especially yg out of asian country area.. dia punyer adaptor or plug tuk korang cucuk wayar elektrik tersgt2 lar lain... kalau korang tak der bende alah niee.. memang sah2 korang tak leh nak charge korang nyer HP ker... battery camera ker.. apa2 jer lar yg berkaitan ngan brg elektrik....

Nak tau sbb apa? sbbnyer.. dia punyer pin tu lain.. tak sama cam adaptor kite kat Malaysia niee..


Nampak takk...
Lainkan dia punyer pin tuu....


So, kalau kite nak travel keluar negara yg adaptor nyer tak sama ngan M'sia punyer adaptor.. maka kite kene beli lar adaptor nie.. ala.. tak mahal punn.. just RM8.90 jerr.... kalau tak der adaptor nie... hah! menangis lar korang... nak charge camner lak kannn... takkan nak cucuk kat hidung laki kite lakk... hahahaa...

Apa?? nak tau aku nak gie mana lak lepas nie?? alaaa.... aku bagi tau korang lepas aku balik lar yerr... sian korang kannn.. aku sentiasa nak wat surrrppriseee jek kat korang.. ok lar kann.. baru lah korang tertunggu aku nyer update lepas aku balik dari bercuti nanti... hehehehee.. pandai aku buat strategi kannn... tak der lah! saja jerr.. suka buat korang tertanye2... jahat aku kannn?

p/s: kalau korang pasan.. kat gambar yg no 2 tu ade tulis nama negara2 yg boleh guna adaptor jenis tuu.. so aku rasa korang mesti leh agak and teka kot aku gie mana... huhuhuhu...

7 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha'ah hari tue masa dekat phuket pun sama..nak charge dah meraban..nasib baik otel tue ada provided kan adaptor nie..nak kena beli la jugak nie..bagus nie..

lidasyah said...

adoi neena... nk teka nama country pun byk oooo.. antaranya

1. USA
2, Japan
3. Canada
4. China
5. Taiwan
6. Hong Kong
7. Philippines
8. Europe
9. Australia (xkan kot.. kan dah pergi before)

dan sebagainya la.. kesimpulannya .. tunggu Puan Neena & En Anuar balik and update yer.. huhuhu............

Hasra_Razali said...

Ermm...jalan lagik...syiok nyer..:-)

Balqies Arafia said...

hehehe I know mana!!!!!!!!!! i'm going next month for a whole month!!! internship!! yayyy!

Awien Ghazi said...

tengok adaptor tu macam gi aussie lagi... tak pun new zealand...

Deqna said...

travel adaptor itu adalah satu kemestian.. kang abis bateri dslr tu camne kalau takde adaptor tu kan...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
yeaa.. better buy it kalau sis nak jalan luar negara... senang.. murah pun murah.. :D

lidasyah:
hahahaha.. bagus tol lar ida nie.. siap bagi ranking lagi tuu...

Hasra:
hihii.. selagi leh berjalan Has.. gituh lar gamaknyer.. :D

Balqies:
hahahaa... wow!! whole month?? lol!! do enjoy your trip yeah!

Awien:
kelas awien! tekaan yg tepat! :D

Deqna:
tu lar pasal.. kalau tak .. meroyan beb tak leh nak charge bateri DSLR tuu.. huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails