COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 10, 2010

5th W.A. > 1st Trip to Penang Island @ Hard Rock Hotel Penang_SeaView Room!


Jejalan dah.. Makan dah... Berinai pun dah... so masa tuk check in @ Hard Rock Hotel Penang!

DSC_0125 copy
Bilik Sea View Deluxe Room kami....

DSC_0126 copy
Agak luas bilik nie! dengan keluasan 35 m2... takat nak bentang toto kat lantai tu masih boleh lagi... :D

DSC_0281 copy
ruangan balcony yg agak luas juga... tapi dah siap2 ade signboard kat tepi tu.. "no diving" hahaha.. memang pun..  kalau tengok ke bawah dari pagar balcony tu.. memang boleh terjun terusss gedebusshhh ke dlm swimming pool kat bawah tu... hehehe...

DSC_0114 copy
kalau berdiri di balcony bilik kami.. begini lah permandangan nyer....

DSC_0113 copy
Kalau toleh ke kanan.. begini lah panoramanyer...

DSC_0386 copy
Memang betoi2 nice view from this room!  I loikkeeee it very muchh!! nasib lah kiteorg dpt bilik kat tingkat 4... kalau rendah2 tu kurang syok arr coz tak leh nampak aerial view sangat...

DSC_0116 copy
wahh... tetiba nak feelinnnggg kaannn... :p

DSC_0127 copy
Kerusi yg tersangat lah empuk! kalu boleh aku nak order satu dari Hard Rock tuk umah baru aku nanti! :D

DSC_0128 copy
TV LCD and set radio high-5.. takat nak berdancing-dancing no hal!

DSC_0131 copy
Siapa kata siang hari mood dlm bilik tak leh jadik romantik...

DSC_0654 copy
Owh ini yg paling penting di jaman skg nie... FREE WIFI is also available here yeah!  I loiikkee! :D

DSC_0129 copy
Kerja en. teman asal tiap kali check in kat mana2 hotel.. abis satu bilik dia geledah & amik gambo!

DSC_0132 copy
The bathroom!

DSC_0133 copy
Cuba korang kire berapa banyak en.teman kat dlm gambo nie! :D

DSC_0134 copy
The Shower!

DSC_0137 copy
Haa.. tang nie korang kene tengok bebetoi... toilet dia agak special... ia mengamalkan concept an opened or closed bathroom wall!  Korang paham tak apa maksudnyer?

DSC_0138 copy
Bila cermin itu diletakkan ditengah-tengah... secara automatic org luar toilet ngan org yg dlm toilet leh see thru each other by saying hi hi bye bye... ibarat kalau ko tak mandi sama.. tapi ko tetap nak berborak ngan pasangan ko.. so ko bukak lah wall kat cermin tu which biler di bukak... cermin yg akan muncul dibahagian gold frame tu....  tapi kalau korang bukan dtg ngan pasangan..  in case gie ngan family members... so jangan mengada-ngada nak menerai gie bukak wall nie...  kang fengsannnnn & bakal ade tiger show lah gamaknyer nanti! hahaha...

DSC_0655 copy
Eerrmm.. masih ade yg tak paham ngan apa yg aku cuba nak sampai kan kat gambar diatas tu tadi?  ok.. gambar nie bleh  memberikan gambaran yg lebih jelas kott...aku yg berada di bahagian luar toilet leh main cak2 ngan en.teman yg ade dlm bahagian toilet! *sila abaikan permandangan persekitaran itu! :p*

DSC_0656 copy
So kalau wall itu ditutup i.e. cermin tu ditarik ke kiri & kanan.. makan anda akan nampak Mr. Elvis Presley in the house yo! Huhu..... mana ko nak dpt weii.. sambil mandi sambil Elvis dok tenung ko tengah mandi secara menggoda camgitu... hahahaa... tapi ko leh feeling2 kalu mandi sengsorang la.. kalau ko mandi ngan pasangan jgn harap laaaaaaaa... ngagagagaga.. :p
Ok.. kesimpulannyer... aku memang kasik sepuluh jari diatas dan aku ratekan bilik nie ngan 10 bintang!  baik dari segi keluasan bilik, tilam & bantal yg empukkk... toilet yg gorjes... (paling penting water pressure yg sangat baik + kat bahagian jamb*n ade paip air)... dan yg paling mabelesss of course lah permandangan @ view dari bilik nie!  So adelah rasa sangat2 puas hati & berbaloi-baloiiiii duduk bilik nie... nak2 pulak aku dpt rate waktu tengah offer Stay 3 nites pay only for 2 nites... lagi lah bertambah baloiii!  aku dah tengok bilik yg Hill View... which is cheapest room category kat Hard Rock nie.. errmm.. dari segi view memang kurang enak lah.. sebab dia mengadap jalan raya & parking lot of the hotel.. then balcony pun nan ado sangat.. kalau ade pun cam tak semeriah balcony yg sea view room nie... kalau korang nak tengok types of room kat Hard Rock Hotel Penang nie.. sila lah ke SINI yer...

Dlm pada aku kasik thumbs up tu.. ade gak satu perkara yg aku agak kurang berkenan kalau duduk kat bilik tuu... satu jerk tak banyak.. biler siang hari... nak2 after lunch... suasana kat swimming pool tu agak havoc!  banyak aktiiviti yg dilakukan.. kalau ade org main polo air.. lagi lah masak.. memang agak bising & ade lah seedikitt gangguan disitu.. so kalau tutup sliding door bilik... errm.. boleh lah tahan sikit... takde lah bunyik kuat sangatt... but yet leh dengar bunyian2 kat bawah tu.... tapi takpe lah.. takat satu kekurangan tu... dah tercover dah ngan kelebihan-kelebihan yg ade kat hotel nie! :)


23 comments:

Deqna said...

tak salah aku hard rock hotel ni dekat dengan resort bnm kan? sbb dulu masa aku pergi.. dorang tengah buat hotel nie..

puas hati gak duk hard rock hotel nie..

Iena said...

waaaaaaaaaaaaaa~ bukak bijik mata luas2... mmg cam best jer hotel ni... ko berjaya buat aku di lema nak stay mana nanti... aku ingat pilihan aku dah terbaek... tgk hard rock cam best la plak... aduhhhhhhhhhhhh... bikin kompius wa la der...

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya pic2 nie..suka sgt...sy komen skali utk n3 penang sblum nilah yer..

bestnya jmpe blogger, haruslah bergambaran kan....

sedapnya nasi beriani claypot nie, xpenah mkn...sy plaing suka p penang..tmpat dia cntik

mcm selesa sgt hard rock hotel nie..mesti mahalkan..bila ntah sy dpt duk kat situ...

nasaoji said...

tgh goda2 en. suami nak p time CNY!..huhh..dulu duk kat hydro tu..lalu dpn ni..mmng chantek!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nice.....hotel kan...

-aNida OtHmaN- said...

sudah.......bila tgk VIEW N3 nie dan-dan emO jadik fiLLing abesh ngan kakneeena...syg....huwaaaaa tenampak-nampak port kita MEN NYICAH-NYICAH...

wah sofia dlm biLik sume dia EXPLORE...memang tak nafi sume Gilerr smart...abeh tgklaa kan sapa p....NEENAANUAR yg gojers gonjeng pg kan...

akakkkkkkkkkkkkkkk, MISSSSSSS U SO MUCHHHHHHHHHH......rasa mcm br semalam kita bekukikk.kukikkk sesama....

hanabanana said...

dah penah pegi dulu. tp jln2 kat pool and amek gmbr je. bilik blum pnah msuk lg. hehe

sLEEping BEauty said...

wauuuu... sgt cantik ...
berbaloi2 lah kan ..

mummysyafie said...

yang paling penting...free wifi kan.

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said...

entry ni buatkan saya rasa nk gi skarang jugak..hoho. Mmg mabeles ;)

nikzairfan said...

semestinya blog neena tak pernah mengecewakan.gambar yang cantik,ofkos model lagi cantik

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah fren! memang HRP nie betoi2 sebelah ngan rumah istirehat BNM ko tu! hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Iena:
muahahahahahaa... Itu yg aku sukeeeeee tu... sebab leh wat ko dlm dilema! maknanyer tandokkk aku dan cukup tajam dan tinggi! ngehh.. ngehhh.. ngehhh! :p

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
TQ dear! memang fun lah my trip nie.. dpt jumpa kawan2 blogger.. makan pun sedap.. hotel pun best. takpe.. insyallah satu hari nanti mesti you leh pegi penang and stay kat Hard ROck nie yer! :)

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hah... goda jgn tak godaaaa... hehehee...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yup! really nice beb! :)

NeenaAnuar said...

aNida:
I misssedd all of you too dear! jgn laa sedih2 kehh.. takpe.. nanti ade rezeki kite semua ketemuan lagi yerr! :D

NeenaAnuar said...

hanabanana:
hihi.. takpe.. lepas nie cuba gie masuk bilik dia ngan stay kat situ yek! :D

NeenaAnuar said...

sLEEping BEauty:
yeaaa... memang sangatttt dear! ;)

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
hehehehee... yezzzaa!!! :D

NeenaAnuar said...

BIRU ♥ PINK ♥:
hehehe.. pegi2.. pegii.. jgn tak pegi.. memang berbaloii baloiiii! :D

NeenaAnuar said...

nikzairfan:
huhuhuuuu... TQ very much dear! :D

Iryani Noor said...

wahhh cantik nyer view from ur room...
bilik pon cantikk.. smer la cantik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails