COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 3, 2010

Kengkawan Datang Melawat En. Teman.. Sumpah Hilang Segala Otot-Otot Stress Yang Melanda Diri!


On second day.. en. teman tidoo jerk seharian.. cam qada' tido yg mana dia dah tak tido selama 4 hari berturut-turut.. sib baik lah kat hospital tu ade wifi yg super duper power.. tak lah aku sanggapp sangat!

Lewat petang... our BFF datang melawat en. teman....

AwienRudy... TQ so much guyss! Luv ya!

En. teman tengah makan malam.... time nie lah baru dia boleh ade seleraaa sikitt nak makan... p/s:  bro yg kat sebelah tu serious betoi laa. takot tengok! :p

Then... tak lama lepas AwienRudy sampai... ZaaLee pun sampai....
Waktu nie bergilir2 tengok en.teman... coz Zaa bawak babies.. so biler Lee masuk tengok en. teman.. me & Awien lepak kat luar temankan Zaa with her babies... then biler Zaa masuk tengok en. teman.. Lee lak keluar gilir jaga anak diaorg kat luar...

Disebabkan bilik nie bilik quarantine.. so before masuk bilik en. teman.. semua org kene pakai mask!  WAJIB yer!  tak leh tak pakai!  and sepanjang aku kat sana.. rasanyer 2 kotak besar face mask habis.. huhu.. ye lah.. asal ko keluar jerk dari bilik tu.. terus kene buang! tak leh bawak keluar mask tu or kalau dah keluar tak leh guna balik mask yg dah keluar dari bilik en. teman.. itu adelah salah satu cara tuk protect virus dari tersebar & merebak....

We're ladies in the iron mask! :D

Aduhai kawan2 kuu... susah payah korang bawak macam2 makanan for us... org sakit tak lalu nak makan sangat punn.. org yg jaga org sakit tu yg dok bedal most of it! hehehe.. but the only thing yg en. teman betol2 bedal adelah buah kiwi yg super duper sedap tu!! manisssssss ya rabbi! memang tengah musim buah kiwi kata Awien!  btw... TQ so much to AwienRudy & ZaaLee for all this foodstuff!  All that are our favouritess...  Love you all lahhh!!

Lepas maghrib.. IenaAchik lak sampai...

Menerima buah tangan dari IenaAchik pulak! 

Alahai wat susahhh susahhh aje my fren nie! Tapi yg pasti kesemua tu milik si penjaga... org sakit dpt paper beg jerk... hahaha... :p

All my favourite tooo... Famous Amos... Cukelat & Karipap Sedap home made by Iena... hohoho... all mine! :p

Kalau betol2 doktor yg merawat en. teman camgini rupe.. confirm aku mintak tukar doctor! ngagagaga...  tapi nampak gaya dari si pesakit.. cam dia suke lah pulakk kann? haha..

Luv you too lah beb!  muaahhhhsss! muuaaaahhhssss!!
Nasib baik lah ward tu ade 2 pintu yg perlu dilepasi sebelum terjah ke bilik en. teman.. so itu adelah salah satu faktor kedap bunyik pada bilik tu gamaknyer.. huhu.. biler kami2 semuaa nie dah bertemu.... maka memang gamat gimat lah suasana... hilang segala duka yg melanda diri ketika itu... otot2 stress telah melarikan diri & bersembunyi.... otot2 kekejangan perotttt, ginjal & limpa pulak menyerang.. sumpah cramped perot aku hari tu.... aku takot gak silap2 hari bulan dtg pak guard menghalau tetamu2 aku tu... tapi sib baik lah di bilik quarantine.. kalau bilik2 biasa tu gamaknyer memang dah lama kene halau dah depa2 nie semua.. silap haribulan ngan si pesakit pun kene halau gak! hahaha...  salah satu faktor utama suasana menjadik gamat adelah atas faktor cerita kezuttaann berukkss yg en. teman buat kat aku tu laa.. i.e. H1N1 & Gula-Gula HACKS! huhuhu...

Iena ngokngek cuba mencantikkan aku sebelum sessi photoshot berlaku...  tolong pakaikan glip gloss pada rupe yg macam org tak mandi tuu.... aku ckp macammm aje yerr.. sumpah aku mandi taw! biasa lah jaga org sakit.. and nak2 org yg kite sayangg.. stressss woooo... risau, gundah gelana.. semua ade.. so harus lah diri sendiri dah tak terbela lagi.. huhu...  eh.. awien pun tengah godek2 beg dia tuk mencarik sebatang lipstick tuu.. hehehe...

Say... Kejuuuuuuuuuuuuuu....... time nie ZaaLee dah balik dah... so tinggal lah kami2 saja...

Waktu melawat pesakit dah abis... tapi org y dtg melawat org sakit tak reti2 nak balik!  bagus.. aku suke.. sebab dpt teman kan aku lagi lama.. ngagaga... tapi kiteorg tak leh nak stay kat dlm bilik laa... coz dah kene halau ngan pak guard.. kol 10 malam out you goo.. so kiteorg lepak kat lobby hospital... so inilah antara aksi2 sengaalll kawan2 aku hari tu.... dah wat cam kat umah sendiri gamaknyer.. sekali tengok kalau kata kat hospital.. org leh kata cam kat hospital bahagiaa daaa.... ngagagagaga...

Si Rudy sampai terduduk-duduk atas lantai... ini semua akibat soalan achik kepada rudy dan jawapan rudy kepada achik.. adoii laaaa.. memang semput tol time nie!
Almost 1 pagi.. barulah diaorg2 nie semua balik...  yg en. teman rupe2 nyer tak tido lagi... tengok movie sambil menunggu kepulangan isteri terchinta yg dah lupa diri sekejapan!  aku  masuk2 bilik jerk.. ngan muke yg doploh sen + sedihhh & sayuu yaa amat.. terus berkata...

Bee:  Yangg..... lama nyer.... I tunggu you.. nak makan buah makan buah kiwi nie

Aku:  "laaaaaaaaaaa.. ciannyerr... sorry lah.. I ingatkan you dah tido... naper tak call I jerk..."

Bee:  "takpe.. I tak nak ganggu you... :)*

Alolololo.. sweet tol laki aku niee.. time tu tengok dia manjaa bukan main lagik mintak nak makan buah kiwi... sian pun yer gak sebab tunggu aku lama... huhuhu... en. teman memang tahu yg aku nak turun bawah and lepak ngan kengkawan nie kat bawah... sebab aku dah pesan sesiap kat dia.. tido lah kalau nak tido... rupenyer dia tak tido lagi sebab dok layan citer best kat star movie katanyer... tanpa berlenggah aku pun potong lah buah kiwi tuk dia makan... wah! sakan dia makan...

Yummm.... yuuummmm.....
Malam tu aku tido dlm keadaan yg relax sikit.. coz tengok pada keadaan en. teman pun beransur kepada yg lebih positive... di tambah pulak ngann aktiviti menghilangkan stress bersama-sama teman2...  then malam sebelum nak tido.. aku tergerak hati nak bukak buku niee...

sebelum2 tu tak de pun tergerak hati nak bukak.. just wat tak tahu jek.. tapi entah tetiba malam tu leh lak rasa nak bukak note pad nie..

Uikss! terkeezutt berukss lagi sekali... tak sangka ade notes yg ditulis oleh our fren kat sini.. huhu.. TQ so Rudy & Awien!  Sib baik tergerakk hati nie kuat nak bukak note pad tu.. kalu tidak.. memang tak tahu langsung lah pasal note rahsia niee... huhuhu....

Yo! Yo! akak purple in da house! eh tapi dia dah turn to green lah that day.. hehehe... Ok.. sis purple dtg on da third day... dia datang sorang during lunch time.. dia ade meeting.. so sempat gak dia singgah tengok en. teman... TQ so much siss!! luv you too... Muahhhss.. muaahsss!!
So tu lah antara teman2 yg sempat visit en. teman sewaktu dia berada di hospital tempoh hari....  pada kawan2 yg mendoakan dari jauh.. beribu terima kasih jugak aku ucapkan... TQ so much guysss... *HUGS*

12 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeyeye en teman dah sembuh..gud2...i likkeee baju cik kaki....omaigod...apakah nampak perut ku muncit?????? ohhh tidak ..baju tue tipu taw...xsuker.. :P

Shu Shinju said...

best kan ada kawan2 yg saling sayang menyayangi...rasa ikatan tu makin erat & erat....:)

-aNida OtHmaN- said...

heheheheh...kaLo ni mcm tetamu yg dtg dok ada..saya pn nak sakit kekerap...beshnyaa..yg sakit pn tak rasa berat beban menanggungnya...hihihihihih

tuh pesaL tuh..kakawien GIGIT peha ina kaa...hahahahahahahahahaha

jenuh doktot dalam sepital ni geleng pala tgk geng nie begelak ketawa...hahahahahahahah

Iena said...

org datang melawat bwk buah tangan utk pesakit... tapi si penunggu yg bedal... ;p

tp aksi2 lepak kat spital tu dah gaya umah sakit jiwa aku tgk... sekor2 terencat! hahahhaa

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah neena dpt kwn yg sgt baik n bersama2 ngan neena dlm apa jua keadaann

cikbedahlaser said...

gmbr 1st tu.. situasi die mcm..ketua kongsi tgh paksa mangsa culik makan....
owhh ampun pak rudy...
hehehehe

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehehe.. Thanks for coming dear! takpe.. sis kurus laa.. mana ade nampak domokk! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
yeaa.. alhamdulillah.. semoga ikatan nie kekal selamanyer.. aminnn.. :)

NeenaAnuar said...

aNida:
hahahhaa.. silap haribulan doktor ngan missy pun leh jadik gilaaa gak! hahaha...

NeenaAnuar said...

Iena:
muahahahahahahahaaha......

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
alhamdulillahhhh.... syukur kehadratNYA... ;)

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hahahahahahaha.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails