COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 9, 2010

5th W.A. > 1st Trip to Penang Island @ Little India!


Jom jejalan kat Little India......

DSC_0093 copy
tempat yg ala-ala cam kat Jalan Masjid India di KL jugak laa lebih kurang...

DSC_0094 copy
Ish.. kepoh betol minah tu! hahaha.. well.. pelancongg lah katakannnn... :p

DSC_0096 copy
tujuan utama nak ke sinun adelah sebab ini! ngeeeeeeeeeeeeee.... :D

DSC_0099 copy
Henna! Henna! Mehdi! Mehdi!

DSC_0101 copy
Aku memang dah lama teringin nak wat inai camgini lagi sekali... last sekali aku pakai time aku kawin lerr.. so kunun2 bagi menghangatkan suasana 5 tahun perkahwinan.. tu yg aku gedik wat tuu... 

DSC_0098 copy
Tin & Shu.. tengah dok berbelah bagi perasaan.. sama ade nak wat ker tak.. nak wat ker takk...

DSC_0102 copy
Aceh... ceh.. cehh.. siap dah sebelah tangan.... memula ingat nak wat sebelah jerk la..

DSC_0106 copy
Sekali amik ko!  dua belah terus.. memang dah betol2 cam nak kawin balik dah kekdah nyer! huhuhu...

DSC_0103 copy
Akhirnyer!! tandok hasutan aku menjadik! ngegegegee... Shu pun wat gak!

DSC_0104 copy
Tin pun joint da club! huhuhu... suke! suke!

DSC_0105 copy
'Abang-Abang' macho yg setia menanti kerenah gegurl masing2... hehehe...  sorry yer bro.. kalau cewek2 kamoo dah jumpa ngan akak yg gorjes gonjeng nie.. waimaa... banyakkan bersabauu jerk lah! ngeeeeeeeeee... :D

DSC_0107 copy
Our hands with different design!  So sapa2 yg nak wat henna kat little india nie.. sila lah ke kedai apa namanyer aku tak ingat... yg aku ingat kedai bridal jerk! huhuhu... lupa lak nak snap pic depan kedai dia hari tu.... alah.. pandai2 lah korang carik bridal butik kat situ yek! :D

DSC_0108 copy
Masing2 berjalan ngan tangan yg 'cacat'... :D

DSC_0110 copy
Owh.. I loikee this pic! ;)

DSC_0389 copy
Hasil henna sebenar!  Harga lebih kurang RM30 kalau tak salah....
Memang kalau nak di-compare-kan henna yg aku pakai waktu aku kawin dulu ngan henna yg nie.. warna dia agak berbeza lah.. yg waktu aku kawin dulu tu warna henna dia lagi merah if were to compare with this yg warnanye more to ke arah kecoklatan... maybe jenis inai yg dipakai tu adelah jenis inai yg berbeza-beza... tapi aku tak kisah.. janji ade inai dijari jermari ku... hehehe... memang terasa lah aura pengantin baru! hehehe... gediksss ekk! :p

TQ to Shu yg roger2 me about this henna stuff!  coz memang aku dari awal dah plan nak gie pakai henna nie kat jalan masjid india (waktu tu belum plan nak ke penang lagi) sempena my wedding anniversary.. saja pakai tuk suke suki jerk... but end up sapa tahu kannn.. sudahnyerr bukan main jauh aku pegi wat henna... hahaha...

Ok.. next entry will be rocking time @ Hard Rock Hotel Penang! :)

26 comments:

Aini said...

kak, inai tu mmg lawa.. tapi beg hitam akak tu lagi lawa dan menarik perhatian mataku inik..huhu. ape lagi, nanti stori la..hehe

-aNida OtHmaN- said...

cayalah cecantik henna @ mehndi yg akak,shud & titin buat.....bekenan woOO....hehhehehe

mesti kat LITTLE india tuh kecoh sebb ARTIS8 Blogger tiba nieh..hahahahha

Nur Irfan Juezrie said...

wah bestnya.. ju pun blm penah jalan kt little india tu tau apatah lg nk berinai2 bagai.. hehehe..

tak sabar nk tunggu entry yg ada muka ju ni.. coz ju pun tak sabar nk tulis entry dgn akak ni.. huhu.. (nk curi pics)

Dee said...

aiseh..dee yg dok bangsar pun x pegi buat henna kt little india..dee pegi masjid india je..

Dee said...

eh..ni kt penang eh..sorry..salah komenlah pulak..ingat little india kt brickfields tuh..hahaha..

Queen said...

inai die macam tak merah snagat la kan..heeheh

tapi suke dgn kekemasan die..sweet

(nik pun masa anni hariktuh berniat nak paaki inai..nak amik gambar post wedding sekali lagi..tau je peknen..semua plan telah kelaut..sob..sob...)

-aNida OtHmaN- said...

hihihih akak nida nampak sipembuat mehndi akak tuh MINUM HERBALIFE FLAVOUR STABERi..ehhheeh

ZaliHazali said...

wahhh teringin nak ke hard rock penang la...

NeenaAnuar said...

Aini:
hahaha.. sabauu jerk... btw thanks yek for your compliments! insyallah.. nanti sharing2 yek! :D

NeenaAnuar said...

aNida:
artis2 bloggerrr lah sangattt... hahahaha.. sayang wina & nida takde time nie.. kalau tak pasti lagi meriah taww...

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehe.. takpe dear.. lepas nie leh gie ke little india tu yer.. insyallah nanti keluarlah muke jue kat blog akak nie! sabar yek.. :D

NeenaAnuar said...

Dee:
kat masjid india pun bestt buat henna kannn.. :)

NeenaAnuar said...

Dee:
hehehe.. takpe.. dah ade 2 little india dah skg nie kat malaysia! :D

NeenaAnuar said...

Queen:
hihihi.. takpe dear... nanti lepas dah kuar baby.. leh jerk buat for next & coming anniversary! :)

NeenaAnuar said...

aNida:
hahahahaha.... jagalah kesihatan sambil berMehdi! :D

NeenaAnuar said...

ZaliHazali:
sila.. silaa.. memang best tempat nie! :D

Wahidah said...

tgk inai ne teringt wanita saudi yg suke sgt berinai..hehehe

NeenaAnuar said...

Wahidah:
hehehehe.... meriahh kannnnnnnnnnn.. :D

lady XOXO said...

sis neena : aiceh aiceh.. henna erk.. ni jeles nie sis.. ahahhaha tak bawak wina.. sis.. ahad klu leh mai na sis...'


mmg tourist guide ni bertuah la sbb d bawa oleh pemandu pelancong yg super cute2.. jejalan merata erk.. ahahhaha

Shu Shinju said...

ohh..saye suka semua pic dlm entry ni...

semalam shu baru jer pegi kedai bridal tu.. diorang tanya shu... kawan2 u yg aritu x ikot sekali ke??

hahaha..ingt lagi kan diorang...:)

Deqna said...

wah feeling pengantin barukan...patutlah lepas tu en. teman terus jatuh demam.. hahahahahaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahha suka komen deqna....
wakkakakakakaka....xpenah hoke uat menatang henna nie..setakat pakai inai jerk...huhuhuhu nak try gak la..

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
hehehe.. takpe winaaa.. next time akak kalau turun Penang make sure you make urself available okk.. then leh kit semua ronda sesamaaa tau! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
wahhhh!!!! hahahaha... cayaalah! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahahahahahahaaaaaaaaaaa...... tetttttttttt!!!! :p

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hah! gie jerk wat kat masjid india.. confirm leh dpt cun2 camgini! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails