COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, October 26, 2009

Sea World @ Dolphin Cove



Lepas tengok Sea Lion, jom kite tengok Dolphin lak.... adoiiii.... nie lagi satu... memang kalau aku nak bercerita rasanyer takkan sama ngan korang tengok ngan mata kepala sendiri.... but tuk tidak menghampakan korang semua yg setia membaca blog aku nie... aku cuba lar ceritakan jugak apa yg menariknyer ngan show nie keh!


Show nie melibatkan dolphin2 yg sangat sangat terlatih... and again... I like scratching my head & wondering how do they trained those cuties dolphin!!!



Jom masuk jumpa Dolphin!



Imagine Sea World Adventure



Tak sabar nie nak tunggu Dolphin kuar buat show!!



Si Lumba-Lumba sedang bersiap sedia tuk buat show!!



Here u are..........



The Dolphinsssssssssssss...



Gilerr tinggi dia boleh lompat!



Dolphinss yg sentiasa patuh pada arahan tuannyer!



GO!!!



Tiba2 jer timbul dari dasar kolam secara serentak!!



Formation yg sgt menarik!




Loncatan demi loncatan....



Seiring & Sejalann....



Skate on Dolphin!
Bayangkan betapa kuatnyer si lumba lumba niee.....



Kuat tak kuat lar ikan nie....
Sampai leh angkat tuan dia ngan muncungnyer sajer.....




Kemudian... di lontarkan tuannyer ke udara...



Gayanyer yg senantiasa mencuit hati kami...
Begitu lah cara dia melambai2 ke arah penonton...
Sambil mengangkatkan ekornyer keudara..
Dan bergerak2 seolah2 melambai-lambai ke arah penonton!



The End...


Phewww!! memang superb lah Dolphin show nie.... sgt2 menghiburkan.... kiteorg suka sgt tengok kepintaran si lumba-lumba nie... di tambah pula ngan kecomelan nyer.. dan jugak kejinakkan nyer... memang begitu menghiburkan... Aku kata kat En. Teman... "kalau lar kite boleh bela dolphin nie cam kite bela kucing... memang I bela Bee!!!" ahakss!!



Org yg paling seronok dpt tengok Dolphin!



En. Teman sukaaa sgtttt ngan show nie... sampaikan kiteorg tengok show nie 2 kali OK! Show belah pagi & show belah petang... actually sama jer show dia.. tapi dah suka sgt2 si dolphin nie punyer pasal... sanggup lar kami tengok 2 kali! and memang berbaloi pun tengok show nie berulang2 kali... sbb kat m'sia mana nak dpt tengok dolphin secara live kannn...


Actually, org ramai boleh mandi & beramah mesra bersama2 ikan dolphin selama 45 min tau kat sini.... TAPIiiiii... siapkan lar duitnyer sebanyak AUS$300 per person tuk sessi beramah mesra ngan si Dolphin!! sanggup kaaaaaaaa??? aku kalau banyak duit.. memang aku sangguppp larr.... sbb very the esklusif tu dpt jumpa dolphin in person.... waaa.. cam artis lar pulak si dolphin niee... hihihi... tapi nak wat camnerr.. pakat kata dia dlm australian dollar... kalau dia kata dlm RM300 memang dah lama aku berenang si Dolphin tuu... uhuk.. uhuk... :((

Tapi tak perr... keinginan aku tu terubat jua biler aku dpt berjumpa seekor Dolphin niee.... dpt lar aku peluk dia.. bergambar ngan dia.... siapp peluk & cium lagii tawww... best... best... aku terujaaaa sgt2....



Muuuuuuaaaaaaaahhhhhhhhh!!!!!
Replika Dolphin pun jadiiii laaaaaaaaa......


Anyway... apa pun... we both really had fun @ the Dolphin Cove!! ;)

7 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wow bestnya jumpa dolphin..suka..suka...bestkan..teruja siut..sebabkan nama imagine kan..so hanya dapat berimagine jerk la kat sini..huhuhuhuhu

lidasyah said...

wah dolpin.. ida teringin nk pegang.. nasib la neena pegangkan untuk ida er.. thanks.. weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Superstar said...

sihatnya dolphin dia! kalau kat sentosa island, semua mcm kena penyakit. kaler pink tompok2 kelabu asap. terus jadi tak cute. hehe

Cik Yayang said...

I love them too much!
Sgt suka...:-)

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
memang bestttt sgtt sis! teruja I.. hahahaa... imagine jer lar yer... memang sesuaii nama tempat tu kann.. :D

lidasyah:
hhihihihih.. neena pun dpt pegang dolphin palsu jer Ida.. kalau dpt pegang yg orginal lagi best!

Superstar:
yup! dolphins kat sana semuanyer sgt2 terjaga & terpelihara...

Cik Yayang:
hihihihi.. Has suka yer.. sama lah.. neena pun suka sgt with dolphins!

Deqna said...

fuyoh.. skate on dolphin. cayalah..

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu arrr.. aku pun teruja sgt tengok scene tuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails