COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 2, 2010

Dari Denggi ke H1N1.. Then Ke Influenza B & Now Muntah Dengan Cebisan Hati Terkeluar Pulak! OMG!!!



Hola!! ok kite sambung balik citer kat ward 712 i.e. ward quarantine tu yer!

Malam tu.. lepas pindah semua... my dad pun balik.... tinggal lah aku ngan en. teman jerk berdua dalam biilik tuu... bukak langsir bilik tengok luar...

Waaaahhhh!! cantiknyer permandangan dari bilik quarantine nie...  dapat lah relax kan minda sat biler tengok view KLCC walaupun hakikatnyer tiap2 hari dok tengok dari balcony umah sendiri.. :p
Tak sempat aku nak menenangkan diri dari kezuuuttttaann berukkss yg en. teman wat kat aku awal tadi... tup2 dia dah panggil aku.. dia kata dia nak muntahhh lah pulakkk! adoii... aku worrried giler gak time nie... dah amik ubat muntah pun still nak muntah ker? tapi dia kata dia rasa muall sangatt... macam angin banyak sangat katanyer.. aku pun amik lah bekas muntah... tadah kat mulut dia...

Ngan penuh suspen aku tungguu.. takot gak dia muntah banyak benorr.. keluar balik semua makanan2 yg dia baru jerk makan tadi.. then tak keluar apa pun.. dia cam cuba nak keluarkan kahak yg banyak jek time tu.. so dia haaakktuiiii.. keluar lah lendir2 putih jerk... thenn... sekali lagiii diaaa pun haaaaakkkkkktuiiiihhhhh!!! sekali aku tengokkk kat dlm bekas muntah tu... ade seketol bende yg berwarna merah kemerah merahan dlm bekas muntah tuu... huh!! time tu aku dah panik gilerrr.. worried nak mampuss!!! terus aku keluar berlari gi carik nurse!  sebab waktu en. teman muntah tu.. nampak dia pun cam termenggah-menggah like org muntah tu kann.. then biler aku tengok ade bende weird keluar dari mulut dia.. lagi2 warna merah... harus lah aku panikk kannn... mau tak menggeluporr aku... tu yg terus menjerit panggil nurse...

Nurse:  Naper?

Aku:  entah lah nurse.. suami saya kata nak muntah.. so dia muntah... tapi saya risau coz ade seketol bende warna merah keluar dari mulut dia...

Nurse:  *nurse pun cuak time nie*  errkk.. darah ker?

Aku:  entah lar nurse.. nurse tengok lah sendiri... saya tengok cam darah... tapi dari air2 lendir yg keluar cam takde darah pulak.. coz air2 lendir tu semua bersih...

2 org nurse pun datang lah tengok.. the way nurse2 tengok bende yg berada dlm bekas muntah tu... sumpah diaorg blurr gilerr.. they like trying to configure apakah bende alah yg berada dlm bekas muntah tuu.. en. teman time nie like termengah-mengah... maybe dia ade rasa nak muntah lagi kott..

then aku ngan nurse2 tu dok tengok pada bende yg warna merah tu... aku tanyer nursee.. apa tu nurse? ketulan darah ker? nape bende tu camgitu.. apa yg keluar dari mulut suami saya nie? *nurse berdua tu masih blurrrr sambil tengok2 bekas muntah tu lagi*  yg en. teman pun senyaapppppppppp gilerrrrr tau time nie.. dia watt tak tahu... aku tak tahu lah dia tak dengar ker... atau pun dia tengah concentrate sangat nak muntah ker... tapi sepanjang aku ngan nurse2 tuk dok try meng-configure-kan apakah bende alah yg terkeluar dlm bekas muntah tuu... dia still remain silent that time! takpe.. aku paham perasaan org muntah.. memang camgitu nak ckp pun tak bulehh.. tapi biler org semua dok kelam kelibut nak configure dan cuba carik jawapan atas apakah bende yg merah2 tu... kalau pesakit tu diam.. maknanyer dia pun tak tahu apakah bende itu kann?  mungkin dia pun risau & ingat darah pasal tu lah dia pun diam... ok fine!

Then.. lepas a few minutes aku ngan nurse2 mengaruk kepala dok carik jawapan sebenar... dok tertanyer-tanye antara satu sama lain.. "apa kebende yg merah2 tu yer? apa tu yer?" tetiba keluar dari mulut en. teman ngan gaya dia yg tengah termenggah + muke slumber + blurrr + cool giler.....

"tu gula-gula Hacks tu..."

Yaaaa ampunnnnnnnnnnnnnnnn!!! dia buat lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!  Nurse ckp.... "haaaa... patot laa.. pasal tu I pun pelik.. coz nampak dari rupe tak macam darah.. tapi biler tengok memang pelik bende nie"  Yg aku seperti biasa... TEPUK DAHI empatploh kali!!!  aarrrrggghhhh!!!! kene lagi aku ngan en. teman kali nie!!!

Aku tahu dia bukan sengaja nak wat camgituu... tapi disebabkan kesakitan yg dia hadapi tuu.. so secara tak langsung tanpa dia sedarai dia dah pun buat heart attack yg kedua buat aku! huhu.. takpe lah Bee.. I tetap sayang you sepenuh jiwa raga I!  Lepas nie kalau Bee sakit.. I tahu dahh.. tak leh nak panic terus terusannn... kene cooll jerk bebanyak dulu... huhuhu....

Yang lagi best kalau korang nak tahu... punye lah tinggi imaginasi aku time tuu.. panik punyer pasall..... biler gula2 tu dah terkeluar dari mulut en. teman.... tengok punyer tengok gula2 yg merah tu dlm bekas muntah.. terus aku terpikir... ya allahh.. apa yg dah keluar dari isi perot dia nie?? cebisan hati dia ker?? atau pun anak tekak dia dah terputuss kerr?? hahahahaha..... boleh aku pikir sampai ke situ?  but sumpah itu lah yg aku pikirkan.. sebab tengok pada keadaan en. teman yg lemah longlai time tu... terukk laa keadaan dia.. 

Silap nyer aku tak snap pun gambar bekas muntah dia tu.. lupa lak.. now pikir2 balik patot aku snap.. tapi dah panic nyer pasal.. tak terpikir pun nak bergamba-gambar bagai... tapi seyes.. pasal apa aku boleh pikir sampai camgitu sekali... ye lah.. rupe gula2 tu cam dah cair but still dlm keadaan seketul... walhal aku sendiri yg bagi dia gula2 hacks tu sebelum dia muntah.. ngangangaga.. senggal kan? :p

But serious!! sikit pun aku tak terpikir time tu yg bendealah warna merah tu adelah gula2 hacks berperisa blackcurrant yg aku berikan kat dia lepas dia makan nasik... coz pada aku gula2 tu dah lama dia makan.. so adelah cam mustahil gula2 tu nak ade lagi dlm mulut dia.. rupe2nyer dia tak abis lagi.. dia dok kemaammm dalam mulutt... adoiyaiiii hubby ku sayang.... semputtt binik mu yg gojess gonjengg ni tauu!!!

Nie gambar yg berjaya dirakamkan di hari yg ke-2 dihospital.. time nie dia dah ok sikit laa..

I love you Bee!!! no matter what! to me you're still sweet coz dpt buat I terkejut berukk memanjang sewaktu I ade kat sana bersama ngan yoU! :D
Seriously all this merupakan satu kenangan yg manis buat aku.. memang lawakkk biler dipikirkan balik walaupun hakikatnyer time tu rasa nak rotan2 en. teman sebab buat aku lemah semangat sesaja....  biler aku bercerita hal nie pada rakan2 yg datang melawat en. teman hari tu pun... diaorg semua berjaya menggegarkan bilik kuarantin tu ngan jayanyer...  ngagagagagagaga... sib baik lah bilik tu kedap bunyi... kalau tak confirm kene halau ngan pakguard sebab buat bising dlm bilik org sakit! hehehehe... adoiii laaa.. en. teman ... en. temann.... waktu sakit pun boleh buat lawak! :D


25 comments:

SURIA AMANDA said...

mang aii..giler nyer suspen dia bagi kak neena..

AIN NAZRI said...

baca tajuk dah suspens dahhh... mmg serius seram.. tapii bila dah baca.. gelak besar lagi aku... skrg mata boss aku pon dah belalak.. huhu

Dee said...

adoi..dee baca pun gelak terkekeh2 ni..

Iena said...

inilah cerita ditunggu tunggu...
lawak terbaek dari Nuar HACKS - nama baru utk nuar... kahkahkahakah...
ampon nuar... ;p

mekchu said...

hehehe.. kita yg pompuan ni mmg cepat panik.. pulak tu cpt je pikir yg mcm2.. yg bukan2 lak tu.. saboo je lahh..

Eri-chan said...

org suspen nuar lak buat lawak..kekekek kelakar la laki kau neh..rilek neena..

MuniQazrina said...

kelakor tul ar nuar ni..suspen jer!!!

NeenaAnuar said...

Amanda:
huhuhu... tu lah pasal lisa.. sib baik takde penyakit lomah jantung akak ko nie haH! hehehe...

NeenaAnuar said...

Ain:
hahahahaahaha..... ckp ngan boss.. ampunnnnnnnn bossss... :D

NeenaAnuar said...

Dee:
hehehehehe.... :D

NeenaAnuar said...

Iena:
ha'ahhh.. ko memang suke benor citer HACKS nie kan.. bak kata si Rudy.. HACKS = Hanya Aku Cintakan Kau Sorang! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
hehehe.. memang betoi tu mekchu... gelabahh tak tentu arah dibuatnyer!

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
tu arr pasal beb! nak jek aku sumbat lagi banyak2 gula hacks tu! ngagagaga... :D

NeenaAnuar said...

MuniQazrina:
hehehe... tak sangka laki ku itu leh melawak di kala sakit gak! ngee.. :D

Leez M. Saaid said...

Bila i baca citer u ni...simptom2 pada hubby u memang sebijik apa yg i alami masa bulan puasa yg lepas. Memang sebijik!!!
And malangnya i memang positive H1N1 ketika itu. Mungkin hubby u tidak seteruk i dan virus H1N1 itu tidak cepat merebak dan melarat ke tubuhnya.

Macam i hari tu memang dugaan sungguh. Takda sapa yg menunggu dan melayan i di bilik. Totally quarantine. 7 hari di dalam isolated room sungguh membosankan. Sakit tu memang sakit. Badan lemah, asik muntah, batuk dgn lendir yg byk, high fever yg tidak kebah2 dan sakit sendi segala badan. Sungguh tersiksa rasanya.

Hubby u bertuah ada yg menjaga dia di hospital. Syukur dah fully recover. Cool babe!!!!

cikbedahlaser said...

waawawawawa.... x taw nk gelak ke nak nangis...
hehehehehe sangat lah suspen....
ingatkan btol2 hati yg keluar td..owhhhhh takut sy... owhhh

NeenaAnuar said...

Kak Leez:

owhh.. ok.. so sorry to hear that sis.. alhamdulillah.. at least akak pun dah fully recover skg nie kann.. syukur... apa pun thanks yeah kak! :)

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hahahaahahhaa... suspenn jek lebih kannnn.. :D

Shu Shinju said...

hahahaha..nak gelak guling2 boleh??....

ooo..ni la yg kak iena dok war2kan kat FB tu...HACKS...

abg nuar..abg nuar... lawak kali yg ke2...mmg sempoi la abg nuar ni..hihihihi...

kak neena...pas ni jgn terkejut2 lagi tau... cool jer..hihihihi...:)

Mya said...

semoga encik nuar kembali sihat sejahtera seperti sedia kala supaya dapat snap gambar neena gorjes banyak2.. hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahhahahaahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahah
adoi la...xlarat haku nak gelak taw....adoi teringat ur story time nie sis..wakakkaakkaakak nuar..nuar... ko leh masuk raja lawak la next year...

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehehe... gelak jer guling2 shu.. don't worry abg nuar tak marah nyer! hahahaha... ha'ah.. ini lah cerita HACKS yg sebenar! memang lepas nie akak kene banyakkan cool jerk! hehehe...

NeenaAnuar said...

Mya:
hihihi.. thanks dear! now en. teman dah kembali pulih sepenuhnya dah! :)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahahaaa... kannnnnnnn.. nanti lah next year aku nak paksa dia joint zizan ngan johan! hehehehe...

azzey said...

Neena; saje je nak bagi suspen tu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails