COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 14, 2010

Amir & Syaima Wedding Photoshoot


Salam kepada semua......

Dah lama rasanye Teman tak bersiaran, almaklumlah macam2 hal berlaku dalam masa terdekat nie...

agaknye tak perlulah Teman bercerita pasal hal tersebut, semua readers dah sedia maklum apakah hal2 yang tersebut tu...

Oklah, nak dimulakan cerita Teman baru2 ini telah mendapat tugasan wedding yang Teman rasa ada kenangan pahit manis... kenapa Teman cakap macam itu... heheheh yelah lepas Anje Teman kena rompak, Teman pulak masuk hospital...

Nasib baiklah tugasan wedding yang penting tu ada dalam masa seminggu lagi lepas teman keluar dari hospital, kalau tak tak tahulah apa nak jadi... risa jugak tapi alhamdullilah tuhan yang menentukan segalanye... Teman pulih walaupun ada sedikit rasa lemah badan lagi... tapi itu tak menghalang Teman untuk melakukan tugasan Teman yang penting ini...

Oklah, dipendekan cerita pada 11 dan 12 Dec 2010 adalah tugasan Teman untuk wedding photoshoot.. alhamdullilah sekali lagi Teman mendapat tugasan ini untuk kedua2 belah pihak perempuan dan lelaki... rezeki... bermacam dugaan pahit yg perlu Teman & Anje Teman lalui sebelum melalui detik manis ini.... rezeki buat Teman.. rezeki jugak lah buat Anje... so anje tak leh sedih2 lagi... :)

Pada mulanye Teman memang kurang yakin, bukan disebabkan apa2 tapi almaklumlah Teman baru baik dari sakit, so semua tenaga dan idea semua rasa macam beku aje... Tapi Teman yakinkan diri ini bahawa "Aku boleh lakukan yang terbaik.. Client mesti kana puas hati" itulah motto Teman...

So pada 11 Dec 2010, Teman telah pergi untuk tugasan pertama Teman di rumah pengantin perempuan i.e di Subang USJ... Pada hari ini Teman pergi melakukan tugasan bersama rakan Teman dan alhamdullilah semuanye berjalan dengan lancar dan mendapat kerjasama semua pihak... thanks semua.. Jom kite lihat beberapa aksi yg sempat Teman rakamkan sewaktu kenduri di sebelah pihak pengantin perempuan di Subang USJ.

DSC_0433 copy
Pasangan yg baru selesai dinikahkan... Amir & Syaima


DSC_0456 copy


DSC_0062 copy


DSC_0096 copy


DSC_0069 copy


DSC_0129 copy


DSC_0359 copy

Setelah berakhirnye satu hari suntuk photoshoot di sebelah pihak perempuan, tibalah masanye pula di pihak lelaki yang berlangsung pada 12 Dec 2010 dan wedding tersebut diadakan di Club House Bandar Bukit Mahkota, Bangi... kali ini Teman hanya melakukan tugasan berseorangan...

Pada mulanye Teman ingin pergi sorang je untuk membuat tugasan ini, tetapi Teman rasa lebih baik Teman bawak je Sexitary Teman, siapa lagi kalau bukan Anje Teman sorang nie... heheheh... di sana Teman melakukan tugasan berseorangan dan Anje Teman pada masa itu hanya duduk dimeja menjaga kelengkapan Teman dan juga kadangkala memberi sedikit idea kepada Teman jikalau Teman ada sesuatu yang tertinggal semasa melakukan photoshoot tersebut...

DSC_0061 copy
Dalam pada shoot pengantin Teman sempat jugak shoot Anje Teman nie yang sedang menjaga barang Teman... nampak tak bertapa garangnye Anje Teman menjaga barang, siapa berani marilah.. hehehehe

Setelah selesai di Club House tersebut.... destinasi seterusnye adalah outdoor shooting yang bertempat di putrajaya... Lokasi pertama adalah di taman Hotel Shangri-La dan lokasi kedua di Pullman Putrajaya Lakesite... Setelah berhempas pulas, Teman berasa sangat berpuashati dan terima kasih buat pasangan pengantin yang banyak memberikan post2 yang menarik dan natural yang membuatkan photoshoot menjadi sebuah cerita...

Dalam pada itu Teman juga ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Anje Teman yang banyak membantu Teman dalam proses photoshoot berlangsung... Muuaahhhhh kepada Anje.....

Di sini Teman ingin kongsikan beberapa keping gambar yang sempat Teman edit sedikit untuk dimuatkan di Blog ini, so mari kita lihat.....

Bermula di kawasan taman hotel Shangri-La Putrajaya....

DSC_0658 copy


DSC_0732 copy


DSC_0700 copy


DSC_0726 copy
Gambar ini Teman shoot dalam keadaan spontan tanpa perlu diarah dan dilakonkan, cuma perlu kita alert pada segala pergerakan pasangan pengantin...

Kemudian kami ke lokasi outdoor yg terakhir di Pullman Lakeside Putrajaya.. tempat nie cantik.. and sangat menarik utk buat outdoor photoshot.. Teman pun baru pertama kali ke sini... Nasib baik lah pengantin perempuan buat permintaan nak ke sini.. and ternyata tak menyesal tuk mengabadikan kenangan disitu..

DSC_0095 copy
Gambar ini pula Teman memang susah nak ambil, sebab berlatarbelakangkan cahaya matahari yang nak terbenam.. memang mencabar sikitlah... tapi jadi juga...fuhhhhh.. puas hati... lebih puas biler gambar ini hampir 99% adelah orginal... maksudnya no / less editing...


DSC_0020 copy


DSC_0059 copy


DSC_0093 copy
Ehh! tiba2 Anje Teman menyelit... dia pun nak rasa feeling pengantin jugak....hehehehe, cayanggg Anje.. u're my inspiration...

Kalau nak diikutkan banyakk lagi gambar2 menarik yg ingin Teman kongsikan disini.. tetapi gambar terlalu banyak, jadi ini saja yg sempat Teman kongsi disini buat masa ini.. Insyallah kalau Teman rajin nak update.. akan teman kongsikan lagi nanti yer.. secara majority nya gambar2 Teman disini menggunakan concept less editing.. maknanyer Teman lebih suke mengekalkan originality sesuatu gambar sebenar...

Dan juga kepada sesiapa yang berminat untuk hire Teman untuk buat wedding photoshoot bolehlah contact Teman ye.... anda boleh emailkan kepada ac_krool@yahoo.com ....

DSC_0103 copy

Akhir kata, Teman ingin mengucapkan tahniah kepada pasangan pengantin iaitu Amir Farid & Syaima, semoga kekal hingga hujung nyawa... terima kasih sekali lagi kerana memberi sepenuh kepercayaan kepada AC Photography utk mengabadikan memori indah kalian berdua...

Sekian, salam...
-en. teman-

14 comments:

Shu Shinju said...

as usual... semua gambar adalah super best...

tahniah abg nuar... sok2 ni nak hire..tp, jauh la plak...adoiii...

Iryani Noor said...

cantikkk =p

Iena said...

big claps to Teman...
u did very good job bro!
tp tang Anje jaga barang tu mmg xleh blah... jgn kata nk dekat, nak pandang pon tak brani wwooooo~

MiYOKO TACHIBANA said...

en teman, good job...gambo mmg meletup....

sukaaa... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tahniah en teman...
amoih anje nie...baru lepas makan tebuan apa garang sangat tue...mak takutttttttttttttttt....

SURIA AMANDA said...

cantiknya perantinnnnn...

cik puan akish said...

mmg cun yunk!!!!

Dee said...

tahniah..cantik2 gambar..leh rekemen kt sapa2 nanti..

cikbedahlaser said...

good job... great moment
tahniah

Just Nas said...

like...nice

-aNida OtHmaN- said...

TAHNIAH abg.nuar...sume chantikk TERBAIKkk wooo...

10 bintang untuk abg Nuar....

model yg besuaq JEans tuh MEMANG SUPERB......santekkk sngt dia bePOsision mcm tuh....terbaikkkk

Mimy Hamid said...

en teman kalau aku kenal ko before hunting photographer mmg aku pilih ko...hukhuk

Liea said...

cantiks!!! anje kita serupa! selalu jadi tukang teman... tapi kalau cuaca panas adoi... meleleh gak air ketiak.. hek hek hek EnTeman cantik!! saya suka!! nanti kita datin! ( eh eh bukan berdua tapi berempat! LOL)

Kaseh said...

two thumbs up! superb job lar..esp yg dkt pullman lakeside tu.. u all ada buat videography tak.. mmg lawaaa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails