COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 16, 2009

Cendol Pak Man...


On da way back to KL from Besout hari tu, satu pit stop tempat makan yg wajib bagi kami sekeluarga singgah adelah....


Gerai No. 2..... Cendok Pak Man


Gerai nie memang menjadik favorite kami sekeluarga.... kalau misalnyer aku tak balik ngan family in-laws aku pun.. but aku balik @ jalan area2 belah utara.. memang aku ngan hubby akan singgah kat kedai niee..... nak tau naper.. coz kedai nie jual cendol yg amat sedap!


lemak berkrim di sukai ramai...

Naper aku suka sgt ngan cendol dia niee... coz pada aku rasa santan dia tu pure sgt.. tak cair... lemak masin dia tuh just nice jek... and cendol dia tu pun rasanyer amat original.. tak der lar rasa kapurr sessaja jek... itu pasal aku suka sgt makan cendol kat sini... Nie pada aku larr.. org lain aku tak tau lar kannnn sama ade citerasa kite nie sama ker idak.. coz sometimes kite rasa sedap org lain rasa tak sedap lak! tapi tak per.. aku share jek.. kot2 ade yg teringin nak cuba leh cuba keh!



MIL, Nabilah & Aku amat khusyuk menikmati Cendol Pak Man ituu..


BIL aku lajukk jek kayuh cendool tuuu....



1 happie family... :))



nampak tak Bro yg kat belakang tuu.... dia & bini dia sedang bzz membuat cendol! dia lar tokey kedai nie.. tapi aku tengok abg nie muda jek lagi.. tapi kedai guna nama Pak Man.. cam lar tua sgt bunyik nyerr... tapi aku tak tau lar maybe dia meneruskan perniagaaan keluarga ker.... mana tau kann...


nie lar gerai cendol Pak Man... satu2nyer gambar aku on that day... muka senyum dlm paksa... hehehe... dok menahan sakit perottt yg teramat2 sgt time tuuu.... nampak tak bungkusan kat tangan aku... apa yg aku tapau bawak balik KL tuu?? cendol ker? errmm... jom tengok...




Mee rebus....

Salah satu speciality kat gerai tu adelah mee rebus dia... pergghhh.. memang powerrrrr.... ngan kuahnyer yg pekat likat.. pastu, pedasss nyer tak ingattt..... so sapa2 yg kuat pedas tuu memang aku sarankan makan mee rebus nie yerr... oh ya.. mesti korang nak tau kat mana location gerai cendol nie kan... ermm.. camner aku nak ckp yek! Ok, senang kalau aku bagi direction dari KL, so, kalau ikut lebuh raya utara selatan tuu... just keluar exit Tanjong Malim, then ikut jalan lama yg menghala ke arah utara larr.... gerai dia tu... dia betol2 kat tepi jalan belah kanan korang lar & memang tak jauh dari exit Tanjong Malim tuuu.. senang jek nak carik... as long as korang go slow & steady jek after exit tanjong malim tuu.... tapi kalau korang dari arah utara nak balik KL... senang gak.. coz after nampak signboard Highway yg nak keluar exit tanjong malim tuu.. korang slow down for sure korang nampak signboard Cendol Pak Man kat belah kiri korang... Selamat Mencuba! :))

7 comments:

Deqna said...

Mee rebus ko tuh membuatkan aku kecur air liur di ptg2 harini. Dahlah sejak dua menjak ni aku ni asyik lapar jer. Program diet aku pun dah ke laut. Hehe.

Kebetulan pulak tgh hari tadi aku pun mkn cendol gak. tapi cendok pak man tu lagi mantop kot...

NeenaAnuar said...

huhuhu... asyik lappooo jerr?? errmm.. cam lain macam jek bunyik nyer tuu... huhuhu...

hahahahahahaaha... ko buat aku bantai gelak arr deynaa... ko pasan aku typing error perkataan cendok ker ataupun ko pun sama2 terbuat typing error kat situ! =))

Deqna said...

eh aku pun tak pasan yg aku tersalah taip... cendok pun cendok lar... hahaha

Anonymous said...

mencair air liur tengok cendok sama itu mee....

salam kenal neena...nuar tu org kg kite..dulu kurus je..now cubby sket...pandai la wife dia jaga kan..

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahaha.. what a co-incident!

Anonymous:
hi salam perkenalan... Oh, really? good! hehehe.. memang dulu dia kurus.. now dah gemukss sbb byk sgt makan... if you don't mind maybe u boleh kenalkan diri u ngan lebih detail.. nama u sapa yer...

p/s: jgn takot.. kalau U a lady, saya tak marah @ cemburu punnn... tu bukan sifat saya.. hehehee.. saya lagi suka kalau my hubby dpt jumpa kawan2 lama dia... :D

Cida Zamani said...

GLUBBBB terliur... haizzzz... teringin la pulak... harus bawak zamani ke sana ni... hihihihi

NeenaAnuar said...

Cida:
Haruss... kalau teringin tu maknanyer kene lar pegi yerr...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails