COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 24, 2010

Balik Ipoh... Meraikan Kepulangan Jemaah Haji, Pengantin Baru & Juga Sessi Penambahan Berat Badan!


Last week.. aku balik kampung en. teman.. tapi bukan balik umah MIL kat Besout.. tapi ke Ipoh umah makcik en. teman! Makcik en. teman... kami panggil dia Wak Yah... baru pulang dari menunaikan ibadat haji! So... majority sedara mara dtg melawat WakYah hari sabtu dirumahnyer.... Bestt.. aku memang suke balik Ipoh.. meriah sesangat kalau balik sana... nak2 pulak biler akak sepupu en. teman ade sekali..... apa lagii.. biler The Inas berjumpaa... gegak gempita lah jadiknyer.... kalau sapa yg tak paham apa itu The Inas... maksudnye... ade 2 Ina.. i.e. sorang tu aku lerr.. aku kalau kat belah family en. teman diaorg panggil Ina.... then Kak Ina sepupu en. teman a.k.a. menantu Wak Yah tu pun dipanggil Ina jugak... so kami lah The Inas! heheheh.. biler sorang panggil Ina.. confirm dua2 akak menyahut! hehehe...

Tapi aku memang rapattt lah ngan akak sepupu en. teman nie... kami satu kepala... mulut pun leh tahan gak.. pot pet pot pet.. sama jerk serba serbi.. ibarat cam kembar pun yer gak... so bayangkan lah biler kami berdua dah bergabung.. memang kepoh satu umah jadiknyer... hehehe...

Kalau balik kampung en. teman nie.. siap sedia lah tuk buat penambahan lemak2 dlm badan! aarrrrggghhhH!! tu part yg aku paling tension! tak makan rugi!!! sebab diaorg masak seedapppppppppp weeeiiiiiiiiiii!!! air tangan MIL aku tak yah ckp lah.. adik beradik dia yg lain pun memang mabeless.. so kalau tak makan adelah sangatt kerugian! takpe... pasal tu aku balik KL hari tu aku terus buat salads jerk for 3-4 hari! hahaha.. kasik balance balik! :p

DSC_0111 copy
Antara lauk yg dihidangkan... Gulai Tempoyak & Kari Ikan Masin! fuhhhh... merembess air liur taww!
Lepas dah makan berat... jgn harap nak berhenti makan.... tak de maknenyer... sebab kalau dah balik umah belah keluarga en. teman ni ibarat penderaan perot tahap maxima kekdahnyer! huhuhu....

DSC_0109 copy
mereka merojakkk pulak!! adusss... aku tengah mengacau kuah cicah rojak.. kak ina pulak dok pegang daun saleri... nak buat apa lagi kalau bukan nak buat salads dia tu lerr..

DSC_0110 copy
Oooppsss!! tetiba ade aksi terlampau! sampai nabilah pun naik heran menengok nyer! hahaha... :p
The whole day of saturday.. aktiviti lain takde melainkan.. makan borak.. borak makan... sampai lah ke tengah malam.. kol 2 pagi baru kami semua tido... huhu..... esok paginye sambung lagi makan.... pepagi dah bedal nasik goreng... walhal tengahari kang dah nak kene ke kenduri org kawin nie.. dah sah2 kene makan nasik lagi! abis laaa...

DSC_0112 copy
Di pagi hari Ahad... sebelum bertolak ke kenduri org kawin.. sempat bergambar bersama.. MIL... WakYah.. Kak Ina & Chik Merah!

DSC_0113 copy
Kak Ina suapkan aku air zam zam...

DSC_0116 copy
Wak Yah beli bekas nie kat Mekkah.. setiap org yg dtg melawat WakYah dpt lah merasa minum air zam2 dari bekas yg cute nie... hehehe.. cute jerk kan bekas nie... suke laa...

DSC_0118 copy
The INAs! Luv you kakakkkk!!
Around lunch time kiteorg pun bertolak ke Ipoh Country Club for majlis persandingan anak perempuan kepada my mother in law punyer cousin! kire dua pupu en. teman lah pangkatnyer.. Kak Ina tak ikut coz dia kene balik umah dia kat Lumut... so aku ngan family members yg lain jerk pegi ke wedding tu....

DSC_0120 copy
With my cutie Nabilah! dah besauuu lerr anak dara sorang nie.. huhuhu...

DSC_0167 copy
Sign jgn tak sign... skg punyer wedding majority nyer dah ade sessi autograph nie yer... jaman aku dulu mane ado!

DSC_0138 copy
dah selesai makan.. and now masa menunggu kehadiran pengantin plak!

DSC_0143 copy
MIL aku banyak wat sessi jejak kasih kat sini.. ramai sedara mara yg dah lama tak jumpa.. dpt dia jumpa kat sini... alhamdulillahhh...

DSC_0124 copy
tunggu lama pengantin baru tak sampai2... so layan lah camwhore pengantin senior nie hah! :p

DSC_0125 copy
serasi bersama.. yg tadi tak nampak gigi... yg nie nampak gigi... tak plan.. cuma kebetulan! :D

DSC_0140 copy
Waaaaaaaaa... Nabilah dah ade gaya & bakat nak jadik photographer yg terkenal satu hari nanti!

DSC_0149 copy
Akhirnyer pengantin pun tiba.... ehh! kerusi pelaminan dia agak unik kan.. cam kerusi kawin org dolu2...

DSC_0137 copy
Tahniah... Selamat Pengantin Baru buat Aina & Mas!
Lepas wedding.. terus kami pulang ke KL.... seronok sangat dpt spent time ngan family kat kampung camgini... ye lah.. bukan selalu kann.. oh ya.. btw, WakYah ade bagi ole2 dari Mekkah... as usual.. dpt lah aku bawak balik sikit kacang2, kismis, kurma & air zamzam... pluss.. en. teman dpt kopiah & tasbih.... and me dpt yg ini......

DSC_0191 copy
Tadaaaaaaaa!!!! agak agak korang apakah itu? aku first time lah nampak bende alah nie waktu WakYah bagi aku hari tu! hehehe..

DSC_0192 copy
Ini lah dianyer... sarung kaki... cute & sumpah selesaaaaaaaa giler taww!! material dia lembut jerk.. tak panas... now aku buat tido malam & pakai kat dlm umah kalau cuaca sejuk2.. tak yah pakai selipar lagi dah... hehehe...

15 comments:

Shu Shinju said...

cute la nabilah tu.. suke gambar dia pegang kamera..hahaha...

kak..shud pon 1st time tgk sarung kaki tu.. cantik la...cute...:)

LiAnA said...

cutenyaaa sarung kaki tu hihi..
balik kg ni kalau diet mmg rugi.. lg satu kalau diet sgt kang org2 tua kata apa lak kan.. penat diorg msk hihi

Mimy Hamid said...

aku suka stokin dari mekah ni..best nya ko dapat..stokin ni sedap pakai tau...ekslusip dari mekah..

mummysyafie said...

zaman akak pun tak nak autograph segala bagai dear..zaman sekarang ni macam²..untung pengantin skrg

Eri-chan said...

sarung kaki cam best jek

EB said...

Sarung kaki yg sngt comel!
Salam..
Hai akak..
Sya follow sini...

NeenaAnuar said...

Shu:
tu la.. . akak pun first time jumpa sarung kaki cute miut camgitu.. hehee.. :)

NeenaAnuar said...

LiAnA:
betoi2... agreed sesangat ngan akak! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
tu arr.. alhamdulillahh.. tak sangka dpt sarung kaki nie! :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
tu lah tu.. pengantin skg macam2 diaorg ade kann.. tersangattt lah advance! huhuhu...

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
memang bestt beb! ;)

NeenaAnuar said...

EB:
salam kenal dik.. thanks coz sudi singgah sini yer! ;)

sW33tdARLiNG said...

lawalah baju kurung u.... & pelamin pengantin tu simple sungguh!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

A D I A said...

cantik baju kurung u :) best la balik kg husband ada geng sekepala. i bali kkg husband takde geng sgt, dorang ramai laki. terpaksa i geng dgn makcik2 hehehe.

POSH76 said...

1st time tengok stokin kiut tu....bess layan gambo hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails