COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 3, 2009

Maldivians Sea

Nowww... is da picture timeeeeeeeeeee!!!!!!

Jadiii di sini akan ku jamuu kan mata2 anda semua ngan lautan hindi yg terbentang luas dihadapan mata ku sewaktu aku di ClubMed Maldives hari tuu....



that's the main Jetty of Club Med


Da water Bungalow...


Sailing... bende nie kalau nak main free jek coz dah include dlm package kiteorg.. adekah kiteog main? kite tengok..

nampak tak kiteorg dok bersailing sakan tuuuu.... bessh wooo ... sampai terduduk-duduk aku kat situ... percaya aku sailing?? tak der maknanyer OK!! tak nampak sailing tu kat atas darat tuuu?? hehehehe...

Jetty view from different angle!


org2 yg berehat di bawah pokok kelapak!


aku pun nak ade feeling lepak bawah pokok kelapak jugakkk!!


biler dah lepakking... apa lagi... mula lar panggilan air laut tu semakin kuat... soalnyer aku mandi ker tak??? nantikan di entry aku yg akan dtg yek! sbb nie nak tunjukkan air laut jek kat korang!!



Bay-Bee ku menikmati keindahan ciptaan Allah S.W.T



nampak tak cam ade satu garisan kat tengah2 tuu....

yg kat tengah tuu... camnie rupenyer... sumer gambar2 nie aku zooooommmm innnnn...


da wavesss really mengerunnkan OK!


sebelum menghempas...


selepas menghempas!

ok sini aku nak citer sikitt.... mesti ade yg heran (sbb aku pun heran gak memula tuu hehehehe) camner air laut seperti diatas tuuu leh tetiba jek ade ombak yg besar kat tengah2 lautan tu.. biasanyer ombak mesti lar akan terus menghempas ke pantai jek kan.... Ok let me story you ollz.... Waktu aku makan malam on one of da days lar... aku jumpa Malaysian Club Med staff.. dia layan lar kiteorg makan malam... Nama dia Mei... waktu tu aku amik kesempatan nak tanyer dia.... "Mei, waktu tsunami dulu camner yek tempat ni? Maldives kan effected?" then Mei jawab.. "haa.. effected.. but kite a lil bit lucky coz our resort air just naik like flood.. air naik sampai lutut lar.... not really affected like big waves hit our resort like in phuket..." then aku tanyer dia lagi... "ohhhhh.. really? but how it can be that way yeah? coz as i can see, this place just surrounds with da sea..." then Mei jawab lagi... "Ohhh.. Club Med Island nie dia ade barrier by original coral reefs kat tengah2 laut tuu.. kalau u perasan on day time.. u can see that waves just hit on da middle of da sea... so that's where the original coral reefs aree! so, when tsunami hit during that time.. that coral reefs help alot to break even da water thats coming in towards our resort.. coz dia dah hit that coral reefs first!" Aku like macam tercengang.. uihh.., betol ker ade huge coral reefs sampai leh tolong coverkan amukkan tsunami itu.... tapi memang betol pun.. korang tengok gambar yg kat bawah nie.. aku maik kebetulan waktu air tengah surut.... and aku zzoooommmmm in di tengah lautan ituuu...


nampak tak?? tu lar original coral reefs tuu.. bukan buatan OK!! dasat tol ciptaan mu ya allah!!

Ok.. now berbalik kepada citer pantai jugak lagi... tapi di bahagian lain pulak.. al maklum lar.. pulau nie kecik jek.... satu pulau tuh kiteorg dah cover dlm masa 1 hari jek.. bayang kan... and it belongs to Club Med Kani lar.... so, kirenyer tak der org lain kat pulau tu melainkan org yg stay kat Club Med sahaja!


sea view from undernith pokok kelapak...


close up view sikit...


aku tatap nak menempek!


Hubby ku turut tak ketinggalan.. cam ultramen jek Bee!


Zoommm in @ Jetty


apa lah maknanyer laut & pantai kalau tak der pokok kelapa...


aku paling suka suka suka tempat nie OK!!!


aku memang speachless biler berada di sini OK! this place kan total different place from da jetty place... kalau korang tengok jetty tadi punye area.. nie kire the other side of the island lar... like satu timur & satu barat lar... kirenyer tempat nie tuk tengok sunrise... and yg kat jetty tadi tu tempat tengok sunset!


nampak tak ade org kat situ??? ;))


this place is one of my favourite lepakking place!


nampak tak pondok tuu.. pondok tu bukan sebarang pondok yer.. pondok tuu adelah restaurant atau nama sebenarnyer adelah Kandu Restaurant!! nanti akan ku cerita lagi pasal kandu restaurant nie di entry2 yg akan dtg...


I'm really falling in love with this place!! Really relaxing biler dpt tido2 ayam for a few minutes here! :D




hubby ku suka chill out kat sini! memang bessss arrr.. cuma satu jekkk fault sikit kat sini.. angin tak der langsung siottt.. panas nak mampuihhh kalau dodok sini lelama... yg betol2 windy kat belah barat sana.. kat belah jetty tu...


waktu nie air surut sikit.... nie view yg aku amik dari Kandu Restaurant... kalau mata korang tajam.. mesti korang leh nampak ade 2 manusia kat tengah2 laut tuuu...


aku suka gambar nie.. nampak cam ala2 pakai camera DSLR jek... especially kat part awan tuu! walhal pakai semi pro jek! huhuhu...


hubby merenung tajam ke dlm air laut tuuu.. ngan harapan mermaid nak muncul kott... hahahaha...

Sooo sampai sini dulu.. adeiiiihh... dah loteh dah mokcik menaip nie haa.. giler arr..... kang aku create entry lain lak.. kang satu entry panjang berjela2... mau meroyan korang nak baca.. harap2 korang tak muntah darah arrr.. tengok entry aku tuk minggu nie hanyala berkaitan ngan Maldives!

Oh ya.. so, far aku baru dpt upload satu photo album kat facebook.. so u olllzzz can check it aillesss there too coz more picture there... aku tak larat nak hupload sumer gambar kat sini.. aku just choose and pick certain picture jek tuk ku tempelkan kat sini yeaaa.... Adios!

7 comments:

Suki Cida said...

aduh aduh aduh... sangat cantik pandangan kat situ... kalau cida la... dah tido dah tepi pantai.. ahak! sangat cantik... wah neena punya baju tu sangat chantik... and u look so besutiful... en nuar sila vangga!

NeenaAnuar said...

Suki:
memang cantik tempat tuu... bak kata org.. saujana mata memandang lar! memang we all tido2 pun di bawah pohon2 kelapa yg ade tuuu... sampai leh terlelap gak lar sekejapan... coz angin punyer lar kuat! hehehe...

hehehee..TQ dear... tu memang my costume kalau pegi sea side! :D

HasraRazali said...

CM caya tak caya jer dgr citer, yg pasal tsunami tu kan...? ermm..besar nya kuasa Tuhan....

Deqna said...

aku tak tau nak komen apa dah.. aku nganga jer baca... ok teruskan yer...hahaha

NeenaAnuar said...

Hasra:
haa.. neena pun cam tak caya jugak biler dengar Mei tu bercerita... tapi biler dah tengok bukti... sesungguhnyer setiap ciptaan tuhan tu ade kepentingan nyer...

Deqna:
hahahahahahaha.. jgn lar camtuh... nganga kang masuk lalat lak! hikk.. hikk.. ye.. aku dah hampir menjadik blogger yg paling tegar dek kerana entry maldives nie tawww!!

Superstar said...

Subahanallah... pantai yg teramat indah!!!!!! harus drag suami ku itu ke sana! hahaha.. takpe.. bulan ogos nanti nak pergi cruise again, so leh sedapkan hati sendiri ler.. hehehehee

oh btw, thanks for infor pasal tsunami tuh. scary eh?

NeenaAnuar said...

Superstar:
yaaa... harus pujuk en. suami anda ke sana yeee... woww.. cruise again.. great!! I jek tak pernah lagi ade chance nak naik cruise.. teringin gak sebenarnyer.. nanti lar... 1 day i must goo!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails