COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 16, 2009

Aktiviti di Besout



Sesampai nyer kami di umah MIL, ya kanak buduuu nie masih lagi tak tido2! dah kol 12 tengahmalam masih lagi depa 2 beradik nie tak lelapkan mata... windduuu arrrr tuuu kat pakngah & makngah diaa.....


nabilah bermanja ngan pakngah dia... & irfan dok sibuk main GameBoy dia... MIL aku duduk sambil melihat gelagat2 kami....


si nabilah teringin nak mencuba gelang tangan aku...


hahaha..... cute jek muka dia!


muka & tangan nabilah menggambarkan betapa berat nyer gelang makngah nyer tuuu... huhuhu....



"Pottuu" pun dia teringin nak cuba gaks! tapi pakngah amik gambar dia without flash leww...



masa tuk tido! dah kol 1 pagi.. tapi depa dok menahan bijik mata! mana tak nyer selagi GameBoy tu ade kat tangan... nak2 si Irfan tuu...


dari malam .... dah sampai ke awal pagi... depa masih lagi ngan GameBoy... ishh.. bebudak zaman skg nih!



aku bangun pagi tengok2 depa dah tercongok ngan game! now turn si nabilah laks!


Umah my MIL.... aku suka duduk sini... tenang & nyaman jek!




suasana nyaman di pagi hari...


Secara kebetulan laks.. we ollzzz balik kg this time ade banyak lew pulak kenduri kawin... antaranyer yg kami sempat pegi kenduri jiran my MIL & jugak member sekampung Nuar dulu... tapi yg kenduri jiran MIL tu hubby tak amik gambo pun! sbb kami nak bergegas ke kenduri member Nuar laks! kat Besout nie jgn tak tauu, kenduri nyer bermula dari jam 11 pagi... peak time dia dari kol 11 pagi - 12 tgh jek... kalau kol 1 tengahari.... gamaknyer dah bungkusss dah semua2nyer... sapa dtg lepas kol 1 tgh... selamat pulang lar jawabnyer.. bukan selamat dtg yerr... huhuhu... memang cara depa camgituh leww... kalau kite kat KL niee.. kol 2 ptg baru nak start havoc kan... kol 4 baru abis... tapi nie tak.. kol 1 dah senyap sunyi dah!


Papan tanda ke rumah pengantin!


Nuar Senior & Nuar Junior (Irfan) hahahaha...


semangat laki aku nak jumpa member dia!


Pengantin perempuan yg dah ready....



Pengantin lelaki yg amat sempoi.. masih belum bersiap... hanya pakai baju pagoda... & lagi leh berborak2 ngan hubby & BIL aku...


haa.. nie pun dia... dah siap pun....

oh yaa.. ade insiden menarik waktu pengantin nie nak bersiap.... punyer lar sempoi giler.. pengantin lelaki yg merangkap kawan si nuar niee... leh tak der org yg nak uruskan dia... ye lar.. nama pun pengantin kan... busuk2 pun mesti lar ade org yg tahu camner nak pakaikan sampin pengantin tuu... nie tak... tak der sapa lar yg tahu rupe2nyer nak pakaikan sampin tuu... sian lak aku tengok pengantin lelaki tuuuu.... pengantin perempuan tuh dah bersiap2 dari KL... so mak andam nyer takder lew kat situ....

so, ckp kat hubby aku... "gi lar jenggah member U tuuu.. sian lak I tengok dia... buat je lar apa yg U mampu..." maka siap lar pengantin lelaki nyer siap berbengkung & bertanjak! Then aku tanyer lar kat hubby.. "you ker yg siapkan dia?" then dia jawab... "Ha'ah"

Wahhh... leh tahan laki aku nie yerr.. pandai gak menjadik Pak Andam! Bagus.. bagus... tapi yg kelakor tuu... nuar citer kat aku lar waktu we ollz dah balik umah... waktu si nuar pakaikan sampin tuk member dia tuu... kan ker kene pakai Pin tuk pakaikan bengkung & sampin tu... yg si nuar leh ngan sesedap hati & citarasa... main cucukkkk jek Pin tu ke badan member dia tuu, tanpa lapik @ agak ngan tangan dia! Mauuu member dia tak menjeritttt... "ADOOOOOIIIII.... SAKITT LARR..." Hahahahahaahaha..... mau aku tak bantai gelak waktu dia citer kat aku tuuuu... member dia siap ckp lagi... "aku tau lar aku byk isi... jgn lar ko cucuk sesedap hati jek Erol" tapi member dia tak marah lar.. cuma ckp cara gurau arr ngan dia... kire riuh jugak lar dlm bilik pengantin tuu depa dok bantai gelak.... hahahahahhaa.. lawak tol lar laki aku tuu.... apa pun sib baik ade laki aku.. kalau tak tak tau lar nak jadik apa ngan pengantin lelaki tu.. sbb hubby kata memula tu member dia just nak ikat sampin tu cam pakai sampin baju melayu jek yg mcm gulung2 lipat tuu... alar yg mcm pakai kain pelekat tuuu...

Maka lihat lah hasil sentuhan hubby ku pada hari tu...


errmmm.. not bad kan! menjadik gak dia buat simpulan bunga kat belah kanan sampin tuuu...




Tahniah & Selamat Pengantin Baru buat Faizal (Ichai) & Manja....



Errmmm... kalau korang pasan... naper muka aku satu pun tak dak kat dlm gambo2 dia atas kan... sesungguhnyer memang aku tak amik gambo pun! sbb aku kan kata aku tak sihat hari tuu... aku sakitt perroottt larr... bulan sedang mengambang ngan hebat sekali... sooo.. apa lagik, memang muka aku dlm mode singa betina leww... tak der masa tuk senyum2 @ menggediks depan camera... sib baik malam tuh aku dah menggediks sakan dlm kereta! ahaks!

Maka... lepas jek pada abis makan nasi minyak kat umah member hubby tuu... we ollzzz semua termasuk BIL & MIL pun berangkat lar pulang ke KL....


sesayup mata memandang...


permandangan kelapa sawitt jek sepanjang perjalanan pergi & pulang umah MIL... dah tuuu.. nama pun felda kelapa sawit kan.. takkan nak nampak pokok kepala laks! ahaks!


Tapi perjalan kami masih tak terhenti di situ... ade 1 pit stop yg aku nak syer ngan korang... tunggu next entry yeah! Adiosss!

7 comments:

Deqna said...

Dulu aku ingat Besout ni Besut.. tapi besut kat terengganu.. rupanya perak pun ada besout..

wah malam tu jugak korang balik kampung yer.. yg bagusnya anak2 buah si Nuar leh lak berjaga sampai ke tengah malam. tentulah tak sabar nak jumpa uncle & untie nya..

apa lagi aktiviti ko kat Besout tu?

Cida Zamani said...

comeilnya pengantin lelaki tu... nuar dengan anak buah dia rapat eh... heheheh;)

Liea said...

ler besout dgn besut tuh lain ke? baru ler patik tau la ni...next time kalau org tanya maka aku tau la jawapan sebenarnya kan ... tak ler malu nanti neena, beriya-iya mengatakan besut di ganu jek!!! heheeh

NeenaAnuar said...

Deqna:
ehhh... Besout tuh bukan di pronounce as Besut tau.. tapi dia disebutt begini....
BE > SA > OT ...

tuu larr.. bebudak tu winduu ngan uncle & untie diaorg...

aktiviti seterusnyer tu aku rasa ko dah tau kan.. makan cendol tu leww..

NeenaAnuar said...

Cida:
ha'ah.. mereka amat rapat ngan uncle & untie diaorg nie... tapi kami adelah uncle & untie yg paling garang pun yerr.. hehehe...

NeenaAnuar said...

Liea:
hahahaha.. lain lar sayang.. Besut kat ganu... Besout nie kat Sungkai Perak... and as I said.. sebutan dia bukan Besut... but BE SA OT...

smallsweetfamily said...

kak Neena..baru baca entry ni..btw saya pon orang besout jgk.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails