COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, October 21, 2009

Major Aktiviti @ Gold Coast


Hari pertama sampai Gold Coast.. tak der aktiviti yg dilakukan.. coz penat sgt... traveling for 8 hours in da flight.. tido tak cukup... so, hari selasa tu we olllz lepas check in kat hotel.. terus jer tido dulu... bagi refresh badan... kejap tak kejap lar... dah pun membawak ke petang.. sbb sana kol 6 jer dah gulap gulita... so, aktivity bahagian malam hari akan aku cerita kan nanti coz every nite dia punyer aktivity sama jer... so I'll create 1 specific entry for nite activity later....


Ok.. now aku akan cerita kan dulu the major aktiivity @ Gold Coast... pendek kata... percutian aku kali nie bukan lar percutian yg ala2 honeymoonnn.. but more to monkeymoonnn... Hahahaha.. why did I said that? Coz kat Gold Coast nie penuh ngan aktivity yg giler2... tak sesuai tuk org nak berhanimuning!!! tapi takper... we both suke!! sekali sekala ubah selera lak.. coz hari tu dah romatis2 sakan kat Maldives kannn... so now kite tukar jadik gile2 lak lar...

Gold Coast nie terkenal ngan Taman Tema nyer!! Kalau gie Gold Coast tak pegi taman tema dia kire agak kerugian lah! Antara taman2 tema yg menjadik kegilaan ramai org kalau gie Gold Coast nie adelah....


"Warner Bross Movie World"

Kat sini, macam2 yg korang leh tengok...
Tempat nie ala2 Disneyland lar gituh!

Sesungguhnyer tempat nie amat sesuai tuk budak2....

Kami pergi ke tak taman tema nie?


Jawapannyer.... KAMI PERGI!!



"Dreamworld"

Tempat nie pulak... very the ngeri OK!Sapa yg takot tempat tinggi @ dlm erti kat lain Gayat....Lupakan sajork tempat nie... sbbnyerr...tempat nie memang fulls of ridess!!Dia ala2 banyak roller coaster larr...So, sapa2 yg berani giler... leh naik rides2 yg...Palinggggggg Tinggiiiii......... Palinngggg Panjang.....Palingggg Lajuuuu... dan semua yg Palinggg Palinggg lah...Boleh lar gie teman tema niee... sure isi perot korang terkeluar punyer lah!Kami pergi ke tak taman tema nie?
Jawapannyer.... TAK PEGI!!Sebab?? My Hubby ade masalah kegayatann yg agak tinggi...Aku maafkan lah sbb penyakit nie bukan nyer dibuat2...memang dah masalah secara lumrah alam....So, kalau masuk buat rugi ajoo kan kalau takat aku sowang yg main...Aku alhamdullilah.. tak der lar masalah kegayatan yg amat sgtt...So, kalau takat nak naik Thriller2 rides nie memang febrate aku....Tapi disebabkan tak der geng nak naik.. so abaii kan aje laaa....Nuar memang nak gak cuba... tapi aku yg kata tak yah lahhh..Kang buatnyer dia fengsannnnn kat situ...Sapa lak yg nak bawak dia balik hotel?Mau jer aku tinggal kan dia kat situ... hahahahahaa....



"Sea World"

Yg nie segala2 yg berkaitan ngan laut lah!
Macam2 hidupan laut & live show yg ade kat dlm nie.. lots of fun!
Kami pegi ker tak taman tema yg nie?

Jawapannyer.. PERGI!!




"Wet 'n' Wild"

Taman tema yg nie ala2 cam Sunway Lagoon lar...
But diaorg punyer lagi best lar....
If were to comparekan ngan kat Sunway Lagoon!
Fulls of rides jugak...
We ollz pegi ker tak taman tema nie?

Jawapannyer... TIDAK!!
Sebabnyer.... tak tahan kesejukkan!
Ye lar.. cuaca kat sana dah lar sejuk...
pastu dah basah2 tu nak kene beratur lak,
tuk tunggu que for da rides...
Mau sejuk beku kiteorg kat situ... hahaha...




So, mana yg aku tak pegi tu.... tak dpt lah aku nak bercerita ngan lebih lanjut kannn.. but yg mana aku pergi tuuuu... akan aku continue at next entry keh!

10 comments:

Suki Cida said...

erkkk... kenapa tak ada gambar? feliks la kalau masuk blog neena nan ado gamba... hehehe... ku tunggu entry seterusnya... hurryyyyy uppppp will yahhhh!!!! (chewah speaking australia... hahah tetiba)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnyer...xpa la..xdapat pegi main taman tema kat sana..pegi kat genting pun ok la kan..hehehehehehe

lidasyah said...

hohoho ida ni pun kategori gayat gak.. jgn kata roller coster.. merry go round tu pun nangis hari tu naik.. nak turun sgt2 dah..

waiting n waiting your update sweetie.. :-D

Cik Yayang said...

Dreamworld..Me jugak mmpunyai kegayatan yg sgt tinggi!

NeenaAnuar said...

Cida:
hahahaa.. saje nak simpan2 gambar dulu.. jahatt kannn.. hihihihi..

Purplelicious:
yeaa.. sgt best sis.. hihi.. genting pun ok gak.. cuma dia tak cukup thrill jerrr.. :D

lidasyah:
hahahahahaa.. kelakar lar IDa nie.. merry go round pun ida takot.. hihihi..

Thanks dear coz keep of following!

Cik Yayang:
hihihi... ramaikan yg takot tempat tinggi2 nie.. neena pun takot gak.. tapi biler tengok rides tu terus jer jadik berani.. hahaha..

nasaoji said...

huhhh..ni nak kumpul duit lelebih lg nih....

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hehehee.. kumpul dik jgn tak kumpul! :D

mi Senorita said...

sis nk tanye g sanebulan sept or oct tuh baju dia kena pakai tebal ker?sejuk sgt heh

mi Senorita said...

sis bg tips on baju...perlu pakai baju berlapis2 ke idok..kalau pakai bju ala2 musim2 sejuk tuh tkpe ke

NeenaAnuar said...

mi Senorita: sept & oct suppose to be musim bunga kat Australia.. so you boleh pakai 2 lapis baju je dah ok.. satu inner and satu lagi jaket sweater... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails