COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 14, 2010

5th W.A. > 1st Trip to Penang Island @ Berjimba di Puncak Mutiara Cafe (PMC)!


Wahh.. wahh.. bukan main en. teman kannn... tetiba jerk muncul kat sini setelah lama menghilangkan diri.... hehehe.. ok.. itu versi en. teman.. nanti versi aku akan aku update gak lah pasal wedding photoshoot tuu.. biler? jangan di tanyer sebab citer penang nie pun dah nak masuk sebulan tak gak aku siap2kan lagi nie hah! huhuhu...

Ok.. sambung cerita pada hari pertama aku di Penang... sampai kat Hard Rock Hotel around 3PM... just nice tuk wat check in.... all my beloved sisters yg kat Penang tu berbesar hati nak antar aku sampai ke bilik you ollzzz! huhu.. siap escort ke bilik tu! hahaha.. gedik!  Takde laahh.. adik2 ku itu tak penah sampai lagi ke Hard Rock Penang.. so alang2 dah aku stay kat situ.. diaorg nak lah singgah jap.. and tengok2 sambil look see look sea keadaan sekitar hotel nie... and of coz lah aku welcome diaorg semua kannn.. :)

DSC_0118 copy
Tin... Shu & Me!

DSC_0119 copy
Weeeeeeee.. alamak Shu tertindih lak belakang Tin! hehehe....
Lepas dah lepak2 sat kat bilik.. Tin & en. tonang nyer mintak diri dulu.. diaorg nak siap2 kan diri utk agenda makan malam nyer nanti... Shu & Abg Fairuz nyer pulak voluntary nak stay around Hard Rock Hotel sementara menunggu Mr. & Mrs. Khairol Anuar bersiap-siap tuk ke majlis makan malam nyer nanti jugak...  So secara tak langsung dpt lah Shu & boypren nyer berdating di sekitar kawasan Hard Rock Hotel sambil menghirup angin bayu laut secara romantika de amour gituu! hehehehe.....

Actually majlis makan malam tu dah pun dirancang awal.. so memang malam tu adik2 blogger ku di Penang dah pun plan nak ke satu restaurant di tanah besar yg terletak di Bukit Mertajam... since aku nie kan ker pegi Penang naik flight.. atteerrrr... mana lah ade transport nak ke sana ke mari kann.. so adik2 ku ini telah pun berbesar hati nak meng-transport-kan akak ngan abg gorjes gonjeng diaorg nie ke sana ke mari... huhuhu... seyes aku terharuu taww! baik sungguhhh laaa adik2 aku kat sana nie... susah payah jerk for us! tak tahu nak balas camner.. melainkan mendoakan yg baik2 tuk korang semua!

Biler akak & abg gorjes gonjeng dah siap... teruslah kami memulakan perjalanan ke....

DSC_0266 copy
Puncak Mutiara Cafe!
Fuhhhh... perjalanan dari pulau nak ke restaurant nie leh tahan jugak lah!  ianyer memakan masa hampir 1 jam.. itu pun Shu drift! kalau tidak lagi lambat sampai rasanye! hehehe.. caya lah Shu... :D  Sampai jerk kami terus menuju ke satu teratak yg telah pun dihias indah... dah nampak kelibat Tin & en. tonang nyer... then nampak jugak seorang blogger penang yg tak dpt nak joint us dari pagi since aku di airport sebab dia kene keje... sapa lagi kalau bukan adiku Anida... :)

DSC_0139 copy
Nida yg chomel... terujaa betoi kami biler bertentang mata... selalu dok keep in touch secara alam maya.. at last dpt jugak berjumpa & berjimba di dunia reality... baby sofea chomel jugak.. blurr jerk dia first time jumpa untie yg gorjes gonjeng nie! hehehe....

DSC_0140 copy
Yg berbaju hijau tu adelah hubby Nida.. then sebelah hubby nida tu aku tak kenal.. tu lah first time bertemu dengan dia & lagi sorang rakan nyer.. rupe2nyer Haidi adelah seorang blogger jugak kekdah nyer.. diaorg kawan blogger budak2 penang nie... nice to meet you Haidi.. sempoi.. leh joint kapla jimba kami2 semua.. hehehe...
Ok.. apa yg menarik nyer di PMC nie?  but chop!! waktu first time bebudak nie ckp ngan aku nak pi makan2 kat PMC.. aku terus ingat... ape ke hal nyer nak gie makan kat Pantai Medical Centre lak nie? ngagagagaa.... sadiss sungguh akak gorjes gonjeng korang nie kannn.. dia ingat PMC utk sepital jerk gamaknyer? dia tak tahu yg PMC jugak stand for tempat makan yerr di Penang! hehehe... So apa yg menarik nyer di Puncak Mutiara Cafe nie?  errrmm... check this out!

DSC_0261 copy
Yg menarik perhatian aku ade lah Ostrich Farm!
Tapi sayangnyer kami pegi dah malam.. so semua bintang2 belaan kat situ dah sleep dlm kandang masing2.. hehehe... maka tiada rejeki nak gediksss ngan burung untaaa disitu hari tu.. huhu.. takpe next time kalau aku gie lagi PMC nie.. confirm aku gie dari petang.. so dpt lah tengok kawasan ternakan kambing.. burung puyuh dan jugak burung unta kat situ... actually our actual plan memang nak be there in late evening.. before matahari terbenam laa.. tapi kekdah nye kami bertolak lambat sikit dari pulau... so jalan agak banyak kereta.. plus ade gak sangkut kat certain areas... takpe... yg pasti keluar2 jerk dari kereta... sila lah tahu yg korang akan menikmati haruman kambing segarrrr punyer!! hehehe...  tapi aku suke... something different biler sambil makan sambil bau kandang kambing & burung unta!  seriously sikit pun tak mengganggu @ membantutkan selera nak makan... coz bau dia fresshh!! bukan busukk okk! :p

DSC_0259 copy
Gedik-gediksss disekitar kawasan PMC!

DSC_0258 copy
memang cozy!  such a beautiful ladies there dining place.. I loikee... actually time nie hujan.. so agak limited nak amik2 gambar di bahagian sekitar tempat makan nie...
Kalau tempat makan dah menepati citarasa aku... adekah food nyer menepati citarasa aku? jeng.. jeng.. jeng.. jawapan nyer adelah YES!  again remember yeah.. it's up to my taste!  coz kite nie kan nama pun manusia... sometime selera kite tak sama... but as for budak2 penang nie... diaorg rasanyer dah a few time jugak lah ke sini... pasai tu diaorg suggest tuk makan malam kali nie kat situ jugak!  Apa yg aku order hari tu?

DSC_0173 copy
Aku order Satay Ostrich & Satay Rabbit you ollzzz!!!

DSC_0172 copy
Sedang menikmati daging burung unta buat pertama kali nyer!!  fuhhh!!! sumpahhhh nie pada citarasa aku lah yerr... memang sangatt marvelous lah rasa daging unta nie!
Ok.. kalau korang nak tahu.. inilah pertama kali aku makan daging burung unta ngan daging arnab.. aku tahu kat KL pun boleh jerk dpt satay arnab.. tapi aku jerk yg tak penah try lagi.. tapi hari tu biler tengok menu.. hati aku memang kuatt nakk mencuba something different... tu yg aku amik satay burung unta & arnab... and ternyata pilihan aku tepat!& sedappppp sesangat!! tak sangka daging arnabb sangatt lahh lembutt... selembut muka rabbit yg sangatt kasihan kalau tengok real life cam tak sanggup nak makan daging dia.. but biler dah dicucuk ke batang lidi.. wow!! tak sangka daging dia sangattt softtttttt lahh.. lagi lembut dari daging ayam tuuuu... manis pun manis dagingnyer... so skg dah tak rasa kesihan kat arnab lagi dah.. kalau tengok dia jerk rasa nak yumm yumm.. hehehe.. rite on daging unta pulak.. as for my first experience makan daging burung unta.. fuhhhh... serious weiii... sedappppppppppppppppp!!!!  dia lagi best dari daging kambing lah aku rasa.. again yeahh.. remember.. it's my taste... and also plus en. teman taste.. dia pun suke satay2 tu.. :D

So pendek kata.. tak menyesal lah aku bayar RM2 secucuk tuk satay ostrich & rabbit nie.. errmm.. pada aku memang kalau tengok harga mahal la kan? but since aku tahu daging2 tu semua freshhhh!! coz farm ade kat situ... so tidak menjadik issue tuk aku bayar RM40 just for 20 cucuks satay on that nite! hehehe... ye lahhh.. dah dtg jauh2.. harus lah perlu ade rasa worth it kann.. and seriously memang aku rasa sangat berbaloi.. walaupun jauh dari pulau nak ke bukit mertajam nie.. tapi aku happy & puas coz dpt rasa sesuatu yg aku belum penah rasa sebelum nie.. and the best thing biler ianyer menepati citarasa akuuu!  oh ya.. tang kuah satay dia pun bestt taw!! sometimes aku tak berkenan makan satay nie coz diaorg suke wat manis2... tapi yg kat PMC nie.. memang syiok tol lah.. kuah dia tak maniss melampau tuu.. manis tu ade.. but just nice laa.. since aku nie tak kuat manis.. so sila percaya yg kuah tu tak manis yer... hehee.. and aku harap diaorg kekalkan lah camgitu... biar lah consistent.. so that nanti kalau aku pegi lagi next time... masih sama rasa quality kuah & satay2nyer.. :D

DSC_0148 copy
Gjal tungan si Tin dah tak sabar nak santapp spaghetti yg diorder nyer itu! hehehe.. en. teman lak order nasik goreng apa entah.. tak ingat lerr... rasanyer nasik goreng ostrich gak kot.. but apa pun.. not bad lah nasik goreng tu.. sedap gak...

DSC_0146 copy
Kami yg dah kekenyangan tapi tatapp maintain vogue! :p

DSC_0190 copy
Enjoyy sangat having dinner with all of them that nite! thanks you ollzz!

DSC_0264 copy
PMC penah di terjah oleh JJCM okk.. nampak singature Serina kat situ? hehehe... memang aku nak kasik jari ke atas lah PMC nie... insyallah lepas nie leh singgah lagi kalau turun ke Penang! :)
Harga makanan kat sini memang harga ala-ala restaurant laa.. nak kata murah tu idak ler.. tapi kire berpatotan laa... but yet banyak lagi menu yg lom aku cuba.. so kalau lepas nie gie lagi.. harus nak cuba menu2 lain lak.. hope majority food kat sini sedap lah sesodapp satay2 itu! hehehe...

Ok.. actually selain dari makan2 dan beramas mesra ngan geng2 blogger Penang kat PMC nie... we ollzz ade satu b'day celebration yg dibuat disitu... so nak tahu sapa nyer b'day.. check it out in my next entry yeah! :)

16 comments:

AngahSayang2314 said...

wow best tueeee

ratusiput said...

happy dh tgk ko dh happy balik... :)

Shu Shinju said...

Ya Allah...rindunye saye saat2 tu...rindunye kat korang semua....

-aNida OtHmaN- said...

wahhhhhhhhh bestnyaaa....mengamit memori.......

mama tisya said...

cantik la smua gmbr2 percutian....anyway happy 5th anniversary

salam kenal dr mama tisya

azzey said...

Neena: ni kira sebelum en teman sakit ek....

Haseena said...

satay looks yummy! :)
Happy 5th year Anniv Kak Neena!

*kisses*

xi da ya said...

tu la,penah dgr sate rabbit dgg nye lembut..tp x penah try lg.kene try pasnih!:P

NeenaAnuar said...

AngahSayang:
memang best! hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
TQ so much beb! alhamdulillahhh.. :)

NeenaAnuar said...

Shu:
sama lah ngan akak dear.. huhu.. harap dpt nextt time kite jumpa camgini lagi kannn..

NeenaAnuar said...

aNida:
yup! exactly dear! ;)

NeenaAnuar said...

mama tisya:
TQ sis! salam perkenalan to you too! :)

NeenaAnuar said...

azzey:
ha'ah.. before that..

NeenaAnuar said...

Haseena:
memang yummiiiess sgt dear! TQ so muchh for the wishes! muahhss.. muahhss!!

NeenaAnuar said...

xi da ya:
memang lembutttttttt sesangat.. so try it out ok! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails