COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 29, 2009

Transformer yg tak transform!



Lepas balik dari umah BIL... kami meneruskan perjalanan kerr....


GSC MID VALLEY


semangat berkobar2 nak tengok Transformer


penuh kegumbiraan nak beli tiket walaupun beratur panjang cam ular!

Walaupun kami tau tiket nie memang takkan ade tapi ngan penuh rasa bangga nyer kami mencuba tuk mendapatkan jugak tiket yg sememangnyer sah2 terpampang dekat screen dari kol 9:30 - 12:30 nyer tayangan dah limited / selling fast... tapi ngan penuh rasa yakinnyer jugak kami beranggapan bahawa nasib akan menyebelahi kami... kami pun beratur lar sampai ke hujung... hujung mana?? belum hujung lagi.. baru kat tengah... ade satu annoucement... dah lar first time aku dengar nak ckp english pun tak reti... rupe2nyer 2 kali dengar baru tau tiket transformer tuk sumer show dah abis....

tapi yg pelik bin ajaib... kata dah sold out... tapi kat screen masih lagi terpampang blingking blingking limited seat! boleh?? biler dah dengar annoucement tu, we ollz pun beredar lar dari que yg panjang berjela2 tuu... tapi we ollz tak balik lar terus... stay gak lagi kat tepi tu... punyer lar semangat nak tengok transformer kannn... then we ollzz cuba nasib tuk dptkan tiket yg org dah booking online.. tapi tak pegi redeem by 45 mins before shows start... then we olllzz pun que lar sekali lagik kat que yg jadik panjang balik tuu.. walhal org yg baru que tu tak tau pun yg seats semua dah sold out.. kan ker bangang namanyer GSC nie.. ko letak jer lar sold out warna merah kat screen tuu... nie tak.. dok tayang selling fast jek lagi.. pastu buat annoucement sekali jek.... harus lar org yg baru dtg akan ingat leh dpt tiket lagi walaupun hanya selling fast kan?

Tapi we ollz beratur balik semula tu ngan harapan tuk mendapatkan tiket release seats tuk tayangan kol 11 malam tuu which tiket tu hanya akan release pada pukul 10:30 mlm.. elok jer we ollz sampai kat counter tiket tuu... memang ngam2 pukul 10:30... tapi hantu tak hantu lar GSC nieee... biler kiteorg tanyer tiket release dah boleh beli ker? then budak tu ckp tak boleh beli lagi selagi tak dpt any instruction from supervisor diaorg.... budak tu pulak budak trainee... harus lar takot2 jek dia nak release any seat! lebih kurang 5 min gak lar we ollz melengah-lengahkan waktu kat counter tu .. dok membodek-bodek.. ngan tak semene-mene.. tetiba jek ade org menjeritt... "JGN RELEASE TIKET TUK SEATS 10:30MLM NYER!!"

Aku like "WHATTT??" Then ape kejadah nyer ko gie letak kat screen tu seats release kol 10:30? Arrghhhh... malas lar aku nak layan korang! walaupun aku tau lar aku pun salah gak nak gie tengok citer nie tanpa buat any booking & main terjah jerrr... oh yaaa.. bukan tak nak buat booking online... memang dah bukak dah ... dah tengok dah.. tapi website nyerr yg OFFLINE! so camner aku nak booking.. tu yg main terjah jer tuuu.... lagi pun memang saja pun we ollzz nak buat camtu coz dah lama rasanyer tak buat kerje giler camnie main terjah2... dan sesungguhnyer memang terasa lar gilernyer biler si GSC nie buat camnih! Yg aku bengang niee bukan pasal aku tak dpt tiket ker ... beratur panjang kerr... tapi pasal depa dok menipu org tu buat apa? apa tujuan ko letak kat situ selling fast... tapi bagi annoucement sold out? apa logik nyer kat situ? ko buat org semua beratur mcm org bodoh.. pastu biler org dah sampai kat counter.. leh ckp lagi tiket dah sold out.. and seats yg sepatotnyer leh release... tak leh release.. ishh.. bongok arr GSC niee...

Tapi tak per... aku anggap tak der rezeki aku jer... memang citer nie hott... and dia pun buat aku hot gak malam tuh! actually aku memang dah agak dah keadaan nyer akan jadik camtuh... al maklum lar we ollz nie dah lama benoorr dah tak tengok wayang ... so tak tau lar pasal seat release merelease niee.... tapi since baru tau dari Deyna yg boleh amik seats release 1/2 hour before shows start.. so aku pun nak cuba lar... kot2 leh dpt ker... tapi rupe2 nyer tuk citer transformer nie memang revange of the fallen tol lar! Tuk citer nie jer tak dpt nak beli tiket seats release tuuu coz citer nie memang hot sales tol! kalau citer2 lain.. memang boleh nak buat cam Deyna ckp tuu... coz waktu aku ngan dia gie tengok citer Terminator hari tuu... memang tiket release nie lar yg we ollzzz purchase pun... but for transformer.... mintak maaap! kalau nak tengok.. kene lar beli tiket seminggu awal yerr... itu lar jugak sbb musabanyer tiket dah sold out coz semua org dah beli awal2...

Jadi we ollz pun beredar jer lar dari situ ngan membayar tiket parking sebanyak RM3 begitu sahaja... So, we ollz pun pikir apa yg we ollz nak transformkan malam tuu... tak puas hati nyer pasal... at last we ollz decide to do "da revange of da fallen transformer..." ahaks!


Kemana kah kami?





Actually memang tak der plan langsung taww nak gie sini... sumpah!! tapi tetiba jer biler on da way nak balik umah... leh terasa nak pekene air panas.. tekak aku perit jek sbb diserang sakit tekak.. so, tak tau nak lepak mana... tetiba ngan secara spontan nyer terkeluar dari mulut hubby aku... "Jom lepak kat Bora Ombak lar"... aku pun pikir like... ermmm.. ok gak tu.. since we ollzz pun dah lama giler tak pegi situ... penah pegi pun sekali jer dulu before dia buat renovation... & jugak at da same time leh lar survey2 kan tuk kawan aku yg sorang nie.. since dia pun nak wat function dia dlm this week kat situ...


Menu Bora Ombak... tapi aku memang lemau giler malam tu.. leh lupa lak nak amik gambo menu nyer.. boleh lar aku tayang harga kat sini... tapi dari apa yg aku tengok.. tak der lar mahal mana pun... nie pada aku lar kann... kire average price for restaurant2 camnie lar... harganyer standard dlm RM15-RM20 per plate per main dish lar... kalau western harus lar mahal... air lak.. kalau takat2 juice tuh tak sampai RM10 per glass...


Disebabkan masih kekenyangan makan malam kat umah BIL... we ollz hanya pekena air teh jek! amik sorang satu.. aku amik Earl Gray Tea... Nuar amik Mango Tea... Ok lar.. not bad! sbb masing2 rasa tekak perit.. tuh yg mencarik air panas2 tuu...


Sooo... sambil2 menikmati air teh yg macam lar aku tak leh buat sendiri kat umah tuuuu.... *ehh.. bukan soal tak leh buat.. buat tu boleh.... tapi athmosphere nyer jer tak sama... kat sana suasananyer cam ala2 bali gituuu... tapi kalau dlm umah suasana harus lar mcm dlm umah kann... hehehe.. mana leh sama* Maka... tak der bende lain yg leh aku buat melainkan hobby aku yg satu nie lar... aku rasa korang pun leh tau apa aktivitinyer kannn... kalau camera dah berada ditangan gamak nyerrr..... so layan jer lar yerrrrr kegedikksskan kami laki bini.....

























Ok dahh.... selesai lar sudah revange aku kat transformer tuuu.. sememangnyer dendam ku terbalas.. baru lar aku balik umah ngan happynyer sbb dpt bergambar sakan kat situ... hehehee... actually ade lagi gambar2 suasana sekitar kawasan Bora Ombak nie yg aku amik... tapi bagi menghormati kawan aku yg bakal mengadakan occasion dia kat sini nanti... so aku tak nak lar over expose tempat nie sgt... nanti2 lepas dari occasion dia.. boleh lar aku share gambar aku yg lelain tu yer...

9 comments:

Liea said...

Babe.. banyak nyamuk tak? aku dulu pergi nak buka pose, tapi diorang marah my dad take pic... masa tuh DSLR baru lagi, I think 4 to 5 years back... Diorang takut org copy kedai diorang kot.. dunnola... Sebab memalukan + marah Abahku kan... banned until today... heheheh

Hasra_Razali said...

Jom minggu ni kita tgk transformer, nak?? Has pn nk nengok! Anyway...im ok aje kalau Neena nk citer/letak gmbr kt sana...biar cm ala2 preview sikit...:p Thanks for ur concern of not over-exposure all da pictures...hehe...esok malam kita gmbr sakan kt sana, yer...

Deqna said...

yea yea... esok nyer program jadi yer??? ye boleh lak kita pose sakan sama2 yer....

sian ko neena kena beratur panjang2 dan tunggu lama2 tapi tak dapat tiket tu...

NeenaAnuar said...

Hasra:
tu lar.. tak tau ler minggu leh dpt tiket ker tak... asyik full house jek semua pawagam nyer.. tu yg tension tuu...
OKIE... No worries!

Deqna:
yerrr fren! esok malam kite posing cam nak rakk yerr! hehehhehe...

Haaa.. tu lar.. hantu tol GSC tu tawww...

Emmelly said...

klu nk tgk citer hot2 camni...jenis susah nk dpt tiket...pi la TGV kat Cap Square Jalan Munshi Abdullah. Sane mmg relax and ramai le org x tau de pawagam kt situ..huhu..

Aritu transformer start sneak preview kt situ on tuesday, budak2 kije kt TGV tuh smpai merayu2 saya suh beli tiket..huhu. Aritu tgk terminator pon, satu hall besar, sy n hubby jek 2 org yg tgk. Kekekee...

NeenaAnuar said...

Liea:
Oh ye kerr... aku gie ok jer Liea.. so far so good lar... no problem.. even aku bergambar sakan pun... tak der sapa nak marah... hehehe. maybe tu dulu kott... skg mungkin diaorg dah berubah ker.. mana tau kann...

NeenaAnuar said...

Emmelly:
Oh ye kerr.. hehehhee.. akak tak tau langsung pasal TVG kat situ.. harus akak survey2 niee..

anyway thanks yek!

Suki Cida said...

wahhh lawanya wanita tu... model bora ombak baru ke? hehehehe...

erm ku dah patah semangat nak tengok transfomer... zamanilah sian... dah dpt tiket opening tu, tapi sayang tak gi sbb kes doktor giler tu...pasal dia la aku tak gi... mmg hangin!

takpa closing ku tengok... hahahaha

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hahahaha... model tak berbayarr!

tu lar.. tak per tak per.. masih ade masa tuk cida gie tengok kat wayang keh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails