COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 30, 2009

Pantai Gold Coast



Ok.. sehari sebelum kiteorg balik Malaysia... we olllzz memang free... tak der apa2 aktivity yg nak di lakukan... so, we both just do Free & Easy aktiviti jer lar on that day...


Since Gold Coast nie terkenal ngan keindahan pantai nyerrr sepanjang 35KM... so, meh lar aku bawa korang tengok2 sekitar pantai gold coast keh!


Pantai yg memang giler punyer panjang...
Panjang tu 35KM tanpa batasan!


Sepanjang pantai Gold Coast...
Penuh ngan bangunan2 pencakar langit!


Ok.. kat Pantai Gold Coast nie.. the main attraction nyer adelah...


Sun Bathing!


Dan jugak Surfing!


Kat sana kite leh belajar surfing taww..... satu hari punyer learning session.... ko dah leh dpt certificate... kite grad on da same day lah! Aku teringin actually... coz something different experience kann... tapi biler memikirkan air laut dia yg sejuk like air batu tuuuu... aku abaikan sajer!!! Aku memang heran giler how all mat salleh kat sana leh tahan ngan icey cold water tuuu... memang kuliit diaorg dah tepu lar aku ingat... hihhihi...

So, kiteorg buat apa kat Gold Coast Beach tu?? errrmm.. apa lagii.. just cuci2 matoo ajer larr... laki aku lar suke sgt time nie... mana tak nyer kannn.. dpt tengok "free show" kat situu... dah tu semua minah2 salleh kat situ dok pakai bikiniiiiiiii... siap topless pun ade hoke! ermmm.. mau en. teman tak terbeliak bijik mataaa???

Tapi tak per... aku bagi dia chan.. cumanyer aku kata... "kalau u buat sekali pandang tak per.... sbb tak bernapsu & dah TERnampak kannn... Tapi kalau dah dua kali pandang tu, sila2 lah mengucap & ingat tuhan lah yer Bee!!" .... hahahahaha.... tau dia takot! heheheehe.. itulah namanyer perang psikologi!


So, selain dari cuci mata.. kami just berrrr romen ... Oooppsss... tersilap taip lak... Ber romantika lah!! Coz nak mandi laut tak leh.. so nak wat apa lagi kan.. so just ber romantik romantik jer lar kat situu...


Romantiknyer ku rasakan time nih! :P



AKu test power amik gambo En. Teman..
Siannn dia asyik amik gambo aku jerrr...
Aku pun nak try power gak ngan DSLR tuu...
Amacam? Cun tak gambo yg aku amik nie??
Ok larr.. sharp kat object and bokeh kat background kann.. :D



Yay!
Sesungguhnyer aku & beach tak leh dipisahkan!



Mandi tak leh...
Kite posing2 jer lar yerrr!



Memang sah tak leh nak jadik model Bay-Watch!
Kat pantai org semua pakai bikini...
Aku lak dok pakai bertutup litup sakan...



Pasangan yg merenung masa depan! Ceaaa....



Cantik tempat niee... aku suke!


Memang best arrr lepak2 kat pantai Gold Coast niee.... and yg buat aku lagi suke sbb mana nak rasa dok berjemur sakan kat tepian pantai but tak rasa panas langsung! matahari terikk nie atas kepala... tapi korang rasa sejuk membeku jerr senantiasa...

Haa.. tu lar best nyer kalau gie negara2 4 musim nieee... kalau time musim sejuk & musim bunga.. memang gituh lah keadaannyer... korang leh jer berjemur2 sakan kat tengah2 panas terik matahari... tapi tak sikit pun berpeluh & jugak takkan berasa letih!


Kalau kat Malaysia larat ko nak berjemur tengah panas camgitu? confirm terbakorrr!! Tu yg kiteorg siap berbaju sejuk bagaiii kat sana tuu... tutup abis... sbb tak tahan ngan angin sejuk kat situ.. nak2 dia punyer Sea Breeze! memang giloo sejuk arrr....


Nampak rambut aku dah serabai tuu?
Begitu lah kuatnyer sea breeze kat situ....


Makin ke petang makin sejuk kat situ...
Sampai aku kene pakai sarung tangan!


Lepas dari lepaking kat tepian pantai tuu.. we ollzz move to another place yg menjadik favorite aku gak! so just check out for my next entry keh!

3 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnyerrrrrrrrrrrrrr i like beach too....sangat tenang jerk rasanya dapat tengok laut..kena lak time matahari terbenam tue..pehhhhh romantik beb..ehehheheh...

*sis..cantik la baju sis n en teman..sedondon purple..i looiiikkeee purple bery the much...:) *

Cik Yayang said...

Ermm..adakah Pn Neena "tertinggal" upload sekeping gambar sewaktu berada di pantai ini?? ahaks!!

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
oooohhh.. sis pun suke laut yek! bagus2.. kite memiliki interest yg sama...
hahaha... kite taauu.. waktu nak beli baju nie pun kite teringat kat sis taww! Anyway.. thanks yer! ;)

Cik Yayang:
hahahaa.. ade Has.. ade... so tunggu yerrr.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails