COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 11, 2009

Entry Pertama dari Suamiku...

Suami ku sudah pandai berblogging.... apakahhh??? terlebih sudaaa...... tapi semua ini pun terjadi secara sepontannn jek malam tadi.... ini semua gara2 sapa lagi kalau bukan kawan aku sorang niee... si Deyna lew.... mulanyer begini.. kami berchatting hal2 lain dulu di YM.... tup2 si deyna mengeluarkan idea ini....

Deyna (10/6/2009 11:41:16 PM): weh apa kata nanti kita paksa laki kita create satu entry kat blog kita...
Deyna (10/6/2009 11:41:30 PM): idea penulisan sumer datang dari derang sendiri....
cute_ena25 (10/6/2009 11:41:32 PM): hah! good idea!
cute_ena25 (10/6/2009 11:41:41 PM): ERRRRMMM i like!!
Deyna (10/6/2009 11:41:41 PM): tapi harus laki aku takmo...
cute_ena25 (10/6/2009 11:41:46 PM): laaaaaaaaa
cute_ena25 (10/6/2009 11:41:58 PM): ko ckp cam si shah tu ok jek!
Deyna (10/6/2009 11:42:06 PM): aku takut aku tergelak jer baca ayat dia nanti...
Deyna (10/6/2009 11:42:08 PM): mesti skema..
cute_ena25 (10/6/2009 11:42:13 PM): si nuar pun aku tak tau lar nak ker idak niee
cute_ena25 (10/6/2009 11:42:31 PM): bukan jek ayat skema deyna....
Deyna (10/6/2009 11:42:38 PM): apa kita wat satu topik suh dia wat citer..
cute_ena25 (10/6/2009 11:42:43 PM): diaorg merapu meraban nanti
cute_ena25 (10/6/2009 11:42:45 PM): lagi parahhh
Deyna (10/6/2009 11:42:47 PM): contoh topik: kenapa saya sayang bini saya?
Deyna (10/6/2009 11:43:00 PM): kira assigment lar..
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:03 PM): hah!
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:03 PM): ok
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:06 PM): good idea
Deyna (10/6/2009 11:43:11 PM): so sambil tu kita leh tau apa dalam hati derang kan...
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:12 PM): mari kite pakse mereka
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:13 PM): nak?
Deyna (10/6/2009 11:43:13 PM): kah kah kah..
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:18 PM): aku rasa nuar ok kot!
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:25 PM): dia dok senngihhh kambin kat sini
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:32 PM): cam tande setuju jek!
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:52 PM): ha'ah
cute_ena25 (10/6/2009 11:43:55 PM): tol tuu
Deyna (10/6/2009 11:44:12 PM): aku dah bodek dia ni suh dia buat...
cute_ena25 (10/6/2009 11:44:21 PM): asyik kite jek dok bercerita
cute_ena25 (10/6/2009 11:44:26 PM): haaa
cute_ena25 (10/6/2009 11:44:28 PM): dia ok ker>
Deyna (10/6/2009 11:44:40 PM): yelah sekali sekala kita nak gak baca hasil penulisan derang kan...
cute_ena25 (10/6/2009 11:44:52 PM): ke ko kene UP lagi ko punyer bodek tuuu
Deyna (10/6/2009 11:44:54 PM): ni balik2 kita jer yg bercerita..
Deyna (10/6/2009 11:45:04 PM): derang syok je baca..
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:06 PM): ha'ah betol tuuu
Deyna (10/6/2009 11:45:07 PM): aku tau nak wat pe...
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:12 PM): aku sokong!!
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:30 PM): apakahhhhh??
Deyna (10/6/2009 11:45:31 PM): tgk ar bodek aku jalan ke tak...
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:43 PM): ok aku tunggu
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:52 PM): jgn ko terus tak der lak nanti
cute_ena25 (10/6/2009 11:45:59 PM): tau2 dah zzzzazzzzzzzzzzz jek s
Deyna (10/6/2009 11:46:23 PM): cam tak jalan jer nieh....
Deyna (10/6/2009 11:46:48 PM): dia sibuk bela tali raket diapulak... hampeh..
cute_ena25 (10/6/2009 11:47:02 PM): alamak!
Deyna (10/6/2009 11:47:22 PM): kemain kata dia tgh sibuk....
Deyna (10/6/2009 11:47:23 PM): cet..
Deyna (10/6/2009 11:47:31 PM): aku ckp dia tak syg aku..
cute_ena25 (10/6/2009 11:47:42 PM): hahhahah
Deyna (10/6/2009 11:47:49 PM): pastu dia cakap shah memang syg tapi shah takde masa sekang nie.... ces.....
cute_ena25 (10/6/2009 11:47:50 PM): sudah pasti dia tension
cute_ena25 (10/6/2009 11:48:01 PM): adoii aii
Deyna (10/6/2009 11:48:15 PM): tido luar lah dia malam nie...hahahahaha
Deyna (10/6/2009 11:48:27 PM): eh takdelah derhaka nanti...
cute_ena25 (10/6/2009 11:48:47 PM): si nuar lak
cute_ena25 (10/6/2009 11:48:53 PM): cam ok jek nei haa
Deyna (10/6/2009 11:49:10 PM): ok ok.. takpe ko proceed dulu kalau dia ok....
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:12 PM): dia nak nie
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:17 PM): tapi cam 50-50 jek
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:20 PM): alasan lar nieee
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:24 PM): kata letih ngan aku
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:32 PM): nie pun nak kene tido luar gak nie nampak gayanyer
Deyna (10/6/2009 11:51:35 PM): ckp kat nuar selamat berblogging..
cute_ena25 (10/6/2009 11:51:41 PM): aku period 2 bulan kang baru dia tauuu
Deyna (10/6/2009 11:51:47 PM): hahahaha
Deyna (10/6/2009 11:51:57 PM): wah 2 bulan.. ko gak yg merana tuh...
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:01 PM): ko tau deyna dia ckp apa ngan aku
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:14 PM): arrhhh
Deyna (10/6/2009 11:52:16 PM): ko jgn kang betul2 period ko lama camtuh... ko gak yg merana..
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:17 PM): tak der maknenye3r
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:20 PM): aku ok jek!
Deyna (10/6/2009 11:52:20 PM): apa dia ckp?
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:36 PM): eh takk.. silap
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:46 PM): bukan ok jek 2 bulan period berpanjangan tauu
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:47 PM): heheheh
cute_ena25 (10/6/2009 11:52:56 PM): aku ok jek tak "ON" ngan dia for 2 months
Deyna (10/6/2009 11:53:04 PM): hahahahaha
Deyna (10/6/2009 11:53:07 PM): ia ke tuh?
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:12 PM): hahaha
Deyna (10/6/2009 11:53:12 PM): 2 bln lama ok...
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:13 PM): hahahaha....
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:16 PM): hah! dia kata
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:17 PM): ngan aku
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:24 PM): camner lar saya nak tulis blog
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:35 PM): sedang kan u bagi i sms panjang berjela2
cute_ena25 (10/6/2009 11:53:48 PM): then i reply kat u just... 'K'
Deyna (10/6/2009 11:54:01 PM): hahahahahahaha
cute_ena25 (10/6/2009 11:54:35 PM): pastu dia kata
cute_ena25 (10/6/2009 11:54:41 PM): dia menaip pun like patuk ayam
Deyna (10/6/2009 11:54:42 PM): tapi kan memang lah kalau aku kan kalau aku dok taip panjang2 tak kisahlah email ke sms pastu laki balas pendek jer memang kena menjawablah..
cute_ena25 (10/6/2009 11:54:42 PM): hehehee... tak per
cute_ena25 (10/6/2009 11:54:46 PM): aku tengah dok ayat dia lagi nie
cute_ena25 (10/6/2009 11:54:52 PM): sooo.. kite wait and seee.. jadik ker tak aku pujuk dia niee...



maka... setelah di pujuk2 tanpa paksaan yerr... ngan rela hati nie dia buat niee.... maka ini lar yg terhasil....


baru tulis title....


baru 2 bariss dah pening dah dia tuuu... huhuhu.. hah!! rasakan apa yg I rasa OK... I dok bercerita berpuluh2 entry especially entry maldives tuu... phew!! hahahahaa...


semakin lama semakin rancak dia menulis... leh tahan laju gak dia type walau pun cara patok ayam... maybe dah biasa menaip report kat office selama 10 tahun.... bagus.. bagus... ;))


Aku lupa lak nak amik masa berapa lama dia amik just for 1 entry yg dia buat NIE... waktu dia sibuk mencurahkan rasa hati dia kat entry tuuu... aku memang tak kaco dia.. memang nak bagi dia concentrate... aku just amik gambar dia sbb dah terpikir leh buat entry nie pulak... huhuhuu..

Aku ade lar nak tengok & nak baca apa yg dia tulis waktu dia dok menaip tuuu... tapi dia tak bagi OK... dia kata.. jgn kacoo.. nanti idea dia ilang... wahhh.. terlebih sudaa... dia kata lagi... U baca biler I dah publish nanti yerr... ewah... ewah..... bukan main lagi dia.. tak per lar.... aku pun ngan tak sabar nyer mengunggu lar sampai dia publish entry tuuu...

Biler aku baca... mak aii.. memang aku bantai gelakkk.. leh tahan gak laki aku nieee... but aku ckp kat dia... nie bukan U sayang kat I nieee.... nie cam nak kodem bini sendiri jek niee.... then dia kata... "eh betull lar tuuu.. pasal perangai2 U yg macam tu lar yg buat I terhibur & makin sayang kat you.... dan jugak kalau takat nak kata... I sayang kat u sbb u pandai jaga I, cantik, pandai masak... alarr... bende tu dah biasa dah I ckp kat U tiap2 hari kannnn..." Aku pun terfikir seketika... betol gak tuuu.... huhuhu.... waahhhh.... apa lagi... ngan perasaan terharu... & berbunga-bunga aku waktu tuuu.... sbb nie lar first time dia sampaikan ngan cara penulisan tauuu.. since aku bercinta ngan dia dulu.. mana pernah bagi surat2 cinta ker apa kerr... kiteorg ROCKSS!! tak der jiwang2 karat sgt niee.. huhuhu...

Sooo.. to you my love... teruskan lar berblogging yerrr..... I likeeeeeeee.....

Dan jugak pada anda2 diluar sana... sapa yg rajin... dan yg dah bersuami larr... aku TAG lar korang2 tuuu, suruh lew suami2 anda buat entry pasal... "kenapa saya sayang isteri saya"... tu pun kalau hubby2 korang nak lar.. kalau tak nak.. tak per... usah dipaksa.... nanti kang paksa2 di katakan derhaka lak nanti kan sbb itu boleh mendatangkan marah... hahaha..

oh yer ckp pasal TAG... teringat pulak tag dari pn. cida yg belum aku buat lagi.. pasal camner kami leh jumpa dan berkawin.... ermm.... very da long story tuuu... takper... akan ku cerita jugak nanti... tunggu yerr... Daaaaaaa......

3 comments:

Deqna said...

hahaha boleh ko copy perbualan kita malam tadi yer... nasih takde yg censored..hehehe..

baguslah nuar yer.. sekejap sajer terus menyahut cabaran.. laki aku .. ermmmm memang lah dari dulu berat2 sgt nak wat entry... ada jer alasan dia.. tapi kalau bab tinggal komen tu kengkadang terlebih rajin pulak dia..

so kiranya apa yg nuar taip tu memang datang dari dalam hati dia lah tuh....yg bagusnya siap tak kasi ko baca dulu tunggu sampai publish.. hehe bagus.. barulah original gituhkan.. kalau kita tgk harus gatal jer tangan nak edit2 kan..

apapun very good try lah for him for the first time... keep it up..wah tetiba jer..

HasraRazali said...

Hehehe....kelakar ler baca korang nyer borak kt YM tu..kui kui kui...

Then lak, tegar sungguh Neena...sehinggakan ambik gmbr sang suami tgh tulis blog..:-)

NeenaAnuar said...

Deqna:
huhuhu.... kalau ade pun aku dah edit! ahaks!

tak per lar.. at least rajin lar jugak tuu walaupun meninggalkan komen..

ha'ah... sememangnyer dtg setulus dari hati dia.... memang pun.. betol tuu.. kalau dah kite tengok pastu dia pun terbantut nak citer.. nanti dah tak original lar apa yg dia nak ceritakan tuu...

Hasra:
kiteorg pun asyik bantai gelak jer kalau berYM.. huhuhuhu...

ye lar... dah tak leh nak tengok apa dia tulis... so cuba lar tinjau2 dari lubang kamera laks! ahaks!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails