COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 17, 2010

5th W.A. > 1st Trip to Penang Island @ Jom Ke Batu Ferringhi Beach Pulak!


Hard Rock Hotel memang terletak di sekitar pantai Batu Ferringhi... Kat kawasan pantai di batu ferringhi nie lah yg paling cantik di Penang kot rasanyer.... Tapi sayangnyer... kalau nak mandi manda rasa cam susah hati sikit lah.... sebabnyer...

DSC_0405 copy
perlu berhati-hati ngan si royal jelly fish nie hah! jelly fish yg kat signboard nie yer.. bukan yg kat hujung nun! ngagaga.. :p

DSC_0434 copy
So tak dpt mandi... berdiri tegak2.. sambil menjeritttt... ARRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHH... fuhhh.. lega selega-leganyer!  hilang jap lah stress yg membelenggu diri sejak dari kejadian rompakan yg ngeri scary tu!

DSC_0432 copy
ku berjalan ke sana kemari...

DSC_0437 copy
melihatkan pantai yg indah berseri & lautan yg sangat tenang sekali...

DSC_0438 copy
ku menyusuri pantai yg begitu jernih airnyer.. tiada satu pencemaran pun disinii.....

DSC_0441 copy
lalu ternampak bayang2 sendiri...

DSC_0442 copy
Ok.. skg aku dah penat bermadah!  tak koser aku! hahaha... tadi tu tetiba ade idea.. so sedap lak layan.. skg dah tak kering idea.. so layan jerk lah gambar2 kat bawah nie yer! :p  btw, we both jalan berdua-duan sepanjang pantai di Ferringhi Beach nie.. nunnnnnnnnnn di hujung pantai aku ternampak satu kawasan yg cam kat atas nie... cantik gak kat sini... cam ade perkampungan nelayan kat sini..

DSC_0457 copy
Kite close up sikit!  cantik batu2 nie kan.. Inilah dia Batu Ferringhi!  menag sepnajang-panjang pantai kat area Batu Ferringhi nie.. memang ade batu2 yg camgini.... cantiks!

DSC_0443 copy
Haa.. akak gorjes gonjeng dah mula dah tuu.. siap laa....

DSC_0444 copy
Layannnnnnn! :D

DSC_0445 copy

DSC_0446 copy

DSC_0449 copy

DSC_0452 copy

DSC_0453 copy

DSC_0455 copy
Dah2.. photographer charming gonjeng I dah panggil utk pulang...

DSC_0460 copy
Sedih macam takmo pulang! :(

DSC_0463 copy
Tetiba gembira pulak.. adelah yg diperkatakan oleh abg charming gonjeng I tu! huhuhu....

DSC_0464 copy
Dah jom balikkkkkkkkk.... :D

DSC_0469 copy
memberi jelingan terakhir dikawasan sekitar yg indah itu...

DSC_0466 copy
When I look at this picture.. suddenly I say.... WOW!!! :p

DSC_0471 copy
Just happy to be me! :)

DSC_0476 copy
nice moment Bay Bee! I loikee it! :)

DSC_0477 copy
mengatur langkah utk pulang semula ke hotel yg di-inapi...

DSC_0481 copy
Biler my Bay Bee panggil.. harus lah I pandang....



DSC_0482 copy
and say Peace Yo! :)

DSC_0486 copy
Kenangan di pantai batu ferringhi... hanya dpt meninggalkan kesan tapak kaki... kakiku bersaiz 7! tetiba bagi tahu saiz kaki apa kes? hahah...

DSC_0487 copy
Peace lagik biler dah sampai hotel!

DSC_0492 copy
duduk rehat sebentar... tetiba lak penat! hehehe..

DSC_0493 copy
gambar basuh kaki pun diambik nyer.... biler aku tanyer nape gambar nie diambil.. dia jawab.. satu MOMENT katanyer! heheheh.. layannnnnnnn.. falsafah seorang photgrapher! :D

DSC_0500 copy
moment lah sangatttttttttt! :p

DSC_0374 copy
Apa pun.. TQ so much my BayBee a.k.a my abg charming gonjeng! I really loves all your shots dear!  Muaaahh.. muahhhhH!!

30 comments:

lady XOXO said...

Wahhhhhh sis neena.. cantek pic pic kamu..

tau tak batu2 besar kat situ ler port dulu2 mama n abah suka p tulis2 ayat cinta cintun ahahhahha... adussss

kak neena.. mmg cantek all the pic.. mmg berbakat UR hubby sis...

kredit to ur hubby...

CATCH ME IF U CAN.. niceeeee words.. ehehheheh purple seh

Shu Shinju said...

mmg semua shoot sgt cantik menarik... kebabooomm...

suke...

kak.. gtau size senang...mana tau ade yg baik hati nak kasi hadiah kasut tumit tinggi..:)

-aNida OtHmaN- said...

ermmmmmmmmmm.....yang pasti GAMBAR-GAMBAR sume nie...CHANTIK..MENARIK dan memberi BANYAK makna....

akak, nida paling suka time pic BLACK WHITE tuh...touching sngt....

Mimy Hamid said...

phewittttttttttttttt..cam model la beb...nasib tak mandi ..kang kena jelly fish..hadoii gatal satu badan

Iena said...

ko buat aku x sabar nk gi sana!!!

ratusiput said...

lawa beb....serius...

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said...

orangnya mmg cantik dan pic pun cantik ;)

Suka la tgok neena. pandai posing ala2 model gitu ;))

mekchu said...

untung nye ada abg gonjeng (sejak bila tukar nama ni?)setiap saat dirakam.. suka.. suka.. ini nak mintak bro,john tlg snap sekeping pun dah membebel.. adoii.. potong kan...

as usual, gmbr2 mmg superb PLUS tuan tanah yg mmg pndai posing.. look natural..

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka shoot2 yg di amik oleh abg charming gonjeng..neena pun pndai posing..ni nak berguru ngan neena nie mcm mana nak pndai posing

sLEEping BEauty said...

tersgt cantekk...
tuan tanah sudah tak diragui lagi mmg pandai posing .. hehee

eynda said...

Gambar2 cantik!! Nanges ahkak tengok...pandai hubby neena ;-)

Dee said...

perkampungan nelayan teluk bahang tu sis..situlah perkampungan saudara dee..

SURIA AMANDA said...

cantik gila gambar kak neena...best la...

Pujangga Palsu said...

lawo benor gambor semua tu. pandai betul encik teman kamu nangkapnye.

saya bagi *****

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
Hehehe.. TQ so much sweetie! akak pun amik kesempatan berchinta gak kat tempat mak & pak wina bercintun nie! hehehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ dear! hehehe.. boleh jugakk kann! hahaha..

NeenaAnuar said...

aNida:
TQ deary! akak pun suke ngan gambar tu! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hahaha.. tu lah pasal beb! scarrryy okkk.. :D

NeenaAnuar said...

Iena:
hehehehe... :p

NeenaAnuar said...

ratusiput:
TQ so much beb!! :D

NeenaAnuar said...

♥ BIRU ♥ PINK ♥:
huhuhu.. TQ sweetie! alaa.. mana ade pandai pun.. gitu2 jerk.. :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
TQ so muchh mekchu! cuba mekchu belikan DSLR tuk bro john.. tengok dia gian ker tak gian nak amik gambar mekchu nanti! hehehehe...

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
hohoho.. sampai nak berguru.. boleh2.. no problem.. btw, thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

sLEEping BEauty:
TQ so muchh darling! Muahss! :)

NeenaAnuar said...

eynda:
aramakk.. jgn lah nanges kak.. huhu.. btw TQ so much yeah! :)

NeenaAnuar said...

Dee:
owh ye ker? hehehe.. nice place! :)

NeenaAnuar said...

AMANDA:
TQ so much sweetie! ;)

NeenaAnuar said...

Pujangga Palsu:
TQ bro! :)

deeyarn said...

terasa macam nak honeymoon lagik. neena buat akak tersenyum hari ni, akak suka sumer nyeerrr. TQ

NeenaAnuar said...

deeyarn:
alhamdulillahhh.. tak sangka hanya dengan blog neena boleh menceriakan & mengukir senyuman pada wajah akak.. thanks ya! luv! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails